Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar merhaba idrar yolu enfeksiyonu yaşayan var mı? Hayatım boyunca yaşamadığım bir durum, hiç bir şikayetim de yok ama bugün rutin kontrollerimde idrar tahlilimde enfeksiyon çıktı.
Aynı durumdayız galibaa benim de hiç bi şikayetim yok. Böyle çıktı

Eklentiler

• IMG_2629.png
    IMG_2629.png
    146,1 KB · Görüntüleme: 75
İnşallah canım 10 gun sonra tekrar bakılacak bakalım.dun tedırgın oldum uykularım kactı bugun alıstım dıkkat edıcem bakalım sebze agırlıklı beslenecegım bu 10 gun.keton pozıtıf bıraz sıkıntı çok aşırı cok su iç canım.benımde gebelıgın basında bıkere 3 cıkmıstı keton serum takmıstı doktor.bol su ıc vucut susuz kalmasın.
Ya ben çok tuvalete cikiyorum gece özellikle belki 10 kez aynen susuzluktan oluyor benimde keton 2 çikti vuct hamilleikte tüm değerleri alt üst ediyor

Kızlar merhaba idrar yolu enfeksiyonu yaşayan var mı? Hayatım boyunca yaşamadığım bir durum, hiç bir şikayetim de yok ama bugün rutin kontrollerimde idrar tahlilimde enfeksiyon çıktı.
Bence hepimiz aynı şeyi yaşadık 😅 Benim de hiç şikayetim yokken tesadüfen rutin kontrolde çıkmıştı

Anlayamadım bende de aşağıdaki gibi çıktı, doktorum bir ilaç yazacakmış. Kullansam mı kullanmasam mı karar veremedim. Siz ne yapacaksınız?
Cumartesi randevum var, bugün çıktı sonuç. Bikaç gün için doktoruma atmadım sonuçları daha konuşamadık. O ne derse onu yaparım gibi 😅 kötü bişey olmasın da

Aa öyle mi? Nasılsınız şimdi atlatabildiniz mi? Bu süreçte ilaç kullandınız mı?
1 gece içilen toz bir ilaç var tek seferlik onu kullandım, sonrasında da 5 gün dut kürü yaptım 😅 Ama zaten şikayetim yoktu yine yok idrara bi daha bakmaya gerek görmedi doktorum

1 gece içilen toz bir ilaç var tek seferlik onu kullandım, sonrasında da 5 gün dut kürü yaptım 😅 Ama zaten şikayetim yoktu yine yok idrara bi daha bakmaya gerek görmedi doktorum
Bana da yarın o ilaçtan verecekmiş, ben de kullanacağım artık. Sonrasında da bir daha yakalanmamak için de elimden geleni yapacağım artık😅

Sadece 1 kere mi içiliyooor
Bana da yarın o ilaçtan verecekmiş, ben de kullanacağım artık. Sonrasında da bir daha yakalanmamak için de elimden geleni yapacağım artık😅
Napıcaz ki 🥲🥲

Aynı durumdayız galibaa benim de hiç bi şikayetim yok. Böyle çıktı
Mayacimmm aile hekimliğinde verilen idrarlar bekletiliyor diye biliyorum. Bende sağlık ocağında vermiştim yanıtlıyor demişti ebe. Kanlar ve idrar tahlillerini araç öğleden sonra toplamaya geliyormuş bekledikce de değerlerin oranı değişiyormuş söyleyeyim dedim 🤗 ben başka hastanede verince idrarım güzel çıkmıştı. B balbocegidml Pamparam Pamparam ve maya91 maya91 gebelikte idrarda belli oranda enfeksiyon çıkarmış zaten sizlerinki de düşük dozda. Bende bugün yaptırdım aynen böyleydi genel rutin olarak yaptırırım aynı çıkıyor ama hiç şikayetim yok yanma ağrı kötü akıntı olunca ilaç veririm dedi. Zaten çok normalmiş bol suya devam dedi. Sizlerede söyleyeyim dedim 🤗

Selamlar herkese bugun 19 haftalik olduk, su zamana kadar bebegimi ilk bir bir bucuk ay bilmeden kendimi yorup isten dolayi stres yasamak haricinde bebek ve ben cok guzel ilerlemistik. Kendime cok iyi baktim ve bebegim de iyi oldugunu bana en buyuk mutluluktu insallah da benim ve hepimizinki boyle devam eder. Ne yazik ki dun gercekten uzucu bi durum yasadim. Sinir krizi gecirdim ve hala cok uzgunum. Hareketini hissetmeden buraya da girmedim simdi kendimi toparlamak istiyorum ama basarisiz oluyorum. Esim de yarin yurtdisina gidecek yanimda olamayacak bebisle yalniz kalacagiz :) kendimi tutamayip bebege zarar verdim diye de ekstra canim sıkkın bu ruh halinden nasıl cıkabilirim acaba
Canım, öncelikle çok geçmiş olsun. Neler yaşadın bilmiyorum, stres yapma demek çok kolay. 1 ay önce dedem vefat etti ve kendimi tıtamadan sürekli ağlıyordum. Psikoloğumla konuştuğumda annelik içgüdüsü baskın geliyor genelde akışına bırakın dedi ama ne kadar sürerdi bilmiyorum. Şöyle anlatayım “maske” taktım. Yasımı erteledim ve en fazla 3 gün ağladım. Uzaktayım, dedemle vedalaşamadım bile. Belki uzakta olmam benim hayrıma işledi. Belki annelik içgüdüm daha baskındı. Şurada toplam 9 ay herşeyi kenara bırakarak sadece bebeğimizi düşünme zamanı. Gün boyunca sadece meditasyon, rahatlama egzersizi ve yoga yapıyorum. Bir de kaynanamla yaşadığım için fırsat buldukça yılan gibi sokuyor. Hamile kalmadan önce ve ilk aylarında alttan almayıp tartışır ve geceleri uyuyamadığım anlar olurdu. Ultrasonda ileri derecede rahim kasılmamı görünce kendime çok kızdım. İnan değmez, şuan hiçbir şey minnacık yavrularımızdan daha önemli değil. İmkanın varsa stres yaşatan şeyleri ertele, yoksay ve yoga yap. Stresin en büyük etki aracı da nefesimiz. Bol bol nefes almaya ve rahatlamaya çalış stresin gitgide azalacaktır. 🥰💚

Bende dün çok kötü olaylar yaşadım :KK43: Eşimle tartıştık sonra kayınvalidem eşime kızdı çünkü eşim haksızdı. Eşim iyice sinirlendi sinir krizi geçirdi sonra kayınvalidemde sinir krizi geçirdi saçma sapan şeylerin içinde kaldım. Çok korktum... Moralim çok bozuk. Sonra bebeğime bisey oldu mu diye tedirgin oldum hala tedirginim. 16. Hafta olduğu için hareketlerini de hissetmiyorum birşey olmamıştır inşallah dua edin bana
Merak etme canım, birşey olmamıştır. Sen rahatlamaya, temiz havada bol bol derin nefes almaya çalış 💚

Kızlar birkaç gündür modum aşırı düşük ya, çok kilo aldım ben hayatımda hiç bu kadar kilolu olmamıştım canım çok sıkıldı :KK43: dikkat edicem diyorum yapamıyorum doğuma kadar napıcam ben.. en azından bundan sonrası için kilo almasam ama bebek daha yeni büyüyecek asıl şimdi kilo alınacak kafam çok dolu 😔
Canım, 2. Trimester en çok kilo alınan dönem diye biliyorum. Ben de doktorumdan fırça yedim biraz. 22. Haftadayım ve 5 ayda 5 kilo aldım. Doktorum un, şeker ve tatlıdan uzak dur dedi 🤦🏻‍♀️

Siz de bazen kendinizi böyle ağırlaşmış gibi hissediyor musunuz? Bacaklarımda belimde derman kalmamış gibi böyle 😂😂 çalışmaktan mı anlamadım. Ev de olan anneler siz de böyle misiniz? Bana özel bişey mi amaan. Şimdiden böyleysem sonraki aylar napcam diyorum
Ya sen ne diyorsun. Dışarı çıkmak için hazırlanırken yoruluyorum ben 😅. Sonra plan iptal. Göbeğim ağır geliyor, nefes nefese kalıyorum. Uyku basıyor falan

X