Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    151
Ben aldım da benim sıkılabiliyor kemerli üstten de, sıksın yeter ki, şimdiki bedenini falan alabilirsin, neden büyümeyi bekliyorsunuz ki sonuçta bebiş çıkınca büyük bedende kalmayacaksınız ya 😂
Kuşum ya, ürün açıklamasında böyle yazıyor. Ben şu an 106 cm geldim. Doğuma kadar karın çevrem çok büyür mü yoksa M/L mi almalıyım?

Doğumdan önce uygun beden seçimi için 36. haftadan itibaren karın çevrenizi ölçün. Çıkan sonucun yaklaşık 8-12 cm eksiği doğum sonrası bedeninizi gösterecektir. Bu sonuç ile beden tablosundan seçim yapabilirsiniz.

Beden Tablosu:

XS/S: 61-90 cm bel çevresi için,

M/L: 91-110 cm bel çevresi için,

XL/XXL: 111-140 cm bel çevresi için uygundur

Kuşum ya, ürün açıklamasında böyle yazıyor. Ben şu an 106 cm geldim. Doğuma kadar karın çevrem çok büyür mü yoksa M/L mi almalıyım?

Doğumdan önce uygun beden seçimi için 36. haftadan itibaren karın çevrenizi ölçün. Çıkan sonucun yaklaşık 8-12 cm eksiği doğum sonrası bedeninizi gösterecektir. Bu sonuç ile beden tablosundan seçim yapabilirsiniz.

Beden Tablosu:

XS/S: 61-90 cm bel çevresi için,

M/L: 91-110 cm bel çevresi için,

XL/XXL: 111-140 cm bel çevresi için uygundur
M l senin işini görür bence xl XXL sıkı tutar mı emin değilim, bebiş gidecekte ayni gün zaten atmaya başlıyorsun ödemi falan, amaç sıkı tutması gevşek olursa anlamı yok kii için rahat etmeyecekse bikac hafta daha bekle

İkinci yada üçüncü çocuğu olacak anneler ilk çocuklarınız için hediye hazırlayacak mısınız?
Hediye değil de böyle bebişe kıyafet alırken kızıma da alacağım zaten telefondan hep bakarken böyle kıyafetleri incelerken oda görüyor bana da alın bende istiyorum gibi söylüyor sana da alacağım kızım diye söylüyorum hem üzülmesin hemde kısknçlık olmasın diye alışveriş yaptığım zaman alacağım sevinsin yavrum 🥰

Evet şeker yüklemesinden sonra yapılan diyet ve bir haftalık kan değerleri ile dahiliye doktoruna gittim arife günü hariç diğerleri iyi dedi
Tekrardan 4 gün boyunca yapılıp ayın 18 inde kontrol ilaç verip vermemesi belli olacak inşallah değerler tekrar iyiyse vermezse çok sevineceğim
Bu arada tiroid ilacını da artık bıraktım yaklaşık bir aydır değerler iyi benimkisi sizlerden farklıydı bacılar graves 🙄 bakalım 18 de gidince tekrar kan alınacak eğer ki iyiyse ilacı kullanmamaya devam

Eklentiler

• IMG_3728.webp
    IMG_3728.webp
    66,5 KB · Görüntüleme: 31
Merhaba arkadaşlar, herkes iyidir umarım. Sonunda doktor ve yakınlarım beni de strese sokmayı başardı. Sizlere de danışmak istedim, benzer durumları yaşayan gören var mı diye.

Doktorum şeker yüklemesi yerine açlık tokluk şekerine, bir de Hba1c testine bakmayı uygun gördü. Risk olup olmadığını bu şekilde görürüz dedi. Sınırın biraz üstünde çıktı bu test. Ayrıca amniyon sıvısı da fazlaymış şu anda, riskli olabilir dedi. Şeker sebep olabiliyormuş buna. Şimdilik sadece biraz dikkatli yiyip içmemi, akşam dokuzdan sonra hiçbir şey yiyim içmememi önerdi doktor. İki haftada bir kontrole gideceğiz bu süreçte. Ama suyun fazla olmasıyla ilgili korkmaya başladım, sanki ufaklık içerde rahat etmiyormuş gibi hissediyorum:( Böyle bir şey yaşayan oldu mu? Normale dönebiliyor mu durumlar acaba?
Bazı doktorlar açlık ve tokluk şekerini baz alıp şeker yüklemesi yapmıyor. Benim doktorum da onlardan bir tanesi. İlk hamileligimde de doktor önerisiyle yaptırmadım. Şükür bir sıkıntı yasamadim. Bu hamilegimde de yine değerlerim normal çıkınca doktorum Şeker yüklemesine gerek görmedi

Merhaba, cuma günü sabah kaçta gitmistiniz sıra almak için? Ben sabah 9da orada olabiliyorum şehir dışından gelecegim yeterli olur mu?
Merhaba. Sabah 8 buçuk civarı oradaydım. Doktor 10 buçukta başladı muayeneye. Sekreter zaten 10 buçuk gibi demişti. Sabah 9 da orada olursanız çok rahat sıra alırsınız.

Günaydın arkadaşlar hepinize güzel sağlıklı haftalar günler diliyorum hepbirlikte inşallah 💕🥰🥰💕troid ilacı kullanan varmı canlarım 25.haftam 3. 63 çıktı doktor ne içiyorsan devam et dedi dahiliye ben 50 lik içiyorum sizce çokmu baktım nette çok az yüksek diyor
Levotiron 25 mg kullanıyorum.
Bir ayda 3.16dan 2.12ye düşürdü.

Dahiliye gebelikte tsh nin 2.5-3 arası olmasını ideal buluyor. Bence de 50lik fazla. Bölüp içsen daha iyi gibi.
ama 50 lilk içtiğim halde 3.94 ten 3.63 e düşmüş doktor yine 50 ilk verdi bugün ay sonu tekrar tahlil dedi

Merhaba arkadaşlar, herkes iyidir umarım. Sonunda doktor ve yakınlarım beni de strese sokmayı başardı. Sizlere de danışmak istedim, benzer durumları yaşayan gören var mı diye.

Doktorum şeker yüklemesi yerine açlık tokluk şekerine, bir de Hba1c testine bakmayı uygun gördü. Risk olup olmadığını bu şekilde görürüz dedi. Sınırın biraz üstünde çıktı bu test. Ayrıca amniyon sıvısı da fazlaymış şu anda, riskli olabilir dedi. Şeker sebep olabiliyormuş buna. Şimdilik sadece biraz dikkatli yiyip içmemi, akşam dokuzdan sonra hiçbir şey yiyim içmememi önerdi doktor. İki haftada bir kontrole gideceğiz bu süreçte. Ama suyun fazla olmasıyla ilgili korkmaya başladım, sanki ufaklık içerde rahat etmiyormuş gibi hissediyorum:( Böyle bir şey yaşayan oldu mu? Normale dönebiliyor mu durumlar acaba?
Benim 3 çocuğumda da suyum fazla bebeklerim önden gidiyor ve 4 kilo altı doğmadı ilk bebeğim de 21 yaşında idim ve bu kadar tecrübeli olmadığım için şeker yüklemesini yaptırdım lakin şekerim de yok tu bebeğim doğduğunda şeker hastalığı ile uğraşıp durdum dört yaşına kadar sonrası. Kesinlikle diğer çocuklarıma yaptırmadım şekerim yok günlük haftalık ölçümlerde normal sınırda üç aylık şekerde aynı şekilde bu gebeliğimde 4 üncü bu dada günlük ölçümler ve üç aylık ölçümlerimi yaptırdım şeker yok ısrarla bebeğin ölsün mü yoksa bilmem ne diye direten doktorum a karşı gelerek yinede o saf glikozu bebeğime ve kendime yükletmedim demem oki bazı durumlar genetik ve yapısal su fazlalığı bebeğin iriliği bunların hiçbirsi net kesin sonuçlar değildir bence içini rahat tut bebeişinde sende çok iyisin sadece günlük yürüyüşlerini yap akşamları fazla yeme bu kadar 😘😘

Can kızlar asabım pek bozuk sabahtan beri.

Bugün şeker yüklemesi için aç olarak hastaneye gittim. Başka hastanelerde nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama doktor önce bebeğe bakalım dedi. Zaten genelde çok hareket etmiyor açken hiç etmeyeceğini tahmin ettim. Hocam 14 ve 16.haftalarda kız demiştiniz ama detaylıda erkek olduğunu söyledi perinatoloji doktorum dedim. (Perinatoloji doktorumun adı Cihan bey) Öyle diyorsa öyledir dedi şu an pek hareket etmiyor dedi. ehh peki...

Baş çevresi ve göbek çevresi 1 hafta önde gidiyor daha önce söylemiştik dedi. Bana detaylıda bile büyük demedi doktor ölçülerde yazmıştır belki ama ben rakam verilerini anlamıyorum. Bunu duyunca sebebini merak ettim. Şekerden etkilenmiş olabilir ya da ailede iri doğan bebekler olabilir dedi. Sonraki haftalarda beslenme ile normale gelir mi sormadım.

** Benim en büyük sorunum bende amniyotik bant olması (burada da belirtmiştim daha önce ama pek duyulan bir şey değil galiba bende duymamıştım başıma gelene kadar) . Perinatoloji ona mutlaka düzenli baktır doktorunla demişti o yüzden onu da sordum ne durumda bebeğe hangi konumda şu an ya da gözüküyor mu diye. Ama bizimkinin verdiği yanıt "o sürekli bakılacak bir şey değil gözükmeme durumu yok zaten kaybolan bir şey değil o" dedi. Halbuki cihan bey bazı haftalardan sonra bu bantın görünmeme, bebeğin yırtıp atma olasılığı var demesine istinaden ben sürekli umutla bakmak istiyorken bana böyle bir yanıt vermesi beni sabah sabah çok gerdi. Cİhan bey böyle böyle söyledi ama hocam dedim. O öyle demek istememiştir ya da sen çok duymak istediğini ısrar ettiysen öyle demek durumunda kalmıştır dedi. Yalancı olduk bi de ! O gün cihan beyden izin alarak video çekmiştim eşime göndermek için, orda da bu cümlesi var. Bunu dile getirdiğimde zaten video ses kaydı alman da yasak dedi. Yani iyi ama yasak olması onun bu dediğini değiştirmiyor , yine bişey demedim. Neyse işte muayeneden elim boş hatta bir de yalancı olarak çıkmış oldum.

Şeker yüklemesinin sonucu da aşağıdaki gibi. 3-4 saat geçmesine rağmen istemeyerek sonucu öğrenmeye girdim odasına. Geceden bir şey yememem gerektiğini bilmiyordum pis boğazlığım yüzünden bir şeyler yedim muhtemelen ondan doalyı açlığın yüksek çıkmıştır dedi. Yine de diyetisyen önerdi.

Moral sıfır.

Eklentiler

• WhatsApp Image 2025-04-07 at 16.56.57.webp
    WhatsApp Image 2025-04-07 at 16.56.57.webp
    4,8 KB · Görüntüleme: 25

Bugün şeker yüklemesi için aç olarak hastaneye gittim. Başka hastanelerde nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama doktor önce bebeğe bakalım dedi. Zaten genelde çok hareket etmiyor açken hiç etmeyeceğini tahmin ettim. Hocam 14 ve 16.haftalarda kız demiştiniz ama detaylıda erkek olduğunu söyledi perinatoloji doktorum dedim. (Perinatoloji doktorumun adı Cihan bey) Öyle diyorsa öyledir dedi şu an pek hareket etmiyor dedi. ehh peki...

Baş çevresi ve göbek çevresi 1 hafta önde gidiyor daha önce söylemiştik dedi. Bana detaylıda bile büyük demedi doktor ölçülerde yazmıştır belki ama ben rakam verilerini anlamıyorum. Bunu duyunca sebebini merak ettim. Şekerden etkilenmiş olabilir ya da ailede iri doğan bebekler olabilir dedi. Sonraki haftalarda beslenme ile normale gelir mi sormadım.

** Benim en büyük sorunum bende amniyotik bant olması (burada da belirtmiştim daha önce ama pek duyulan bir şey değil galiba bende duymamıştım başıma gelene kadar) . Perinatoloji ona mutlaka düzenli baktır doktorunla demişti o yüzden onu da sordum ne durumda bebeğe hangi konumda şu an ya da gözüküyor mu diye. Ama bizimkinin verdiği yanıt "o sürekli bakılacak bir şey değil gözükmeme durumu yok zaten kaybolan bir şey değil o" dedi. Halbuki cihan bey bazı haftalardan sonra bu bantın görünmeme, bebeğin yırtıp atma olasılığı var demesine istinaden ben sürekli umutla bakmak istiyorken bana böyle bir yanıt vermesi beni sabah sabah çok gerdi. Cİhan bey böyle böyle söyledi ama hocam dedim. O öyle demek istememiştir ya da sen çok duymak istediğini ısrar ettiysen öyle demek durumunda kalmıştır dedi. Yalancı olduk bi de ! O gün cihan beyden izin alarak video çekmiştim eşime göndermek için, orda da bu cümlesi var. Bunu dile getirdiğimde zaten video ses kaydı alman da yasak dedi. Yani iyi ama yasak olması onun bu dediğini değiştirmiyor , yine bişey demedim. Neyse işte muayeneden elim boş hatta bir de yalancı olarak çıkmış oldum.

Şeker yüklemesinin sonucu da aşağıdaki gibi. 3-4 saat geçmesine rağmen istemeyerek sonucu öğrenmeye girdim odasına. Geceden bir şey yememem gerektiğini bilmiyordum pis boğazlığım yüzünden bir şeyler yedim muhtemelen ondan doalyı açlığın yüksek çıkmıştır dedi. Yine de diyetisyen önerdi.

Moral sıfır.
modu düşüktür keyfi yoktur gecen banada denk geldi neredeyse bana keske gelmeseydin diyecekti doktor :) Bence kafana takma bebek daha etkilenir

Moral sıfır.
Şeker yüklemesi normal çıkmış. Açlık da çok az yüksek bence ya. Bi şeyler yediğin için olmuştur. Diyetisyene gitmesen de biraz az şekerli beslenme ve yürüyüşle hemen toparlanır kuzucum bence

Evet mantıklı aslında öyle olması bakalım kardeşime soracağım bizimki nasıl yatıyor daha bugün başladılar zaten yatırmaya normalde de asla kendi yatağında yatmıyordu hep anasıyla uyuyordu zaten bende ilerleyen zamana göre bakacağım artık. Zaten hazırda yoksa park yatak almak daha mantıklı hem uzun süreki kullanım oluyor anne yanları çok küçük çünkü
Bence de hiç bulaşmayın derim canım benim. Kız galiba hatlar karıştı eski bildirime tıkladım kusura bakma 🥹

Son düzenleme:
modu düşüktür keyfi yoktur gecen banada denk geldi neredeyse bana keske gelmeseydin diyecekti doktor :) Bence kafana takma bebek daha etkilenir
İlk hastasıydım güle oynaya geldi valla gördüm. Biraz doktor egosu var öyle denmemiş, kız demiştiniz erkek çıktı diyince bi triplendi bi.

Şeker yüklemesi normal çıkmış. Açlık da çok az yüksek bence ya. Bi şeyler yediğin için olmuştur. Diyetisyene gitmesen de biraz az şekerli beslenme ve yürüyüşle hemen toparlanır kuzucum bence

Ben de öyle planlıyorum kesinlikte şeker sıfır artık. Ödüm koptu kafası büyük diyince :/

Back
X