2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
benim de detaylı ultrasonda tespit edilmişti canım 4.7 çıkmıştı. 24. Hafta da doktor 5.4 dedi. 28 de 4.1 çıktı. 28 hafta da 5 altı normal dedi. Normale döndü ama yine de doğumdan sonra ilk idrarını yaptıktan sonra çocuk doktoru kontrol edicek dedi. Erkek bebekler de genelde oluyormuş ama büyük bi problem değil dedi
28 nci haftada bana 6.1 6.2 dediler .
23-24 üncü haftalarda daha yüksekti . bakalım ne olacak . bana da en son doktor dogumdan sonra gececek gibi gözüküyor bu ölçüme göre dediler. inş böyle küçülür ve kalmaz.

Slm kizlar ben kızima oyun parkı beşik aldim. En azindan 1 yasina kadar yatak odamda onu kullanucam .1 yasindan sonra kendi odasina geçireceğim. dayımız oğlumun arabali tatak takımini almıştı. Kızım içinde almış doğumdan sonra gelecek inşallah. Ben beşikli değilde genc odasi gibi tercih ettim.
Eki Görüntüle 2865836
Bence çok mantıklı bende aynı şekilde park yatak sonrasında genç odası düşünüyorum. Güzelmiş iyi günlerde kullan.

Ben kullanıyorum ama bikini bölgesinde mecburen kullanıyorum, ağda yapamıyorum göbekten dolayı, mecbura kalmadıkça bence kullanılmamalı, kimyasal sonuçta, gerçi deri tarafından emilen bir krem de değil, bilemedim.
Ben artık eğilemediğim için krem aldım jiletle keserim meserim diye zararlı olabileceği hiç aklıma gelmemişti ama çok rahat oldu açıkçası
Ayni korku bende de var anksiyete ve panik atağım da var kesinlikle sakinlestirici vermeleri şart 😁 bi kere o omurgadan sokulan iğneden cok korkuyorum ya hareket edersem felç kalirsam diye. Bir de operasyon esnasinda sakin kalamamaktan 😬😬
Ben ameliyathaneye girdiğimde zangır zangır titriyordum doktora ben titriyorum iğneyi nasıl yapacaksınız dedim korkma hareket etme dediğimde kıpırdama dedi inanın ben heykel gibi kaldım nefes bile almadım belki o an😂 kızımı görmek paha biçilemezdi yine nasipse epidural istiyorum hatta izin verilirse eşimi de alsınlar istiyorum 🙏

Tabi ilac kullaniyodum gebelikten önce biraktim mecburen savaşıyorum 😁 Yarım bayıltma nasıl oluyor ben de öyle cesaret edebilirim belki. Aslında o an biri benle muhabbet etse ben sakinlesirim kafamı başka şeye vermem lazim. Kesilip biçildigime odaklanırsam, ne bileyim şimdi kanımı durduramazlarsa, tansiyonum düşerse ölürsem gibi konulara yoğunlaşırsam panik atak geçirebilirim 😁 bu hastalik çok beter bisey
Canım yarim bayılmasa da sırtınıza sıviyi veriyorlar sonrasında belden aşağı uyuşuyor ama siz ayıksınız herşeyin bilincedesiniz devlette doğum yapmıştım eşim giremiyordu ameliyathaneye .yanimda bir hemşire vardı sürekli elimi tuttu bana çok destek oldu ama özelde yaparsanız doğumu sanırım eşiniz sizle girebiliyor doğuma.lutfen güzel düşününün ben çok korkak biriyim halende öyleyim ama doğumdan önce öyle bir anda cesaret geldi ki Inşallah sizde güzel bir sek8lde atlatacaksınız eminim😊

Kızlar epidural ile sipinal arasında ne fark var? Hangisi daha avantajlı. İki kere sezaryen oldum iki kere de kürtaj olmak zorumda kaldım hepsinde da genel anestezi ile oldu. Son sezaryen de geç uyanırsın demişlerdi öyle de oldu. Oğlum 11 gibi odaya gelmiş ben 14 falandı ayıldığımda. Tabi o zamana kadar emziremedim normal olarak annem hurma vermiş yavrum bi hurmayı bitirmiş açlıktan. Ama gerçekten çok rahattı. Tıp fakültesinde yapmıştım doğumu sağolsun asistanlar doğum öncesi rahatlayım diye müzik falan açmışlardı. Baya bi sohbet falan etmiştik. Onlar çok ısrar ettiler belden yapalım doğum anını görürsün, sesini duyarsın diye ama ben istemedim genel olsun diye tutturdum. Şimdi de acaba belden olsa bebeğin doğum anını falan görsem mi diye düşünüyorum. Ama yarım olanlarda genelde sonradan bel ağrısı falan çok oluyor. En azından benim çevremde öyle. Bir de çok korkuyorum ya iğneyi yanlış bir yere yaparlarsa diye.
ikisi de belden yapılıyor canım

epidural sadece o bölgeyi hissetmiyorsun sonrasında ayağa kalkabiliyorsun diye biliyorum
spinal belden ayağına kadar komple uyuşuyorsun

hangisi daha avantajlı bilmiyorum düşünüyorsan doktorunla konuşup senin karar vermen en mantıklısı

bu arada ikimizinde doğum tarihi aynıymış canım:anneadayı:

Kızlar hastane çantalarınız hazır mı ? Neler koydunuz ? Daha önce konuşulmuştur kesin ama ben kaçırdım sanırım o_O
Bugün yaşadığım şeyden sonra çantam hazır beklemeli :confused: yolda yürürken suyum geldi sandım:olamaz:
konuşulduysa bende kaçırmışım ben daha alışverişe başlamadım bile herşeyi bir anda alırız diye düşündük sen neler yaptın neler aldın:KK51:

konuşulduysa bende kaçırmışım ben daha alışverişe başlamadım bile herşeyi bir anda alırız diye düşündük sen neler yaptın neler aldın:KK51:
Ben biberon yatak ve arabası hariç her şeyi aldım☺️Bugün yıkadım elbiselerini. Yarın ütüler yerleştiririm. Sonraki gün de hastane çantasını hazırlarım diye düşünüyorum 🙂

E bebekten almıştım geçen yıl oğlumda kullanıyorum çok da memnunum

Hayırlısıyla olur biter inşallah 😬

Oooo harika haber boşuna demiyoruz bizden sonra dogurcan diye😂

Oh şükür canım 🙏

Narkoz sonrası kafein içmek çok iyi geliyor baş ağrısına aklınızda olsun arkadaşlar

Ben de dikiş aşamasında hafif uyutmuslardi ama sezaryen sırasında bir şey vermediler😂
Birde en son ben doğruyormusum 🤣🤣

En son biz doğum yaparmişız 😂
Gerçekten ya 2 aydır ha doğurdum ha doğracam diye geziyom ortada 🤣 allahima şukur oyle birsey olmadi insallah 2 ay daha sabreder doktorlar bile inanamiyor bukadar kisalikla nasil hala tasiyabiliyorum diye 🤣

Gerçekten ya 2 aydır ha doğurdum ha doğracam diye geziyom ortada 🤣 allahima şukur oyle birsey olmadi insallah 2 ay daha sabreder doktorlar bile inanamiyor bukadar kisalikla nasil hala tasiyabiliyorum diye 🤣
Kısalık nasıl farkediliyor doktor normal bebeğe karından bakarken mi yoksa alttan muayene mi

Benim ilk sezeryanim cok iyi degilim eve geldim bu akşam elim boş bebekte sarilik olsu demişlerdi simdi ne durumda haberim yok hic biriniz yasamayin bu duyguyu cok dikkat edin kendinize çok zor çünkü anlatacak kelime yok
Sarılık genelde her doğan bebekte görülüyor canım. Inşallah eve bebeğinle döneceksin. sen iyi olki bebeğinde annesinin iyi olduğunu hissetsin daha güçlü olsun.

Benim ilk sezeryanim cok iyi degilim eve geldim bu akşam elim boş bebekte sarilik olsu demişlerdi simdi ne durumda haberim yok hic biriniz yasamayin bu duyguyu cok dikkat edin kendinize çok zor çünkü anlatacak kelime yok
ah ah Rabbim kimseye yaşatmasın bizede sağlıkla eve getirmeyi nasip etsin inşallah canım ne diyelim kismetleri bu kadarmış çok üzüldüm başta her eve geldiğimde ağlıyordum ama uzulmeki sütün olsun şuan tek ihtiyacı süt sağlıkla eve getirdiğimiz günleri görürüz inşallah geçmiş olsun

ah ah Rabbim kimseye yaşatmasın bizede sağlıkla eve getirmeyi nasip etsin inşallah canım ne diyelim kismetleri bu kadarmış çok üzüldüm başta her eve geldiğimde ağlıyordum ama uzulmeki sütün olsun şuan tek ihtiyacı süt sağlıkla eve getirdiğimiz günleri görürüz inşallah geçmiş olsun

Kizlar ben bebegin hareketlerini hep karnimin altinda hissediyorum ya, hep gobek deligimin alt kisimlarinda. Yukari cikmasi gerekmiyor muydu bi terslik mi var acaba🙁 sizin nasil

3 hafta once bende de olmustu...doktorum normal dedi ama asiri rahatsiz ediyorsa bir kardiyologa gorunun demisti...evde oksimetre ile hem vucudumdaki oksijen seviyesi hem de kalp carpintisini kontorol ettim 1-2gun ...oksijen seviyesi iyiydi ama kalp carpintim az da olsa vardi ben de onemsemedim...cunku gebelerde 120 e yekadar cikabildigi oluyormus 🙏
anksiyetemden oturu iki ayri kardiyologa gitmislgm var cnm😊 ama cok sik olmasada oluyor arada 109 lara cikio. Hatta normalde dinlenirken 84 ortalama ama su siralar dinlenirken bile 90larda hamilelikte oluyor dedigin gibi ☺️

Aaaah arkadaşım eve kucağı boş dönmek en zoru bilirim... Ama güçlü minikler eve geldiklerinde Bayram da başka bir Bayram... Allah ın izniyle bayramınız yakın olacak... Gönlünü ferah tut...

Elleri eve boş dönmek kadar kötü birşey yok dünyada ama çok şükür ki ii olsun diye boş dönüyorsun eve kendini toplasın gücünü toplasın sen o zaman gör eve getirince herşeyi unutturur prensesin sana 🧚‍♀️

Kızlar selam, bugün değişik kasılmalar hissettim kendimde. Birden sırttan gelip karna saplanan, afedersiniz acil tuvalete sıkışmış gibi rahatsız eden, karnımın sertleştiği 2-3 dklık kasılmam oldu. Sabah da oldu benzeri uykumdan uyandım. Geldi gitti ama baya korktum rahatsız etti. Sonrasında rahatladım bebek de hareketli. Bugün de 4 saat ayakta kaldım neredeyse. Yoruldum arabada eve dönerken oldu akşamki kasilmam. Sürekli devam etmiyor ya da artarak filan. Sizce yalancı kasılma mıdır? Anksiyetem de var zaten üstüne böyle kasılma olunca panik oldum🤨
Canım dogum sancısı belden geliyor kizimda uykumdan uyandım sancisina sonra düzenli olarak kasilmaler başladı ve sabahına dogum yapmıştım 38.haftada kasilmanin düzenli olması çok önemli ama duzensizse dogum degildir

X