Evet aşı takviminde var ama yaptırmayacağım.Size hemsireniz soyledi mi peki 9. Ayda vurulacak misiniz ?
3 tv bir ev icin cok fazla degil mi :)
Cocugumun dadisi degilde eve bir yardimci isterdim boylelikle bende cocugumla sabahtan aksama kadar ilgilenebilirdim. Pandemi dolayisiyla esim haftanin 3 ya da 4 gunu evde suan cok isime yariyo. Ben normalde de tv izlemeyi pek sevmem izleyeceksemde nete baglar film izlerimkaan dan sonra hic acmadik diyebilirim kendisi de zaten sevmiyo tv ye bakip sinirli sinirli bir seyler soyleyip kiziyo bagiriyo annemlerdeykende actirmadi
TV sevmeyende ne bilmiyom şanslısınız ozaman. Genelde oyun oynarken kucakta gezerken TV açıksa direk bakarlar renkli hareketli ilgisini çeker özellikle reklamlar birde bizim duymadigimiz onların duydukları ince sinyaller varmış direk çekiyormuş bebekleri. Ben fazla açmıyorum devamlı izlediğim bir programda yok acarsamda aman bakmasın demiyorum diyemiyorumSize hemsireniz soyledi mi peki 9. Ayda vurulacak misiniz ?
3 tv bir ev icin cok fazla degil mi :)
Cocugumun dadisi degilde eve bir yardimci isterdim boylelikle bende cocugumla sabahtan aksama kadar ilgilenebilirdim. Pandemi dolayisiyla esim haftanin 3 ya da 4 gunu evde suan cok isime yariyo. Ben normalde de tv izlemeyi pek sevmem izleyeceksemde nete baglar film izlerimkaan dan sonra hic acmadik diyebilirim kendisi de zaten sevmiyo tv ye bakip sinirli sinirli bir seyler soyleyip kiziyo bagiriyo annemlerdeykende actirmadi
Ben de ilk dört ay iki saate bir süt sağdım. Seni anlayabilirim. Yedi aylık olana kadar da üç saatte bir devam ettim. Artık bıraktım.
Emerse emiyor emmediği zamanlar mama içiyor. Elimden geleni yapmış olsam da hala kendime sütün var ama bebeğin mama içiyor diye kızıyorum.. Alerjik bebeği olan anneler de diyet yapmalıyım ne olursa olsun emzirmeliyim diyorlar, aslında biraz kendimizi yeterli hissetme hissiyle bunu yapıyoruz ama kendimizi yıpratmamalıyız. İyi bir anne olabilmek, daha çok sabır ve güler yüz gösterebilmek için dinlenmeye ihtiyacımız var. Bunlar da bebeğimiz için süt kadar önemli.
Artık büyüdüğü için biraz esnetebilirsin. Ona iyi gelecek bir mama ve ek gıda eşliğinde daha kolay ve verimli olur.
Eminim çok zordur. Bikaç ay içinde tamamen biter ve ikiniz de daha iyi olursunuz inşallah.
Neden peki ? Kafam karisti yaptirma konusundaEvet aşı takviminde var ama yaptırmayacağım.
Bizimkisi genel olarak her seye kizdigi icin sanirim tv de hareket edenlerede kiziyoTV sevmeyende ne bilmiyom şanslısınız ozaman. Genelde oyun oynarken kucakta gezerken TV açıksa direk bakarlar renkli hareketli ilgisini çeker özellikle reklamlar birde bizim duymadigimiz onların duydukları ince sinyaller varmış direk çekiyormuş bebekleri. Ben fazla açmıyorum devamlı izlediğim bir programda yok acarsamda aman bakmasın demiyorum diyemiyorum
Doktorumuz gerek yok dedi. Bebekler arasında salgın olduğu için sanırım. Yine kesin Suriyeliler :)Neden peki ? Kafam karisti yaptirma konusunda12. Ayda varken 9. Aya neden eklemisler acaba bu konuda bir fikrim yok
A aa kötü olmuş ya. Kendi yesin, öyle denedin mi? Bazı bebekler kaşıkla beslenmeyi reddediyor. Çözümü olmalı kesinlikle. Bu konuyu derinlemesine konuşalım..Selam :) Yazmamalı uzun zaman olmuş. Foruma girmeyeli de haliyle. 8.5 aydır 3 saattir süt sağınca yazdıkların algıda seçici oldu bende. Ah bu bebeler annelerini illa uğraştıracak. 8.5 aydır ben de perişanım. Ama evlat olunca mecburum annelik böyle bir şey imiş. Bir de ek gıda reddimiz var malesef. Ağzını bıçak açmıyor. E mama da yemiyor denemisligimiz oldu hep kustu. O yüzden süt bizim
Için çok önemli. Artık ek gıdayı alsa da rahat etsemHepiniz iyisinizdir inşallah. A Alisdendef geçmiş olsun iyisin umarım. Tekrarını yasatmasin Allah.
Başın sağolsun canım mekanı cennet olsun inşallah. Zor günler atlatmissin.Allah sizi bebeklerini korudu şükür. Ankara çok kötü yürüyüşü bile bırakmak zorunda kaldım apartmanda karantinada olanlar var çok zor stresli zamanlar.Allahim korusun☹
Sağolun arkadaşlar. Biz iyiyiz çok şükür ama kolay geçip gidecek birşey değil. Hala bıraktığı etkilerle boğuşuyoruz.Selam :) Yazmamalı uzun zaman olmuş. Foruma girmeyeli de haliyle. 8.5 aydır 3 saattir süt sağınca yazdıkların algıda seçici oldu bende. Ah bu bebeler annelerini illa uğraştıracak. 8.5 aydır ben de perişanım. Ama evlat olunca mecburum annelik böyle bir şey imiş. Bir de ek gıda reddimiz var malesef. Ağzını bıçak açmıyor. E mama da yemiyor denemisligimiz oldu hep kustu. O yüzden süt bizim
Için çok önemli. Artık ek gıdayı alsa da rahat etsemHepiniz iyisinizdir inşallah. A Alisdendef geçmiş olsun iyisin umarım. Tekrarını yasatmasin Allah.
Maşallah kaç aylık bizimkinden büyük galiba daha tam emeklemedi kızım. Oyun hamuru falan ağzına sokmuyormu kızım herşeyin tadına bakıyorsaAh ben nere gidem kızlar öyküde ev dağıtmaya başladı . Oyuncak çekmecelerini çekip hepsini döküyor. Ben toplarken gelip kutudan çıkarıyor. Birde her yere tutunup ayağa kalkmaya çalışıyor nerde dip köşe varsa girmeye başladı ben ortaya getiriyorum o kaçıyor kızım bu ne acele daha yeni emekledin diyorum bir anda gelişme gösteriyorlar şaşkınlık içindeyim.TV arada denize açıyoruz çok sürmeden kapatıyoruz baktım öykü de izlemek istiyor . Eşime açmayalım dedim. Onlar uyuyunca ben açıyorum fazla bakmıyorum. Çünkü eşim yatıyor yalnız başına ne izlicem deyip çamaşır katlıyorum eşim çocuğa kitap yüklemesi yapıyor şu anda sabah ailecek oyun hamurundan şekiller yaptık parmak boyası yaptık. Ama denize yetmiyor sürekli bir daha (biya) diyor
Dün 8 ay bitti. Oyun hamuru ve diğer aktivite oğlum için oda bir ay sonra 3 yaşında olacak masada yapıyoruz . Öykü yerlerde geziniyor. Ama bir kere hamurdan yılan yapmış bizimkiler Denizde yere bırakmış öyküde baktım yiyor hemen aldım yılanı haşat etmiştiMaşallah kaç aylık bizimkinden büyük galiba daha tam emeklemedi kızım. Oyun hamuru falan ağzına sokmuyormu kızım herşeyin tadına bakıyorsa
Sen önüne koymaya başladın mi daha bizde diş yok kararsızımA aa kötü olmuş ya. Kendi yesin, öyle denedin mi? Bazı bebekler kaşıkla beslenmeyi reddediyor. Çözümü olmalı kesinlikle. Bu konuyu derinlemesine konuşalım..
Yok başlamadım. Ek gıdayı reddediyormuş diye Gülçine önerdim. Bazı bebekler kendi beslenmek istiyor. Her yöntemi denemek lazım.Sen önüne koymaya başladın mi daha bizde diş yok kararsızımBiraz daha bekleyeceğim galiba .
Merhaba . Besin alerjisi mi ? Benim oğlumda öyle 6+22 günlüğüz . Yaklaşık 4 aydır süt ürünleri çikolata kabuklu yemiş , mayalı ekmek , hatta domates , asitli içecek . Bunlardan uzak durdum . Zeytin , patates sebze ile beslendim hala da çok şeyi yemiyorm.. biz cilt testini falan yaptırdık Eskişehir de . Peki bebeğinizin yüzünde yada vücudunda alerjiler var mi? Döküntü yada kırmızılık falan . Bizimki yanaklarda . Kaşıntı var aşırı Kuru cilt . Atopik dermatit denildiBulundugum sehirdeki alerji doktoruna gittim testlerde cikmadi diye umursamadi. Yapacagim bisey yok dedi. Sonra bebegim 3 gün daha ac durunca dayanamadim tekrar gittim. Mama yazdi gönderdi. Yani hic ilgilenmedi. Mamada yaramadi bebegime. Sonra yakin sehirdeki bir alerji doktoruna götürdük. Çünkü bulundugum ilde sadece 1 tane alerji doktoru vardi. Yan sehirdekide sadece yumurtaya alerjisi var dedi oda pek ilgilenmedi. Doguda yasiyorum. Burda iyi bir alerji doktoru bulmak samanlikta igne aramaktan daha zor inan. 4 tane cocuk doktoruna götürdüm onlarda yardimci olamadi. Alerjisi var alerji doktoruna götür dedi sadece. O yuzden hep internette arastirdiklarimla yola cikarak kendimize bi yön cizmeye calisiyorum. Korona olmasaydi istanbula ankaraya giderdik ama hastaliktan ötürü onuda göze alamadik. Ailelerimizr hastalik getiririz onlara bisey olur diye cekindik acikcasi.
Diyeti önce anne açıyor. Yani biz öyle yaptık . Bir ay oldu mesela ben diyeti açmaya başlayalı önce süt ürünleri sonra yumurta açılacak . Benimki bitince bebeğink başlayacak korkuyorm ona zarar vermekten , sizin de mi alerji ? Eskişehir Koray Harmancı . Tavsiyeler üzerine gittik kendisineBizede raporla mama verdiler. Adi neocate ama icinde misir oldugu icin bebegim rahatsizlandi. Sizin dediginiz mamanin iceriginde neler var acaba biliyor musunuz? Diyetinizi kacinci ayda acmaya basladiniz? Birde önce siz mi diyet actiniz yoksa bebege mi tattirdiniz?