2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Kızlar bizde 2 ay 7 günlük olduk.
Ara ara girip mesajlarınızı okuyorum.özlemişim buraları.ne heyecanla bebişlerimizi bekledik.grupta en son doğan bebek benimkiydi o bile 2 aylık oldu.
Bebeğime yalnız baktığım için çok yoruluyorum.ama bir o kadar da Leyla gibiyim.çok güzel bir duyguymuş allah isteyen herkesin kucağını boş koymasın 🙏

Kızlar bebeklerinizde kakaya çıkma sorunu olan var mı haftada bir yapıyordu iki seferdir bugün yine bir hafta oldu hala yapmadı önerebiliceğiniz bişey varmı

Be heyet raporu alicam bu donemi bu sekilde kapatmayi dusunuyorum cok kucuk dah 3 aylik.bir de simdi sonbahar ile grip covid birbirine karisicak guvenemiyorum bebegime tasirim eger okuldan bisey kaparsam Allah korusun

Doktoruna danışmadan mama vermeni tavsiye etmem. Emzirmeyle ilgili çok yazı okuyorum bazı anneler bebeği doymuyor sanıp hemen mamaya baslıyorlarmış doktor gözetiminde vermen gerekli kafana göre değil hem belki önereceği bir marka olur bence doktorla görüş derim. Çocuk emerken iyice soğumasın
Zaten ilk ay doktor önermişti az kilo almış die bebelac aldık oda gaz yaptı sonra sma yı önerdi.bende zaten mama veriyorum derken günde 30 ml yada 60 ml anca verıorum öyle sürekli mama vermıorum.
Saglık ocagıda bu gitmemde anne sütü dışnda bişey verıomsn dedi mama verıorum dedim tamam dedi

Bu kaka meselesi sanki normal bi durum gibi geldi bana.çünki hepimizde aynı konuyu konuşuyoruz.Benım kızımda bi ara baya seyrek yapıodu bi kaç gündr her sabah yapar oldu.Şimdilik zorlamaya gerek yok gbi gelıor bana akışına bırakıyorum ben.
Diğer kızım kaç aylıktı yada kaç yasndaydı emın degılım ama doktora götrmüştüm eğer poposundan gaz cıkarıyorsa kabız değildir bişey yapmanıza gerek yok demişti.

Sanirim bebislerin bu donemde genel sorunu bu kaka olayi benim bebegim de ilk zamanlar gunde 3 kez fln yapardi simdi 4 gunde bir yapar oldu o da karin masaji poposuna zeytinyagli pamuk sure sure 🤷‍♀️
Aynen galina normal yediklerimizde mi etkiliyor acaba bugun kabak yedim akşama baya inanılmaz kaka yaptı 4 gğnün acısını çıkarmıs resmen mutlu oldum☺️

Zaten ilk ay doktor önermişti az kilo almış die bebelac aldık oda gaz yaptı sonra sma yı önerdi.bende zaten mama veriyorum derken günde 30 ml yada 60 ml anca verıorum öyle sürekli mama vermıorum.
Saglık ocagıda bu gitmemde anne sütü dışnda bişey verıomsn dedi mama verıorum dedim tamam dedi
Anladım doktor kontrolünde vermek en iyisi zaten

Bu kaka meselesi sanki normal bi durum gibi geldi bana.çünki hepimizde aynı konuyu konuşuyoruz.Benım kızımda bi ara baya seyrek yapıodu bi kaç gündr her sabah yapar oldu.Şimdilik zorlamaya gerek yok gbi gelıor bana akışına bırakıyorum ben.
Diğer kızım kaç aylıktı yada kaç yasndaydı emın degılım ama doktora götrmüştüm eğer poposundan gaz cıkarıyorsa kabız değildir bişey yapmanıza gerek yok demişti.
Gaz çıkarıyor benimki sürekli bugunde akşam yaptı kaka hemde baya rahatladım valla

Be heyet raporu alicam bu donemi bu sekilde kapatmayi dusunuyorum cok kucuk dah 3 aylik.bir de simdi sonbahar ile grip covid birbirine karisicak guvenemiyorum bebegime tasirim eger okuldan bisey kaparsam Allah korusun
Heyet raporunu nasıl alıcaksın canım kadın doğumcun mu vericek ben de bu cuma bebeği kontrole götürünce yanına uğrayıp sormayı düşünüyorum

Kızlar merhaba
2aylık bebegim var, ve emzirme dönemindeyim.
Endokrinoloji doktorum 3ay boyunca folic iod isimli bir ilaç verdi. Nedeni kan testlerimde iyot eksikliği çıkması.
İlaç aslında bir vitamin, içerisinde folik asit var ve iyot var.
Gebelik ilk 3 ayında folidoce isimli ilaç ile folik asit almıştım. Ayrıca tüm gebelikte içinde folik asit olan multi vitamin aldım. Şimdi emzirirken folik asit almam zararlı olurmu ?
Hiç bu ilacı kullanan varmı ? Veya emzirirken folik asit takviyesi alan ? Veya emzirirken iyot takviyesi alan ?
Ben de tüm hamileliğim boyunca folik asit içeren multivitamin kullandım kadın doğumcum doğumdan sonra özellikle de emzireceksen en az 4 ay devam et bunlara dedi kullanıyorum ben hala.

Evet biz yapmıyoruz dedi . Saglik bakanligi bir soorun olursa sahip cikmiyormus onlara o yuzden yapmiyoruz dedi
Canım kendin de yapabilirsin, eczaneden al zaten hazır şırınga ağzına sikacaksin.
Bizim hemşire bebeği yan yatırdı, ağlarken ağzı sonuna kadar açık oluyor ya ağzının içinde yanağın ilerisine doğru (yattığı tarafta kalan yanak) ilacı yavaş yavaş sıktı. Bı damla bile dışarı çıkmadı böyle yapınca.

Canım kendin de yapabilirsin, eczaneden al zaten hazır şırınga ağzına sikacaksin.
Bizim hemşire bebeği yan yatırdı, ağlarken ağzı sonuna kadar açık oluyor ya ağzının içinde yanağın ilerisine doğru (yattığı tarafta kalan yanak) ilacı yavaş yavaş sıktı. Bı damla bile dışarı çıkmadı böyle yapınca.
Ben bugun sağlık ocagında yaptırdım şırınga birşey yavaş yavaş verdi 1 saat emzirme dedi kusmaması için bende 1 saat sonra emzirdim emdiğini çıkardı biraz zaten yarım saatte etki ediyormus

Aynen bende oyle yaparim en iyisi . Tesekkur ederim canim 💕

X