- 24 Eylül 2014
- 1.151
- 1.566
Bence sende şimdiden alışmaya başla canımDeme oyle demevalla saka bir yana daha simdiden oyle 3. Katta bizden buyuk evliler var 2 tane kizlari var biz kv kalmaya gitcegimiz zaman bazen esimi gorunce kapida gidiyo musunuz iyi bari bu gece rahat uyucaz falan diye sakasina takiliyo cok iyi biri sakasina soyluyo ama aliniyorum tabii haksizda degiller ama 2 kat yukari cikiyo sesi belki 5. Kata bile cikiyodur ama onlar aliskindir rize nin insanlari cok sesli konusuyo benim basim hic kaldirmiyo korkarim ki oglumda oyle olacak
Oyle ses tellerine yapacak bir seyim yok maalesefBence sende şimdiden alışmaya başla canımamannn sağlıkları yerinde olsunda varsın hareketli gürültülü olsunlar boşver elbet büyüyecekler bu günleri özlicez
Yemek yiyorsa yerine mama vermek bana makul gelmiyor. 7-8 aya kadar anlarım ama artık büyüyorlar.Kızlar size birşey danışmak istiyorum özellikle mama kullanan arkadaşlar ben şimdi hamileyim ya sütüm azaldı gibi geliyor göğüslerimin eski doluluğu yok o yüzden biraz mama takviyesi yapayım dedim ama yemedi bizimkiSiz gün içinde mama nekadar veriyorsunuz sizce ben mama yerine ek gıda miktarını arttırsam bağırsaklarına fln zararlı olurmu? Doktoru sütün azalırsa ek gıda yerine mama ver dedi ama veremiyoruz işte. Sizler gün içinde nekadar mama nekadar ek gıda veriyorsunuz? Ben sabah 1 yumurta sarısı yarım elma veya armut biraz yulaf unu ve yoğurt suyu ile pankek yapıyorum 10 tane çıkıyor 5 ini yiyor 1 yemek kaşığıda lor peyniri veriyorum öğlen bazen 2 yemek kaşığı yoğurt yarım meyve bazen tarhana çorbası yarım çay bardağı kadar bazende çeyrek avokado çeyrek muz veriyorum akşam da bize ne yemek yaptıysam onun salçasız ve tuzsuz halini yine yarım çay bardağı kadar veriyorum sonrası hep emziriyorum aç gibi bi hali yok ama sanki biraz daha vermeliymişim gibi geliyor birde 1 ay sonra işe başlayacağım sağınca da süt çıkmıyor gün içinde meme ememeyecek off valla çok dertliyim bu konuda bi akıl verin bana
Aynen neredeyse 10 aylık oldu. Çok iştahlı birde ne versem yiyor bu güne kadar beğenmediği tek şey mama oldu. Yani bende yemek yemesi varken mama verme taraftarı değilim ama emzirme akademisinde sürekli ek gıda en fazla yarım çay bardağı olmalı anne sütü yoksa mama diyorlar orası çok kafamı karıştırıyor aslında birde doktoru da mama diyince iyice mama vermesem doymayacakmış gibi geliyorYemek yiyorsa yerine mama vermek bana makul gelmiyor. 7-8 aya kadar anlarım ama artık büyüyorlar.
Uzmanlar bir yaşında bir bebeğin tamamen yemek ile beslenebiliyor olmasını bekliyorlar. Yani bir yaşından sonra sadece bebekte iştahsızlık ya da gece uyanmalarının devam etmesi durumunda mama veriliyor. Aksi durumda mama önerilmiyor.
(Tabi mümkünse anne sütü 2 yaşa kadar devam o ayrı bir konu)
Siz de sanırım neredeyse on aylık oldunuz bence doyumluk yiyebilir tabi sizin kararınız :)
Ben sadece gece uykusu öncesi mama veriyorum. Süt miktarında dalgalanmalar oluyor. İyice doyup uyusun diye veriyorum. Akşam muhallebi vs yemiyoruz biz, yiyor olsa ona da gerek kalmazdı. Ben de bikaç ay içinde mamayı bırakacağım.
İştahı yerine gelince yer. Üzerine varma ki tepki geliştirmesin. İyileşti ya gerisi gelecekBu hastalik cocuga yaramadi, cildirdim artik yani simdide ilaca agzini aciyo yemek verince basiyo cigligi nasil kiyameti kopariyo anlatamam bilerek yemiyo. 1 haftadir adam akilli bir sey gecmedi bogazindan resmen yemek yemeyi unuttu sadece sut iciyo bebekligine geri dondu. 3 kere ust degistirdik, elimdeki tabaga vurup uzerine doktu, yeni yikanan mutfak halim oldugu gibi yemek icinde kaan haric her sey yemek yiyo yani basima agri girdi valla
Aa yarım çay bardağı kadar olur mu hiç? O ek gıdaya yeni geçen bebekler için geçerli.Aynen neredeyse 10 aylık oldu. Çok iştahlı birde ne versem yiyor bu güne kadar beğenmediği tek şey mama oldu. Yani bende yemek yemesi varken mama verme taraftarı değilim ama emzirme akademisinde sürekli ek gıda en fazla yarım çay bardağı olmalı anne sütü yoksa mama diyorlar orası çok kafamı karıştırıyor aslında birde doktoru da mama diyince iyice mama vermesem doymayacakmış gibi geliyorSizde baya az mama veriyormuşsunuz aslında vermeseniz çokta etkilemeyecek Denizi sanki
Aynen en az 2 çay bardaği artık büyüdülerİştahı yerine gelince yer. Üzerine varma ki tepki geliştirmesin. İyileşti ya gerisi gelecek
Aa yarım çay bardağı kadar olur mu hiç? O ek gıdaya yeni geçen bebekler için geçerli.
Bir yaşa kadar mama takviyesi devam eder evet ama belki sabah akşam verebilirsin,3-4 öğün de yemek yer. Öyle yarım çay bardağı değil doyasıya yer yani :)
İyice uzaklasti yemekten korkuyorum artik yemeyecek diyeİştahı yerine gelince yer. Üzerine varma ki tepki geliştirmesin. İyileşti ya gerisi gelecek
Yok olur mu öyle . Sen üzerine varma ara ara sevdiği yemeklerden teklif et istemezse kaldır. Bir kaç saat sonra yine teklif et. Anca eskiye dönecek:)İyice uzaklasti yemekten korkuyorum artik yemeyecek diye
İnsaAllah selozycimYok olur mu öyle . Sen üzerine varma ara ara sevdiği yemeklerden teklif et istemezse kaldır. Bir kaç saat sonra yine teklif et. Anca eskiye dönecek:)
Yok zaten yarım çay bardağı yetmiyor kesinlikle ağlıyor az gelince zatenAa yarım çay bardağı kadar olur mu hiç? O ek gıdaya yeni geçen bebekler için geçerli.
Bir yaşa kadar mama takviyesi devam eder evet ama belki sabah akşam verebilirsin,3-4 öğün de yemek yer. Öyle yarım çay bardağı değil doyasıya yer yani :)
Bizimkinin iştahı yerinde daha fazlasını versem yer belki ama ben korkuyorum bağırsakları daha hazır değildir zarar veririm diye ama mama da yemiyor yemeği arttırmaktan başka şansım yok gibi duruyor sanırım ben biraz da vicdan yapıyorum gereksiz yereAynen en az 2 çay bardaği artık büyüdüler
Farkli mamalar denedin mi ? Verdigin mamanin tadini begenmemis olabilir mi ?Bizimkinin iştahı yerinde daha fazlasını versem yer belki ama ben korkuyorum bağırsakları daha hazır değildir zarar veririm diye ama mama da yemiyor yemeği arttırmaktan başka şansım yok gibi duruyor sanırım ben biraz da vicdan yapıyorum gereksiz yere
Ayy kusak farkindaki bebek beslenmesi beni benden aliyo kv surekli neden onu vermiyosun neden bunu vermiyosun diye soruyo 1 yastan once verilmemesi gerekiyo diyorum biz verdik bir sey olmadi diyo ama verilmemesi gerekiyo diyorum. Yumurtayi beyaziyla yedirmeler, 6 aylik bebege biberonda sekerli cay icirmeler, yemeklerine tuz katmalar, mama yerine inek sutune su katip icirmeler, bal yedirmeler daha neler neler3 aydan sonra sadece yemekle beslenmişimmermermermer
Bağırsaklarım sağlıklı, beslenmem yerinde, kilo durumum iyi. :)
Tabi artık bilgiye ulaşmak daha kolay ve bebek beslenmesine yaklaşım çok değişti, biz de daha çok özen gösteriyoruz ama ben şahsen ne kadar yiyor dikkat etmiyorum ne kadar isterse yiyor. Bence sen de yavaş yavaş arttır , çay bardağı kesmez minnağı :))
Bir sorun yaşamamışlar tabi anlamıyorlar. Allerjik bebek sorun yaşar hepsi yaşamaz.Ayy kusak farkindaki bebek beslenmesi beni benden aliyo kv surekli neden onu vermiyosun neden bunu vermiyosun diye soruyo 1 yastan once verilmemesi gerekiyo diyorum biz verdik bir sey olmadi diyo ama verilmemesi gerekiyo diyorum. Yumurtayi beyaziyla yedirmeler, 6 aylik bebege biberonda sekerli cay icirmeler, yemeklerine tuz katmalar, mama yerine inek sutune su katip icirmeler, bal yedirmeler daha neler neler
Hipp denedim sadece aptamilde kuzenim kullanıyordu ikisinin tadına bakmıştım pek bi fark yoktu bana göre o yüzden tüm mamalar aynıdır diye düşünüp başka marka almadım açıkçasıFarkli mamalar denedin mi ? Verdigin mamanin tadini begenmemis olabilir mi ?
Sanırım öyle yapıcam artık bende zaten 1 ay sonra işe başlayacağım sütümde sağılacak kadar değil mamada yemiyor mecbur yemek yiyecek3 aydan sonra sadece yemekle beslenmişimmermermermer
Bağırsaklarım sağlıklı, beslenmem yerinde, kilo durumum iyi. :)
Tabi artık bilgiye ulaşmak daha kolay ve bebek beslenmesine yaklaşım çok değişti, biz de daha çok özen gösteriyoruz ama ben şahsen ne kadar yiyor dikkat etmiyorum ne kadar isterse yiyor. Bence sen de yavaş yavaş arttır , çay bardağı kesmez minnağı :))
Bebekler mama tadini seciyo. Bize belki ayni gibi gelebilir ama onlara gelmiyo :) ama bence yemek yiyebilir zaten istahliymis sorunda olmaz yedirmek icin ugrasmaniza gerek kalmaz. Buyuduler artik 1 yaslarina cok az kaldi :)Hipp denedim sadece aptamilde kuzenim kullanıyordu ikisinin tadına bakmıştım pek bi fark yoktu bana göre o yüzden tüm mamalar aynıdır diye düşünüp başka marka almadım açıkçasıdiğer markalar nasıldır ki acaba
Bende artık yemeğini arttırmaya karar verdim canım zaten mamalarda ucuz değil yese problem değil ama yemeyip kalınca üzülüyorum daBebekler mama tadini seciyo. Bize belki ayni gibi gelebilir ama onlara gelmiyo :) ama bence yemek yiyebilir zaten istahliymis sorunda olmaz yedirmek icin ugrasmaniza gerek kalmaz. Buyuduler artik 1 yaslarina cok az kaldi :)