2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;


  • Ankete Katılan
    302
Teşekkür ederim kızlar Allah razı olsun hepinizden.

Eylül annesi değilim canım 8 ağustos görünüyordu tahmini doğum ama 7 temmuza sezaryen tarihi vermişti. 1 temmuzda doğum yaptım 34+4te.
Umarım sağlıkla bir an önce çıkarsınız. Ben de ilk kızımı 34+1 de doğurdum. Benzer şeyler yaşamışız sanırım benim de doğum sonrası rahim kasılmamıştı. Suni sancı vermiş dr ardından ufak ufak kasılmaya toparlanmaya başlamıştı. Tabiki seninki daha sıkıntılı geçmiş. Tekrardan hem geçmiş olsun hem de hayırlı olsun
 
Çok geçmiş olsun canım rabbim acil şifalar versin üçünüze de
 
Çok şükür rahimide almamışlar içten dikiş atilmiş onuda kurtarmişlar
 
Bebeğinizin cinsiyeti neydi bi de doktor mu Temmuz sonu dedi acaba
 
Günaydın kızlar. Herkese mutlu haftalar. Sorunsuz geçireceğimiz bir hafta olur inşallah.
Bir şey sınmak istiyorum çocuklarınıza kardeşi olacağını, abi/abla olacaklarını nasıl söylediniz? Bir de kardaşlar arasında kıskançlık olmaması için neler yapılabilir?
Ben en başında söyledim ama çevremde herkes çok acele etmişsin bu kadar erken söylenmez diyor.
 
Bir şey sormak istiyorum daha önce hiç emzik kullanmadım bebeklerimde ve çok zorlandım sizin emzikle ilgili deyeniminiz varmı nasıl bir emzik almalıyım binbir çeşit var kafam karıştı hangi emzik ilk başta rahat olur bebek için? tavsiyelerinize ihtiyacım var
 
Kızlar günaydın
Gece vajina kemiklerinin ağrısından yatamadım valla
Çatı ağrısı dedikleri bunu sağa sola bile dönemedim kalkarken de acıyor.
Sizede oluyor mu?

Ayni problem bende de var.. sagdan sola donerken cok aciyor.. ozellikle yataktan kalkarken cok zorlaniyorum sanirim normal bir durum..
 
Ben 5 haftalikken ilk ögrendigimde soylemistim..
Oglum cok sevinmisti.. zaten istedigi icin zorlanmadik.. hemen oyuncaklarından ve kiyafetlerinden kucuk gelenleri ayirmaya baslamisti.. tabii dogunca nasil olur bilmiyorum ama suan her sabah gelip kardesini opuyor..
Bence erken soyleminin avantaji var.. cocugumn kabullenmesi icin zamani oluyor.. kardes fikrine alisiyor zaman icinde..
 
Merhaba. Uzun yazmışım biraz ama uzun konuyu ancak bu kadar özetleyebildim
Biri 3.5 biri 5.5 çocuklarımın, yanlış hatırlamıyorsam 4.5 5 ay civarında söyledim. Öncelikle hemen abla abi yükleri yüklemeye gerek yok, büyüdün vs söylemler daha da yoracaktır. Basitçe bir bebek kardeşleri olacağını, gerekli büyüklüğe gelince yanımıza geleceğini anlattım anlayacakları şekilde.Onların bebeğin abisi olacaklarıni söyledim.Erken söylemenin iki sıkıntısı var, birincisi malum, bebekle ilgili bir sorun olma durumu. Ikincisi de çocukların zaman algısı bizim gibi olmadığından sabirsizlanabiliyorlar.
Önemli noktalar şunlar ki; öncelikle sordukları sorulara anlayacakları şekilde mutlaka cevap verin.Bebek nasıl oldu gibi sorular yaşa göre degisir zaten. Mesela küçük oğlumun bebeğin tam olarak nerede olduğuyla ilgili kaygıları oldu, bebeğin büyüyüp beni yutacağından korktu birkaç gün. Ona annelerin karninda rahim denen özel bir bölüm olduğunu bebegin orada büyüdüğünü anlattım ve kabaca elimle gosterdim bu kadar olunca oradan cikacak dedim. Buyuk oğlumun oluşumuyla ilgili soruları vardı, anneyle babadan özel iki hücre gelip annenin karnındaki özel bir bölümde birleşiyor dedim ona da. Hücrelerin oraya nasıl girdiğini sormadı mesela Böylece durumu normallestirmis olduk ve kaygılarını giderdik.
Ikincisi, gelince oyun oynayacaksınız, çok seveceksin gibi söylemlerde bulunmayın bunun yerine başlarda küçük olacak konuşamayacak ağlayacak gibi daha gerçekçi şekilde anlatın. Tabi kötümser tablolara da gerek yok ama en azindan yaşına göre doğru beklentileri olur.
Ama en önemlisi etraftaki söylemleri kontrol etmeye çalışın. Mesela büyükler o küçük anlamaz diye büyük olana seni seviyoruz onu sevmiyoruz gibi şeyler soyleyebiliyorlar(ya da tersini). Sevme sevmeme muhabbettine kesinlikle girmeyin, sorduğu zaman seni de kardeşini de çok seviyorum diyebilirsiniz. Veya çocuğunuzun duyacağı şekilde kıskanıyor vs gibi soylemlere izin vermeyin. Onun yanında sevmeyeyim kıskanmasın gibi bir çabaya da girmeyin, bu sefer annelerin cocuklarindan bazılarını sevip bazılarını sevmeyebilecegi mesajini vermis olursunuz.
Uzun oldu ama yani işin özü şu, siz ne kadar normallestirirseniz o kadar kolay olur. Sadece ilk anda kıskanacağını ve kıskanmanın da normal insan duygusu olduğunu önce siz kabul edin. Bazi çocuklar daha hızlı uyum sağlarken bazı cocuklarda alışma süreci daha uzun sürebiliyor.
Umarim sureci kolay şekilde atlatırız hepimiz
 
Cnm benim oğlum emzik emmedi 6,7 ayına kadar bu süreçte denemediğimiz model kalmadı. En son nuk'un kauçuk emziğini alınca emmeye başladı. Bu bebişim de yengemiz hem bebişin hem bize wee nin Bi modelini almış. onu vereceğim şayet emmezse kaucuk modelden alacagım.
Bu arada emzik büyük Bi kurtarıcı oldu benim için 6. ayından sonra hele çalışan anne için o yüzden bu bebeğimde de emmesini çok isterim.
 
Ben de öğrenir öğrenmez söyledim çünkü bizim tüp bebek yapma planlarımız vardı sürpriz bebiş olunca hemen öğrenmiş oldu yaz olunca olacak diye anlattık ne zaman gelcek diye sorunca, şimdi buyuyor dedik, kendi ultrason görüntüleri ile kardeşinin de öyle büyüdüğünü anlattık, doktor kontrolünde yanımızda geliyor zaten görüyor orda da doğduğunda çok küçük olacağını hemen oyun oynayamayacağını, yuruyemeyecegini, konuşmayacağini, bizler gibi yemek yiyemeyecegini anlatiyoruz, onu memelerden gelen sutle doyuracagimi bebekken onu da oyle doyurdugumu soyluyorum. Etraftakilerin simdiden kiskanmasina sebep olabilecek seyler soylemesini engelliyorum, bebekten dolayi kendi kisitlamalarimi ona yansitmiyorum. Onu kaldirip kucagima alamiyorum cunku sırtım belim agriyo doktor yasakladi gibi umarim dogduktan sonra da her şey kolay ilerler
 
Merhaba ebe bulmuşken sorayım dedim, sizce normal doğum mu sezaryen mi? Kişinin tercihine bırakılan durumlar için tabiki
Geç oldu kusura bakmayın bu kişiden kişiye değişen bir durum eğer muayenede bir sıkıntı yoksa tabi ki normal doğum deriz ama bence önemli olan hayırlı bir doğum anne ve bebeğin sağlığı riske atmamalı hiç bir doğum normal bir doğumun çok avantajı oluyor ama malesef herkes için o an uygun olmayabiliyor
 
Oğlum kucağa çok alışkın bir çocuk. 9 yıl sonra tedavilerle kavuşunca biraz fazla üzerine düştüm. Onun için kucağımdan hiç indirmek istemedim diyebilirim. Şimdi tekrar Tüp bebek olunca ağır kaldıramayacağım için transfer yapıldığı gün söyledim bak burada bebek var bizim küçük bi bebeğimiz olacak o doğana kadar seni kucağıma alamayacağım, bak sen abi olacaksın gibi bir şeylerle anlattım. Yavrum anladı. tabi başlarda biraz kabül etmek zor oldu gelip kucağıma oturmak istedi falan. Bir şeylere kızdığı zaman karnıma vuruyordu ilk bir kaç hafta. Şimdi baya alıştı kardeşim olacak ben abi olacağım diyor. İnşallah doğumdan sonra da çabuk alışır ve kabüllenir.
 
Ben de bir sey sorucam kızlar, denize girmek uygun mu sizce bizim için? Yok deniz salyasıydı, müsilajdı, ilaçlamaydı bilmem neydi doktoruma sordum girebilirsin dedi ama içime sinmiyor siz ne diyorsunuz?
Bende perşembe denize gidiyorum 4 gün kalacagım müsilaj yok deniz temiz dediler ama rahat edebilmek için apart tuttuk bakalım nasıl olacak inşallah pişman olmam
 
Cnm oğlum bu ay 4 yaşına girecek sanırım 3,4 aylık iken söyledim kardeşinin geleceğini bu zamana kadar izlediği çizgi filmlerde kardeşi olan karakterleri özellikle yanında belirttim aa bak Pepenin de kardeşi var ne güzel oynuyorlar.bunun gibi haaa kıskanmayacak mı bence benim oğlum yüzde yüz kıskanacak adım gibi eminim çünkü bazen gelir karnimı öper bazen sarılır karnıma benim der bazende yanımda geçerken pat karnıma vurur. İyi ki söylemişsin çünkü daha büyük Bi şok yaşar bebiş eve geldiğinde en azından şimdiden söylesen ön hazırlık olur. Birde arada bir birşey kendisine aldığımda kardeşin sana aldı diyorum ama pek umursamıyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…