2020 Şubat Anneleri

Maşallah 🧿. Hep böyle iştahlı olsun inş. Bizimki dişten dolayı diye düşünüyorum yemek istemiyor. Bugün brokoli verdim onu yedi değişik geldi galiba. havuç verdim o biraz sert kalmıştı yiyemedi. Kahvaltısını da önüne koyacağım onu bulamaç gibi yapsam da yemiyor. Bende yerde denesem mi acaba. Balkonda mama sandalyesinde yiyor genelde. etraf batarsa da çok sorun olmuyor . Birde deniz faktörü var el birliği ile kirletiyorlar her yeri.
Haşlamayı ayarlamak çok zor oluyor bende tutturamıyorum bazen😂 o zaman çatalla ezip ben yediriyorum.
ben mama sandelyesinin altına seriyorum örtü yerde bir kere denedim de zaptetmek çok zor yerde sürekli uzanıyor bişeylere.

Kızlar yiyeceklerin ısısını nasil ayarliyorsunuz ?
Kaan Alp sicak seyler sevmiyo ben aldigim mama kavanozlarina 2 3 gunluk yemek hazirlayip dolaba atiyorum yedirmeden 2 3 saat once cikarip oda sicakligina gelince yediriyorum ısıtınca ılıkta olsa yemiyo cunku

Haşlamayı ayarlamak çok zor oluyor bende tutturamıyorum bazen😂 o zaman çatalla ezip ben yediriyorum.
ben mama sandelyesinin altına seriyorum örtü yerde bir kere denedim de zaptetmek çok zor yerde sürekli uzanıyor bişeylere.
Aventin buharlı pişirme makinasını almıştım denizde onu kullanıyorum bugün havuç hafif sert kalmıştı. Eziliyordu ben ezmedim Boğaz’ına takıldı. Brokoli iyi pişmişti. Bazen sebzeleri atıyorum içine soğan sarımsak da ekliyorum buharda 15-20 dakikada pişiyor. Çok memnunum aldığım için. Kendime sebze haşlıyorum form tutmak için 👍 evet yerde zor oluyor sürekli tabağa elini sokuyor. İki çocuğa örtü sersem ancak baş gelirim herhalde 🤣
Kaan Alp sicak seyler sevmiyo ben aldigim mama kavanozlarina 2 3 gunluk yemek hazirlayip dolaba atiyorum yedirmeden 2 3 saat once cikarip oda sicakligina gelince yediriyorum ısıtınca ılıkta olsa yemiyo cunku
Bende ilk zamanlar oda sıcaklığına getirip veriyordum şimdi hafif ılıtıyorum ocakta. Ama dediğin gibi yemiyor ondan mı acaba. Dişlerine sıcak iyi gelmiyor da olabilir. Kız bizi ısırmaya çalışıyor. Önceleri elimi veriyordum şimdi baya ısırıyor acıtmaya başladı. Bizim kız ekşici bu arada limona filan bayılıyor.

Bende ilk zamanlar oda sıcaklığına getirip veriyordum şimdi hafif ılıtıyorum ocakta. Ama dediğin gibi yemiyor ondan mı acaba. Dişlerine sıcak iyi gelmiyor da olabilir. Kız bizi ısırmaya çalışıyor. Önceleri elimi veriyordum şimdi baya ısırıyor acıtmaya başladı. Bizim kız ekşici bu arada limona filan bayılıyor.
Kaanda limon emiyo hemde hiç yuzunu burusturmuyo 😀
Damaklarini rahatsiz ettigi icin sicak ya da ılık istemiyolar bence soguk daha iyi geliyo yogurt falan yerken bayagi bir mutlu oluyo

Yemeklerini pişirdikten sonra yiyecek ısıya gelince veriyorum. Ilık yiyor yani.
Yoğurt ve meyve gibi dolaptan çıkardığım yiyecekleri biraz ılınınca yiyor. Alışsın diye hafif soğuk verdim hep oda ısısına gelene kadar beklemedim.

Konusu geçmişken; bu aylardan itibaren bebekler yiyecekleri biz nasıl yiyorsak öyle yiyebilirler.
Yoğurdunu hafif soğuk veriyorum. Bademciklerinin alışması için önemliymiş. Alışamazlarsa, ilerde her soğuk yediğinde boğazı şişen nanemolla tipler olurlarmış. Ben gibi :)

Son düzenleme:
Konusu geçmişken; bu aylardan itibaren bebekler yiyecekleri biz nasıl yiyorsak öyle yiyebilirler.
Yoğurdunu hafif soğuk veriyorum. Bademciklerinin alışması için önemliymiş. Alışamazlarsa, ilerde her soğuk yediğinde boğazı şişen nanemolla tipler olurlarmış. Ben gibi :)
Bende yogurdunun cok isinmasini beklemiyorum löp löp yutuyo valla hosuna gidiyo 😆

Kizlar bebislere hangi kuruyemisleri verdiniz ?
Nane,kimyon,tarcin vs vereniniz oldu mu ?

Doğum öncesi kiloma kavuşmaya 8 kg kaldı. Ne dersiniz ümit varmı😭
Var tabii.
Ben bu ay doğum sonrası ilk reglimi oldum. Regl olunca göbek küçülmesi şehir efsanesi değilmiş, gerçekten etki etti.
2 aydır da sağlıklı besleniyordum baya iyiydim, göbek de gidince doğum öncesi halimden tek farkım pörsük memeler ve deforme göbek çevresi kaldı :KK70:
Ona da çare yok..

Son söylediklerine katılmadan edemiyorum. 🤣 Aynı biz eşim çok biliyor 🥴 ve eleştirel bir üslubu var. Bazen kaçıp uzaklaşasım geliyor. Çıkıyorum iki market dolanıp geri geliyorum 🤣 Allahtan o da bana küsmüyor hemen barışmaya çalışıyor benim gibi olsaydı çok yürümezdi zaten. Öyle böyle yürüteceğiz bu gemiyi 🤷‍♀️
Bizimkide ilgisiz 😂 ben tafra yaparım surat asarım o garibim yine naptım diye konuşmaya gönlümü almaya çalışır 😂

Kızlar bebeklerinize irmik herhangi bir marka mı aldınız yoksa özel organik falan mı ? Birde bu 3 gün kuralına herşey dahil mi mesela ben artık çorbasına ilik suyu katıcam irmikde vermek istiyorum 3 gün beklemeli miyim kemik suyunda da aynı gün versem ikisini de bişey olur mu ?

Doğum öncesi kiloma kavuşmaya 8 kg kaldı. Ne dersiniz ümit varmı😭
Kaç kiloydun kaç kilo vermen gerekiyor. Benim 4 kilo inatlaştı benle gitmiyor illa aç kalmam kan ter içinde spor yapmam gerekiyor.😩 58 kiloyum. 12 kilo verdim. Herkes iyisin diyor. Ama kıyafetler hala arada benim. Bir tane pantolon buldum onun içine girdim hele şükür onunla geziyorum. Eşimde bir arkadaştan için ne kadar zayıflamış dedi. Bende onun çocuğu 2 yaşına geldi hem o pilatese gitti pandemiden önce hemde çalışıyor dedim çok pis gaza gelmiş durumdayım. Top gibi zıplayasım var 🤣

Kaç kiloydun kaç kilo vermen gerekiyor. Benim 4 kilo inatlaştı benle gitmiyor illa aç kalmam kan ter içinde spor yapmam gerekiyor.😩 58 kiloyum. 12 kilo verdim. Herkes iyisin diyor. Ama kıyafetler hala arada benim. Bir tane pantolon buldum onun içine girdim hele şükür onunla geziyorum. Eşimde bir arkadaştan için ne kadar zayıflamış dedi. Bende onun çocuğu 2 yaşına geldi hem o pilatese gitti pandemiden önce hemde çalışıyor dedim çok pis gaza gelmiş durumdayım. Top gibi zıplayasım var 🤣
Bizde bugün eşimle diyete girdik bakalım kaç gün sürecek 🤣🤣

bu arada kızıma özenip pipetli suluk almıştım içememişti.
Bugün kendiliğinden öğrendi içiyor çok heyecanlı sürekli su içiyor 😂

Kızlar bebeklerinize irmik herhangi bir marka mı aldınız yoksa özel organik falan mı ? Birde bu 3 gün kuralına herşey dahil mi mesela ben artık çorbasına ilik suyu katıcam irmikde vermek istiyorum 3 gün beklemeli miyim kemik suyunda da aynı gün versem ikisini de bişey olur mu ?
Organik bahcenin probiyotikli ruseymli bebek irmigini kullaniyorum memnunuz :)

59 ile hamile kaldım. 77 ile doğuma gittim. Bi kaç güne 70 e inmiştim doğumdan sonra. O kiloda 7 aydır sayıyordum yerimde. Bugün 67 çıkınca Bi gaza geldim valla. O 58 e inilecek. Diyet yapmıyorum sadece akşam yemeği çok az yada hiç yemiyorum. Onun dışında gün içinde ne spor ne dikkat etme hiç bişiy yok. Du bakalım 3 ay veriyorum kendime eski kilom için

Bizde bugün eşimle diyete girdik bakalım kaç gün sürecek 🤣🤣

bu arada kızıma özenip pipetli suluk almıştım içememişti.
Bugün kendiliğinden öğrendi içiyor çok heyecanlı sürekli su içiyor 😂
Eşimde ben ne yersem onu yiyor o çok çabuk kilo veriyor. Allahtan uyumlu. Zaten evdeyse yemeği kendi gönlünce yapıyor 🤣 bizim abiden dolayı pipetli suluğumuz vardı. Çok çabuk öğrendi. Hatta kız doğmadan indirimden almıştım ona da deniz el koydu. Adamın 4 suluğu oldu hala öyküye ne versem onu istiyor 🥴
59 ile hamile kaldım. 77 ile doğuma gittim. Bi kaç güne 70 e inmiştim doğumdan sonra. O kiloda 7 aydır sayıyordum yerimde. Bugün 67 çıkınca Bi gaza geldim valla. O 58 e inilecek. Diyet yapmıyorum sadece akşam yemeği çok az yada hiç yemiyorum. Onun dışında gün içinde ne spor ne dikkat etme hiç bişiy yok. Du bakalım 3 ay veriyorum kendime eski kilom için
Aynı bende 7 aydır yerimde sayıyorum. Eşim bu mücadeleme acayip destek veriyor yağ yakmam için bitkisel ilaç sipariş vermiş 😱 benden daha çok ciddiye alıyor. Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. 🥴

Kizlar bebislere hangi kuruyemisleri verdiniz ?
Nane,kimyon,tarcin vs vereniniz oldu mu ?
Tarçın hiç vermedim ama yemeğine göre baharat ekliyorum.
Şimdilik sadece ceviz verdim ama badem de verilebilir diye duymuştum.
Kuruyemişler yaşından önce pek tavsiye edilmiyor aslında; alerjikler. Ceviz yeterli diye düşünüyorum.
Her sabah bir tane yiyor..

Eşimde ben ne yersem onu yiyor o çok çabuk kilo veriyor. Allahtan uyumlu. Zaten evdeyse yemeği kendi gönlünce yapıyor 🤣 bizim abiden dolayı pipetli suluğumuz vardı. Çok çabuk öğrendi. Hatta kız doğmadan indirimden almıştım ona da deniz el koydu. Adamın 4 suluğu oldu hala öyküye ne versem onu istiyor 🥴
🥴
Erkekler çabuk kilo veriyor kilolarını belli etmiyorlar deli ediyorlar insanı 😃
Eşim 12 de işten gelecek gelince ne yesek ki çok acıktım ben diyor 😂 bizim diyet bitti arkadaşlar 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Bir süre daha öykü kıskanılmaya devam edecek gibi duruyor 😃 büyüdükleri zaman gülerek hatırlayacaklar bu anılarını 😍

X