Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aryada aynısı oda istiyo baktım yemiyo eline veriyorum hemen kaşığı dişini kaşıyo çiğniyo :)Ben kendi tadimimi kendim yaparim dedi ve kasigi cekti aldi elimizden
Bizimkisi hep boyleydi minik kirmizi oyle şişme vs olmadiAryada aynısı oda istiyo baktım yemiyo eline veriyorum hemen kaşığı dişini kaşıyo çiğniyo :)
Verem aşısı yeriniz sönmüş maşallah aryanın baya şiş kabuk falan bağlıyo hatta
Sorma kardeş benim başımda belada kilolarla Ablam dün bana tontiş olmuşsun dedi. Direk döndüm eşime çemkirdim. Senin yüzünden kilo aldım. Ailesi öğlen yemeği yiyor akşamı da nerdeyse 9’da yiyorlar. Öğlen yemek istemiyorum eşim ayıp olur otur sofraya diyor oturuyorum bu kez kv. Yemem için uğraşıyor yedim diyorum az yedin diyor. Böyle böyle kilolar gitmiyor. Eve dönünce sistemli olarak çalışmayı düşünüyorumKızlar napcaz bu kiloları ya elimiz kolumuz baglı alışveriş yaptım artık internetten ilk defa xl lara baktım aldım. Pandemi dolayısıyla kimse görmedi beni arkadaşlarımdan kaçar oldum mutsuz oluyor insan ya
Canım ben 1 aydır dikkat ediyorum inşallah tamamen kurtulurum ama kafama koydum eski fit halime döneceğim sonbaharda ins✌
[/QUOTE. Akşam üstü kızımla yürüyüşe çıktık iyi geldi. Hamileyken her gün yürüyüş yapardım kilo almak ne zayıflamıştım şimdi özgürce yürüyüş bile yapamıyoruz vürüs yüzünden benimde dikkat etmem lazım tatlıya çok düşer oldum ya seninki maşallah sonbahar benimki seneye yazı bulur
Sonra da gelin kilo almış diyorSorma kardeş benim başımda belada kilolarla Ablam dün bana tontiş olmuşsun dedi. Direk döndüm eşime çemkirdim. Senin yüzünden kilo aldım. Ailesi öğlen yemeği yiyor akşamı da nerdeyse 9’da yiyorlar. Öğlen yemek istemiyorum eşim ayıp olur otur sofraya diyor oturuyorum bu kez kv. Yemem için uğraşıyor yedim diyorum az yedin diyor. Böyle böyle kilolar gitmiyor. Eve dönünce sistemli olarak çalışmayı düşünüyorum
Bu kayınvalideler neden böyle hiç anlamış değilim Bi bebek hakkında bence bütün kararları anne ve baba vermeli. Hatta bence daha çok anne çünkü bütün günü biz geçiriyoruz bebeklerimizle babalar bile huyunu suyunu tam bilmiyor. Benim kayınvelimde aç bu ocuk diyenlerin tam tersi fazla mama verme yeter diyordu ki hala öyle. Benim oğlum hiç emmedi memeyi bilmiyor bile yoğun bakımdan çıktı ameliyata girdi benim süt gitti gidip o gidiş. Mama vermeye başladığımı öğrendiğinde tansiyonu 20ye çıktı kadının. Ben zaten psikolojik olarak bitmişim Bi de ah vah ediyor. Dedim ki anne önemli olan hatunun sağlıklı olması mama meme hiç farketmez. Ondan sonra 2 saatte bir veriyorum diye dünya tafra çokmuş ne gerek varmış oyalıycakmışım her istediğinde verilmezmiş. Oğlu mama parasına çalışıyor diye içi gidiyor. Benim oğlan da obur şuan 4 saatte 240 yiyor. Doktora soruyorum istediği kadar vericeksin bu kadar çocuğa diyet mi yapıcam diyor. Yani kvnin her türlüsü dert. Benimkine de kalsa oğlum açlıktan ölücekti.Evet bazen öylesine kucağıma yatırıyorum, meme vericem sanıp hırçınlaşıyor.
Biz 5 aylıkken başarmıştık. Tam 1 hafta hiç biberon kullanmadık, sadece emdi. Artık bitti tamam demiştim.
Sonra bi gün yine emmek istemedi, ama bu normal bi durum her bebek dönemsel olarak yapabiliyor. Ben de ısrar etmedim, hatırlamamsı için biberon vermedim. Bir kaç saat emmedi. (Konunun burdan sonra kv içerir.)
Kv başladı evladım günlerdir aç demeye. Zayıflayacakmış. Ağlamaktan çatlayacakmış. Aç değil diyorum, ben aç olsa anlarım. Bezlerini de takip ediyorum. Kv Denizin ağzına boş biberonu sokuyor. Bak ağzını açıyor acıkmış işte diyor. Ne versen ağzını açar zaten.
Sağmaya üşeniyorsan süt verme mama ver dedi! Memeyle boğuyorsun dedi. Cinnet geçirdim. Sen bana karışamazsın , benim çocuğum dedim. Ben babanesiyim dedi. Ben senden bir yardım dilersem canın istiyorsa edersin, babanesin diye her şeye müdahil olamazsın dedim.
O günden beri 1buçuk aydır torununu görmüyor. Cevabını almıştır diye düşünüyorum.
Aynı kadın aylardır mama ver bu kız doymuyor diyip duruyordu. Hem de biberonla besliyorum içtiği süt belli, nasıl doymayacak. Sütün doyurmuyor diyordu. Bebek ayda 1 kilo alıyor. Açlıktan ağlıyor diyordu. Sanki bebek başka sebepten ağlayamaz. Gündüzleri hiç uyumuyor diye mama versen uyuyacak ama vermiyorsun açken nasıl uyusun diyordu.
Emzirmeyi denesem aç aç aç diye başımın etini yiyordu. Zaten yenidoğanken kilo kaybından hastanede yattığımız için hassastım, o da öyle konuştukça hemen biberona dönüyordum.
Bana destek olacağına köstek oldu. Var olan özgüvenimi de yerle bir etti. Tam başarmışken bebeğime biberonu hatırlatıp tüm emeklerimi boşa çıkardı. Düşündükçe deliriyorum. Bu olaylardan sonra eşimle de aramız bozuldu. Üzüntüden sütüm kesildi. İyice sinir oldum. Neyseki şimdi sütüm eskiye döndü. Ama evliliğim eskiye dönebilecek mi bilmiyorum. 3.kişiler nasıl huzur bozabiliyorlar..
Uzun zamandır vaktim oldukça instagramdan takip ettiğim sporcuların verdiği bir kaç hareketi yapıyordum ama yemeye de devam ediyordum Dolayısıyla çok iyi sonuçlar alamıyordum. Şimdi ise yediklerime dikkat ediyorum. Paketli gıda yememeye çalışıyorum. Biskuvi,tatlı vs yok hayatımda. Makarna, pilav,bulgur pilavı bunları 2 kaşık falan yiyorum yemek zorundaysam. Akşam 17:30-18:00 gibi akşam yemeğimi yiyorum sonra oğlumuda alıp güzel bir akşam yürüyüşü yapıyoruz. 3km gidiş 3 km dönüş totalde 6 km yol yürüyorum bebek arabasıyla.Fark etmeye başladı. Özellikle yediklerime dikkat etmen çok önemli zaten emzirmek inanılmaz efor sarf ettiriyor. Emzirmiyorda olabilirsin o zaman yediklerine dikkat edip akşamları güzel bir yürüyüş yapsan süper olur benceKızlar napcaz bu kiloları ya elimiz kolumuz baglı alışveriş yaptım artık internetten ilk defa xl lara baktım aldım. Pandemi dolayısıyla kimse görmedi beni arkadaşlarımdan kaçar oldum mutsuz oluyor insan ya
Benim direk kocam diyor tontiş diyee. Ay oda zor ısrar eden olunca yemesen olmaz yesen iSorma kardeş benim başımda belada kilolarla Ablam dün bana tontiş olmuşsun dedi. Direk döndüm eşime çemkirdim. Senin yüzünden kilo aldım. Ailesi öğlen yemeği yiyor akşamı da nerdeyse 9’da yiyorlar. Öğlen yemek istemiyorum eşim ayıp olur otur sofraya diyor oturuyorum bu kez kv. Yemem için uğraşıyor yedim diyorum az yedin diyor. Böyle böyle kilolar gitmiyor. Eve dönünce sistemli olarak çalışmayı düşünüyorum
Bu gün yürüyüşe başladım canım yarım saat anca yürüyorum kızım huysuzlanıyor fazlasına. Tam buyday ekmegi salata ızgara tavuk yogurt haşlanmış yumurta bu gün liste yaptım bakalım. Ben çok tatlı yiyorum gece uyanıyorum süt sagımı için sonrası mutfak onuda kestim. Eşimde dünden ragzıymış her istedigimi hemen aldı diyet için. Adam kilo sevmiyor. Yılbaşına kadar eskiye dönsem süper olur.Uzun zamandır vaktim oldukça instagramdan takip ettiğim sporcuların verdiği bir kaç hareketi yapıyordum ama yemeye de devam ediyordum Dolayısıyla çok iyi sonuçlar alamıyordum. Şimdi ise yediklerime dikkat ediyorum. Paketli gıda yememeye çalışıyorum. Biskuvi,tatlı vs yok hayatımda. Makarna, pilav,bulgur pilavı bunları 2 kaşık falan yiyorum yemek zorundaysam. Akşam 17:30-18:00 gibi akşam yemeğimi yiyorum sonra oğlumuda alıp güzel bir akşam yürüyüşü yapıyoruz. 3km gidiş 3 km dönüş totalde 6 km yol yürüyorum bebek arabasıyla.Fark etmeye başladı. Özellikle yediklerime dikkat etmen çok önemli zaten emzirmek inanılmaz efor sarf ettiriyor. Emzirmiyorda olabilirsin o zaman yediklerine dikkat edip akşamları güzel bir yürüyüş yapsan süper olur bence❤
Ay çok zor çoçukla yolculuk. Eşim 15 gün izne çıkacak bayramda memlekete gidecez kızımın düzeni bozulacak yine. Allahtan ek gıdaya başlamamış olcaz kızım 5 aylık daha dönünce başlayacam. Annem babam hepsi karışırdı onu ver bunu ver diye. Dün ablam geldi sagolsun markete kadar gittim bi geldim yogurt veriyo aldım elinden abartıyorsun diyo bende ikiz büyüttüm her şey verdim diyo. Daha erken dedim artık. İlk çoçuk çok gözümde büyüyor bu ek gıda. İkizler 7 yaşında anne ekmeyi böl anne çikotata sür anne reçel sür böyleler. Ben herşeyini kendi yapsın istiyorum bakalım becerebilcekmiyimKızlar çok yorgunum hangi akla hizmet iki çocukla uzun yolculuklar yapıyorsam. Kimseye tavsiye etmiyorum. Oturun evinizde Hala yorgunluğu atamadım. Gittiğimiz hiçbir yerde çocukları bırakıp kafa dinleyeceğimiz bir ortam olmadı. Herkes dertli hasta kime dokunsan bin ah çıkıyor.
Deniz poposunu kaldırıp dizleri üstüne kalkıyor, geri geri gidebiliyor. Ne kadar sürede tam emekleme aşamasına gelir bilmiyorum ama uyuduğu anlar dahil gün boyu yüzüstü duruyor. Sürekli pratik yapıyor çok azimli :)Arya artık kendi etrafında 360 derece dönüyo yuvarlanıyo bazen geri gidiyo poposunu kaldırmayada başladı yavaştan emeklermi ki daha var heralde o evrelere ama her gören çok hareketli çekeceğin var diyolar
Benimkide durmuyor yolun yarısından fazlasını kucakta arabayı sürerken geçiriyoruz Oyuncaklarını alıyorum arada onları veriyorum. Dinlenme duraklarımız var. Emziriyorum sonra yine devam ediyoruz yola. Tatlııı ah o tatlıı yememeliyiz yiyeceksende gündüz ye. Ben komple kestim yedikçe yiyesim geliyor çünküMutlaka dönersin. Daha miniklerimiz emekleyecek,yürüyecek arkalarından koşacağızBenim direk kocam diyor tontiş diyee. Ay oda zor ısrar eden olunca yemesen olmaz yesen i
Bu gün yürüyüşe başladım canım yarım saat anca yürüyorum kızım huysuzlanıyor fazlasına. Tam buyday ekmegi salata ızgara tavuk yogurt haşlanmış yumurta bu gün liste yaptım bakalım. Ben çok tatlı yiyorum gece uyanıyorum süt sagımı için sonrası mutfak onuda kestim. Eşimde dünden ragzıymış her istedigimi hemen aldı diyet için. Adam kilo sevmiyor. Yılbaşına kadar eskiye dönsem süper olur.
Ay yine çayda benim kilolar konuşuldu bisküvi attım ağzıma ablam bence sen yeme dedi. Eşimde onayladı onu. Ablam Konya’ya giderken inceciktin döndün tontiş olmuşsun dedi. Hamile ikende gitmiştik bir haftada 5kilo almıştım. Hamurla yatıp hamurla kalkıyorlar. Eşime sordum gerçekten almış mıyım diye evet aldın dedi. Dönünce fitness ‘a götürebilirim seni demez mi eşimde hiç sevmez kiloyu tanıştığımızda inceciktim kilolu olsam benimle arkadaş bile olmazmış o derece yani. Şimdi Allahtan kilo yüzünden bana birşey demiyor. Yoksa dünyasını dar eder söylene söylene psikolojisini bozardımBenim direk kocam diyor tontiş diyee. Ay oda zor ısrar eden olunca yemesen olmaz yesen i
Bu gün yürüyüşe başladım canım yarım saat anca yürüyorum kızım huysuzlanıyor fazlasına. Tam buyday ekmegi salata ızgara tavuk yogurt haşlanmış yumurta bu gün liste yaptım bakalım. Ben çok tatlı yiyorum gece uyanıyorum süt sagımı için sonrası mutfak onuda kestim. Eşimde dünden ragzıymış her istedigimi hemen aldı diyet için. Adam kilo sevmiyor. Yılbaşına kadar eskiye dönsem süper olur.
Valla bu sıcaklarda perişan oldum. Oğlum 6 aylıkken çok usluydu yolculuklarda hiç yormadı beni .Koltuğunda otururdu. Ama kızım çok fena hep kucakta ve sürekli ağlıyor. Biraz büyüsün hareket halindeyken kucağıma almıcam.Ay çok zor çoçukla yolculuk. Eşim 15 gün izne çıkacak bayramda memlekete gidecez kızımın düzeni bozulacak yine. Allahtan ek gıdaya başlamamış olcaz kızım 5 aylık daha dönünce başlayacam. Annem babam hepsi karışırdı onu ver bunu ver diye. Dün ablam geldi sagolsun markete kadar gittim bi geldim yogurt veriyo aldım elinden abartıyorsun diyo bende ikiz büyüttüm her şey verdim diyo. Daha erken dedim artık. İlk çoçuk çok gözümde büyüyor bu ek gıda. İkizler 7 yaşında anne ekmeyi böl anne çikotata sür anne reçel sür böyleler. Ben herşeyini kendi yapsın istiyorum bakalım becerebilcekmiyim