2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar, bebeklerinizin kıyafetlerini kaç derecede neyle yikadiniz, yumuşatıcı kullandınız mı? Ben de yavaş yavaş hazırlık yapayım diyorum artık. Yıkayıp ütüleyip kilitli poşetlere koyayım diyorum, doğum sonrası posetlerden çıkarıp askıya asarım, ama temiz olsun hazır bulunsun nolur nolmaz vakit yaklaşıyor.

Mrb. Bende bugün makinaya attim eşyalarini. Küçük parçalar için (eldiven çorap) mini file vardi oğlumdan kalma onu kullandim.. Zaten kiyafetlerin hepsi yeni o yüzden uni baby deterjanla yıkadim ama çok az koydum(1000 devir 40 derecede) biraz uni baby yumuşatici koydum ama çift durulama yaptirdim. Ben oglumda 6 aydan sonra bebek deterjani kullanamadim çünkü kesinlikle lekeler kalıyor. Lekelileri öncesinde leke cıkariciya basıp durulayıp granül sabunla makinaya attim hep. Kuruyunca ütüleyip kilitli poşetlere koyucam.

Günaydın kızlar bugün kontrolümüz vardı oğlum 1780 gr olmuş 31+4 gözüküyor ultrason da. Ama benim plesenta yaşlanmaya başlamış ben bile gördüm ultrasonda hafif hafif kireçlenme başlamış. Doktorumuz 2 hafta sonra için tekrar çağırdı. Çok korkuyorum umarım hızlı ilerlemez de sezeryana almazlar bizi 😔 bu durumu yaşayan var mı acaba aramızda benden başka
Bende yasamisdim 🤭 diyorum ya yasadim demeye korkuyordum ama 37 38. haftada dogum yaptim bi sorun yasamamisdim sadece suyum azalmisdi zaten gelmeseydi suni sanci vericeklerdi ama kendiliginden sancimda gelmisdi cok sükür

Aynen öyle canım. Eşim diyor kime çektiyse 😂 bebeklerin eşyalarını falan yıkadın mı canım bir kaç gün içinde bende yapmayı düşünüyorum erken olmaz değil mi
Kız ne erkeni ben 28.haftada her şeyi yıkadım utuledim kaldırdım iyi ki yapmışım sonra sancılarım başladı zaten şimdi istesem de yapamam. Geçen hafta da hastane çantasını hazırladım sadece biberon emzik sterilizasyonu kaldı. Iyice agirlasmadan yap bence yıkamak neyse de ütülemek insanı mahvediyor

Kizlar merhaba, camasir deterjani olarak ne kullandiniz, aldiniz mi memnun musunuz? Ben granul almayi dusunuyordum ama kalinti birakiyor diyorlar, acaba deterjan gozune eklemeden once sicak suda çözündürüp sonra eklesek yine de kalinti kalir mi? Haftaya bebisin kiyafetlerini yikicam ama hala deterjan alamadim😔

Kız ne erkeni ben 28.haftada her şeyi yıkadım utuledim kaldırdım iyi ki yapmışım sonra sancılarım başladı zaten şimdi istesem de yapamam. Geçen hafta da hastane çantasını hazırladım sadece biberon emzik sterilizasyonu kaldı. Iyice agirlasmadan yap bence yıkamak neyse de ütülemek insanı mahvediyor
Zaten ütüyü de hiç sevmem o zman daha ertelemeyim ben

Kızlar bebisi ters duran var mı
Benim 4 haftadır kafa yukarıda duruyor😃 doktorumuz düzelmeye niyeti yok gibi diyor
Tam makat oturusunda nasıl düzelecek hiç bilmiorum

Benim minik dönmemiş göbek kısmımda başı ve idrar kesemin üstünde oturuyor kaç gündür . Bir tekmeledi mi fırt diye çıkacakmış gibi bir his 😅

Sebebi yokmuş açıkçası herhangi bir tedavisi de yok. İnternetten baktığım kadarıyla kalsiyum fazlalığı neden olabilirmiş diğer nedenler tansiyon şeker hastalığı yada sigara kullanımı hiçbiri yok zaten bende 😒 normalde 34.haftadan sonra görülüyormuş doğumun yaklaştığını gösteriyor plasenta kireçlenme ye başlıyor ve artık bebeği yeterince besleyemiyor yada oksijen taşıyamıyor. benimki erken başladı biraz ama minik kireçlenme var daha yeni başlamış umarım gelişimini etkilemez de vaktinden önce gelmez oğluş 🙏

İnşallah 🙏 sağlıkla gelsin bebiş

Çamaşır deterjanı ve çamaşır sabunu arasındaki fark ne? Birini bi elime aldım birini ötekine baktım baktımçamaşır sabunu almış bulundum. (Uni baby sıvı)
Değiştirsem mi ne yapsam bunu

Kızlar doktor akıntı için vajinal fitil verdi. Yerleştirmek çok zor 😒 bunun kolay bi yolu var mı bilenler duyanlar help help 😅

Kizlar merhaba, camasir deterjani olarak ne kullandiniz, aldiniz mi memnun musunuz? Ben granul almayi dusunuyordum ama kalinti birakiyor diyorlar, acaba deterjan gozune eklemeden once sicak suda çözündürüp sonra eklesek yine de kalinti kalir mi? Haftaya bebisin kiyafetlerini yikicam ama hala deterjan alamadim😔
Ben kendim için Duru'nun granül deterjanından almıştım. Kettleda su kaynatıp içinde çözdürüyordum, öyle deterjan gözüne koyuyordum. Ama makine o deterjanı çekemedi. Bir 5 defa kadar denedim olmadı. Ön yıkamasız çalışacaksa, çözdürüp kazanın içine dökmek mantıklı olabilir, onu da öneriyorlar ama bence 30-40 derece yıkamalarda o sabun eritsem de donar ve eriyip gitmez gibi. Bir kere kendi kıyafetlerimde deneyeceğim bu şekilde.
Biz eşimle ikimiz de çok alerjik yapılıyız. Bebeğin de potansiyeli yüksek duruyor bu yüzden baya düşünüp Minoris'in deterjanını aldım. Görücez bakalım bi farkı var mı yok mu.

Çok teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun. Enfeksiyon sıkıntısı bende de var. Ara ara tekrar ediyor. Önceki hamileliklerimde de olmuştu. Beklenen birşey olduğu için kontrole de gidiyorum. Açıkçası tek korkum erken doğum olması... Tesellim ise bebişim büyüdü bayağa... Onun dışında zor da gelse ağrıya katlanılıyor bir şekilde...
Allahtan hamilelikten sonra geçen bir sıkıntı, rahmin büyümesiyle böbreğe baskı yapması sonucu böbreklerde büyüme oluyormuş. Ayağımı, belimi sıcak tutmak iyi geldi bana ve bol su. Hepsi geride kalacak inşallah, sağlıkla kucağımıza alalım inşallah kuzularımızı 🥰

Bildiğim kadarıyla granül deterjan makinede kullanıma uygun değil. Elde yıkama için uygun.

Canım doktor normal dedi aynen çok şükür 😍 ısrarla yüzünü göstermiyor daha 1 tane renkli ultrason görüntüsü yok 😂
Cocuklarin hepsi oyle herhalde..ben bi iki makale okumustum bebislerin ellerini yuzleriyle kapatma sebebi ultrasondan rahatsiz olmalariymis hatta doktoruma da sormustum o da evet demisti...sevmiyorlarmis ultrasonu ve koruma refleksi olarak elleriyle yuzlerini kaparlarmis veya poposunu donermis...biz de goremedik nurcemalini bi turlu😬

Ben oğlumda 6 aya kadar uni baby kullanip sonra granül sabuna geçtim. yine ayni şekilde yapacağım. Benim oğlum çok fazla alerjikti unibaby ile sıkıntı yaşamadık. Islak mendil olarakta unibaby saf su ile üretileni kullandim. 6 aydan sonra % 100 Bitkisel yağlardan üretilen makinada kullanilabilen sabun kullandim. (Dalan roxy ve duru))Ben sabunu çok seviyorum kokusunu vs. Birde beyaz zıbın vs daha temiz çıkıyor. Bebek deterjanlari asla leke çıkartmiyor. Birde ben bütün çamaşırları ekstra durulamaya atıyorum.

Cocuklarin hepsi oyle herhalde..ben bi iki makale okumustum bebislerin ellerini yuzleriyle kapatma sebebi ultrasondan rahatsiz olmalariymis hatta doktoruma da sormustum o da evet demisti...sevmiyorlarmis ultrasonu ve koruma refleksi olarak elleriyle yuzlerini kaparlarmis veya poposunu donermis...biz de goremedik nurcemalini bi turlu😬
Canım aynen iki elini birden pat götürüyor yüzüne 😂bugun doktor da dedi en son rahat bırakın diyor beni dedi 🤗

X