Ah bu dişler bebislerin butun duzenini uykularini alt ust ettiBizimki de öyle çok sık uyanıyor gece uykusundan bu ara
Bende kalmak istemem ya insanın annesi gibi olmuyor. Birde kayınvalidemin bana yemek yaptırmak gibi bir çabası var. Ben kendi mutfağıma alışkınım aletler tencereler tabaklar malzemeler ister istemez bana uymuyor. Allahtan aynı yerde değiliz eşimle baya tartışırdık.Bende 1 haftadır annemlerdeydim keyfim yerindeydi yarın maalesef kayınvalideme gideceğim birazda orda kalmam gerekiyormuş çünkü sağolsun kayınvalidem değil ama eşimin teyzesi laf ediyor neden orda kalmıyormuşum öyküyü sevmek istiyorlarmış doyamamışlar vs vs vs
Eşim yanımda olsa tamam kalayım ama yok çalışıyor
İlk defa o olmadan kalacağım taaaaaa perşembeye kadar
Bizimki de hoşuna giderse baya yiyor. Çok besliyorum galiba iki gündür kustu. Kahvaltıda Yumurta, tuzsuz peynir , salatalık ,avokado, labne Hepsinden az veriyorum ama toplanınca fazla galiba. Öğlen sebze yemeği akşam yoğurt veriyorum, Bizimki emeklemeyi tamamen çözdü artık popoyu kaldırıyor sanki kalkacakmış gibi. Koltuk altına giriyor nerde sivri sert zemin varsa yanına gidiyor önceden koyduğumuz yerin ekseninde dönerdi şimdi sürekli nereye gitmiş diye bakıyoruz. Eşimde geç öğrensin bunu çalıştırmayacağım diyorduBizde yemekleri zorla yiyoruz memeden kopamiyoruz arada emeklemek aklina geliyo totoyu ittiremeyince sinirleniyo kafasini koyuyo yere oyle emeklemeye calisiyo atarli genc oyle kendince takiliyo
Dun kv bizde kaldi sabah 5te uyandi kaan ona postaladim uyuduk esimle 9 bucuga kadar cok iyi geldi
Bizde aynı yerde değiliz AllahtanBende kalmak istemem ya insanın annesi gibi olmuyor. Birde kayınvalidemin bana yemek yaptırmak gibi bir çabası var. Ben kendi mutfağıma alışkınım aletler tencereler tabaklar malzemeler ister istemez bana uymuyor. Allahtan aynı yerde değiliz eşimle baya tartışırdık.
Cok sukur benim kv nin oyle seyleri yok ya is yapalim derim otur bosver der ya da canin ne cekiyosa soyle yapiyim der geneldeBende kalmak istemem ya insanın annesi gibi olmuyor. Birde kayınvalidemin bana yemek yaptırmak gibi bir çabası var. Ben kendi mutfağıma alışkınım aletler tencereler tabaklar malzemeler ister istemez bana uymuyor. Allahtan aynı yerde değiliz eşimle baya tartışırdık.
Bende her zaman yapmıyorum ama illa şansını deniyor şunu sen nasıl yapıyorsun siz canınız nasıl isterse yapın der. Hamile çocuklu demiyor. kahvaltıyı eşim hazırlar hep ondan çekiniyorlarmış beğenmez diye. 3hafta izne gidiyoruz adam sürekli kahvaltı hazırlıyor. Yapabildiği yemek varsa yapar. Evde gelin var bulaşığı elinde yıkamak için uğraşıyor ben makinaya koyuyorum orası da ayrı bir ironi. Son gidişim de iyice gıcık oldum kayınvalideye normalde severim ama soğuttu kendinden. Hiç arayıp konuşmak istemiyorum. Ay ne dertliymişimCok sukur benim kv nin oyle seyleri yok ya is yapalim derim otur bosver der ya da canin ne cekiyosa soyle yapiyim der genelde2 senedir tek yaptigim sey 2 3 kere ev supurmek o da benim zorumla, benim yaptigim onun bilmedigi bazi yemekleri yapmak bir de bulasik m. Bosaltip yerlestirmek mutfagi toplamak onu da genelde yaptirmaz ama ben daginiklik sevmedigim icin oturmam yaparim bize geldiginde de sabah erkenden alir kaan i sen yat uyu der sagolsun biraz uyurum ama yakin olmamiza ragmen cokta gelmez o var
Doğu Karadeniz de koymazlar genelde fasulyeye salçayı. Nereliydiniz siz. Hakkaten çocuk mu sevmeye çağırıyorlar yoksa evin işlerini mi gördürmeye mi. Yapmasan olmaz. Eşim olmazsa bende rahat edemem varken bile edemiyorumBizde aynı yerde değiliz Allahtan
Tatile gelmiştim ben dinleneyim diye bırakmıştı eşim ama laf etmesinler diye oraya da gideceğim mecbur
Sabahtan tarlada oluyorlar zaten ben daha çok yorulacağım orda
Dediğin gibi herkesin kendi evi kendi mutfağı yani
Yemekleri bile farklı oluyor
Ben taze fasulyeye salça katarım onlar koymuyor mesela
Onlar evde yokken ev sil süpür çocuğa bak yemek yap
Ben neden geldim memlekete o zaman
Gideyim kendi evime
Ay çok dertliyim
Maşallah Deniz kızceyeDeniz bi süredir eşyalara tutunup kalkmaya başlamıştı dün ilk defa koltuğa tutunup yana doğru iki adım attı.
Çok tehlikeli olmaya başladı. Sandalye,abajur,kapı.. tuttuğu her şeyden kalkmaya çalışıyor.
Sürekli elinden tutup yürüteyim istiyor. Yorulup bıraktığımda ağlıyor.
Hecelemeye yeni başladı,acıktığında bir iki kez mamma mamma dedi ama sürekliliği yok.
Anneyi de benzetiyor. Baba demedi zaten babanın varlığından da haberi olduğunu sanmıyorum
Öneriler için çok teşekkürler tecrübeli annelerin fikirleri çok değerli.Maşallah Deniz kızceyeartık güvenlik ekipmanları edinmenizin zamanı geldi denizden kalanlar hala duruyor biz birde şöyle bir kask almıştık denize , iki rengi vardı biz ikinci elden mor olanı bulduk ve aldık. Çok hafif bir kask. Şimdi uçmuş fiyatı Çok kullanmadı şimdi kısmet olursa öykü kullanacak. Dizlik almıştık onları da sevmedi . İlk olunca insanın daha bir koruyup kollayası geliyor. Ama çekmeceler köşeler çok önemli tutunurken çok düşecekler birde kaydırmayan çorapları edinmeye başlayın onlarda çok kurtarıcı oluyor. En önemlisi ilerisi için pencereler onlara muhakkak kilit takın.
Yoksa bile yoktur yani ne kadar cahil bir insan bu ya.Selamlar .benim günlerim zor geçiyor giremiyorum pek artık , Fırat Ali’nin 3. Dişi çıkacak görünüyor zorlanıyor bebeğim hep huysuz hep ağlak. Kendilerine görev bellemiş gbi iki güne bir çocuk sevecez diye kapı aşındıran kKV KB ve amca üçlüsü var . Benim kaynana hala sütün yetmiyor diyo . Oğlumun gelişimi iyikilo boy , ek gıdaya da başladık hala sütün yok diyo kadın . Ne istiyorsun sen benim sütümden ya süt olmasa bu çocuk böyle olur mu . Doğduğundan Beri sütün yok sütün yok . Rahat bırak artık dedim . Sütün olmadığı için ek gıda veriyon sütün olmadığı için çorba meyve veriyon diyor bende allah akıl versin diyorum içimden
Artık , uğraşmıyorum bile . Susuyorum o birşey deyince .daha iyi oluyor . Zamanla işte çözüyorsun insanlarıYoksa bile yoktur yani ne kadar cahil bir insan bu ya.
Ne yapacaktın çorba vermeyip okul çağına kadar emzirecek miydin
Bence susmak yerine cevabini ver ki bir daha soyleyemesin sustukca daha cok cikar tepeneArtık , uğraşmıyorum bile . Susuyorum o birşey deyince .daha iyi oluyor . Zamanla işte çözüyorsun insanları
İnşallahÇok riskli geldi uyuya kalırsan dönerse falan Allah korusun canım güzel bi yer yatağı yap o zaman soğuk değilse evin bi süre öyle yatsın ama nereye kadar beşikte yatması daha iyi senin için ileride uyku düzeni oluşunca zorlanırsın
maşallah hızla büyüyor neden baba uzakta miDeniz bi süredir eşyalara tutunup kalkmaya başlamıştı dün ilk defa koltuğa tutunup yana doğru iki adım attı.
Çok tehlikeli olmaya başladı. Sandalye,abajur,kapı.. tuttuğu her şeyden kalkmaya çalışıyor.
Sürekli elinden tutup yürüteyim istiyor. Yorulup bıraktığımda ağlıyor.
Hecelemeye yeni başladı,acıktığında bir iki kez mamma mamma dedi ama sürekliliği yok.
Anneyi de benzetiyor. Baba demedi zaten babanın varlığından da haberi olduğunu sanmıyorum