- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #20.261
Kızlar, bebeklerinizin kıyafetlerini kaç derecede neyle yikadiniz, yumuşatıcı kullandınız mı? Ben de yavaş yavaş hazırlık yapayım diyorum artık. Yıkayıp ütüleyip kilitli poşetlere koyayım diyorum, doğum sonrası posetlerden çıkarıp askıya asarım, ama temiz olsun hazır bulunsun nolur nolmaz vakit yaklaşıyor.
Nazli kizlar niye boyle yapiyorlar anlamadımCanım doktor normal dedi aynen çok şükürısrarla yüzünü göstermiyor daha 1 tane renkli ultrason görüntüsü yok
Bende yasamisdimGünaydın kızlar bugün kontrolümüz vardı oğlum 1780 gr olmuş 31+4 gözüküyor ultrason da. Ama benim plesenta yaşlanmaya başlamış ben bile gördüm ultrasonda hafif hafif kireçlenme başlamış. Doktorumuz 2 hafta sonra için tekrar çağırdı. Çok korkuyorum umarım hızlı ilerlemez de sezeryana almazlar bizibu durumu yaşayan var mı acaba aramızda benden başka
Aynen öyle canım. Eşim diyor kime çektiyseNazli kizlar niye boyle yapiyorlar anlamadım
Iyi olsunlar da doğumda görürüz yüzlerini aman
Kız ne erkeni ben 28.haftada her şeyi yıkadım utuledim kaldırdım iyi ki yapmışım sonra sancılarım başladı zaten şimdi istesem de yapamam. Geçen hafta da hastane çantasını hazırladım sadece biberon emzik sterilizasyonu kaldı. Iyice agirlasmadan yap bence yıkamak neyse de ütülemek insanı mahvediyorAynen öyle canım. Eşim diyor kime çektiysebebeklerin eşyalarını falan yıkadın mı canım bir kaç gün içinde bende yapmayı düşünüyorum erken olmaz değil mi
Zaten ütüyü de hiç sevmem o zman daha ertelemeyim benKız ne erkeni ben 28.haftada her şeyi yıkadım utuledim kaldırdım iyi ki yapmışım sonra sancılarım başladı zaten şimdi istesem de yapamam. Geçen hafta da hastane çantasını hazırladım sadece biberon emzik sterilizasyonu kaldı. Iyice agirlasmadan yap bence yıkamak neyse de ütülemek insanı mahvediyor
Kızlar bebisi ters duran var mı
Benim 4 haftadır kafa yukarıda duruyordoktorumuz düzelmeye niyeti yok gibi diyor
Tam makat oturusunda nasıl düzelecek hiç bilmiorum
Sebebi yokmuş açıkçası herhangi bir tedavisi de yok. İnternetten baktığım kadarıyla kalsiyum fazlalığı neden olabilirmiş diğer nedenler tansiyon şeker hastalığı yada sigara kullanımı hiçbiri yok zaten bendenormalde 34.haftadan sonra görülüyormuş doğumun yaklaştığını gösteriyor plasenta kireçlenme ye başlıyor ve artık bebeği yeterince besleyemiyor yada oksijen taşıyamıyor. benimki erken başladı biraz ama minik kireçlenme var daha yeni başlamış umarım gelişimini etkilemez de vaktinden önce gelmez oğluş
Ben kendim için Duru'nun granül deterjanından almıştım. Kettleda su kaynatıp içinde çözdürüyordum, öyle deterjan gözüne koyuyordum. Ama makine o deterjanı çekemedi. Bir 5 defa kadar denedim olmadı. Ön yıkamasız çalışacaksa, çözdürüp kazanın içine dökmek mantıklı olabilir, onu da öneriyorlar ama bence 30-40 derece yıkamalarda o sabun eritsem de donar ve eriyip gitmez gibi. Bir kere kendi kıyafetlerimde deneyeceğim bu şekilde.Kizlar merhaba, camasir deterjani olarak ne kullandiniz, aldiniz mi memnun musunuz? Ben granul almayi dusunuyordum ama kalinti birakiyor diyorlar, acaba deterjan gozune eklemeden once sicak suda çözündürüp sonra eklesek yine de kalinti kalir mi? Haftaya bebisin kiyafetlerini yikicam ama hala deterjan alamadim
Allahtan hamilelikten sonra geçen bir sıkıntı, rahmin büyümesiyle böbreğe baskı yapması sonucu böbreklerde büyüme oluyormuş. Ayağımı, belimi sıcak tutmak iyi geldi bana ve bol su. Hepsi geride kalacak inşallah, sağlıkla kucağımıza alalım inşallah kuzularımızıÇok teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun. Enfeksiyon sıkıntısı bende de var. Ara ara tekrar ediyor. Önceki hamileliklerimde de olmuştu. Beklenen birşey olduğu için kontrole de gidiyorum. Açıkçası tek korkum erken doğum olması... Tesellim ise bebişim büyüdü bayağa... Onun dışında zor da gelse ağrıya katlanılıyor bir şekilde...
Kizlar merhaba, camasir deterjani olarak ne kullandiniz, aldiniz mi memnun musunuz? Ben granul almayi dusunuyordum ama kalinti birakiyor diyorlar, acaba deterjan gozune eklemeden once sicak suda çözündürüp sonra eklesek yine de kalinti kalir mi? Haftaya bebisin kiyafetlerini yikicam ama hala deterjan alamadim
Cocuklarin hepsi oyle herhalde..ben bi iki makale okumustum bebislerin ellerini yuzleriyle kapatma sebebi ultrasondan rahatsiz olmalariymis hatta doktoruma da sormustum o da evet demisti...sevmiyorlarmis ultrasonu ve koruma refleksi olarak elleriyle yuzlerini kaparlarmis veya poposunu donermis...biz de goremedik nurcemalini bi turluCanım doktor normal dedi aynen çok şükürısrarla yüzünü göstermiyor daha 1 tane renkli ultrason görüntüsü yok
Hamileliğin başından beri progestan fitil kullanıyorum bende. Denediğim en iyi yol gece yatınca dizleri büküp, bacakları kendine doğru çekerek fitili yerleştirmek.Kızlar doktor akıntı için vajinal fitil verdi. Yerleştirmek çok zorbunun kolay bi yolu var mı bilenler duyanlar help help
Kizlar merhaba, camasir deterjani olarak ne kullandiniz, aldiniz mi memnun musunuz? Ben granul almayi dusunuyordum ama kalinti birakiyor diyorlar, acaba deterjan gozune eklemeden once sicak suda çözündürüp sonra eklesek yine de kalinti kalir mi? Haftaya bebisin kiyafetlerini yikicam ama hala deterjan alamadim
Canım aynen iki elini birden pat götürüyor yüzüneCocuklarin hepsi oyle herhalde..ben bi iki makale okumustum bebislerin ellerini yuzleriyle kapatma sebebi ultrasondan rahatsiz olmalariymis hatta doktoruma da sormustum o da evet demisti...sevmiyorlarmis ultrasonu ve koruma refleksi olarak elleriyle yuzlerini kaparlarmis veya poposunu donermis...biz de goremedik nurcemalini bi turlu
Bildiğim kadarıyla granül deterjan makinede kullanıma uygun değil. Elde yıkama için uygun.