- 30 Ocak 2018
- 1.440
- 3.784
İlk hafta sebzelerden sindirimi kolay ve alerjen olmayanlarla başlanıyor. Havuç, kabak, bal kabağı, patates, ıspanak gibi.. her gün bir tanesi. Ama alerjik bir bebekse ilk defa verdiğin besinden sonra diğer besine geçmek için üç gün beklemelisin.
Buharda yada suda haşlayıp püre haline getirip bi iki çay kaşığı zeytinyağı eklyeceksin. Öğlen saatlerinde verirsin. Karnı aç olsun,normalde 3 saatte bir mama-meme veriyorsan son öğünden 2-2buçuk saat sonra tadım yapabilirsiniz. İlk sefer iki kaşık kadar tadacak zamanla arttırabilirsin. Yani ilk zamanlar ne kadar mama içiyorsa aynı şekilde içmeye devam edecek. Tadımdan hemen sonra mamasını yaparsın. Biraz su da verirsin.
İkinci hafta meyve eklersin, yine arada sebze vermeye devam.. elma,armut,muz gibi meyveler. Hangi ayda ne yiyebilirler bunla ilgili listelerden faydalanabilirsin. Üst üste meyve verme,arada bir gün geçen hafta tattıklarından karışım yap, patates havuç püresi gibi.. meyveleri meyve filesiyle verebilirsin.
Üçüncü hafta şimdiye kadar yaptıklarına devam edip bir de yoğurt eklersin. Yoğurdu ilk verişte bir çay bardağı yiyebilir.. Son hafta da bu zamana kadar tatmş olduklarından karışık püreler ve çorbalar yapacaksın, artık miktara o karar verecek. Zaten güzel yerse mamadan az içecek. Zamanla öğün halini aldıkça yemeğini bitirince hiç mama içmeyecek. Acıkınca yine mama tabii. İlk ay günde bir kez öğle saatleri. Sonlara doğru akşama da muhallebi vs ekleyip iki öğüne çıkabilirsin. Bu sana ve bebeğin iştahına kalmış. Sonraki ay kahvaltı ekleniyor ama onun için 6.ayı doldurmasını bekleyebilirsin. Böylece 1-1buçuk ay sonra günde üç öğün ek gıda alıyor olacak. Üç dört kez de anne sütü ya da mama almaya devam edecek. Afiyet olsun :)
Çok teşekkür ederiim :)) peki ek gıdaya geçince süt azalır mı? Zaten az sütüm mama takviye ediyordum ama. Bir de bebek daha mı hızlı kilo alıyor ek gıda da