2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Şeker bebekte kilo yapıyor canim, 1 hafta ileri ya da geri ölçümleri normal goruyor doktorlar ama daha fazlası iyi değil, iri bebek doğumda sıkıntı, sezaryen bile olsa zor doguruyorlar bir de şeker hastası olma ihtimali artıyor o yüzden demiştir istenmeyen bir durum diye. Sen diyetine uyuduktan sonra bisey olmaz inşallah, 1 hafta ileri olması normal öyle abartılacak birsey değil yani.

Gittim... Maalesef böbrek büyümesi çıktı... Şuan 2. Dereceymiş... Yapılacak çok birşey yok. 3. Derece olursa kateter takıyorlar... Ama bu haftalarda sabitlenip ilerlemeyebilirmiş. Nasip artık ...
Çok geçmiş olsun. Mart ayında benim de sol böbreğim aşırı derecede ağrı yapmıştı, zonklama şeklinde. Sola dönük asla yatırmıyordu. Bir yandan da idrar yolu enfeksiyonu ile uğraşıyordum hamileliğin başından beri. Ürolojiye gittim, ultrasonla böbreklerime baktılar, ikisinde de 1. Derece büyüme çıktı. Taş, kum görünmedi. Doktor sadece bol su iç dedi. Ve ağrılar kendiliğinden geçti bir süre sonra. İnşallah sizin de geçer, hamilelikte sık görülüyormuş, bol bol su için siz de. Şurada az bir zamanımız kaldı, hepimize şifalar diliyorum

Kızlar, bebeklerinizin kıyafetlerini kaç derecede neyle yikadiniz, yumuşatıcı kullandınız mı? Ben de yavaş yavaş hazırlık yapayım diyorum artık. Yıkayıp ütüleyip kilitli poşetlere koyayım diyorum, doğum sonrası posetlerden çıkarıp askıya asarım, ama temiz olsun hazır bulunsun nolur nolmaz vakit yaklaşıyor.

Kızlar birsey sormak istiyorum bugun doktorun yazdigi kan sulandirici iğneleri aldim ben bunlari nerde saklayacagim buz dolabinda mi normal dolapta mı ?
Güneş görmeyen bir yerde saklıyorum canım dolaba fln koymuyorum eczanelerde de sonuçta o şekil saklanmiyor.Bazen banyoda bırakıyorum dolapta orda vurunuyorum her gece aynı saatte.

Canım şeker bebekte kilo yapıyor bu istenen bi durum değil istenmemesinin tek sebebi de vajinal doğum değil sanırım diyabetli olmaması için istenmiyor çok kilo doktorun çok haksız sayılmaz ... ha bana her ne kadar tombul ilerde giden bebek iyi gelse de eşim bunun iyi olmadığını söylüyor mesela... aramızda bir gün var ben geçen hafta gittiğimde 1300 küsürlerde bi şeydi bu hafta da sanırım 1500-1600 normal olan. Azıcık önde. Doktor haliyle senin açlık şekerinin yüksekliğini biliyorsa seni uyarmak bunun önüne geçmek için ciddiyetle uyarmıştır diye düşünüyorum çok abartılacak bir kilosu yok Ama onlar seni uyarmakla mükellefler hatta yeri geldi mi gözünü korkutmakla biraz...

Merhaba. Bende de yuksek çıktı.. diyet mi yapiyorsunuz.. nasil besleniyorsunuz.. ne yapmak gerekiyor
Merhaba ...doktorum beni hemen diyetisyene yonlendirdi...online bir diyetisyenle anlastim onunla haftalik diyet programi olusturuyor ve her ogun yedigim ne carsa foto cekip atiyorum ve bu da en azindan motive ediyir beni...gunde 5 vakit de aldigim makinede sekerimi olcuyorum...simdilik.sukur aham saham bir yukseklik olmadi yavas yavas onu diyetle asagi cekebildim

Yani diyetten kasit zaten az yeme cok yeme degil de hani ana ogun ve ara ogunlerden olusur ...dengeli beslenme olur...mesela oyle pekmez felan tatli genelde olmamali...meyve varsa ara ogunde yanina bir sut urunu kefir,yogurt veya sut iciyorsun...ne acsin ne toksun gun icinde bu da sekerikontrol altinda tutmaktir

Kizlar makat durus bebeklerin bas geliş donmesi icin yapilan yoga/pilates hareketleri var, isterseniz onu bi arastirin faydasi oldugunu soyluyorlar

Ben yumuşatıcı almadım doğal içerikli olanlar var piyasada çok green clean gibi ama biz kendi kıyafetlerimiz için de şimdiden bıraktık yumuşatıcıyı koku yapmasın bebeğe kucağımızda olacak diye. Uni baby sıvı deterjan aldım krem kapaklı kokusuz olanı. Yine uni baby leke çıkarıcı aldım kaka, kusmuk için.( umarım onu da kullanmak nasip olur ) Bosch çamaşır makinesinde baby programı var ancak 60 derece 1200 devir gösteriyordu 3 saate yakın. Onunla biraz oynadım nasılsa kir yok sadece toz var diye 40 derece 800-1000 devir sıkmada yıkadım. Bizi esas zaten 6. Aydan sonra zorlayacak lekeler çünkü bebek deterjanları ek gıda lekelerini çıkarmada iyi değilmiş... Onu sonra düşünürüz Bir de arkadaşımın tavsiyesiydi çorap eldiven çok minik ya makineni tıkamasın diye bir fileye at çünkü çok minikler ve girebiliyorlarmış , ben sütyen yıkamak için zamanında file almışım hiç kullanmamıştım onda yıkadım minik parçaları kolay gelsin çok yorulmadan dinlene dinlene yap

Çok teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun. Enfeksiyon sıkıntısı bende de var. Ara ara tekrar ediyor. Önceki hamileliklerimde de olmuştu. Beklenen birşey olduğu için kontrole de gidiyorum. Açıkçası tek korkum erken doğum olması... Tesellim ise bebişim büyüdü bayağa... Onun dışında zor da gelse ağrıya katlanılıyor bir şekilde...

Bence çok iyi yapıyorsun benden artık geçti birtakım pişmanlık kiloları alındı ama eğer bir daha hamile kalsam öğrendiğim an diyetisyene başlayacağım hamileliğime dair en büyük pişmanlığım budur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…