2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben tonlarca olumsuz yoruma ragmen park yatak almayacagim sanirim...yani ahsap olup asansorlu olan da var bir tarafi tamamen cikan da var...cocuk akli erince zaten bir tarafini sokerim gider normal yatak gibi uyur...dusme konusuna gelince park yataklar bana portatif geliyor diye onu devirmek daha kolay diye dusunuyorum bir de ahsap yataklar da asansorlu oldugu icin en alt seviyede kullanirsam cocuk yine tirmanamayacak...yani 3-4yasina kadar ahsap olanlarda da kullanilan var ...ee ben ne diye gidip o cirkin seyleri alayim yani katlanmasi disinda hic bir farklari yok bence bilakis gozume de hitap etmiyor...aylardir cikamiyordum icinden ama sanirim ben park yatagi inatla almayacam🤣digerini de kullandiktan sonra goruslerimi kesnlikle buraya yazacam ki fikir olsun insanlara...inadimla ya rezil olacam veya vezir🤣🤣🤣🤣
Ben de böyle düşünüp ahşap beşik aldım yatağı kademeli alçalıp yükseliyor yan tarafı asansörlü açılıp kapanıyor anne yanı. Sallanıyor istersen sabitleniyor. 3-4 yaşına kadar kullanılabiliyormuş başka da bişey almadım 😁

canım benim bebegimde var şuan
kaç haftalıksın birde kaç mm cıktı ?
bugün tam 30 hafta oldim ,kontrolde 29+5 tim soylediginde. Ama bana mm soylemedi. Sadece cok hafif dedi. Erken haftalrda baslasa sorun olabilirdi ,ama son haftalara dogru olanlarda cok sıkıntı olmuyor dedi canim. Yani daha da detayli birsey soramadim oyle deyince,normalde de cok soru sordugum icin 🙈 Kontrol lerle ilerlicez sanirim. Allah in iznoyle bir problem olmaz insallah. Senin bebisde mi erkek

ya aslında bende genel istiyrum ama bebege bi zararı olan bi durum var mı onu bilmiyorum .
:/ bende belden igneden falan korkuyrm aşırı derece de
Genel anestezi bebeğe zararlı diyorlar ama zaten narkozu verdikten sonra çok geçmeden geliyor bebek. Yani epidural yaptıran arkadaşım 10 dakika olmadan bebeği gördüğünü söyledi. Yani bebeğin çöm etkilendiğini düşünmüyorum ama tabi kendi fikrim. Sağlıkçı değilim :oops::KK48:
Bir de epidural bu kadar yaygın değilken genel anestezi uygulanıyordu hep. Bir sorun çıktığını okumadım hiç ama kendi düşüncelerim bunlar ☺️
bebeğimi doğduğu an görmeyi bende çok isterdim ama epidural olursam o anki panikle bebeğime odaklanamam. 20 lik diş ameliyatında bile ayılıp bayıldım. Asla epidural yapamam. ☺️ Yapan cesur yürek anneleri tebrik ederim 🙌 🥳

Arkadaşlar şeker yükleme testi yaptırdım açlık 76, 50g glukozdan 1 saat sonra 126 çıktı. Sınır 130 diyor ama yüksek mi acaba bu değerlerde çıkan arladaşlar doktorunuz ne dedi acaba?

bugün tam 30 hafta oldim ,kontrolde 29+5 tim soylediginde. Ama bana mm soylemedi. Sadece cok hafif dedi. Erken haftalrda baslasa sorun olabilirdi ,ama son haftalara dogru olanlarda cok sıkıntı olmuyor dedi canim. Yani daha da detayli birsey soramadim oyle deyince,normalde de cok soru sordugum icin 🙈 Kontrol lerle ilerlicez sanirim. Allah in iznoyle bir problem olmaz insallah. Senin bebisde mi erkek
o zaman cok cok azdır senin canım. evet benim de erkek. detaylıdan beri var takip ediliyor

Genel anestezi bebeğe zararlı diyorlar ama zaten narkozu verdikten sonra çok geçmeden geliyor bebek. Yani epidural yaptıran arkadaşım 10 dakika olmadan bebeği gördüğünü söyledi. Yani bebeğin çöm etkilendiğini düşünmüyorum ama tabi kendi fikrim. Sağlıkçı değilim :oops::KK48:
Bir de epidural bu kadar yaygın değilken genel anestezi uygulanıyordu hep. Bir sorun çıktığını okumadım hiç ama kendi düşüncelerim bunlar ☺️
bebeğimi doğduğu an görmeyi bende çok isterdim ama epidural olursam o anki panikle bebeğime odaklanamam. 20 lik diş ameliyatında bile ayılıp bayıldım. Asla epidural yapamam. ☺️ Yapan cesur yürek anneleri tebrik ederim 🙌 🥳
valla bende de pank atak ve agrı eşigi düşüklüğü var . tüp benekte trasnferden bile korkuyordım o anda bi cesaret geldi.
yine öyle olmazsa ne olur bilemem :)
2 kere anestezi almaktansa ya da epudıralda bayılmaktansa genel isteyebilirim ama doktor ne der o önemli

Valla canım bende doğum sonrası diye düşünmüştüm. beşiği annem aldı, oda takımını kardeşim aldı. herşdy 2 gün içinde oldu. Yoksa 1 yaşına kadar oğlumun mavi park beşiğini kullanacaktım. ama annem haksızlık olur kıza dedi. Bende mavi oyun parkini ihtiyacı olan birine verdim.
Sağolsunlar canım hazır olması iyi olmuş olsun 🤗 bende park beşik alacağım zaten bakıyorm internetten

Uyanmanın zor olduğunu duymuştum evet bir de narkozdan önce ne düşünüyorsan o şekilde uyanıyorsun dedi arkadaşım 🤓ama epidural de beni aşırı korkutuyor. İşlem esnasında ne hissederim kendimi nasıl sakinleştirebilirim bilmiyorum 😅 yatıştırıcı sakinleştirici veriyorlar mı acaba 😅
Bende bu konuda çok kararsızım.Sezaryan olacağım kesin ama epiduralmi genel mi karar veremiyorum.
Epidural de 10 dakikada doğum gerçekleşiyormuş ve o anı görmek o ilk karşılaşma ağlama sesi nasıl duygular içinde oluruz bilemiyorum🥺
Ama bel ağrısı çok oluyormuş sonrası...bir yandan dikişlerin acısı bir yandan şiddetli bel ağrısı ki bazılarında uzun sürüyormuş 😟
Genel anestezide de dedikleri gibi ayilman fln uzun sürüyormuş ama siz zaten bu süreyi anlamıyorsunuz uyudugunuz için.Uyuyup uyanmış gibi oluyorsunuz.Ama onda da anestezinin etkisi geçince ağrılar daha çok hissediliyormuş sanırım.Valla bende burdaki yorumlara göre karar vericem:anne:

Ben de böyle düşünüp ahşap beşik aldım yatağı kademeli alçalıp yükseliyor yan tarafı asansörlü açılıp kapanıyor anne yanı. Sallanıyor istersen sabitleniyor. 3-4 yaşına kadar kullanılabiliyormuş başka da bişey almadım 😁
Hayirli ugurlu olsun insallah🙏saglikla kullanmak nasip olsun🤤

günaydınn kızlar 🥰 geçenlerde burada böbrek büyümesi ile ilgili birseyler konusulmustu, Bu kontrolumde cok hafif bebegin bobregi buyumus dedi. Genelde erkek bebeklerde olur dedi ama cok uzuluyorum. Nedir bu 🥺 🤷
Benim de 20 li haftaların başında ultrasonda sağ böbrekte genişleme olduğu erkek bebeklerde görüldüğü söylenmişti kendi kendine geçebilir ya da doğumdan sonraki birkaç haftada düzelir dedi 2 hafta sonrasında detaylı ultrasona girmiştim geçmişti canınızı sıkmayın sonuç olarak geçebilen ve çaresi olan birşey 💙

günaydınn kızlar 🥰 geçenlerde burada böbrek büyümesi ile ilgili birseyler konusulmustu, Bu kontrolumde cok hafif bebegin bobregi buyumus dedi. Genelde erkek bebeklerde olur dedi ama cok uzuluyorum. Nedir bu 🥺 🤷
benim de detaylı ultrasonda tespit edilmişti canım 4.7 çıkmıştı. 24. Hafta da doktor 5.4 dedi. 28 de 4.1 çıktı. 28 hafta da 5 altı normal dedi. Normale döndü ama yine de doğumdan sonra ilk idrarını yaptıktan sonra çocuk doktoru kontrol edicek dedi. Erkek bebekler de genelde oluyormuş ama büyük bi problem değil dedi

Arkadaşlar şeker yükleme testi yaptırdım açlık 76, 50g glukozdan 1 saat sonra 126 çıktı. Sınır 130 diyor ama yüksek mi acaba bu değerlerde çıkan arladaşlar doktorunuz ne dedi acaba?
Yüksek değil, rahat olun. Açlık baya iyi hatta daha da düşük olmaması lazım sanıyorum :) Eğer doktor endişelenirse 75lik test de ister zaten. Eğer siz endişelenecekseniz tatlı yemeyin, beyaz pirinç, beyaz ekmek ve beyaz un tüketmeyin yeter.

Kızlar epidural ile sipinal arasında ne fark var? Hangisi daha avantajlı. İki kere sezaryen oldum iki kere de kürtaj olmak zorumda kaldım hepsinde da genel anestezi ile oldu. Son sezaryen de geç uyanırsın demişlerdi öyle de oldu. Oğlum 11 gibi odaya gelmiş ben 14 falandı ayıldığımda. Tabi o zamana kadar emziremedim normal olarak annem hurma vermiş yavrum bi hurmayı bitirmiş açlıktan. Ama gerçekten çok rahattı. Tıp fakültesinde yapmıştım doğumu sağolsun asistanlar doğum öncesi rahatlayım diye müzik falan açmışlardı. Baya bi sohbet falan etmiştik. Onlar çok ısrar ettiler belden yapalım doğum anını görürsün, sesini duyarsın diye ama ben istemedim genel olsun diye tutturdum. Şimdi de acaba belden olsa bebeğin doğum anını falan görsem mi diye düşünüyorum. Ama yarım olanlarda genelde sonradan bel ağrısı falan çok oluyor. En azından benim çevremde öyle. Bir de çok korkuyorum ya iğneyi yanlış bir yere yaparlarsa diye.

Ben de sirt cantasi olanlardan alacagim, var mi buldugunuz kullanisli bir model?
E bebekten almıştım geçen yıl oğlumda kullanıyorum çok da memnunum
kesinlikle nen de genel istemem ,benim en korktugim seylerden biridir genel anestezi😀 Allah mecbur birakmasin
Hayırlısıyla olur biter inşallah 😬
Günaydın canlar ☺️ Şimdi doktordan geldim bebeğe bakmadı sadece altan bana baktı benim serviks 0.3 mm den 0.8mm uzamış şükür 🤲🙏 cuma günü tekrar gideceğim nst de iyi çıktı ☺️
Oooo harika haber boşuna demiyoruz bizden sonra dogurcan diye😂
Teşekkür ederim canım şuan normal daha iyi olucaz inşallah ♥️🤲🤲
Oh şükür canım 🙏
Genelde uyanma süreci zor oluyor demişler hep. Uzun süre kendine gelemiyorsun diyenler de var. Epidural en temizi galiba spinalde de baş ağrısı oluyormuş
Narkoz sonrası kafein içmek çok iyi geliyor baş ağrısına aklınızda olsun arkadaşlar
Uyanmanın zor olduğunu duymuştum evet bir de narkozdan önce ne düşünüyorsan o şekilde uyanıyorsun dedi arkadaşım 🤓ama epidural de beni aşırı korkutuyor. İşlem esnasında ne hissederim kendimi nasıl sakinleştirebilirim bilmiyorum 😅 yatıştırıcı sakinleştirici veriyorlar mı acaba 😅
Ben de dikiş aşamasında hafif uyutmuslardi ama sezaryen sırasında bir şey vermediler😂

Kızlar selam, bugün değişik kasılmalar hissettim kendimde. Birden sırttan gelip karna saplanan, afedersiniz acil tuvalete sıkışmış gibi rahatsız eden, karnımın sertleştiği 2-3 dklık kasılmam oldu. Sabah da oldu benzeri uykumdan uyandım. Geldi gitti ama baya korktum rahatsız etti. Sonrasında rahatladım bebek de hareketli. Bugün de 4 saat ayakta kaldım neredeyse. Yoruldum arabada eve dönerken oldu akşamki kasilmam. Sürekli devam etmiyor ya da artarak filan. Sizce yalancı kasılma mıdır? Anksiyetem de var zaten üstüne böyle kasılma olunca panik oldum🤨

X