2020 Şubat Anneleri

Evet canım benimdi kıvırcık
Ahahahha benim eşimde hiç girmedi kapının önünde bekledi hep doktorumda sorardı eşin kapının önündemi yine diye
inşallahh canım ama bizim oğlan da pek fena senin kıza benziyor bişey istediği zaman bağırıyor resmen

Şimdili neslin sendromsuz günleri yok nerdeyse instada zeynepinharikalardiyarı var o geçen gün video çekmiş ‘lohusa anne’ diye bebeklerin sendromlarından bahsediyordu İzlemediysen izle derim

en iyisi not almak canım ya yoksa insan unutuyor gerçi ben arada soracakalarımı not almayı da unutuyorum ama olsun

Kızlar bişey sorucam şimdi ben bugün ilk kez Badeye taze fasulye vericem sizce yoğurtla mı vereyim yoksa tek mi ? Birde içine bi parça sarımsak atsam olurmu

Kızlar bişey sorucam şimdi ben bugün ilk kez Badeye taze fasulye vericem sizce yoğurtla mı vereyim yoksa tek mi ? Birde içine bi parça sarımsak atsam olurmu
Yemeklerine sarmısak atabilirsin ama ilk defa vereceksen ikisini farklı günlerde verirsen daha iyi olur.

Kızlar benim oğlan 7 buçuk aylık daha et vermedim 8'e girince vereyim diyorum ama geç mi kalırım ne dersiniz

Onun allerjisine uygun üretilmiş bir mama eminim vardır. Doktorunuz besleme konusunda neler öneriyor?
Bulundugum sehirdeki alerji doktoruna gittim testlerde cikmadi diye umursamadi. Yapacagim bisey yok dedi. Sonra bebegim 3 gün daha ac durunca dayanamadim tekrar gittim. Mama yazdi gönderdi. Yani hic ilgilenmedi. Mamada yaramadi bebegime. Sonra yakin sehirdeki bir alerji doktoruna götürdük. Çünkü bulundugum ilde sadece 1 tane alerji doktoru vardi. Yan sehirdekide sadece yumurtaya alerjisi var dedi oda pek ilgilenmedi. Doguda yasiyorum. Burda iyi bir alerji doktoru bulmak samanlikta igne aramaktan daha zor inan. 4 tane cocuk doktoruna götürdüm onlarda yardimci olamadi. Alerjisi var alerji doktoruna götür dedi sadece. O yuzden hep internette arastirdiklarimla yola cikarak kendimize bi yön cizmeye calisiyorum. Korona olmasaydi istanbula ankaraya giderdik ama hastaliktan ötürü onuda göze alamadik. Ailelerimizr hastalik getiririz onlara bisey olur diye cekindik acikcasi.

Ne kadar kötü ya. Keşke burada yazıp fikir alsaydın. Aynı durumla karşılaşmış anneler sana fikir verirler eminim.
Ara ara memeyi reddettiği için bebeğine uygun bir mama bulman şart, emmediği zaman aç kalmaz. Belki karnı ağrıdığı için iştahsız oluyordur. Çoklu gıda alerjisi herhalde. Deneme yanılma yöntemiyle ilerleniyor.
Gelişimi iyi mi peki? Biran önce geçer gider inşallah.

Basta cok telaslandim. Mamayi icincede rahatsizlandi. Bu cocuk neyle büyüyecek diye cok ağladım. Annemler emmeyen bebeklere pirinc unu pişirirdik demisti. Bende bazenleri hurmayla pirinc unu muhaklebisi yapip yedirdim. Ama onuda cok verince ishal oldu. O yüzden simdilik kestim. Ama ilerde yine denemeyi düşünüyorum. Evet artik sebze meyve deneme zamanimiz geldi. Sütümle doymuyormus gibi hissediyorum. Halbuki kilo alimi o kadar iyidiki. Sadece anne sütü almasina ragmen iyi gidiyorduk.

aptamil pregomin diye bir mama var.rapor ve receteyle alinabiloyor ssk ile.tamamdn alerjik cocuklar icin.ben iki cocugumada ondan veriyorum.ilk kizimda aylarca diyet yaptim bende ,eger sormak istedigin bisey olursa herzaman yardimci olmaya calisirim
Bizede raporla mama verdiler. Adi neocate ama icinde misir oldugu icin bebegim rahatsizlandi. Sizin dediginiz mamanin iceriginde neler var acaba biliyor musunuz? Diyetinizi kacinci ayda acmaya basladiniz? Birde önce siz mi diyet actiniz yoksa bebege mi tattirdiniz?

Şimdi nasıl besleniyor mama vermiyor musunuz meme olmadığında mama alması lazım ki aç kalmasın. Çok üzüldüm inşallah kısa sürede atlatırsıniz. Anladığım kadarıyla siz emsin istiyorsunuz ama emmiyorsa da aç bırakmamak gerekir ki gelişimi etkilenmesin. Çok çok geçmiş olsun size inşallah bir çözüm bulursunuz çok zor bir durum

Inanin telefonu elime alacak zamanim dahi yoktu. 2 saatte bir süt sagiyordum zaten bebegim asiri huzursuzdu. Birde surekli bi anneme bi kv git gel duzenim bozuluyordu. Cok zor gunler yaşadım. Birde bebegim memeyi birakinca beslenmeyide birakiyor. Hic bor sekilde agzini acmiyor agliyor kabul etmiyor. O yüzden kacak dahi olmamasija özen gösteriyorum ama yinede tam memeye donduremiyorum. Coklu besin alerjisi deniyor bu duruma. Aslinda neye alerjisi oldugunu bilsem isim cok daha kolay olacaktim ama bilmemek cok zorluyor ikimizide. Alerjik besinleri kesene kadar kilo alimi durmustu. Diyete baslayinca kilo almaya basladim ama sanki bu ay pek kilo almadi. Hep tartiyorum ayni çıkıyor. Alerjiden once kilosu gayey iyiydi. Su an kilosu 9100 gram. Boyu gecen ay 72 cm di. bu ay bilmiyorum boyunu. Cocuk doktoru alerjik bi cocuk olmasina ragmen cok iyi bakmissin dedi. Ama gercekten ac kalmasin diyr kendimi paŕaliyorum resmen. Diyorum ya 13 kilo birden verdim. Kendimden bile vazgectim artik onun icin esimlede aylardir ayriyiz. Bebegime tek bakamadigim icin memlekete geldim. Alerjik cocuk cok zormus.

Çok üzüldüm canım Allah yardımcın olsun nsallah bir an evvel atlatırsıniz. Maşallah kilosu da boyu da çok iyiymiş gerçekten çok güzel bakmissin

Su an meme emiyor birazda ek gida veriyorum. Ac kalmamasına özen gosteriyorum. Sadece ayindaki bebeklere gore biraz daha fazla ek gida veriyorum. Mesela gunde yarim kase ek gida yiyor. Ayrica mamadan rahatsiz olunca mecbur anne sütü ile beslemek zorunda kaldim. Hem alerjik bebekler icin en iyi ilac anne sütüdür

Ben de ilk dört ay iki saate bir süt sağdım. Seni anlayabilirim. Yedi aylık olana kadar da üç saatte bir devam ettim. Artık bıraktım.
Emerse emiyor emmediği zamanlar mama içiyor. Elimden geleni yapmış olsam da hala kendime sütün var ama bebeğin mama içiyor diye kızıyorum.. Alerjik bebeği olan anneler de diyet yapmalıyım ne olursa olsun emzirmeliyim diyorlar, aslında biraz kendimizi yeterli hissetme hissiyle bunu yapıyoruz ama kendimizi yıpratmamalıyız. İyi bir anne olabilmek, daha çok sabır ve güler yüz gösterebilmek için dinlenmeye ihtiyacımız var. Bunlar da bebeğimiz için süt kadar önemli.
Artık büyüdüğü için biraz esnetebilirsin. Ona iyi gelecek bir mama ve ek gıda eşliğinde daha kolay ve verimli olur.
Eminim çok zordur. Bikaç ay içinde tamamen biter ve ikiniz de daha iyi olursunuz inşallah.

aptamil pregomin benim verdigim mama .ilk 3 bucuk ay alerji yuzunden agliyomus anlamadik sonra 2 ay diyet yaptim biraz rahatlar gibi oldu cocuk ama yine cok agliyodu ,en sonunda 5.5 aylikken yeter dedim emzirmeyi biraktim.ama 40 fun surer demisti doktor.cocugun bagirsagindan tamamen atilmasi.once sen 3 gun ye yiyecegin seyi sonra cocuga tattir.ama soyledigm sebze corbasini 1 yasina kadar verebilirsin ,cok besleyici ,hem eti hem tahili hem sebzeyi tek seferde alir.aksam yatmadanda muhallebi yedirirsen tok tutar.1 yasindan sonra alerji azaliyor zTen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…