- 3 Temmuz 2019
- 7.220
- 8.435
- 28
Evet 3-4 ay sonra göğüs yavas yavas terbiye olurmuş bebege göre süt üretimi olurmus o yuzden göğüsler yumusarmısterbiye olayını ilk kez duydum
Aynen canım bebekken isteniyor kilo belki ama sonra çok kilolu olması iyi değil zaten sağlıklı olsunlar önemli olan o
Ben serum fizyoloji damlatıyorum mendille alıyorumKızlar bebeğimin burnunda kuru sümük var derin nefes alınca tıs sesi geliyor ama aspiratörle çekince gelmiyor kuru olduğu için galiba. Nasıl alabilirim bişey sıkmaya da korkuyorum burnuna
Rapor flan almayı düşünmüyor musun canım daha bebeğim çok küçük 3 aylık olacak izin bittiğinde14 Ekim de bitiyor benim. Bugün bakan açıklama yaptı ama detaylar belli değil. Okulum tanı günü bu süreçte 2 li eğitim olursa Pazartesi başlayacağım.
Damlatınca ağlamıyor mu ben ağlar bağırır diye çekiniyorum açıkçası. Bir de damlattıktan sonra kendisi mi çıkıyor sümükBen serum fizyoloji damlatıyorum mendille alıyorum
ben serum fizyolojik yanlış yazmadııysam.onu aldım şırıngayla serumun içinden çekıorum bebğmi yan yatrıp sıkıorum sonrada diğer tarafa cevrp sıkıorum sonrada yuz ustu elımde tutarak sırtına vuruyorum.sonra duruma göre burnunda kalırsa çektrıorum.Damlatınca ağlamıyor mu ben ağlar bağırır diye çekiniyorum açıkçası. Bir de damlattıktan sonra kendisi mi çıkıyor sümük
Ağlamıyor alıstı artık. Damlatınca hemen sırtını çevirip pat pat yapıyorum aksın diye akamssa mendilin ucunu sivrileştiriyorum sümük gelsin diye geliyor öyle yani damla öne çekiyor biraz iyi oluyor hem ilk aylarda o çekmeli aspiratörler zararlı diye okudum benDamlatınca ağlamıyor mu ben ağlar bağırır diye çekiniyorum açıkçası. Bir de damlattıktan sonra kendisi mi çıkıyor sümük
Alerjiktir belki sağlık ocagına git sor istersenKaşıntıdan ölüyorum yadoktora gitmeden nasıl geçirebilirm ben bunu?
sirke falan yazıo nette ama deneyen oldumu acaba aramızda
okadar gıcık bişeyki.Alerjiktir belki sağlık ocagına git sor istersen
Evet 4800dü 5700 olmuş iyi dedi gayet boyda 55di 60 cm olmuşokadar gıcık bişeyki.
Sen ne yaptın bugun kontrolnz mu vardı sanki yanlış hatırlamıorsam tabi.
Ben o kadarına dikkat etmemiştim kasık ağrım çok olmuştu benim test yap bence bu şekilde anlamak çok zorArkadaşlar nolur gebeliğini yeni öğrenenler bana cevap yazabilir mi? Kasiginiza elinizi basınca yani şiddetli değil yavaşça orda doluluk hissi var mi? Idrariniz var gibi yani. Sağ sol kasik değil tam karninizin altını söylüyorum. Regl olurken rahim aşağı iner ve elinizle hissedersiniz deniyor nolur deneyip bana yazar mısınız? Bir de mutlaka gebelerin idrarında tortu olur mu?
Ben almıyorum doktora sor olmadı zararı varmı yokmuKızlar merhaba
2aylık bebegim var, ve emzirme dönemindeyim.
Endokrinoloji doktorum 3ay boyunca folic iod isimli bir ilaç verdi. Nedeni kan testlerimde iyot eksikliği çıkması.
İlaç aslında bir vitamin, içerisinde folik asit var ve iyot var.
Gebelik ilk 3 ayında folidoce isimli ilaç ile folik asit almıştım. Ayrıca tüm gebelikte içinde folik asit olan multi vitamin aldım. Şimdi emzirirken folik asit almam zararlı olurmu ?
Hiç bu ilacı kullanan varmı ? Veya emzirirken folik asit takviyesi alan ? Veya emzirirken iyot takviyesi alan ?
Oh Maşşallah çok sevindim canımEvet 4800dü 5700 olmuş iyi dedi gayet boyda 55di 60 cm olmuş
Doktoruna danışmadan mama vermeni tavsiye etmem. Emzirmeyle ilgili çok yazı okuyorum bazı anneler bebeği doymuyor sanıp hemen mamaya baslıyorlarmış doktor gözetiminde vermen gerekli kafana göre değil hem belki önereceği bir marka olur bence doktorla görüş derim. Çocuk emerken iyice soğumasınOh Maşşallah çok sevindim canım
Bende eşimle mama tartışmasına başladım.Kilo almıyor arada kaşıkla mama verıyorum kusuyor.Dün biberonla verdim bakıyım yine kusacakmı die hiç kusmadı demekki kaşıkla verirken soğuyor.Eşimde biberonla veriyorum diye kızıyor sence ben ne yapmalıyım.İster kılo alsın ister almasın deyip anne sütüne devammı etmrliyim yoksa kusarsa kussun deyıp hem anne sütü hem kaşıkla mama mı vermeliyim ?
Diğer kızım 4 aylıkken falan beni bırakmıştı biberonla verıyordum.Ama şöyle dşünüyorum gögsüme yatırdıgımda kendini geriyordu belkide gazı var dıe yapıodu bende anlamayıp mamayı verıodum sanırım of çok karışık işler ya
Evet bizde yarın 3 aylıgız tam. Benimkide 4.gün hala kaka yapmadı umarım normaldir kilo alımıda iyi ama kaka yapmıyor rahatsızda değil anlamadım.Selam kızlar
Herkes iyidir umarım. İnternetimde sıkıntı vardı. Gelemiyodum ne zamandır. Bugün tam 3 aylık oldu oğlum. Öğlenden sonra sağlık ocağına gidip tarttırıcam inşallah bakalım kaç oldu.. verem aşısı yapılırken eylül ün 28 inde tartılmıştı en son 5800 dü bakalım inşallah almıştır kilo..
Haftada bir kaka yapmaya başladı 14 güne kdr normal sayıyorlarmış ama yine de takıldım
Bizim gibi olan var mı acaba ??
Cnm aşıyı al saglık ocagına götür zaten agızdan verilen aşı bize getir aşıyı yaparız dediler saglık ocagı mı biz yapmıyrz dediBilmiyorum ki bebek çok ağladı tam anlamadim ben aslında sadece rota olanı 3. Ayinda yaptir dedigini hatirliyorum digerleriyle alakali birsey dedimi ne dedi hatirlamiyorum . Saglikocagida yapmiyormus mecbur doktora gidecem yine . Ama cok sacma hem doktora ödeme yapacam hem ilaca çok saçma olmuş bu . 3. Ayda bebegin kontrolu oluyor mu ki . 10 gun sonra 3. Ayi olacak . Daha 2 gunnonce gittim doktora