2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Canım şeker bebekte kilo yapıyor bu istenen bi durum değil istenmemesinin tek sebebi de vajinal doğum değil sanırım diyabetli olmaması için istenmiyor çok kilo doktorun çok haksız sayılmaz ... ha bana her ne kadar tombul ilerde giden bebek iyi gelse de eşim bunun iyi olmadığını söylüyor mesela... aramızda bir gün var ben geçen hafta gittiğimde 1300 küsürlerde bi şeydi bu hafta da sanırım 1500-1600 normal olan. Azıcık önde. Doktor haliyle senin açlık şekerinin yüksekliğini biliyorsa seni uyarmak bunun önüne geçmek için ciddiyetle uyarmıştır diye düşünüyorum çok abartılacak bir kilosu yok Ama onlar seni uyarmakla mükellefler hatta yeri geldi mi gözünü korkutmakla biraz...
Anladımm canımm çok sağol bilgilendirmen için daha da dikkat edeyimmm o zaman 🥰

Bence alakası yok benim arkadasim 32 haftasinda dogum yapti bebek 1800 gramdi bende haftaniza gore gayet iyi gidiyor benimde en son 28+4 haftalik 1330 gramdi yani burda herkez 1100/1150/1200 yazmis benimki onlara gore biraz fazla ileride gidiyor simdi bunu hemen 100 gram icin boyle mi yorumlamasi lazimdi bence doktorunuzu degistirin cnm
😥👍

Bende yasamisdim 🤭 diyorum ya yasadim demeye korkuyordum ama 37 38. haftada dogum yaptim bi sorun yasamamisdim sadece suyum azalmisdi zaten gelmeseydi suni sanci vericeklerdi ama kendiliginden sancimda gelmisdi cok sükür
Peki sizin kaçıncı haftada başlamıştı acaba bugün bende gördüm plasentada minik minik beyazlıklar vardı doktorum da daha başlangıç seviyesinde dedi. Tahmini kaç haftada o seviyeye ulaşır onu merak ediyorum 🤷🏻‍♀️

Şeker bebekte kilo yapıyor canim, 1 hafta ileri ya da geri ölçümleri normal goruyor doktorlar ama daha fazlası iyi değil, iri bebek doğumda sıkıntı, sezaryen bile olsa zor doguruyorlar bir de şeker hastası olma ihtimali artıyor o yüzden demiştir istenmeyen bir durum diye. Sen diyetine uyuduktan sonra bisey olmaz inşallah, 1 hafta ileri olması normal öyle abartılacak birsey değil yani.
Teşekkür ederimm canımmm mesajın için 🥰

Mrb. Bende bugün makinaya attim eşyalarini. Küçük parçalar için (eldiven çorap) mini file vardi oğlumdan kalma onu kullandim.. Zaten kiyafetlerin hepsi yeni o yüzden uni baby deterjanla yıkadim ama çok az koydum(1000 devir 40 derecede) biraz uni baby yumuşatici koydum ama çift durulama yaptirdim. Ben oglumda 6 aydan sonra bebek deterjani kullanamadim çünkü kesinlikle lekeler kalıyor. Lekelileri öncesinde leke cıkariciya basıp durulayıp granül sabunla makinaya attim hep. Kuruyunca ütüleyip kilitli poşetlere koyucam.
Teşekkür ederim canım, artık hazır olsun nolur nolmaz, Allah kullanmayı da nasip etsin inşallah 🙏

Ben yumuşatıcı almadım doğal içerikli olanlar var piyasada çok green clean gibi ama biz kendi kıyafetlerimiz için de şimdiden bıraktık yumuşatıcıyı koku yapmasın bebeğe kucağımızda olacak diye. Uni baby sıvı deterjan aldım krem kapaklı kokusuz olanı. Yine uni baby leke çıkarıcı aldım kaka, kusmuk için.( umarım onu da kullanmak nasip olur 🥰) Bosch çamaşır makinesinde baby programı var ancak 60 derece 1200 devir gösteriyordu 3 saate yakın. Onunla biraz oynadım nasılsa kir yok sadece toz var diye 40 derece 800-1000 devir sıkmada yıkadım. Bizi esas zaten 6. Aydan sonra zorlayacak lekeler çünkü bebek deterjanları ek gıda lekelerini çıkarmada iyi değilmiş... Onu sonra düşünürüz 😅Bir de arkadaşımın tavsiyesiydi çorap eldiven çok minik ya makineni tıkamasın diye bir fileye at çünkü çok minikler ve girebiliyorlarmış , ben sütyen yıkamak için zamanında file almışım hiç kullanmamıştım onda yıkadım minik parçaları 🤗kolay gelsin çok yorulmadan dinlene dinlene yap ❤️
Teşekkür ederim 😊 file mantıklıymış yarın aldirayim eşime, benim aklıma gelmezdi sonra nerde bu eldivenin eşi diye arar dururdum artık 🥰

Cnm göbek kasıntısı gayet normal benim ki ayak ve elde olmaya başladı ve uyuyamama neden oldu.
Kan tahlili verebildin mi kaşıntı için. Kolestaz için ben de şüphelenmiştim ama benim sadece kol ve üst bacak bölgemde kaşıntı vardı tüm vücutta değil yine de baktırdım. Özel hastaneye gidiyorum ama kolestaz için Ankara ya da İstanbul’daki laboratuvarlarda yapılıyormuş Ankara’ya gönderilmişti benim. 180 TL gibi bi şey ödemiştim tahlil için. 7 günde falan gelmişti sonuçlar. Şükür çıkmadı. Benim strese bağlı alerji çıktı. İki gündür de göbek bölgemde kaşıntı oluyor o biraz korkutuyor.

Kizlar merhaba, camasir deterjani olarak ne kullandiniz, aldiniz mi memnun musunuz? Ben granul almayi dusunuyordum ama kalinti birakiyor diyorlar, acaba deterjan gozune eklemeden once sicak suda çözündürüp sonra eklesek yine de kalinti kalir mi? Haftaya bebisin kiyafetlerini yikicam ama hala deterjan alamadim😔
Oğlumda başlarda duru granül matik kullandım ama benim makinamda tıkanma yaptı. Bazen deterjan gözünde olduğu gibi kalıyordu. Sonra roxy kullandım duruya göre çok güzel bence. Ama duru ile de roxy ile de lekeler çıkmıyor özellikle meyve lekeleri ve demir için kullanılan damla lekesi kesinlikle çıkmıyor. Bebek programında renklileri 60 derecede yıkıyorum. Beyazlar zaten 90 derece ve çift durulama yapıyorum hala. Şimdi unibaby sıvı almayı düşünüyorum.
bu arada oğlum 4 yaşında ama ben hala onun çamaşırlarını ayrı yıkıyorum da ne zamana kadar ayrı yıkamam lazım? Şimdi bebiş de gelince onun da çamaşırlarını ayrı yıkayacağım.

Peki sizin kaçıncı haftada başlamıştı acaba bugün bende gördüm plasentada minik minik beyazlıklar vardı doktorum da daha başlangıç seviyesinde dedi. Tahmini kaç haftada o seviyeye ulaşır onu merak ediyorum 🤷🏻‍♀️
Uzun zaman oluyor ama yine bu haftalardaydim,, 30 lu haftalar,,, hatta ozaman türkcesıde yaslı plesantaymis,,öyle dıyınce şaşırmıştım ama doktor pek üstünde durmadı acıkcası bende pek takmadım cünkü burda cok riskli bısey oldumu dırek baska yere yolluyorlar buyuk hastanelere,, ama hep kontrol edildi,,yani internetti acip arastirmadim bile baska sorunlarda olunca kafam onlara odakliydi,,, yani plesaenta yaslanmadindanmi bilmiyorum suyum azalmisdi ve dogmasada suni sanci vericeklerdi , cok sukur kendiliginden saglikla geldi,, insallah sizdede hicbir sorun olmaz saglikla dogurursunuz,,

Oğlumda başlarda duru granül matik kullandım ama benim makinamda tıkanma yaptı. Bazen deterjan gözünde olduğu gibi kalıyordu. Sonra roxy kullandım duruya göre çok güzel bence. Ama duru ile de roxy ile de lekeler çıkmıyor özellikle meyve lekeleri ve demir için kullanılan damla lekesi kesinlikle çıkmıyor. Bebek programında renklileri 60 derecede yıkıyorum. Beyazlar zaten 90 derece ve çift durulama yapıyorum hala. Şimdi unibaby sıvı almayı düşünüyorum.
bu arada oğlum 4 yaşında ama ben hala onun çamaşırlarını ayrı yıkıyorum da ne zamana kadar ayrı yıkamam lazım? Şimdi bebiş de gelince onun da çamaşırlarını ayrı yıkayacağım.
Duru granulu eriterek mi kullandiniz direkt mi kullandiniz peki? 90derecede camasirlar kuculmedi mi hic, simdi yeni aldigimiz bebek kiyafetlerini kac derecede yikamak lazim acaba?

Kizlar pijama olarak ne aldiniz markasi modeli nedir.. bakiyorum bulamiyorum.. agustosta hava cok sicak olur.. efil efil bir sey bakiyorum..
Alan varsa resim ekleyebilir mi..

Kizlar pijama olarak ne aldiniz markasi modeli nedir.. bakiyorum bulamiyorum.. agustosta hava cok sicak olur.. efil efil bir sey bakiyorum..
Alan varsa resim ekleyebilir mi..
Ben doğumdan sonra evde giymek için bunu aldım canım
ama hastane için ayri düşünüyorum ona gidip canlı bakacağım daha süslü braz daha gupurlu falan bisey bakıcam fotoğraf çekimi içinde kullanmak için.. 2 ayrı oluşma da yeter zaten herhalde

Eklentiler

• IMG-20210602-WA0000.jpg
    IMG-20210602-WA0000.jpg
    75 KB · Görüntüleme: 131
Kızlar günaydın
Uni Baby çamaşır deterjanı daha önceden kullanmış olan var mi ?tam bitkisel olmadığı söyleniyor ama bilemedim...
Bitkisel Yenidoğanlar için ya Minoris ya da Green Clean öneriyorlar . 0 kimyasal.
Sls Paraben Parfüm v içermiyormuş. Ama ben ne alacağımı bilemedm

X