2020 Şubat Anneleri

İlk hafta sebzelerden sindirimi kolay ve alerjen olmayanlarla başlanıyor. Havuç, kabak, bal kabağı, patates, ıspanak gibi.. her gün bir tanesi. Ama alerjik bir bebekse ilk defa verdiğin besinden sonra diğer besine geçmek için üç gün beklemelisin.
Buharda yada suda haşlayıp püre haline getirip bi iki çay kaşığı zeytinyağı eklyeceksin. Öğlen saatlerinde verirsin. Karnı aç olsun,normalde 3 saatte bir mama-meme veriyorsan son öğünden 2-2buçuk saat sonra tadım yapabilirsiniz. İlk sefer iki kaşık kadar tadacak zamanla arttırabilirsin. Yani ilk zamanlar ne kadar mama içiyorsa aynı şekilde içmeye devam edecek. Tadımdan hemen sonra mamasını yaparsın. Biraz su da verirsin.
İkinci hafta meyve eklersin, yine arada sebze vermeye devam.. elma,armut,muz gibi meyveler. Hangi ayda ne yiyebilirler bunla ilgili listelerden faydalanabilirsin. Üst üste meyve verme,arada bir gün geçen hafta tattıklarından karışım yap, patates havuç püresi gibi.. meyveleri meyve filesiyle verebilirsin.
Üçüncü hafta şimdiye kadar yaptıklarına devam edip bir de yoğurt eklersin. Yoğurdu ilk verişte bir çay bardağı yiyebilir.. Son hafta da bu zamana kadar tatmş olduklarından karışık püreler ve çorbalar yapacaksın, artık miktara o karar verecek. Zaten güzel yerse mamadan az içecek. Zamanla öğün halini aldıkça yemeğini bitirince hiç mama içmeyecek. Acıkınca yine mama tabii. İlk ay günde bir kez öğle saatleri. Sonlara doğru akşama da muhallebi vs ekleyip iki öğüne çıkabilirsin. Bu sana ve bebeğin iştahına kalmış. Sonraki ay kahvaltı ekleniyor ama onun için 6.ayı doldurmasını bekleyebilirsin. Böylece 1-1buçuk ay sonra günde üç öğün ek gıda alıyor olacak. Üç dört kez de anne sütü ya da mama almaya devam edecek. Afiyet olsun :)

Çok teşekkür ederiim :)) peki ek gıdaya geçince süt azalır mı? Zaten az sütüm mama takviye ediyordum ama. Bir de bebek daha mı hızlı kilo alıyor ek gıda da

Çok teşekkür ederiim :)) peki ek gıdaya geçince süt azalır mı? Zaten az sütüm mama takviye ediyordum ama. Bir de bebek daha mı hızlı kilo alıyor ek gıda da
Yok 6. aydan sonra bebekler ayda 300-400 gr alıyorlar.
Sadece anne sütü alsaydı evet biraz etkileyebilirdi.
Ama sen mamanın yerine gıda geçecek gibi düşün. Belki de gün içinde kahvaltı ve çorbayla beraber sadece sütün yetecek o zaman mamayı kesersin.
Mamayı yetmediği yerde veriyorsun o nedenle hiç sorun olmaz.
Ama artsın istiyorsan günde üç öğüne geçtikten sonra onun emmedği saatlerde sağabilirsin.

İlk seferde yoğurt bir çay bardağı değil yarım çay bardağı onu yanlış yazmışım. Yoğurt gaz yapar başta temkinli olmak gerekiyor.

Artık uyku süresi uzamış olmalı. Diğer kızlar sizin bebelerin gece uykusu kaç saat?
Bir huzursuzluğu olmasa uyur. Nedir acaba beraber bulalım. Karnı ağrısa anlardın gazlı bir bebekti.
Diş çıkardığı için akla o geliyor. Pırasa ve yeşil soğan en iyi diş kaşıyıcı,soğan ayrıca kaşıntıyı da aldığı için yatmadan önce biraz eline verirsen hem kaşır hem rahatlar. Sulu soğutulan diş kaşıyıcıları ve karanfil yağı içeren bitkisel jelleri de kullanabilirsin. Hangisini tercih edersen doktorundan onay alıp deneyebilirsin. Sık uyanma gerilemede oluyor evet ama sen ağlıyor sinirleniyor deyince bilemedim.
Bizimkini ben 10 gibi uyutuyorum gece uykusuna geçmiş oluyor artık 2-3 saatte bir emmek için uyanıyor ama gözler kapalı😂 emzirip tekrar yatağa bırakıyorum uyumaya devam ediyor sabahta 7-8 gibi uyanıyor. Hiç öyle 6 saat uyanmadan uyuduğu olmadı😭😭

Artık uyku süresi uzamış olmalı. Diğer kızlar sizin bebelerin gece uykusu kaç saat?
Bir huzursuzluğu olmasa uyur. Nedir acaba beraber bulalım. Karnı ağrısa anlardın gazlı bir bebekti.
Diş çıkardığı için akla o geliyor. Pırasa ve yeşil soğan en iyi diş kaşıyıcı,soğan ayrıca kaşıntıyı da aldığı için yatmadan önce biraz eline verirsen hem kaşır hem rahatlar. Sulu soğutulan diş kaşıyıcıları ve karanfil yağı içeren bitkisel jelleri de kullanabilirsin. Hangisini tercih edersen doktorundan onay alıp deneyebilirsin. Sık uyanma gerilemede oluyor evet ama sen ağlıyor sinirleniyor deyince bilemedim.
2 tane sulu dis kasiyicisi var ama o daha cok kendi yumrugu ve bizim parmaklarimizi isirmayi seviyo benimde aklima bir tek diş geliyo ama bu kadar sık uyanir mi ki ciglik cigliga bilmiyorum. Yolda gelirken memede emerek uyudu ya o gun acaba 1 gunde hemen huy edinmis olabilir mi agzinda olmadigini farkedince sinirlenip bagiriyo mudur acaba ? Yarin doktora goturecegim enistemin uzman cocuk dr u arkadasi var ozel bir hastanede gorev yapiyo zaten 2 aydir kendi dr muza gidemiyoduk gitmisken rutin kontrollerimizde yapilir hastane cok kalabalik olmuyomus zaten icim biraz rahat o konuda en azindan bir dr muayenesinden daha gecerde saglik sorunu hakkinda kafam rahat olur o zaman belli olur neden bu kadar huysuzluk yaptigi

Bizimkini ben 10 gibi uyutuyorum gece uykusuna geçmiş oluyor artık 2-3 saatte bir emmek için uyanıyor ama gözler kapalı😂 emzirip tekrar yatağa bırakıyorum uyumaya devam ediyor sabahta 7-8 gibi uyanıyor. Hiç öyle 6 saat uyanmadan uyuduğu olmadı😭😭
Bizimkiside 3 4 haftaya kadar o sekildeydi demek ki 2 3 saatte bir kalkmasi normaldi bir bizimki o kadar kisa degilmis o zaman hemen uyaniyo diyodum kendi kendime ama simdi o gunleri ozler oldum 😩

Yok 6. aydan sonra bebekler ayda 300-400 gr alıyorlar.
Sadece anne sütü alsaydı evet biraz etkileyebilirdi.
Ama sen mamanın yerine gıda geçecek gibi düşün. Belki de gün içinde kahvaltı ve çorbayla beraber sadece sütün yetecek o zaman mamayı kesersin.
Mamayı yetmediği yerde veriyorsun o nedenle hiç sorun olmaz.
Ama artsın istiyorsan günde üç öğüne geçtikten sonra onun emmedği saatlerde sağabilirsin.

yaşıtlarına yetiştirmeyeçalıştığım için çok zorlanıyorum. Tekrar düşük percentil e girmek istemiyorum :/ 4 aylıkken çevremdeki bebekler hep 7-7500 :KK43:

yaşıtlarına yetiştirmeyeçalıştığım için çok zorlanıyorum. Tekrar düşük percentil e girmek istemiyorum :/ 4 aylıkken çevremdeki bebekler hep 7-7500 :KK43:
5 aylıkken 6500 dü kilomuz neden bu kadar takıyosun iyi ilerliyosa ayına göre gelişimi sorun yoktur böyle kendinide strese sokarasın bu arada 5 ay 5 günlüğüz doktor kilosuyla ilgili kötü bişey söylemedi

Kızlar ben de uykudan sorunluyum. Sizin bebişler nasıl? Akşam 7 buçukdan sabah 7ye kadar uyku saatimiz ama 5 kere falan uyanıyor

Çevrendeki bebekler ortalamadan iri demek ki. Kilosu ne kadar bilmiyorum ama normal olmasa doktor ek gıdaya başlamanı önermezdi. Benim bebeğim de erken doğdu. Grupta erken doğan çok bebeğimiz var. Toparladılar artık. Korkularından kurtul :)

Kızlar merhaba 😊 Ben 30 ocakta sezaryenle erken doğum yaptım neredeyse 5 ay olucak ve hala ishalim 🙄 Doğum sonrası küvoz süreç sonra oğlumun ameliyatı sonrada salgın çıkınca gidemedim doktora. Kendi doktoruma sordum probiyotik takviyesi verdi ama hiçbir işe yaramadı. 5 aydır artık resmen bittim 😔 Yarına randevu aldım inşallah gidebilirim. Aranızda benim gibi olan var mı? Yada neden olabilir bilen var mı?

5 aylıkken 6500 dü kilomuz neden bu kadar takıyosun iyi ilerliyosa ayına göre gelişimi sorun yoktur böyle kendinide strese sokarasın bu arada 5 ay 5 günlüğüz doktor kilosuyla ilgili kötü bişey söylemedi

bizede iyi kilosu dedi ama bilmiyorum hala 1-3 aylık kıyafetler oluyor. Çevremdekiler 2-3 aylık gibi duruyor falan diyo moralim bozuluyor onların bebekleri 8-9 kilo genel olarak. 65 cm bu arada boyuda.

Çevrendeki bebekler ortalamadan iri demek ki. Kilosu ne kadar bilmiyorum ama normal olmasa doktor ek gıdaya başlamanı önermezdi. Benim bebeğim de erken doğdu. Grupta erken doğan çok bebeğimiz var. Toparladılar artık. Korkularından kurtul :)

Şuan 6 kg 4 ay 10 günlük. Ölmemek için doyurmuşsun falan gibi söylemler çok yıprattı beni. Aşırı pimpirikli oldum. Hep moralimi bozuyorlar

Şuan 6 kg 4 ay 10 günlük. Ölmemek için doyurmuşsun falan gibi söylemler çok yıprattı beni. Aşırı pimpirikli oldum. Hep moralimi bozuyorlar
Bunlar nasıl insanlar kendileri obez adayı çocuklar yetiştiriyorlar haberleri yok. Bu kişileri etrafınizdan uzaklastirin dost olmadıkları kesin. Çocuğunuzun kilosu çok iyi hiç kafanıza takmayın. Bu kişilere de cevaplarını verin hayatınızdan uzak tutun. Ne demek ölmemek için doyurmussun bunu bana biri diyecek ... Neyse boşuna üzülmeyin erken doğmuş bebeğiniz Allah sağlıkla size bağışlamış daha ne olsun çok şükür ve gerçekten kilosu gayet normal maşallah

Nasıl insanlar var çevrende öyle? Bence bu tiplerden uzak dur.
Öyle bile olsa 2-3 aylık gibi duruyor denmez yani. Ki hiç alakası yok, 65 cm normal. Kızım da 4.ayda 63 cm di. Erkek bebekler biraz da uzun oluyor normal yani.

Tovbe yaa ne konustugunu bilmez dengesiz insanlar hicbir zaman kaybolmayacaklar 😤 kulaklarini tika duyma boyle seyleri kilosu gayet iyi ben annemi emmemisim dolayisiyla cok fazla sutu gelmemis mamayla buyumusum 6 aylikken 6 kiloymusum ben hepten geberikmisim o zaman o insanlara gore 😠
Her insanin bunyesi farkli kilo alimi farkli mama yememe ragmen ben almiyormusum ve kendimi bildim bileli hep zayiftim ama cok sukur hep sagligim yerindeydi. Sagligin yerinde olduktan sonra zayif olmak gayette guzel bir sey bosver sen onlari

Bizimkiside 3 4 haftaya kadar o sekildeydi demek ki 2 3 saatte bir kalkmasi normaldi bir bizimki o kadar kisa degilmis o zaman hemen uyaniyo diyodum kendi kendime ama simdi o gunleri ozler oldum 😩
Demee yaaa😭😭😭 bizimde öyle olmasın yaa 3 saatte bir bile çok kısa bence. Siz şimdi başka bi yerde kalıyosunuz ya acaba ondan mı oldu ki🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ Bide bence bol bol felak nas dualarını oku beni çok rahatlatır dualar belki sizin bebişi de rahatlatır

Allahımmmm kim diyo bunu yaaa deli oldum okuyuncaaa vur ağzına iki tane böylelerinin ya
izin verme lütfen bu söylenenlere kilosu normal düşük değil benim kızımda o zamanlar o kilodaydı insanlık ölmüş ne zaman biticek bu birilerini örnek vermeler vs kıyaslamalar

X