Sağol canım.Sagol canim yakindir gelir incileri :) Geçmiş olsun sanada.
Disler 8. ayin ortası olmadan geldi sanırım ama bir bir buçuk ay önce cok şişti ucu kaşığa değiyordu iğne gibi :) şu ara iyice yükseldi
Nimenrixi geçen ay yaptırdık biz. 2 doz olarak yapılıcak. 1 yaş sonrası geç olur özellikle 1 yaş altını vuruyor demişti doktorumuz.B tipi Bexsero. Sanırım 3 doz.
A tipi Nimenrix 1 yaştan sonra tek dozmuş. 1 yaş geç derseniz,daha erken yaptırılmak istenirse başka bir marka var. O da 2 doz.
Bizim doktor 9.aya kadar beklediğiniz için artık tek doz olsun dedi..
@Daphnesss
Bizimki bu aya kaldı. Ve şuan 9 aylık olduğu için iki dozun tamamlanması zaten 1 yaşı bulacağından anlamsız olacaktı..Nimenrixi geçen ay yaptırdık biz. 2 doz olarak yapılıcak. 1 yaş sonrası geç olur özellikle 1 yaş altını vuruyor demişti doktorumuz.
İnsan anneye çok güldümÖykü bu akşam ben babasına kızarken baba baba demez mi. Kızım sen kimden yanasın o kadar iğneyi ben yedim dedim artık. Eşim nasıl mutlu, ben gıcık oluyorum tabi
Denizde bize anne baba yerine insan anne , Ali baba demeye başladı.öykü de övü bebe
Bu aşılar konusunda birlik olmaması canımı sıkıyor. Bizim gittiğimiz doktor 1 yaştan sonra diyor . Ama bakıyorum farklı görüşler var. Bende bizim yaptıracağımız yetersiz kalırsa korumazsa diye endişe ediyorum. Bexero aşısını araştırıyor eşim ciddi yan etkileri olabiliyormuş kararsızım dedi. Kafam çok karıştı.Bizimki bu aya kaldı. Ve şuan 9 aylık olduğu için iki dozun tamamlanması zaten 1 yaşı bulacağından anlamsız olacaktı..
Sorma evin içinde öyle sesleniyor bize. Yada bana annemmm diyor.İnsan anneye çok güldüm
Arkadaşımın oğlu kendine abi bebe diyordu
Haklı tabi yaşlar yakın olunca.
Biz bexseroyu 3 ve 5. Aylarda yaptırdık şimdi de nimenrix 7-12 yada menacta 9-12 aylarda yazıyo doktorun verdiği kağıtta bu ay yaptırmıcaz 9. Ayda yaptırıcaz artık devletin 9. Ayda yaptığı aşıyı da yaptırıcam o zamana kadar kalkmazsaBu aşılar konusunda birlik olmaması canımı sıkıyor. Bizim gittiğimiz doktor 1 yaştan sonra diyor . Ama bakıyorum farklı görüşler var. Bende bizim yaptıracağımız yetersiz kalırsa korumazsa diye endişe ediyorum. Bexero aşısını araştırıyor eşim ciddi yan etkileri olabiliyormuş kararsızım dedi. Kafam çok karıştı.
Sorma evin içinde öyle sesleniyor bize. Yada bana annemmm diyor.Kelimelerin sonunu tam çıkarmıyor alfabeyi dün gece saydırdım sadece “r” harfinde zorlandı. Bilinçli yutuyor diye düşünüyorum. Artık herkese önce ismiyle hitap ediyor sonra dede vs. ekliyor. Kendisini de deniz abi diye tanıtıyor. Kızda baba baba ne meraklı bunlar babalarına
yaa denizzz yaa insan anne nedirrrÖykü bu akşam ben babasına kızarken baba baba demez mi. Kızım sen kimden yanasın o kadar iğneyi ben yedim dedim artık. Eşim nasıl mutlu, ben gıcık oluyorum tabi
Denizde bize anne baba yerine insan anne , Ali baba demeye başladı.öykü de övü bebe
Nimenrixi geçen ay yaptırdık biz. 2 doz olarak yapılıcak. 1 yaş sonrası geç olur özellikle 1 yaş altını vuruyor demişti doktorumuz.
Bizimki bu aya kaldı. Ve şuan 9 aylık olduğu için iki dozun tamamlanması zaten 1 yaşı bulacağından anlamsız olacaktı..
Ya bizim doktor bexsero yu 2 doz 8. Ve 10. Aylarda yaptırın dedi nimenerixi sadece 9. Ay da dedi siz nimenrix i iki doz olacak yazmışsınız bende anlamadım nasıl iş bu her doktor kafasından uyduruyo resmen??? 9. Aydaki kızmık aşısı içinde bişey demedi bende rutin aşı sanıyorum onu burda okuyunca öğrendim olmadığını doktorumuz da bişey demedi valla sinir oldum ha şu aşı işineSu aşılar benimde canimi cok sıkıyo ozel oldugu icin belli bir tarihleri yok her dr farkli bir sey soyluyor ben daha kendi doktorumuza soramadim agir bir aşı oldugu icin 1 yas dusunuyodum suan zaten dişlerinden sıkıntısı var arada cok cikmasada vucudunun sicakligi artiyo aşıyla birleşince iyice kotu olmasindan korkuyorum ooffff
MaşallahKaan Alp ictigimiz suya bakarak buu diyo ve su icmek istedigini belirtiyo
Bade’ninde artık uyku saatleri ve düzeni kısaldı bugün mesela 2 kez gündüz uykusu yaptı ikiside 1 saat civarı ama biz doğduğundan beri geç yatıyoruz ve geç kalkıyoruz akşam üzeri 5 gibi uyudu 6yı 10 geçe faln kalktı 12 de gece uykusuna yatırdım tekrar baya uzun uykusuz kalıyor ama arada uyutursam da gece uyumuyor bu şekilde uykusu iyice gelmiş oluyor yattığı gibi uyuyor. Vallahi çocukları büyütene kadar eşiyle sorunsuz evlilik yürüten çok az insan vardır benceBu çocuk uyumuyor deli olacağım. Gündüz de çok kısa uyuyor. Akşam 17:30’da yattı 18:10’da kalktı hala ayakta. Meme verdim, kucakta , ayakta ,salıncakta salladım yok bana mısın demiyor. Şimdi yatağında tutunmuş yengeç gibi yan yan gidip geri geliyor.üstüne de bağırıyor. Denizde kontrolden çıktı eşim teknolojik alete boğdu çocuğu yinebir bakıyorum oyun indirmiş tv.den iyi diye tablet telefon veriyor. Onlar bitince tv açılıyor. Halbuki konuşuyoruz açılmayacak diye. Eşimle de bu ara hiç anlaşamıyoruz. Birbirimize söylediğimiz iyi niyetli sözler bile batıyor. Ben bu ebeveynlik ve evlilik işini beceremedim galiba
Evet :)Maşallahalgıları çok açık bir çocuk.
Son söylediklerine katılmadan edemiyorum.Bade’ninde artık uyku saatleri ve düzeni kısaldı bugün mesela 2 kez gündüz uykusu yaptı ikiside 1 saat civarı ama biz doğduğundan beri geç yatıyoruz ve geç kalkıyoruz akşam üzeri 5 gibi uyudu 6yı 10 geçe faln kalktı 12 de gece uykusuna yatırdım tekrar baya uzun uykusuz kalıyor ama arada uyutursam da gece uyumuyor bu şekilde uykusu iyice gelmiş oluyor yattığı gibi uyuyor. Vallahi çocukları büyütene kadar eşiyle sorunsuz evlilik yürüten çok az insan vardır benceeşler ya çok ilgili olup herşeyi çok bilip üstüne anneyi beğenmeyip çenesiyle anneyi bezdiriyo yada ilgisizlikten umursamazlıktan çıkıyo kavgalar öyle böyle büyüyo yavrucaklar
Ben koyuyorum yavaş yavaş eliyle tutabileceği boyuta getiriyorum çok büyük vermiyorum çok güzel ağzına götürüyor altına bir sofrabezi seriyorum biraz kirleniyor etraf ama çok zor olmuyor toplamasıKızlar çocuklara yemekleri nasıl yediriyorsunuz.önüne koyan var mı. Bugün bir denicem. Çok iştahsız herşeye kafa çeviriyor. Dökecek biliyorum ama bir yerden başlamam lazım.
MaşallahBen koyuyorum yavaş yavaş eliyle tutabileceği boyuta getiriyorum çok büyük vermiyorum çok güzel ağzına götürüyor altına bir sofrabezi seriyorum biraz kirleniyor etraf ama çok zor olmuyor toplamasıçookk iştahlı ayrıca ki ben daha çok vermemeye çalışıyorum resmen bağırıyor vereyim diye
Al benden de o kadar . Çocuklar, koca derken birde kendi psikolojik durumumuzla mücadele ediyoruz. En zoru bu bence moralim bozulunca herşey zorlaşıyor. Sürekli kendime terapi yapma halindeydim.Cok sıkıldım artık oturup sabaha kadar aglayip rahatlamak istiyorum monotonlasan hayatim yuzunden