2020 Şubat Anneleri

Bu uyku duzeni ve bebegin yapisi olarak aramizda en sanslisi sensin bence 😃 burada cogumuzun bebegi bende dahil olmak uzere desteksiz uyumadi hic ya ayakta ya kucakta ya memede hatta bazilarininki hic uyumuyo keske bizimde isimiz senin kadar kolay olsa bu konuda cok ozeniyorum size 🤣
Bende vardım bi ara 🤣 ilk 1 ay hiç sallamadım 1 aydan sonra gaz sancılarıyla ara ara salladım 2. Ay bitti baktım olmuyo yatakta kendide dalabiliyodu bıraktım başını okşayarak saç kurutma sesiyle ve bi şarkı besteledim ona 1,5 aylıktan beri söylüyorum 🤣onunla uyuyodu ara ara sallamak gerekiyodu ama çok nadirdi, hatta annem sallamayınca çocuk daha rahat uyuyo demişti o zaman farketmiştik
Böyle devam etti ne zaman mamaya başlayıp kabızlık ve gaz sancımız oldu bozuldu düzen şimdi sallamadan dalmıyo kesinlikle öncelikle mamaya alışmasını 6. Ayı bekliyorum bakalım ondada diş çıkar yalan olur 🤣 kendi kendine dalınca daha huzurlu uyuyolar o kesin ama bizim bebeler 🤷🏻‍♀️😢

Açıkçası şu da var; Bebeklerin hiçbiri bize anne beni gezdir yoksa uyumam demedi. Biz alıştırıyor sonra da şikayet ediyoruz. Benim kız da gündüz uyumuyor. İlle uyusun diye uğraşmıyorum. Emin ol akşama kadar uyumadığı oluyor. Var demek sıkıntısı. Uyusa da yarım saati geçmez. Tüm gün kucağımda. Bazen ağlamak istiyorum.
Emin ol diğerleri de uyuyorlardır, çoğu kişi de nazar değmesin diye söylemez :KK70:
Ben yardımcı olmak istiyorum :)
Kimse cocugunu memede ayakta kucakta ozellikle uyutmaz bilerek alistirildigini dusunmuyorum 😩mesela bizimkisi kolikti mecbur alisti bebegin skntilarina cozum ararken boyle seylere mecbur basvuruluyor yapacak bir sey yok ne kadar erkenden duzene sokabilirsek hepimiz acisindan o kadar iyi 🤷🏻‍♀️

Slm kızlar tavsiyenize ihtiyacım var Ankara dayız biz çok dikkat ediyoruz herşeye eşim cumhurbaşkanlığında çalıştıgı için her hafta test yapılıyor vürüs için. Annem babam kardeşlerim karabükte ilçedeler orada 80 vaka çıkmış bir haftada babam kanser hastası tedavi görüyor kızımı sadece dogdugunda gördü her gün arar çok seviyor bu hafta sonu gidelim dedi eşim kararsız kaldım bir yandan babam doyasıya sevsin diyorum diger yandan ya kızıma geçerse korkuyorum sizce çokmu pimpirikliyim

Bende vardım bi ara 🤣 ilk 1 ay hiç sallamadım 1 aydan sonra gaz sancılarıyla ara ara salladım 2. Ay bitti baktım olmuyo yatakta kendide dalabiliyodu bıraktım başını okşayarak saç kurutma sesiyle ve bi şarkı besteledim ona 1,5 aylıktan beri söylüyorum 🤣onunla uyuyodu ara ara sallamak gerekiyodu ama çok nadirdi, hatta annem sallamayınca çocuk daha rahat uyuyo demişti o zaman farketmiştik
Böyle devam etti ne zaman mamaya başlayıp kabızlık ve gaz sancımız oldu bozuldu düzen şimdi sallamadan dalmıyo kesinlikle öncelikle mamaya alışmasını 6. Ayı bekliyorum bakalım ondada diş çıkar yalan olur 🤣 kendi kendine dalınca daha huzurlu uyuyolar o kesin ama bizim bebeler 🤷🏻‍♀️😢
İste bizde bu gibi sorunlar yuzunden mecbur kaliyoruz bu tarz seylere keske hic gerek kalmasa kimse istemez ama iste...

Sıkıntısı olduğunda tabiki gezdiricez sallıycaz bir şekilde avutcaz. Daha çok küçükler. Bikaç aydır hayattalar :)
Huyları farklı ama hepsi bebek işte. Bu dönem geçsin yine eskiye dönersiniz. Yine kendi uyur. Kucağında seni hissederek uyusun, salla hiç sakıncası yok. Ağrısı varken bunu istemesi çok normal. Düzelince yine eski rahatını arar zaten. Önemli olan farkında olmak ve denemek. Hiç denemeden çaresizlikle olmaz dememeli. Benim bebeğim uyumaz benim bebeğim durmaz dememeli yani..
Ben bunu denerken kayınvalidem sürekli bebek kendi uyur mu nerde görülmüş diyordu :KK70:

Sıkıntısı olduğunda tabiki gezdiricez sallıycaz bir şekilde avutcaz. Daha çok küçükler. Bikaç aydır hayattalar :)
Huyları farklı ama hepsi bebek işte. Bu dönem geçsin yine eskiye dönersiniz. Yine kendi uyur. Kucağında seni hissederek uyusun, salla hiç sakıncası yok. Ağrısı varken bunu istemesi çok normal. Düzelince yine eski rahatını arar zaten. Önemli olan farkında olmak ve denemek. Hiç denemeden çaresizlikle olmaz dememeli. Benim bebeğim uyumaz benim bebeğim durmaz dememeli yani..
Ben bunu denerken kayınvalidem sürekli bebek kendi uyur mu nerde görülmüş diyordu :KK70:
İnşallah dönebiliriz evet ağrısı falan rahatsı ediyo onu gündüz uyumuyo doğru düzgün uykusunu alamayınca dahada hırslanıyo, uykuyu seviyo aslında uykusu gelincede çok belli ediyo ayağıma aldığımda yüzünü örttüğümde 5. Dk dalıyodu ama bu ara damakları çok kabardı hemen damalıyo zorluyo galiba 😞 2 haftadır böyle eşimin gelmesini dört gözle bekliyorum resmen akşmları onda uyutmak yedirmek vs ☺ bu hafta kardeşimin sınavı var geçsin anneme kaçıcam direk hemde yasak olucak yasaktan sonra kimse tutamaz beni ☺️ Beşiği götür mama sandalyesi bi ton eşyası var bu kızında varya sanki taşınıyomuşum gibi gidiyorum 1 haftalığına gitsemde ama uzun kalırım bu sefer,
Ayy bu büyükler bide kayınvalideler ben kendisiyle konuşmayı kestim uzaklar iyikide uzakmış diye şükrediyorum telefondan bile yapıyo yapıcağını 🤣

Aslında uyku eğitimi denilemez. Her bebeğin eğitime ihtiyacı yok. Uyku eğitimcileri de eğer bebek kendi kendine uykuya dalıyorsa, gece uyanıp emip geri uyuyorsa eğitim gerekmiyor diyor. Yaptığımı anlatayım belki denemek istersin.
Kızım zaten gece uyandığında sütünü içip uyuyordu. Seninki gibi :) Sadece desteksiz uyumasını sağlamalıydım. Uyku saati oturmaya başlayınca, ki bu 4 ayın bitmesine yakın oldu, uyumak üzereyken yatağına yatırıp kendi dalması için yanında bekledim. Ağlamadı,sadece ilk zamanlar uykuya dalmakta zorlanıyor tabi. Sabırlı olunmalı. Önceden de son beslenmesini yaptıktan sonra gaz çıkarma kucakta pışpışlama faslıyla beraber uyurdu. Başka bişeye alıştırmamaya özen göstermştim. Şimdiye kadar da yatağında uyuyordu. Sizde de durum öyleyse her şey daha kolay oluyor.
West'in yöntemi bu, yöntemden bahsederken "Hala uyanık ama uykulu haldeyken yatırın" diyor. Doğru zamanda yatırdığında uykuya kendisi geçecek ve desteksiz uyuduğu için uyku geçişlerinde ağlayarak uyanmayacak. Kendi kendine uykuya devam edebildiği için uzun uyuyacak. Acıkmadan 6 saat kadar uyuyabilir artık.
Siz şuan hangi aşamadasınız? :)
Bizimki maalesef tüm uykularına emerek geçiyor ayakta sallanarak uyumayı bilmiyor bikaç kere kayınvalidem sallayımmı dedi bişey diyemedim sallamaya çalıştı bebiş ağlayınca vazgeçti😁 bende izin vermiyorum kimseye sallasınlar diye. gece uykusunda da emerken uyuyor yatağına yatırıyorum uyumaya devam ediyor 2-3 saatte bir emmek için uyanıyor emip uyuyor. ama gündüz uykuların da yatağına koyduğum an uyanıyor bazen kucağımda uyusun diye bekliyorum 2 saat uyuduğu oluyor😂 bazen yorulduğumda uyanırsa uyansın diyip yatağına koyuyorum ve uyanıyor bazende uyanmıyor ama😂 aslında benim gece uykusundan çok gündüz uykusunda eğitime ihtiyacım var desteksiz uyusun istiyorum şöyle yatağına yatırayım kendi kendine uyusun. Çünkü işe başlayacağım bi kaç aya ve annemler bakacaklar meme olmayınca uyutmayaları zor tabi🙈🙈 Bi yerde yorgun bebeğin gece uykusuna dalmakta da zorlanacağını okumuştum o yüzden gündüz mutlaka kucağım da da olsa 3-4 sefer uyumasını sağlıyorum ki gece rahat edeyim. Mesela sabah uyandıktan bir buçuk saat sonra uyutuyorum 1 saat uyuyor genelde uyandıktan 2-3 saat sonra tekrar uyutuyorum artık ne kadar uyursa uyandıktan sonra bi 2-3 saat gene oyalanıp yine uyutuyorum gece uykusuna kadar böyle devam ediyorum. Bide bunları desteksiz yapsa tadından yenmez valla😂

Bizimki maalesef tüm uykularına emerek geçiyor ayakta sallanarak uyumayı bilmiyor bikaç kere kayınvalidem sallayımmı dedi bişey diyemedim sallamaya çalıştı bebiş ağlayınca vazgeçti😁 bende izin vermiyorum kimseye sallasınlar diye. gece uykusunda da emerken uyuyor yatağına yatırıyorum uyumaya devam ediyor 2-3 saatte bir emmek için uyanıyor emip uyuyor. ama gündüz uykuların da yatağına koyduğum an uyanıyor bazen kucağımda uyusun diye bekliyorum 2 saat uyuduğu oluyor😂 bazen yorulduğumda uyanırsa uyansın diyip yatağına koyuyorum ve uyanıyor bazende uyanmıyor ama😂 aslında benim gece uykusundan çok gündüz uykusunda eğitime ihtiyacım var desteksiz uyusun istiyorum şöyle yatağına yatırayım kendi kendine uyusun. Çünkü işe başlayacağım bi kaç aya ve annemler bakacaklar meme olmayınca uyutmayaları zor tabi🙈🙈 Bi yerde yorgun bebeğin gece uykusuna dalmakta da zorlanacağını okumuştum o yüzden gündüz mutlaka kucağım da da olsa 3-4 sefer uyumasını sağlıyorum ki gece rahat edeyim. Mesela sabah uyandıktan bir buçuk saat sonra uyutuyorum 1 saat uyuyor genelde uyandıktan 2-3 saat sonra tekrar uyutuyorum artık ne kadar uyursa uyandıktan sonra bi 2-3 saat gene oyalanıp yine uyutuyorum gece uykusuna kadar böyle devam ediyorum. Bide bunları desteksiz yapsa tadından yenmez valla😂
Sizin işiniz çok kolay. Bikaç günde halledersin. Gündüz uykusunu desteksiz uyuması şuan çok zor zaten. Çok erken. Sadece geceleri uyuyabilir. Biz de sadece geceleri desteksiz uyuyoruz.
Gündüz uykusu bir iki keze düştüğünde ve saatli olduğunda ancak denenebilir.

Sizin işiniz çok kolay. Bikaç günde halledersin. Gündüz uykusunu desteksiz uyuması şuan çok zor zaten. Çok erken. Sadece geceleri uyuyabilir. Biz de sadece geceleri desteksiz uyuyoruz.
Gündüz uykusu bir iki keze düştüğünde ve saatli olduğunda ancak denenebilir.
İnşallah yaa🙏🙏 beni şu anda çok yormadığı için uyku konusunda eğitim vermek için acele etmiyorum ama gündüz uykusundada denerim desteksiz uyutmayı olmazsa çok acele etmem🙈🙈

Bende hep yumus boynundan ve ayak altindan operdim 🙄

Eklentiler

• Screenshot_20200619-193239360_1.jpg
    Screenshot_20200619-193239360_1.jpg
    116,7 KB · Görüntüleme: 40
Az once izledigim videoda kadin kizina blw yontemiyle ek gidaya gectigini anlatiyodu ve yogurdu kaseye doktu kiz yogurdu minciklayarak agzina goturdu elini o sekilde yedi sonra kadin corbalarida bu sekilde verebilirsiniz dedi siz ne dusunuyosunuz bu konu hakkinda kati seyler evet verilebilir ama sivi ve akiskan seyleri kasiksiz bilemedim 😀

Az once izledigim videoda kadin kizina blw yontemiyle ek gidaya gectigini anlatiyodu ve yogurdu kaseye doktu kiz yogurdu minciklayarak agzina goturdu elini o sekilde yedi sonra kadin corbalarida bu sekilde verebilirsiniz dedi siz ne dusunuyosunuz bu konu hakkinda kati seyler evet verilebilir ama sivi ve akiskan seyleri kasiksiz bilemedim 😀
Tek kelimeyle saçmalık. Sıvıları eliyle yemesinin ne mantığı olabilir. Bu insta mom ların hayatımıza soktuğu moda şeysi bence blv. Her konuda yenilikçiyğmdir ama blv ne bilim ya🤔

Tek kelimeyle saçmalık. Sıvıları eliyle yemesinin ne mantığı olabilir. Bu insta mom ların hayatımıza soktuğu moda şeysi bence blv. Her konuda yenilikçiyğmdir ama blv ne bilim ya🤔
Youtube da izledim benimde garibime gitti tamam kati seyler haslanip cocugun eline verilebilir ama yogurduda gectim kadin corbayida kiza o sekilde veriyomus elleriyle yemeyi seviyo diye 😀 bu yontemi begenmezseniz kasik ya da su biberonuna hic olmadi huptirik tarzi posetlere koyarsiniz vs diye hepsini gosterdi tek tek kizin uzerinde o da ne bulduysa atti agzina cok tatliydi ama 😀

Bende ek gıdaya geçtiğimde blw yapmak istiyorum bana çok mantıklı geliyor sonuçta çocuğun kendi kendine yemek yemeyi öğrenmesi lazım ama çorba da elle yenmez yani😂😂 nasıl iççek çocuk onu eliyle

Kimse cocugunu memede ayakta kucakta ozellikle uyutmaz bilerek alistirildigini dusunmuyorum 😩mesela bizimkisi kolikti mecbur alisti bebegin skntilarina cozum ararken boyle seylere mecbur basvuruluyor yapacak bir sey yok ne kadar erkenden duzene sokabilirsek hepimiz acisindan o kadar iyi 🤷🏻‍♀️
Kolik bebegi olmayan bizi anlayamaz bence zeyfcim 😔 beninki ayakta sallayinca bile durmuyordu ortaligi yıkıyordu. Zaten hic uykusuda yoktu. Gazdan dolayi catlarcasina aglardi. Tek sakinlestigi sey battaniyede sallamakti. Hala daha battaniyede salliyorum. Cok zor bi durum ama keyfimden battaniyede sallamadim. Bende meme verip iki pispislayip besigine koymasini biliyorum ama benim bebegim oyle bir bebek degil. Saatlerce battaniyede salladigim halde uyumadigi geceleri bilirim. Banyo yaptirip kolik muzik acip battaniyede sallayinca anca sakinlesip uyurdu. Cevremdekilerede diyorum kolik bebekti cok agliyirdu. Bebektir aglar diyolardi. Her bebek aglayisi bir degil ama bunu bilmiyorlar.

Kolik bebegi olmayan bizi anlayamaz bence zeyfcim 😔 beninki ayakta sallayinca bile durmuyordu ortaligi yıkıyordu. Zaten hic uykusuda yoktu. Gazdan dolayi catlarcasina aglardi. Tek sakinlestigi sey battaniyede sallamakti. Hala daha battaniyede salliyorum. Cok zor bi durum ama keyfimden battaniyede sallamadim. Bende meme verip iki pispislayip besigine koymasini biliyorum ama benim bebegim oyle bir bebek degil. Saatlerce battaniyede salladigim halde uyumadigi geceleri bilirim. Banyo yaptirip kolik muzik acip battaniyede sallayinca anca sakinlesip uyurdu. Cevremdekilerede diyorum kolik bebekti cok agliyirdu. Bebektir aglar diyolardi. Her bebek aglayisi bir degil ama bunu bilmiyorlar.
Su bebektir aglar lafindan ögg geldi artik bizde biliyoruz bebeklerin agladigini bizde zamaninda agladik ama bunlarinki normal bebek aglamasi degil insanlar onu bilmiyo iste 😔 bizimkisi gece uyuyodu emdikten sonra sallamadan kendi kendine ama su son 1 aydir sallanmadan uyumuyo uyku duzenimiz bozuldu gece cok sık uyaniyo disleri cok zorluyo onuda beni de koligi bitti simdi dişleri basladi hepsi pes pese geldi cok zorlaniyorum annemin yaninda olmama ragmen kadinda gece bana vermiyo emzir diyo sonra aliyo o uyutuyo sende yat uyu diyo ayni 40 li gunlerimize döndük valla sizde durumlar neler ?

Canımlar o günler geçti ki.. Şimdiyi konuşuyoruz. Zaten bahsettiğimiz yöntemler en erken 4.ay bittikten sonra deneniyor. 1-2 aylık bebek alışkanlık edinmez.Şimdiden sonra edinir..
Burda kimse kimseyi sen niye emzirmiyorsun,sen niye ayağında sallıyorsun diye eleştirmek için bulunmuyor. Kimin bebeğinin daha zorlayıcı olduğunu da tartışmıyoruz. Birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Destek bulmak istiyoruz.
Uyku konusunu konuşmamaya karar verdim. Şikayetlenmiyoruz diye bebeğimiz mamasını kendi yapıyor,biberonlarını kaynatıp kaldırıyor, yatağını döşeğini kendi seriyor sanmayın :)
Hepimiz bir şekilde zorlandık,zorlanıyoruz. Ben 3 ay boyunca 2 saat arayla süt sağdım. Sağması içirmesi toplaması gazı derken .. En uzun uykum 40-50 dakikaydı. Oluyor yani. Geçti bitti. Artık büyüyorlar. Yeniliklere ve düzen kurmaya açıklar. Bilgi paylaşımı yapalım. Doğruya yönelelim :)

Ben bunu deneyebilirim bence 😂 şuan zaten elini ağzından çıkarmıyor damağı kaşınıyor diye tadım aşamasındayken de mantık doyması yönünde olmayacağı için hem sebzenin tadını alır hem dişini kaşır 😊 iyi fikir değil mi

Ben bunu deneyebilirim bence 😂 şuan zaten elini ağzından çıkarmıyor damağı kaşınıyor diye tadım aşamasındayken de mantık doyması yönünde olmayacağı için hem sebzenin tadını alır hem dişini kaşır 😊 iyi fikir değil mi
Sivilar harici yapilabilir ama yogurt corba vs bana biraz sacma geldi 😆

X