2020 Şubat Anneleri

Sizce varmi 3gun gecikmem var

Eklentiler

• IMG-20200621-WA0005.jpg
    IMG-20200621-WA0005.jpg
    155 KB · Görüntüleme: 21
Kaan Alp artik geceleri uyudugunda sagina ve soluna donerek uyumaya basladi bu seferde ben uyuyamiyorum bazen kendini cok donduruyo burnu kapaniyo ve farketmiyo uykusu agir basiyo sanirim dun gece de aynisini yapti oyle bi dondu ki bana yapisti resmen duzelttim sirt ustu yatirdim bir daha soluna dondu uyudu

Kaan Alp artik geceleri uyudugunda sagina ve soluna donerek uyumaya basladi bu seferde ben uyuyamiyorum bazen kendini cok donduruyo burnu kapaniyo ve farketmiyo uykusu agir basiyo sanirim dun gece de aynisini yapti oyle bi dondu ki bana yapisti resmen duzelttim sirt ustu yatirdim bir daha soluna dondu uyudu
Kaç aylık seninki canım benimde korkum bu saga sola dönüyor ama tam anlamıyla popoyu döndüremiyor Aman dikkat et yastık kullanma ben kullanmıyorum

8 gun sonra 5. Ayi dolduracagiz bizimkisi bildigin koca insan gibi yan donup yatiyo bacaklarinida ust uste atiyo yandan 🤣
Ben bir tarafına yastık koyuyorum diğer tarafında ben varım. yoksa döne döne yataktan düşer. Kendi yatağına da koymak istemiyorum karnının üzerine yatarsa göremem ağzı kapanır diye. Gündüz yatağında yatırıyorum yan yatırma yastığını halen kullanıyorum o dönmesine bir nebze engel oluyor. Bizimki de bana arkasını dönüyor çok tatlı oluyorlar hemen sarılıp öpüyorum. 🥰

Ben bir tarafına yastık koyuyorum diğer tarafında ben varım. yoksa döne döne yataktan düşer. Kendi yatağına da koymak istemiyorum karnının üzerine yatarsa göremem ağzı kapanır diye. Gündüz yatağında yatırıyorum yan yatırma yastığını halen kullanıyorum o dönmesine bir nebze engel oluyor. Bizimki de bana arkasını dönüyor çok tatlı oluyorlar hemen sarılıp öpüyorum. 🥰
Bizimkisi bana bodoslama daliyo kafa goz 🤣🤣

Su uyku gerilemesi seysi ne zaman bitecek ya 1 ay olacak nerdeyse kafa kalmadi artik 😩
selozy selozy dun aksam bayagi bir gec uyuttuk sallamadim uyku muzigi actim poposunu pispisladim uykusuz kaldigi icin direnemedi uyudu o sekilde ama gece yine ayniydi bizimkisi sallansada memedede uyusa kendide uyusa sonuc ayni ay cildirmama ramak kaldi 😢😢

Arkadaşlar bebeğim 4 ay 20 günlük. Erken doğmuştu kilosu 6000. Hem emzirip hem mama veriyordum. Doktorumuz bugün kilosu iyi, ek gıdaya başla yoğurt meyve çorba ver mamayı azalt dedi. Ama erken geliyor. İçinizde başlayan oldu mu? Ne zamandır neler veriyorsunuz

Su uyku gerilemesi seysi ne zaman bitecek ya 1 ay olacak nerdeyse kafa kalmadi artik 😩
selozy selozy dun aksam bayagi bir gec uyuttuk sallamadim uyku muzigi actim poposunu pispisladim uykusuz kaldigi icin direnemedi uyudu o sekilde ama gece yine ayniydi bizimkisi sallansada memedede uyusa kendide uyusa sonuc ayni ay cildirmama ramak kaldi 😢😢
Kendi kendine uyuduğu uykusunda kaç saat uyudu? Ya artık 5-6 saat deliksiz uyuması lazım aslında Zeyfcim. Kalkınca bir daha saat başı kalkabilir normal ama bir uzun uyku uyuyor olması lazım. Bence gerileme değil bu diş gibi. Dişi için pırasa denedin mi?

Arkadaşlar bebeğim 4 ay 20 günlük. Erken doğmuştu kilosu 6000. Hem emzirip hem mama veriyordum. Doktorumuz bugün kilosu iyi, ek gıdaya başla yoğurt meyve çorba ver mamayı azalt dedi. Ama erken geliyor. İçinizde başlayan oldu mu? Ne zamandır neler veriyorsunuz
Ben 5ay bitince başladım. Doktor da öyle dediyse sebzelerle başlayabilirsin

Ben 5ay bitince başladım. Doktor da öyle dediyse sebzelerle başlayabilirsin

Yaa kafam karışık. Hiçbi bilgim yok. Hocada bişey söylemedi. Kaç öğün vericem, ne kadar vericem, mamayı azaltırsam çocuk aç kalır gibi geliyor. Elim ayağıma dolandı resmen. Ben daha 1,5 ayı var diye rahat takılıyordum🙄

Yaa kafam karışık. Hiçbi bilgim yok. Hocada bişey söylemedi. Kaç öğün vericem, ne kadar vericem, mamayı azaltırsam çocuk aç kalır gibi geliyor. Elim ayağıma dolandı resmen. Ben daha 1,5 ayı var diye rahat takılıyordum🙄
Yok hemen doyumluk vermeyeceksin. Geçiş süreci olacak. Tattıracaksın yine mamayı istediği kadar içecek. Bir ay kadar arttırarak öğün haline getireceksin. Vaktim olduğunda ayrıntılı yazabilirim :)

Deniz de yan dönüp uyuyor. Memnun oluyorum çünkü öyle sırtı terlemiyor. Sırt üstü uyursa sırtı sırıksıklsam oluyor.
Beşikte hiçbişey bırakmıyorum,sorun olmuyor. Yastık zaten kullanmıyor
Bizimkinin de sorunu örtüsünü başına çekip kendini boğmaya çalışması.

Kendi kendine uyuduğu uykusunda kaç saat uyudu? Ya artık 5-6 saat deliksiz uyuması lazım aslında Zeyfcim. Kalkınca bir daha saat başı kalkabilir normal ama bir uzun uyku uyuyor olması lazım. Bence gerileme değil bu diş gibi. Dişi için pırasa denedin mi?
Denemedim. 3 4 hafta oncesine kadar ilk gece uykusuna yattiginda bir daha emmeye 3 4 saat sonra kalkardi ilk defa 1 kere 6 saat sonra kalkti ilk ve sondu sanirim 😃
Dunde o sekilde uyudu 2 saat sonra geri kalkti sonra saat basi yine ayni. Sakinlesmiyoda boynumu falan yirtti o sinirle cok bunaldim artik 😢

Deniz de yan dönüp uyuyor. Memnun oluyorum çünkü öyle sırtı terlemiyor. Sırt üstü uyursa sırtı sırıksıklsam oluyor.
Bizimkisi yangin ayse ciplak yatiyo diye uzerine ince pamuklu tulbent ortuyoruz hepten ciplak kalmasin diye onu bile istemiyo ayaklariyla tepiniyo ve aciyo uzerini

Denemedim. 3 4 hafta oncesine kadar ilk gece uykusuna yattiginda bir daha emmeye 3 4 saat sonra kalkardi ilk defa 1 kere 6 saat sonra kalkti ilk ve sondu sanirim 😃
Dunde o sekilde uyudu 2 saat sonra geri kalkti sonra saat basi yine ayni. Sakinlesmiyoda boynumu falan yirtti o sinirle cok bunaldim artik 😢
Artık uyku süresi uzamış olmalı. Diğer kızlar sizin bebelerin gece uykusu kaç saat?
Bir huzursuzluğu olmasa uyur. Nedir acaba beraber bulalım. Karnı ağrısa anlardın gazlı bir bebekti.
Diş çıkardığı için akla o geliyor. Pırasa ve yeşil soğan en iyi diş kaşıyıcı,soğan ayrıca kaşıntıyı da aldığı için yatmadan önce biraz eline verirsen hem kaşır hem rahatlar. Sulu soğutulan diş kaşıyıcıları ve karanfil yağı içeren bitkisel jelleri de kullanabilirsin. Hangisini tercih edersen doktorundan onay alıp deneyebilirsin. Sık uyanma gerilemede oluyor evet ama sen ağlıyor sinirleniyor deyince bilemedim.

Üstünü çekme bizdede var 🤦🏻‍♀️ Arya da geçen uyku sersemi uyandı döndü yüz üstü duruypdu emziğini verdim geri koydu başını uyuyo kız bildiğin koktum düzeltim yine aynı şeyi yaptı yine düzelttim sonra uyandı zaten bidaha yapmadı ama başından ayrılamıyoruz artık çok tehlikeli zamanları

yaa çok sevinirim 🙈 Teşekkür ederim♥
İlk hafta sebzelerden sindirimi kolay ve alerjen olmayanlarla başlanıyor. Havuç, kabak, bal kabağı, patates, ıspanak gibi.. her gün bir tanesi. Ama alerjik bir bebekse ilk defa verdiğin besinden sonra diğer besine geçmek için üç gün beklemelisin.
Buharda yada suda haşlayıp püre haline getirip bi iki çay kaşığı zeytinyağı eklyeceksin. Öğlen saatlerinde verirsin. Karnı aç olsun,normalde 3 saatte bir mama-meme veriyorsan son öğünden 2-2buçuk saat sonra tadım yapabilirsiniz. İlk sefer iki kaşık kadar tadacak zamanla arttırabilirsin. Yani ilk zamanlar ne kadar mama içiyorsa aynı şekilde içmeye devam edecek. Tadımdan hemen sonra mamasını yaparsın. Biraz su da verirsin.
İkinci hafta meyve eklersin, yine arada sebze vermeye devam.. elma,armut,muz gibi meyveler. Hangi ayda ne yiyebilirler bunla ilgili listelerden faydalanabilirsin. Üst üste meyve verme,arada bir gün geçen hafta tattıklarından karışım yap, patates havuç püresi gibi.. meyveleri meyve filesiyle verebilirsin.
Üçüncü hafta şimdiye kadar yaptıklarına devam edip bir de yoğurt eklersin. Yoğurdu ilk verişte bir çay bardağı yiyebilir.. Son hafta da bu zamana kadar tatmş olduklarından karışık püreler ve çorbalar yapacaksın, artık miktara o karar verecek. Zaten güzel yerse mamadan az içecek. Zamanla öğün halini aldıkça yemeğini bitirince hiç mama içmeyecek. Acıkınca yine mama tabii. İlk ay günde bir kez öğle saatleri. Sonlara doğru akşama da muhallebi vs ekleyip iki öğüne çıkabilirsin. Bu sana ve bebeğin iştahına kalmış. Sonraki ay kahvaltı ekleniyor ama onun için 6.ayı doldurmasını bekleyebilirsin. Böylece 1-1buçuk ay sonra günde üç öğün ek gıda alıyor olacak. Üç dört kez de anne sütü ya da mama almaya devam edecek. Afiyet olsun :)

X