Kızım kilo kaybı nedeniyle 15 gün küvözde kaldı çıktığında da meme emerek yeterince beslenemediğinden sağıp biberonla verdim. Alıştı ve memeyi bıraktı, dediğin gibi görünce ağlıyordu bi de kendini geri atıyordu istemediğini anlatıyor yani. Hiç zorlamadım sağdım sürekli. Daha sonra ara ara denemeye başladım. Bazen memeyi almaya bi kaç kez çekip ağlamaya başladı yine ısrar etmeyip sağıp takviye ettim. Sonra uykulu mutlu olduğu anlarda denemeye başladım arada emdi arada emmedi. Kendi de keyifli olduğunu anlıyor ve emiyor zamanla,bebek büyüdükçe keyif amaçlı da olsa memeye dönüyor sen inancını yitirme. Yine çok açsa asla emmiyordu. Özellikle uykuluyken güzel emdiğini farkettim ve o anlara yoğunlaştım. Deneyerek yanılarak bebeği anlamaya çalışarak çözdük. Hala emmediği olur sağarım. Son öğünü yine biberondan içti mesela. Ama gece uyanınca meme verebilmek bile büyük lüks sen de beni anlarsın.. Şuan gece yarısı uyandığında ve sabah verdiğimde memeyi kesin emiyor. Gün içinde canı nasıl isterse öyle yapıyor.
Arada istemememsi çok normal bu aylarda her bebek yapıyor, ısrar etmiyorum.
Umarım atlatırsınz çünkü hadi ilk 6 ay tamam ama bu şekilde ne kqdar devam edebilir..
Sırf istediği sürece anne sütü almaya devam edebilsin diye alışmasını çok istedim. Bari az da olsa emiyor ek gıda oranı bikaç aya iyice artacak günde iki kez emse yeter bize :)