2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Plasenta yaşlanmasını ilk defa duydum. Doktorunuz sebepleri ve ne yapılacağı konusunda açıklama yaptı mı? Korkmayın içinizi ferah tutun inşallah iyi düşünelim iyi olsun
Sebebi yokmuş açıkçası herhangi bir tedavisi de yok. İnternetten baktığım kadarıyla kalsiyum fazlalığı neden olabilirmiş diğer nedenler tansiyon şeker hastalığı yada sigara kullanımı hiçbiri yok zaten bende 😒 normalde 34.haftadan sonra görülüyormuş doğumun yaklaştığını gösteriyor plasenta kireçlenme ye başlıyor ve artık bebeği yeterince besleyemiyor yada oksijen taşıyamıyor. benimki erken başladı biraz ama minik kireçlenme var daha yeni başlamış umarım gelişimini etkilemez de vaktinden önce gelmez oğluş 🙏
Cnm plesenta yaşlanması benim bildiğim doğuma yakın olur. niye böyle erkenden başlamış ki
Valla onu bende bilmiyorum bizimki sanırım dünyaya gelmeye çok meraklı içeride bir işler karıştırıyor ben ondan şüpheliyim 🤣önden gidiyor zaten gelişimi tahmini doğum tarihi 6 ağustostu 1 ağustos oldu bugün doktorum 30 temmuz dedi. inşallah böyle devam eder de şu kireçlenme de çok ilerlemez vaktinde gelir oğlum 🙏
Kalsiyum fazlaligindan diye duymustum sizde var miydi oyle bi durum? Herhalde cok riskli bir durum olsaydi 2 haftadan daha erken cagiririrdi doktor. Kilosu cok iyi degil mi masallah 😊
Ek olarak kalsiyum sandoz bile kullanmıyorum sadece yediklerimden bu kadar artar mı bilmiyorum o da ölçülmedi açıkçası bayadır. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim tek korkum umarım çok çabuk ilerlemez. Doktorumun söylediği en kötü ihtimalle erken sezeryana alınacak. Bebeğim sağlıklı olsun plasentada oksijen alımında bir problem olmasın yeter 🙏
Cnm baktım da çokta korkulacak bişey değilmiş yaa takip altında hiç bişey olmaz inş cnm korkma
İnşallah canım çok hızlı ilerlerse oksijen gitmiyormuş bebeğe onu okudum o takıldı kafama 2 hafta hareket etti etmedi takip ederim artık durmadan 😒

Son düzenleme:
Yatmam gerektigi için hiç yataktan kalmamam lazım normalde bir tek wc için kalkıyorum bir de akşamlari düş için yemegimide yatakta yiyorum 0.3mm rahim agzi kisaligim doktor ayak durmama bile izin vermiyor bebek gelecek diye
hareketsiz kalacagın için glba . rabbim yardımcın olsun kuzum . hepimiz bebegimizi saglıkla kucagımıza alalım

Canım bugün gittim. Başı aşağıya gelmiş bebişin ama daha doğum kanalına girme gibi bi durum yok endişelenecek bi durum yok dedi ayaklarını falan da o sırada başına doğru toplamış sıpa 😄 zor da olsa yüzünü gösterdi :) tam ultrason anında karnım sertleşti işte bu kasılma dedi hocam ayakta yatarken gün içerisinde bile çok hareketli arada böyle de yapıyo gün içerisinde 5 6 yı geçiyodur böyle kasılması dedim gün içerisinde sayısı önemli değil sıklığı önemli vücut kendini doğuma hazırlıyo dedi. Baktın geçmiyo sıklığı düzenli (3 dk da 1 5 dk da 1 gibi) o zaman ara hemen dedi. Bunun haricinde kanama ve su gelmesinde ve geçmeyen sancı gibi ağrında hemen aramanı istiyorum dedi. Nst yi de 35. Hafta gibi başlıcaz herhangi bir sıkıntı olmazsa dedi. Benden havadisler bu şekilde :)
Gözün aydın canım güzel geçmiş kontrolün🌸 teşekkürler bilgiler için☺️ Kalan zamanımızda sorunsuz geçsin 🤗

Cok sukur ciktim durumum ayni ama cok sikildim hastanede durmaktan eve gonderdin diye yalvardim resmen 🤣 sukur gonderdiler ama busuru igne yazdilar kan sulancidirici yataktan kalkmama izin yok ama ben bugun biraz mecburiyetten oraya buraya gittim .
Ama arabada cok midem bulanmaya basladi ve karin agrisi geldi aceleyle eve geldim ishal oldum o da yetmezmis gibi adedersin istifrada ettim şuan halsiz hisediyorum baya neden boyle oldum acaba

Gozunaydin canim evine gelmişsin. Aman dikkat et. Çoğu bitti azı kaldı

Gozunaydin canim evine gelmişsin. Aman dikkat et. Çoğu bitti azı kaldı
Elimden geldigi kadar dikatt etmeye calisiyorum oturumaya bile korkuyorum artik hareketsizlik de biraz zor ama çogu gitti azi kaldi sukur 32 haftayi bi atlatsak rahatlayacagim

EB754217-CC7E-4B4A-AAAE-44BC6D246934.png
10 gün öncesinden bir foti de benden gelsin☺️ Hadi hanımlar göbüş fotisi atmayan kalmasın😃❤️🥰

çok geçmiş olsun Allah beterinden esirgesin canim. Bir sey soracagim acile gittim demişsin ya , sen kendi domtorinu once gece arayip mi gittin, kendi doktorun mu gelip ölçüm yapti? Benim doktor beni arama,once hastaneye gelirsin nst baglarlar, ebe benim adima tam yetkili desi. Cereahi bir sey olursa ben gelirim desi bir zahmet😏 Yani anlayamadim tüm doktorlar boyle mi yoksa bana mi boyle denk geldi? Onj anlamaya calisiyorim. Sinir bozucu bir durum oldu benim açımdan
Yok bende doktoru aramadım direk hastaneye gittim. Zaten gelmezdi arasam da o saatte benimdeki de aynı yani

Elimden geldigi kadar dikatt etmeye calisiyorum oturumaya bile korkuyorum artik hareketsizlik de biraz zor ama çogu gitti azi kaldi sukur 32 haftayi bi atlatsak rahatlayacagim

Allah ın izniyle 32 yi de atlatacaksin canim. Sonrada 36.hafta hedefi koyup onuda atlatacaksın insallah. Benimde 28. 32. Hafta hedefimdi şimdi 31+2 yim ultrasona göre 31+5 im. 36.haftaya bir gelsek demeye başladim. 😂

cok cok sevindim canım senin daha 7-8 haftalıktan biliyorum 🤣🤣
uzun yoldan kastın kaç saati ? bende şu sıra 7 saat bi yol gitmeyi düşünüyorum ama korkuyorum .
birde idrar yolu enfeksiyonu için sabah akşam aç karna bi bardak suya 3-4 damla limon sıkıp iç birde elma sirkesini su ile seyreltip oranı tahiret et .
bunu yapamazsan bazen evdeysen bezi bu suyla ıslatıp orana koyabilirsin. ben bunu yaptıgımdan beri rahatım birde şuan bile ayaklarımda corap var. bu arada 19-22 haftalar arasında 1000mg iki antibiyotik kullanmıştım
Canım 8 9 saatlik bir yolculuk yaptım. Antibiyotik bende geçen haftalarda kullandım. Limon içiyorum ama gün içinde içiyordum sabahları yapayım o zman. Bir de sanırım ben suyu yeterli içmiyorum

Kızlar bana yardımcı olabilir misiniz ???
Benim şeker yüklememde açlık değerim 106 çıkmıştı.. Tokluk değerim normaldi... ve beni diyetisyene yönlendirdi doktorumm.. bugün ise devlet hastanesine başka bir doktora gittiğimde bebişimin kilosunun 1700 olduğu ve 1-1buçuk hafta önden gittiğini ve bu durumun şeker değerlerimle ilgili olduğunu ve istenmeyen kontrol altında tutulması gerekn bir durumun olduğunu ifade etti... ama geçen ay kendi doktoruma göre bebek haftasıyla uyumluydu.. ve bebeğin önden gitmesinin istenmeyen bi durum olduğunu yeni öğrendim.... sizin bu konularda bir bilginiz var mı ve şekerim riskli bi duruma mı işaret sizce

Canım 8 9 saatlik bir yolculuk yaptım. Antibiyotik bende geçen haftalarda kullandım. Limon içiyorum ama gün içinde içiyordum sabahları yapayım o zman. Bir de sanırım ben suyu yeterli içmiyorum
sabah yapamazsan akşam yap tam yatmadan son su olsun. birde günde en az 3 ltre su yqz da geldi. sirke li su acayip rahatlatıyor taharetlenince .
valla benim de kardeşimin kız arkadası ile tanışmaya gidecekler gitsem mi diyorum ? 7 saat . korona dan falan korkuyorum ama bıktım artık cok sıkıldım burda en azından gezmiş olurum diyorım .

sabah yapamazsan akşam yap tam yatmadan son su olsun. birde günde en az 3 ltre su yqz da geldi. sirke li su acayip rahatlatıyor taharetlenince .
valla benim de kardeşimin kız arkadası ile tanışmaya gidecekler gitsem mi diyorum ? 7 saat . korona dan falan korkuyorum ama bıktım artık cok sıkıldım burda en azından gezmiş olurum diyorım .
Canım bende çok sıkıldığım için bi 10 günlüğüne memlekete gittim. Tedbirlerini al git ama şunu söylemeden geçmeyim ayaklar çok şişiyor bilgin olsun

Sebebi yokmuş açıkçası herhangi bir tedavisi de yok. İnternetten baktığım kadarıyla kalsiyum fazlalığı neden olabilirmiş diğer nedenler tansiyon şeker hastalığı yada sigara kullanımı hiçbiri yok zaten bende 😒 normalde 34.haftadan sonra görülüyormuş doğumun yaklaştığını gösteriyor plasenta kireçlenme ye başlıyor ve artık bebeği yeterince besleyemiyor yada oksijen taşıyamıyor. benimki erken başladı biraz ama minik kireçlenme var daha yeni başlamış umarım gelişimini etkilemez de vaktinden önce gelmez oğluş 🙏

Valla onu bende bilmiyorum bizimki sanırım dünyaya gelmeye çok meraklı içeride bir işler karıştırıyor ben ondan şüpheliyim 🤣önden gidiyor zaten gelişimi tahmini doğum tarihi 6 ağustostu 1 ağustos oldu bugün doktorum 30 temmuz dedi. inşallah böyle devam eder de şu kireçlenme de çok ilerlemez vaktinde gelir oğlum 🙏

Ek olarak kalsiyum sandoz bile kullanmıyorum sadece yediklerimden bu kadar artar mı bilmiyorum o da ölçülmedi açıkçası bayadır. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim tek korkum umarım çok çabuk ilerlemez. Doktorumun söylediği en kötü ihtimalle erken sezeryana alınacak. Bebeğim sağlıklı olsun plasentada oksijen alımında bir problem olmasın yeter 🙏

İnşallah canım çok hızlı ilerlerse oksijen gitmiyormuş bebeğe onu okudum o takıldı kafama 2 hafta hareket etti etmedi takip ederim artık durmadan 😒
Ya kusura bakma sordum belki ama unuttum bebeğinin kilosu ne kadardı kaçıncı haftada acaba 😊

Canım geçmiş olsun çok tuz tüketme minimuma indir doktorum bana çok tuz tüketmekte yaslandirabikiyor demisti

Allah ın izniyle 32 yi de atlatacaksin canim. Sonrada 36.hafta hedefi koyup onuda atlatacaksın insallah. Benimde 28. 32. Hafta hedefimdi şimdi 31+2 yim ultrasona göre 31+5 im. 36.haftaya bir gelsek demeye başladim. 😂
Hadi inşallah cnm hayirlisiyla gelecegiz

Kızlar birsey sormak istiyorum bugun doktorun yazdigi kan sulandirici iğneleri aldim ben bunlari nerde saklayacagim buz dolabinda mi normal dolapta mı ?🙄🤷‍♀️

Kızlar bana yardımcı olabilir misiniz ???
Benim şeker yüklememde açlık değerim 106 çıkmıştı.. Tokluk değerim normaldi... ve beni diyetisyene yönlendirdi doktorumm.. bugün ise devlet hastanesine başka bir doktora gittiğimde bebişimin kilosunun 1700 olduğu ve 1-1buçuk hafta önden gittiğini ve bu durumun şeker değerlerimle ilgili olduğunu ve istenmeyen kontrol altında tutulması gerekn bir durumun olduğunu ifade etti... ama geçen ay kendi doktoruma göre bebek haftasıyla uyumluydu.. ve bebeğin önden gitmesinin istenmeyen bi durum olduğunu yeni öğrendim.... sizin bu konularda bir bilginiz var mı ve şekerim riskli bi duruma mı işaret sizce
Bence alakası yok benim arkadasim 32 haftasinda dogum yapti bebek 1800 gramdi bende haftaniza gore gayet iyi gidiyor benimde en son 28+4 haftalik 1330 gramdi yani burda herkez 1100/1150/1200 yazmis benimki onlara gore biraz fazla ileride gidiyor simdi bunu hemen 100 gram icin boyle mi yorumlamasi lazimdi bence doktorunuzu degistirin cnm

X