- 24 Eylül 2014
- 1.151
- 1.566
Evet canım benimdi kıvırcıkBenimde ilk gebeliğimde durmuştu. Sonrakiler hep o endişe ile geçti. Eşim kontrollere girmedi. İlkinden çok etkilendi. Öykü de en son girdi artık çocuk doğdu onda daAllah’a şükür sağlıkla aldım kucağıma. Şimdi büyümeleri ,sağlıkları, gelecekleri tek derdimiz . Kıvırcık saçlı oğlan senin miydi. Bakalım bunun cinsiyeti ne olacak. Umarım seninkiler de güzel güzel anlaşıp yormazlar seni. Denizim naif bir çocuk kavgacı değil aşırı sosyal. Kız biraz cadı sanki. Elinden alınca söyleniyor geri almaya çalışıyor
Şimdili neslin sendromsuz günleri yok nerdeyseSabah asm ye kontrole gittik 8400 kg 67 cm cikti.
Bingildaginin 9. Aydan once kapanmasini istemeyiz ama su anlik sorun yok bas cevresi genislemis takipte kalacagiz dedi.
Kendi doktorumuz boyu icin alt sinirda demisti hemsirede aslinda degil sadece kilosu fazla boyuna gore dedi bir de 2 tarafta da istisnalar disinda cok uzun yok genetik olarak bu sekilde sanirim. Her ay duzenli olarak boyu uzuyo gelisimi gayet guzel suan bir sorun yok kafana takma boyunu dedi.
Disleri icin cok kabarmis cok agrisi olunca calpol ver dedi.
2 aydir gece uykusu yok neredeyse saat basi kalkiyo dedim diş donemi sıkıntılı oluyo 2 yasina kadar boyle surer dedi ben bir yıkıldım ordasonrada dedim 2 yas sendromu baslar ooo 2 yas 3 yas 5 yas sonrada ergenlik dedi bende tabi biz bu arada yaslandik gittik dedim gulduk
Anne sutu alan bebegin gece uykusu duzenli olmaz dedi ben artik dişleride gectim okula gidene kadar gece uzun uykuyu hayal etmiyorum
5 kasimda gelin kizamik asisi olacak dedi yanlis hatirlamiyosam
Bu arada kan tahlili isteyecektim ve nefesini sormayi unuttum
Yemeklerine sarmısak atabilirsin ama ilk defa vereceksen ikisini farklı günlerde verirsen daha iyi olur.Kızlar bişey sorucam şimdi ben bugün ilk kez Badeye taze fasulye vericem sizce yoğurtla mı vereyim yoksa tek mi ? Birde içine bi parça sarımsak atsam olurmu
Yani bugün sadece fasulye mi vereyimYemeklerine sarmısak atabilirsin ama ilk defa vereceksen ikisini farklı günlerde verirsen daha iyi olur.
Tabi öyle yap istersen daha sonra sarmısak da eklersin :)Yani bugün sadece fasulye mi vereyim
Yoğurtla mı vereyim peki yoğurdu daha önce yemiştiTabi öyle yap istersen daha sonra sarmısak da eklersin :)
Tabi daha önce yediklerini yeni vereceklerinle verebilirsin. Yoğurt meyve vs yiyebilir.Yoğurtla mı vereyim peki yoğurdu daha önce yemişti
Tamm canım teşekkür ederimTabi daha önce yediklerini yeni vereceklerinle verebilirsin. Yoğurt meyve vs yiyebilir.
Bulundugum sehirdeki alerji doktoruna gittim testlerde cikmadi diye umursamadi. Yapacagim bisey yok dedi. Sonra bebegim 3 gün daha ac durunca dayanamadim tekrar gittim. Mama yazdi gönderdi. Yani hic ilgilenmedi. Mamada yaramadi bebegime. Sonra yakin sehirdeki bir alerji doktoruna götürdük. Çünkü bulundugum ilde sadece 1 tane alerji doktoru vardi. Yan sehirdekide sadece yumurtaya alerjisi var dedi oda pek ilgilenmedi. Doguda yasiyorum. Burda iyi bir alerji doktoru bulmak samanlikta igne aramaktan daha zor inan. 4 tane cocuk doktoruna götürdüm onlarda yardimci olamadi. Alerjisi var alerji doktoruna götür dedi sadece. O yuzden hep internette arastirdiklarimla yola cikarak kendimize bi yön cizmeye calisiyorum. Korona olmasaydi istanbula ankaraya giderdik ama hastaliktan ötürü onuda göze alamadik. Ailelerimizr hastalik getiririz onlara bisey olur diye cekindik acikcasi.Onun allerjisine uygun üretilmiş bir mama eminim vardır. Doktorunuz besleme konusunda neler öneriyor?
Cok tesekkur ederim canim.Çok geçmiş olsun canım umarım bu zorlu günleri atlatırsınızAllah şifa versin Sünnetinz de hayırlı olsun,dişleri de inci gibi olsun inşallah
Ne kadar kötü ya. Keşke burada yazıp fikir alsaydın. Aynı durumla karşılaşmış anneler sana fikir verirler eminim.Bulundugum sehirdeki alerji doktoruna gittim testlerde cikmadi diye umursamadi. Yapacagim bisey yok dedi. Sonra bebegim 3 gün daha ac durunca dayanamadim tekrar gittim. Mama yazdi gönderdi. Yani hic ilgilenmedi. Mamada yaramadi bebegime. Sonra yakin sehirdeki bir alerji doktoruna götürdük. Çünkü bulundugum ilde sadece 1 tane alerji doktoru vardi. Yan sehirdekide sadece yumurtaya alerjisi var dedi oda pek ilgilenmedi. Doguda yasiyorum. Burda iyi bir alerji doktoru bulmak samanlikta igne aramaktan daha zor inan. 4 tane cocuk doktoruna götürdüm onlarda yardimci olamadi. Alerjisi var alerji doktoruna götür dedi sadece. O yuzden hep internette arastirdiklarimla yola cikarak kendimize bi yön cizmeye calisiyorum. Korona olmasaydi istanbula ankaraya giderdik ama hastaliktan ötürü onuda göze alamadik. Ailelerimizr hastalik getiririz onlara bisey olur diye cekindik acikcasi.
Basta cok telaslandim. Mamayi icincede rahatsizlandi. Bu cocuk neyle büyüyecek diye cok ağladım. Annemler emmeyen bebeklere pirinc unu pişirirdik demisti. Bende bazenleri hurmayla pirinc unu muhaklebisi yapip yedirdim. Ama onuda cok verince ishal oldu. O yüzden simdilik kestim. Ama ilerde yine denemeyi düşünüyorum. Evet artik sebze meyve deneme zamanimiz geldi. Sütümle doymuyormus gibi hissediyorum. Halbuki kilo alimi o kadar iyidiki. Sadece anne sütü almasina ragmen iyi gidiyorduk.hic canini sikma ,anne sutu tadini bilmeyen bebekler cok.ben bile 40 gun emmisim ,sen elinden geleni yapiyosun.ilk kizimda benzer seyleri yasadim.
suan bebegine patates havuc ve kabakla sebze corbasi yapabilirsin.az zeytinyagi koy.zamanla icine az az kuzu kiyma at ,daha sonra pirinc ekleyebilirsin.doktorumuz bize oyle tavsiye etmisti.
onun disinda organik pirinc ununa biraz su ekleyip ustunede ictigi mamadan katip muhallebi yapabilirsin.icine zamanla azar azar meyve puresi ekleyebilirsin.elma armut muz vs,
Bizede raporla mama verdiler. Adi neocate ama icinde misir oldugu icin bebegim rahatsizlandi. Sizin dediginiz mamanin iceriginde neler var acaba biliyor musunuz? Diyetinizi kacinci ayda acmaya basladiniz? Birde önce siz mi diyet actiniz yoksa bebege mi tattirdiniz?aptamil pregomin diye bir mama var.rapor ve receteyle alinabiloyor ssk ile.tamamdn alerjik cocuklar icin.ben iki cocugumada ondan veriyorum.ilk kizimda aylarca diyet yaptim bende ,eger sormak istedigin bisey olursa herzaman yardimci olmaya calisirim
Şimdi nasıl besleniyor mama vermiyor musunuz meme olmadığında mama alması lazım ki aç kalmasın. Çok üzüldüm inşallah kısa sürede atlatırsıniz. Anladığım kadarıyla siz emsin istiyorsunuz ama emmiyorsa da aç bırakmamak gerekir ki gelişimi etkilenmesin. Çok çok geçmiş olsun size inşallah bir çözüm bulursunuz çok zor bir durumBulundugum sehirdeki alerji doktoruna gittim testlerde cikmadi diye umursamadi. Yapacagim bisey yok dedi. Sonra bebegim 3 gün daha ac durunca dayanamadim tekrar gittim. Mama yazdi gönderdi. Yani hic ilgilenmedi. Mamada yaramadi bebegime. Sonra yakin sehirdeki bir alerji doktoruna götürdük. Çünkü bulundugum ilde sadece 1 tane alerji doktoru vardi. Yan sehirdekide sadece yumurtaya alerjisi var dedi oda pek ilgilenmedi. Doguda yasiyorum. Burda iyi bir alerji doktoru bulmak samanlikta igne aramaktan daha zor inan. 4 tane cocuk doktoruna götürdüm onlarda yardimci olamadi. Alerjisi var alerji doktoruna götür dedi sadece. O yuzden hep internette arastirdiklarimla yola cikarak kendimize bi yön cizmeye calisiyorum. Korona olmasaydi istanbula ankaraya giderdik ama hastaliktan ötürü onuda göze alamadik. Ailelerimizr hastalik getiririz onlara bisey olur diye cekindik acikcasi.
Inanin telefonu elime alacak zamanim dahi yoktu. 2 saatte bir süt sagiyordum zaten bebegim asiri huzursuzdu. Birde surekli bi anneme bi kv git gel duzenim bozuluyordu. Cok zor gunler yaşadım. Birde bebegim memeyi birakinca beslenmeyide birakiyor. Hic bor sekilde agzini acmiyor agliyor kabul etmiyor. O yüzden kacak dahi olmamasija özen gösteriyorum ama yinede tam memeye donduremiyorum. Coklu besin alerjisi deniyor bu duruma. Aslinda neye alerjisi oldugunu bilsem isim cok daha kolay olacaktim ama bilmemek cok zorluyor ikimizide. Alerjik besinleri kesene kadar kilo alimi durmustu. Diyete baslayinca kilo almaya basladim ama sanki bu ay pek kilo almadi. Hep tartiyorum ayni çıkıyor. Alerjiden once kilosu gayey iyiydi. Su an kilosu 9100 gram. Boyu gecen ay 72 cm di. bu ay bilmiyorum boyunu. Cocuk doktoru alerjik bi cocuk olmasina ragmen cok iyi bakmissin dedi. Ama gercekten ac kalmasin diyr kendimi paŕaliyorum resmen. Diyorum ya 13 kilo birden verdim. Kendimden bile vazgectim artik onun icinNe kadar kötü ya. Keşke burada yazıp fikir alsaydın. Aynı durumla karşılaşmış anneler sana fikir verirler eminim.
Ara ara memeyi reddettiği için bebeğine uygun bir mama bulman şart, emmediği zaman aç kalmaz. Belki karnı ağrıdığı için iştahsız oluyordur. Çoklu gıda alerjisi herhalde. Deneme yanılma yöntemiyle ilerleniyor.
Gelişimi iyi mi peki? Biran önce geçer gider inşallah.
Çok üzüldüm canım Allah yardımcın olsunInanin telefonu elime alacak zamanim dahi yoktu. 2 saatte bir süt sagiyordum zaten bebegim asiri huzursuzdu. Birde surekli bi anneme bi kv git gel duzenim bozuluyordu. Cok zor gunler yaşadım. Birde bebegim memeyi birakinca beslenmeyide birakiyor. Hic bor sekilde agzini acmiyor agliyor kabul etmiyor. O yüzden kacak dahi olmamasija özen gösteriyorum ama yinede tam memeye donduremiyorum. Coklu besin alerjisi deniyor bu duruma. Aslinda neye alerjisi oldugunu bilsem isim cok daha kolay olacaktim ama bilmemek cok zorluyor ikimizide. Alerjik besinleri kesene kadar kilo alimi durmustu. Diyete baslayinca kilo almaya basladim ama sanki bu ay pek kilo almadi. Hep tartiyorum ayni çıkıyor. Alerjiden once kilosu gayey iyiydi. Su an kilosu 9100 gram. Boyu gecen ay 72 cm di. bu ay bilmiyorum boyunu. Cocuk doktoru alerjik bi cocuk olmasina ragmen cok iyi bakmissin dedi. Ama gercekten ac kalmasin diyr kendimi paŕaliyorum resmen. Diyorum ya 13 kilo birden verdim. Kendimden bile vazgectim artik onun icinesimlede aylardir ayriyiz. Bebegime tek bakamadigim icin memlekete geldim. Alerjik cocuk cok zormus.
Su an meme emiyor birazda ek gida veriyorum. Ac kalmamasına özen gosteriyorum. Sadece ayindaki bebeklere gore biraz daha fazla ek gida veriyorum. Mesela gunde yarim kase ek gida yiyor. Ayrica mamadan rahatsiz olunca mecbur anne sütü ile beslemek zorunda kaldim. Hem alerjik bebekler icin en iyi ilac anne sütüdürŞimdi nasıl besleniyor mama vermiyor musunuz meme olmadığında mama alması lazım ki aç kalmasın. Çok üzüldüm inşallah kısa sürede atlatırsıniz. Anladığım kadarıyla siz emsin istiyorsunuz ama emmiyorsa da aç bırakmamak gerekir ki gelişimi etkilenmesin. Çok çok geçmiş olsun size inşallah bir çözüm bulursunuz çok zor bir durum
Ben de ilk dört ay iki saate bir süt sağdım. Seni anlayabilirim. Yedi aylık olana kadar da üç saatte bir devam ettim. Artık bıraktım.Inanin telefonu elime alacak zamanim dahi yoktu. 2 saatte bir süt sagiyordum zaten bebegim asiri huzursuzdu. Birde surekli bi anneme bi kv git gel duzenim bozuluyordu. Cok zor gunler yaşadım. Birde bebegim memeyi birakinca beslenmeyide birakiyor. Hic bor sekilde agzini acmiyor agliyor kabul etmiyor. O yüzden kacak dahi olmamasija özen gösteriyorum ama yinede tam memeye donduremiyorum. Coklu besin alerjisi deniyor bu duruma. Aslinda neye alerjisi oldugunu bilsem isim cok daha kolay olacaktim ama bilmemek cok zorluyor ikimizide. Alerjik besinleri kesene kadar kilo alimi durmustu. Diyete baslayinca kilo almaya basladim ama sanki bu ay pek kilo almadi. Hep tartiyorum ayni çıkıyor. Alerjiden once kilosu gayey iyiydi. Su an kilosu 9100 gram. Boyu gecen ay 72 cm di. bu ay bilmiyorum boyunu. Cocuk doktoru alerjik bi cocuk olmasina ragmen cok iyi bakmissin dedi. Ama gercekten ac kalmasin diyr kendimi paŕaliyorum resmen. Diyorum ya 13 kilo birden verdim. Kendimden bile vazgectim artik onun icinesimlede aylardir ayriyiz. Bebegime tek bakamadigim icin memlekete geldim. Alerjik cocuk cok zormus.
aptamil pregomin benim verdigim mama .ilk 3 bucuk ay alerji yuzunden agliyomus anlamadik sonra 2 ay diyet yaptim biraz rahatlar gibi oldu cocuk ama yine cok agliyodu ,en sonunda 5.5 aylikken yeter dedim emzirmeyi biraktim.ama 40 fun surer demisti doktor.cocugun bagirsagindan tamamen atilmasi.once sen 3 gun ye yiyecegin seyi sonra cocuga tattir.ama soyledigm sebze corbasini 1 yasina kadar verebilirsin ,cok besleyici ,hem eti hem tahili hem sebzeyi tek seferde alir.aksam yatmadanda muhallebi yedirirsen tok tutar.1 yasindan sonra alerji azaliyor zTenBizede raporla mama verdiler. Adi neocate ama icinde misir oldugu icin bebegim rahatsizlandi. Sizin dediginiz mamanin iceriginde neler var acaba biliyor musunuz? Diyetinizi kacinci ayda acmaya basladiniz? Birde önce siz mi diyet actiniz yoksa bebege mi tattirdiniz?