- 6 Aralık 2017
- 998
- 1.155
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #20.241
Şeker bebekte kilo yapıyor canim, 1 hafta ileri ya da geri ölçümleri normal goruyor doktorlar ama daha fazlası iyi değil, iri bebek doğumda sıkıntı, sezaryen bile olsa zor doguruyorlar bir de şeker hastası olma ihtimali artıyor o yüzden demiştir istenmeyen bir durum diye. Sen diyetine uyuduktan sonra bisey olmaz inşallah, 1 hafta ileri olması normal öyle abartılacak birsey değil yani.Kızlar bana yardımcı olabilir misiniz ???
Benim şeker yüklememde açlık değerim 106 çıkmıştı.. Tokluk değerim normaldi... ve beni diyetisyene yönlendirdi doktorumm.. bugün ise devlet hastanesine başka bir doktora gittiğimde bebişimin kilosunun 1700 olduğu ve 1-1buçuk hafta önden gittiğini ve bu durumun şeker değerlerimle ilgili olduğunu ve istenmeyen kontrol altında tutulması gerekn bir durumun olduğunu ifade etti... ama geçen ay kendi doktoruma göre bebek haftasıyla uyumluydu.. ve bebeğin önden gitmesinin istenmeyen bi durum olduğunu yeni öğrendim.... sizin bu konularda bir bilginiz var mı ve şekerim riskli bi duruma mı işaret sizce
Doktoruna sordun mu hiç ne dedi o uygun görürse çıkarsıngidersek mola vere vere gideriz ben sarsıntı etkiler mi onu düşünüyorum
daha sormadım cnımDoktoruna sordun mu hiç ne dedi o uygun görürse çıkarsın
Canım üzerinde kaç derecede saklanması gerektiği yazıyordur, iğneden igneye farklılık gösterebilir.Kızlar birsey sormak istiyorum bugun doktorun yazdigi kan sulandirici iğneleri aldim ben bunlari nerde saklayacagim buz dolabinda mi normal dolapta mı ?
Çok geçmiş olsun. Mart ayında benim de sol böbreğim aşırı derecede ağrı yapmıştı, zonklama şeklinde. Sola dönük asla yatırmıyordu. Bir yandan da idrar yolu enfeksiyonu ile uğraşıyordum hamileliğin başından beri. Ürolojiye gittim, ultrasonla böbreklerime baktılar, ikisinde de 1. Derece büyüme çıktı. Taş, kum görünmedi. Doktor sadece bol su iç dedi. Ve ağrılar kendiliğinden geçti bir süre sonra. İnşallah sizin de geçer, hamilelikte sık görülüyormuş, bol bol su için siz de. Şurada az bir zamanımız kaldı, hepimize şifalar diliyorumGittim... Maalesef böbrek büyümesi çıktı... Şuan 2. Dereceymiş... Yapılacak çok birşey yok. 3. Derece olursa kateter takıyorlar... Ama bu haftalarda sabitlenip ilerlemeyebilirmiş. Nasip artık ...
Maşallah ne çok büyümüşBugun gittim canım bir sorun olmadığını söyledi 1850 gr olmuş
Canım doktor normal dedi aynen çok şükürMaşallah ne çok büyümüş
Ben de dolabın çekmecesinde saklıyorum direkt güneşe maruz kalmazsa sorun olmaz.Kızlar birsey sormak istiyorum bugun doktorun yazdigi kan sulandirici iğneleri aldim ben bunlari nerde saklayacagim buz dolabinda mi normal dolapta mı ?
0-25 dereceye kadar diyor yani disarda tutabilirimCanım üzerinde kaç derecede saklanması gerektiği yazıyordur, iğneden igneye farklılık gösterebilir.
Güneş görmeyen bir yerde saklıyorum canım dolaba fln koymuyorum eczanelerde de sonuçta o şekil saklanmiyor.Bazen banyoda bırakıyorum dolapta orda vurunuyorum her gece aynı saatte.Kızlar birsey sormak istiyorum bugun doktorun yazdigi kan sulandirici iğneleri aldim ben bunlari nerde saklayacagim buz dolabinda mi normal dolapta mı ?
Bende oyle yapacagim o zaman simdi okudum kagidini 0-25 dereceye kadar diyorGüneş görmeyen bir yerde saklıyorum canım dolaba fln koymuyorum eczanelerde de sonuçta o şekil saklanmiyor.Bazen banyoda bırakıyorum dolapta orda vurunuyorum her gece aynı saatte.
Canım şeker bebekte kilo yapıyor bu istenen bi durum değil istenmemesinin tek sebebi de vajinal doğum değil sanırım diyabetli olmaması için istenmiyor çok kilo doktorun çok haksız sayılmaz ... ha bana her ne kadar tombul ilerde giden bebek iyi gelse de eşim bunun iyi olmadığını söylüyor mesela... aramızda bir gün var ben geçen hafta gittiğimde 1300 küsürlerde bi şeydi bu hafta da sanırım 1500-1600 normal olan. Azıcık önde. Doktor haliyle senin açlık şekerinin yüksekliğini biliyorsa seni uyarmak bunun önüne geçmek için ciddiyetle uyarmıştır diye düşünüyorum çok abartılacak bir kilosu yok Ama onlar seni uyarmakla mükellefler hatta yeri geldi mi gözünü korkutmakla biraz...Kızlar bana yardımcı olabilir misiniz ???
Benim şeker yüklememde açlık değerim 106 çıkmıştı.. Tokluk değerim normaldi... ve beni diyetisyene yönlendirdi doktorumm.. bugün ise devlet hastanesine başka bir doktora gittiğimde bebişimin kilosunun 1700 olduğu ve 1-1buçuk hafta önden gittiğini ve bu durumun şeker değerlerimle ilgili olduğunu ve istenmeyen kontrol altında tutulması gerekn bir durumun olduğunu ifade etti... ama geçen ay kendi doktoruma göre bebek haftasıyla uyumluydu.. ve bebeğin önden gitmesinin istenmeyen bi durum olduğunu yeni öğrendim.... sizin bu konularda bir bilginiz var mı ve şekerim riskli bi duruma mı işaret sizce
Merhaba ...doktorum beni hemen diyetisyene yonlendirdi...online bir diyetisyenle anlastim onunla haftalik diyet programi olusturuyor ve her ogun yedigim ne carsa foto cekip atiyorum ve bu da en azindan motive ediyir beni...gunde 5 vakit de aldigim makinede sekerimi olcuyorum...simdilik.sukur aham saham bir yukseklik olmadi yavas yavas onu diyetle asagi cekebildimMerhaba. Bende de yuksek çıktı.. diyet mi yapiyorsunuz.. nasil besleniyorsunuz.. ne yapmak gerekiyor
Yani diyetten kasit zaten az yeme cok yeme degil de hani ana ogun ve ara ogunlerden olusur ...dengeli beslenme olur...mesela oyle pekmez felan tatli genelde olmamali...meyve varsa ara ogunde yanina bir sut urunu kefir,yogurt veya sut iciyorsun...ne acsin ne toksun gun icinde bu da sekerikontrol altinda tutmaktirBana da diyet verirler gibi geliyor. Hiç kilo almadım hatta 1 kilo verdim ama zaten çok kilolu hamile kalmıştım. Inşallah basit bir diyetle cozulecek bi sorundur. Zaten öyle aman aman cok yemiyordum covidden sonra ama son bir iki haftadır tahin pekmez, ekmek ve makarna yedim biraz daha sık belki de ondan oynadı. Şeker cihazı da sipariş verdim yarın geli herhalde kontrole kadar bir takip yaparım 1 2 gün de olsa.
Kizlar makat durus bebeklerin bas geliş donmesi icin yapilan yoga/pilates hareketleri var, isterseniz onu bi arastirinNe bileyim doktor arada bir dönse bi belirti verse iyi diyone zaman gitsem hep makatta
Genelde 25 haftalarda falan ters olabiliyormuş ama artık 28 haftadan sonra bu oran %10a kadar falan inmesi gerekiyormus demekki o yuzdelik kısımda bizde variz
Ben yumuşatıcı almadım doğal içerikli olanlar var piyasada çok green clean gibi ama biz kendi kıyafetlerimiz için de şimdiden bıraktık yumuşatıcıyı koku yapmasın bebeğe kucağımızda olacak diye. Uni baby sıvı deterjan aldım krem kapaklı kokusuz olanı. Yine uni baby leke çıkarıcı aldım kaka, kusmuk için.( umarım onu da kullanmak nasip olurKızlar, bebeklerinizin kıyafetlerini kaç derecede neyle yikadiniz, yumuşatıcı kullandınız mı? Ben de yavaş yavaş hazırlık yapayım diyorum artık. Yıkayıp ütüleyip kilitli poşetlere koyayım diyorum, doğum sonrası posetlerden çıkarıp askıya asarım, ama temiz olsun hazır bulunsun nolur nolmaz vakit yaklaşıyor.
Çok teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun. Enfeksiyon sıkıntısı bende de var. Ara ara tekrar ediyor. Önceki hamileliklerimde de olmuştu. Beklenen birşey olduğu için kontrole de gidiyorum. Açıkçası tek korkum erken doğum olması... Tesellim ise bebişim büyüdü bayağa... Onun dışında zor da gelse ağrıya katlanılıyor bir şekilde...Çok geçmiş olsun. Mart ayında benim de sol böbreğim aşırı derecede ağrı yapmıştı, zonklama şeklinde. Sola dönük asla yatırmıyordu. Bir yandan da idrar yolu enfeksiyonu ile uğraşıyordum hamileliğin başından beri. Ürolojiye gittim, ultrasonla böbreklerime baktılar, ikisinde de 1. Derece büyüme çıktı. Taş, kum görünmedi. Doktor sadece bol su iç dedi. Ve ağrılar kendiliğinden geçti bir süre sonra. İnşallah sizin de geçer, hamilelikte sık görülüyormuş, bol bol su için siz de. Şurada az bir zamanımız kaldı, hepimize şifalar diliyorum
Bence çok iyi yapıyorsun benden artık geçti birtakım pişmanlık kiloları alındıYani diyetten kasit zaten az yeme cok yeme degil de hani ana ogun ve ara ogunlerden olusur ...dengeli beslenme olur...mesela oyle pekmez felan tatli genelde olmamali...meyve varsa ara ogunde yanina bir sut urunu kefir,yogurt veya sut iciyorsun...ne acsin ne toksun gun icinde bu da sekerikontrol altinda tutmaktir