- 29 Temmuz 2019
- 3.742
- 6.111
- 40
Peki b tipi aşının adı neymiş kaç doz oluyor. Bende göçlerden sonra tırsıyorum açıkçası. Yaptırabilirim. Denize 1yaştan sonra nimenrix yapıldı o kadar.Yok 1 yaştan sonra bir de a tipi olacak. İkisi ayrı.
Doktorumuz b tipi nadir görülüyor ama çok tehlikeli dedi. Göçlerle beraber artmış. Yaptırıp yaptırmamayı bize bıraktı. Ben yaptıracağım.
Nasıl ya sadece menenjit yok mu o ayda ben hemşireyle yazışmıştım. Israrla sordum devletin karşıladığı aşı var mı 9.ayda diye ama cevap alamadım tam olarak. Bana siz alıyorsunuz biz vuruyoruz dedi menektrayı. Ben gitmicektim 9.ayda. belki 1 yaştan sonra yaptırırım diyodum.Yok menenjit özel aşı.
Asm 9.ayda kızamık aşısı yapıyor.
Tamam burda yazmışsın; )Kızlar kızamık aşısı 12.aydaki karma aşıda da var. Önceden takvimde 9.ayda aşı yokmuş yeni eklenmiş. Bazıları da yeniden takvimden çıkacağını söylüyor.
Hatta bir arkadaşıma artık yapılmıyor demişler. Karışık biraz, nasıl isterseniz.
Doktorunuz ne dersse uygularsınız.
Menenjiti ve diğer devletin karşılamadığı aşıları bazı asm ler aile aşıyı satın alıp getirirse yapıyor, bazıları yapmayı kabul etmiyor.Nasıl ya sadece menenjit yok mu o ayda ben hemşireyle yazışmıştım. Israrla sordum devletin karşıladığı aşı var mı 9.ayda diye ama cevap alamadım tam olarak. Bana siz alıyorsunuz biz vuruyoruz dedi menektrayı. Ben gitmicektim 9.ayda. belki 1 yaştan sonra yaptırırım diyodum.
B tipi Bexsero. Sanırım 3 doz.Peki b tipi aşının adı neymiş kaç doz oluyor. Bende göçlerden sonra tırsıyorum açıkçası. Yaptırabilirim. Denize 1yaştan sonra nimenrix yapıldı o kadar.
Ne olduğunu bilemeyiz tabi sadece yorgunluk ve ağır taşımaktan da olabilir, altında bir şey de yatabilir.Arkadaşlar sezaryandan sonra bel ağrınız ne durumda benim belim çok ağrımaya başladı tabi sırt ağrısıda eklendi fıtık değildir dimi bunlar korkmaya başladım bazen dayanamıyorum ağrıyla uyandım resmen doktora gitsem mi bilemedim
Spinal olmuştum evet ama bu kadar zaman sonra olmasıNe olduğunu bilemeyiz tabi sadece yorgunluk ve ağır taşımaktan da olabilir, altında bir şey de yatabilir.
Belden uyuşturmalı ameliyatlar sonrası bi süre bel ağrısı şikayeti olabildiği söyleniyordu. Genel mi spinal mi olmuştu?
Aynı durumdan şikayetçiyim. Özellikle oğlumu yatağına yaptırırken yatağından alırken resmen ağlıyorum. Yer etcek diye yada fıtığa dönüşçek diye korkuyorum. Kas gevşetici ilaç içiyorum yada jel sürüyoruz Bi fayda yok. Bende gitcem doktora böyle gidrrseSpinal olmuştum evet ama bu kadar zaman sonra olmasıdiğerleri önemsiceğim ağrılar değildi 1 haftadır çok zorluyo kızımda sürekli kucağımda olan bi bebek değil yanlış pozisyonda ilgileniyo olabilirim sallarken dahada bi ağrıyo çünkü
Bende varsa fıtık falan ilerlemesinden korkuyorum randevu aldım aslında yarına ama dahiliyedende aynı gün almak istiyodum aynı gün yok alamadım b12 eksikliğide vardı heralde baya düştü bazen elim ayağım tutmuyo doğumun acısı yeni yeni çıkıyo bende resmen dökülüyorum belki yarın bel için giderim ne dicek bakıyım ben ilaç ta kullanmıyorumAynı durumdan şikayetçiyim. Özellikle oğlumu yatağına yaptırırken yatağından alırken resmen ağlıyorum. Yer etcek diye yada fıtığa dönüşçek diye korkuyorum. Kas gevşetici ilaç içiyorum yada jel sürüyoruz Bi fayda yok. Bende gitcem doktora böyle gidrrse
Ben bel ağrısından sonra adet oldum 8. Ay biterkenArkadaşlar sezaryandan sonra bel ağrınız ne durumda benim belim çok ağrımaya başladı tabi sırt ağrısıda eklendi fıtık değildir dimi bunlar korkmaya başladım bazen dayanamıyorum ağrıyla uyandım resmen doktora gitsem mi bilemedim
6.aydan 12.aya kadar zorunlu aşı yok.Merhaba kızlar uzun süre oldu gelmeyelimaşallah dişler patlamaya başlamış bazılarınızda. Bizim ilk diş üstten geliyo gibi oldu ama 1 aydır çıkamadı, hala bekliyoruz kendilerini ben de tam aşı konusuyla ilgili bişey sorcaktım size 8. Ayda aşı yok sanırım değil mi, eğer yoksa ona göre beklemeyip annemlerin yanına gidicem ,9. Ayda kızamık var diye biliyorum ama onu da her asm yapmıyor galiba. Bebekten bebeğe değişir ama Eğer yaptıracaksanız çok ateş yapıyormuş sanırım 2 arkadaşımın bebeği de baya ateşlenmişti. Ama her bebek farklı tabi, kolayca atlatan da olur
Canım bnm kız 36. haftada doğdu 15 ocakda erken gelmisti hatırlarsınız. Bexsero1. dozu 8. ay sonunda özelde vuruldu. Doktoru 9. Ayda asm ye gidin kızamıgı yaptırın dedi ona da randevu alacakmisiz arayıp.Nasıl ya sadece menenjit yok mu o ayda ben hemşireyle yazışmıştım. Israrla sordum devletin karşıladığı aşı var mı 9.ayda diye ama cevap alamadım tam olarak. Bana siz alıyorsunuz biz vuruyoruz dedi menektrayı. Ben gitmicektim 9.ayda. belki 1 yaştan sonra yaptırırım diyodum.
Kuzum aşı takviminde de yazmıyor kızamık sadece menenjit yazıyor. 12. Ayda yapılan aşıların içinde var diye galiba.Canım bnm kız 36. haftada doğdu 15 ocakda erken gelmisti hatırlarsınız. Bexsero1. dozu 8. ay sonunda özelde vuruldu. Doktoru 9. Ayda asm ye gidin kızamıgı yaptırın dedi ona da randevu alacakmisiz arayıp.
Bizim asm nin doktoru demis eşime randevu alın diye her yer farklı demekki.. alt dişler geldi 15 gün kadar önce üstler de şiş bakalım :)) bol salyali günlerdeyiz senin minnoş da nasil?Kuzum aşı takviminde de yazmıyor kızamık sadece menenjit yazıyor. 12. Ayda yapılan aşıların içinde var diye galiba.
Randevular iptal her gün yapıyoruz artık diyor hemşiremiz. Ben sorduğumda bi de tersledi daha 7 aylık diye.
Yine arıcam olmadı. 12.ayda varsa gitmem 9.ayda artık.
Sizin dişlerde var mı gelişme kuzum?
Evet duyuyoruz canım her yer farklı.Bizim asm nin doktoru demis eşime randevu alın diye her yer farklı demekki.. alt dişler geldi 15 gün kadar önce üstler de şiş bakalım :)) bol salyali günlerdeyiz senin minnoş da nasil?
Sagol canim yakindir gelir incileri :) Geçmiş olsun sanada.Evet duyuyoruz canım her yer farklı.
Ohh maşallah gözünüz aydın. Yani tam ne kadarlıkken çıkarmış oldu? :)
Bizim kuzu fena değil çıkartamadı daha, şiş her yeri ama gelemedi.
Ben mastit olmuşum antibiyotik verdi 2 gündür kullanıyorum bugün iyileşme gösterdi şükür.