- 29 Temmuz 2019
- 3.742
- 6.111
- 40
Annemde çok soruyor bana. Kendine zaman ayırma konusunda kafasına göre takılıyor birşey demiyorum varlığı bile yeter . Bende onun boşluğu olduğunda kendi işlerimi yapıyorum. Bir an önce büyüsünler yaEmin ol birçoğumuz böyleyiz canım benim de annem yanımda ve tek bebek ama sürekli bana bişeyler söylüyor soruyor sonrada benim yap dediğimi değilde kendi bildiğini yapıyor bişey de diyemiyorum. Az kaldı sende dayan bebiş biracık daha büyüyünce çok rahat edeceksin ikisi birden büyümüş olacak
Hangi damlayi kullaniyosun ? Bizim gaz krizlerimiz aksam 9dan 12 ye kadardi simdi gunduz 6dan gece 12ye kadarOkudukça ben daraldım Allah yardımcın olsun öncelikle,
Gaz sancısımı var acaba benim kullandığım damla çok iyi geldi uyuyoda rahatça 3 gündür falanda kendi içtiğim rezeneden veriyorum rahatlatıyo gazı bile rahat çıkıyo ben ona yordum mesela 10 dan beri uyuyo açıkınca uyanıyo emziriyorum uyuyo tekrar miraz mırıldanıyo sadece benim sorunum gece birazdan kalkar 2 veya 3 kadae ayakta kalır mırıldanır,
Böyle gündüz durduğu için emzik vermek istemiyorum ama alıyorum deniyorum vermeyi istemiyoda zorlamıyorum ama annem ilerde zorlanırsın tek başına dediği için deniyorumaslında doğduğundan beri maşallahı vardı ama bi gaz krizi yaşayınca bozuldu herşey yinede buna şükür diyorum ben böyle buldum çözümü damlayı rezeneyi vermek istemiyorum ama onun için ağladıkça içim gidiyo
Benim de tek göğsümden süt gelimi kesilmişti nerdeyse, e bebekteki humana still tea ve malt içeceğini kullandım, dereotu, tahin helvası, hurma, rezene ve kimyon tohumundan demlenmiş çay tükettim çoğaldı. Bunun yanında uyku, sık emzirme ve sütünün geleceğine dair kendini motive etmenin de faydasının büyük olduğunu düşünüyorumBaşta sütü cok olup sonradan azalan var mi? Onceden goguslerim taş gibiydi. Ama simdi fıs ici boş gibi. Bebegimde surekli meme ariyor. Emzik niyetine mi emiyor yoksa doymuyor mu anlamiyorum. Sütü en iyi ne çoğaltır yardımcı olur musunuz?
Dil ve dudak bagina baktirabilirsin.emiyir gorunse de iyi cekemiyorlar o zaman kilo alimi da olmuyorKızlar 1 ay oldu hala doğum kilosuna ulaşamadık sizce neden kime ne danışacağımı şaşırdım sizce bir sıkınyısı mı var şimdilik uyku problemi var emme problemi yok 7/24 emiyoruz ben emdiği için uyku bile uyuyamıyorum okadar yani nasıl kilo almaz çok az kilosu 50 cm doğdu ondan mı
Kıyamam yaa en çokta onlara üzülüyorum gözünün önünde kendini sıkıyo ağlıyo bişey yapamıyomuşsun gibi hissediyosunHangi damlayi kullaniyosun ? Bizim gaz krizlerimiz aksam 9dan 12 ye kadardi simdi gunduz 6dan gece 12ye kadaraslinda gazinida cikariyo ama kucucuk cocukta gaz hic bitmiyo karni hep gurul gurul ses cikiyo benden geciyo desem yediklerimden falan biseyde yemiyorum genel olarak sivi besleniyorum boza,lohusa serbeti,komposto,su. Aralarda yulafli yogurt yiyorum kurabiye falan atistiriyorum onun haricinde yemek olarak yedigim cok bir sey yok her sey gaz yapiyo zaten bulgur pilavi,balik,et,tavuk yediklerim bunlar ayaklarimi falan hep sicak tutmaya calisiyorum 2 farkli damla kullandik bugun esime 3. Farkli bir damla aldirdim onun icerigi daha iyiydi onu deneyecegiz su gaz meselesi bir bitseydi kurtulsaydik hepimiz cocugumun uykusu var gazdan uyuyamiyo tam daliyo bi sanci vuruyo bacaklarini karnina cekip kaskati olup almaya basliyo uykusu bolunuyo icim gidiyo o oyle agladikca
Malt içeceğini nasıl kullandınız? Her gün 1 tane mi içtiniz?Benim de tek göğsümden süt gelimi kesilmişti nerdeyse, e bebekteki humana still tea ve malt içeceğini kullandım, dereotu, tahin helvası, hurma, rezene ve kimyon tohumundan demlenmiş çay tükettim çoğaldı. Bunun yanında uyku, sık emzirme ve sütünün geleceğine dair kendini motive etmenin de faydasının büyük olduğunu düşünüyorum
Bize dr umuz 1 aylikken gorme testi 2 aylikken kalca ultrasonu dedi canim
Biz isitme testini 2. Haftasina girince yaptirmistik diye hatirliyorum o korkulacak bir sey degil ama goz biraz zorluyo sanirim dr bizi iceri almadi ama ben izledigim videolardan dolayi az cok ogrendim nasil oldugunu. Bence boyle testlerin olmasi iyi bir sey bir sorun varsa erken vakitte ogrenip ona gore tedavisi uygulanir gec kalinmamis olur. Esimin kuzeninin kizi dogdugunda kalca usg si cektirmemisler yurumeye baslayinca anlamislar aksiyomus dr dogustan kalcasi cikik demis ameliyat olmak zorunda kalmis halbuki 6 ay icerisinde ameliyatsiz alciyla duzeltilebilen bir durummus ama ihmal ameliyata kadar goturmus
İşitme testimiz 5.gün kontrolünün olduğu gün yapıldı
Kızlar biz bugün hastaneye gittik işitme testi için randevu almak gerekiyormuş hiç bilmiyorduk o kadarda hastaneyi aradık özel sigorta geciyormu diye kimse bişey demedi haftaya cumartesiye randevu aldık çocuğum 25 günlük olcak o zaman inşallah uyurHmm burnuna bakmak hiç aklıma gelmedi bende bi ona bakayım inşallah ondandır daha da düzelmezse en iyisi bi doktora görünmek
işitme testini biz hastaneden çıkmadan yaptılar yani 2. Gün yapıldı bi sıkıntı çıkmadı testten geldikten sonra da ağlamıyordu sanırım çok korkulacak bi test değil
Normal canım ilk çocuk olduğu için çoğumuz böyle düşünüyodur kendini suçlama bende çok düşündüm rahatlığımı özledim kafamıza estiğini yapmayı eşimle vakit geçirmeyi ama evlatta başka bişey baktıkça şükrediyorum varlığınaKızlar bende bazen çocuk ağladığı zaman kendimi çok çaresiz hissediyorum hele benden hariç başkası susturamayinca dahada sinirleniyorum 5.5 senelik evliyim çocuk çok istiyorduk ama çok zormus gerçekten hele 2 cocuklularin mesajlarını okuyunca biz diyorum bı taneyle zor uğraşıyoruz 2tane olsa napardik Allah kolaylik versin herkese gerçekten
Biz bugün 18gunluguz küçük odada yatiyoduk sezeryan acimdan dolayı yatağa kolay inip cikamiyodum yatak odasına girince böyle eşimle dertsiz tasasiz tvnin kapama tuşuna basıp yatağa yattigimiz günleri özlediğimi farkettim hiç yatağa gidesimde gelmiyo artık bı daha asla deliksiz uyuyamicak olmak çok koyuyo valla
Ay bı tek benmi boyle düşünüyorum yaa hayır deyin lütfen kendimi cok suçlu hissediyorum rabbim sağlıklı bı evlat nasip etti çok şükür yokluğunu göstermesin ama bu dusuncelerimde normalmi acaba benim ya
hipo organik kullaniyorum cnm bide onu deneyeyimŞuan mama vermiyorum ama hipp organik verdim. Organik ağır gelebiliyor o zaman combiotic öneriliyor. Sen hangisini kullanıyosun?
Ay canim yarin ilk is dedigin gaz damlalarindan almak olacak hamgisi daha etkili cok yoruldm inan sanirim.gaz sancisi cok kivranio aslinda cikario ama zor cikariyor ben cikario diye gazdan cok supelenmemisdm ama sizden okuduklarm kadariyla benimkide gazdan uyumuyorOkudukça ben daraldım Allah yardımcın olsun öncelikle,
Gaz sancısımı var acaba benim kullandığım damla çok iyi geldi uyuyoda rahatça 3 gündür falanda kendi içtiğim rezeneden veriyorum rahatlatıyo gazı bile rahat çıkıyo ben ona yordum mesela 10 dan beri uyuyo açıkınca uyanıyo emziriyorum uyuyo tekrar miraz mırıldanıyo sadece benim sorunum gece birazdan kalkar 2 veya 3 kadae ayakta kalır mırıldanır,
Böyle gündüz durduğu için emzik vermek istemiyorum ama alıyorum deniyorum vermeyi istemiyoda zorlamıyorum ama annem ilerde zorlanırsın tek başına dediği için deniyorumaslında doğduğundan beri maşallahı vardı ama bi gaz krizi yaşayınca bozuldu herşey yinede buna şükür diyorum ben böyle buldum çözümü damlayı rezeneyi vermek istemiyorum ama onun için ağladıkça içim gidiyo
Gayet normal ben de bazen öyle düşünüyorum. Özelikle bebeğim çok ağlayıp ne yapacağımı bilemediğim anlarda ya da gerçekten uykusuzlukdan çok yorulduğum anlarda bunu düşünüyorum. Yani tamamen tecrübesizliğimizden ve yorgunluğumuzdan kaynaklanıyor. Öyle anlarda eşine devredip biraz başka odada kendini dinlendirmeni tavsiye ederim.Kızlar bende bazen çocuk ağladığı zaman kendimi çok çaresiz hissediyorum hele benden hariç başkası susturamayinca dahada sinirleniyorum 5.5 senelik evliyim çocuk çok istiyorduk ama çok zormus gerçekten hele 2 cocuklularin mesajlarını okuyunca biz diyorum bı taneyle zor uğraşıyoruz 2tane olsa napardik Allah kolaylik versin herkese gerçekten
Biz bugün 18gunluguz küçük odada yatiyoduk sezeryan acimdan dolayı yatağa kolay inip cikamiyodum yatak odasına girince böyle eşimle dertsiz tasasiz tvnin kapama tuşuna basıp yatağa yattigimiz günleri özlediğimi farkettim hiç yatağa gidesimde gelmiyo artık bı daha asla deliksiz uyuyamicak olmak çok koyuyo valla
Ay bı tek benmi boyle düşünüyorum yaa hayır deyin lütfen kendimi cok suçlu hissediyorum rabbim sağlıklı bı evlat nasip etti çok şükür yokluğunu göstermesin ama bu dusuncelerimde normalmi acaba benim ya
Yaa bilmiyordum içmem bendeİçilmemesi lazım içmiyorumda ama çok canım çekiyor ne yalan söyliyim
Bir gün yıkıyorum bir gün araKış günü ne kadarda bi yıkıyosunuz kızlar?
Çok normal canım. Kendini hiç suçlu hissetme. Uykusuzluk çözülüyorda sorumluluk hissi hiç geçmiyor. Sürekli düşünmek zorunda olduğun bir birey var artık. Benim iki tane .ikisi de küçükKızlar bende bazen çocuk ağladığı zaman kendimi çok çaresiz hissediyorum hele benden hariç başkası susturamayinca dahada sinirleniyorum 5.5 senelik evliyim çocuk çok istiyorduk ama çok zormus gerçekten hele 2 cocuklularin mesajlarını okuyunca biz diyorum bı taneyle zor uğraşıyoruz 2tane olsa napardik Allah kolaylik versin herkese gerçekten
Canım çıktığıbı sanıyoruz çok az çıkarıyolar zorlanarak bide rahatça çıkarmak var ben emziyorum çıkarıyorum yatırıyorum bi süre sonra kıvranıyo anlıyorum alıyorum bidaha çıkarıyorum önceden hiç dikkat etmezdim ben direk yatırırdım yanlış yapıyomuşum kaka durumu nasıl sizde 12 saatte bir yapıyo benim kız ya neden az bu kadarhipo organik kullaniyorum cnm bide onu deneyeyimkokusu cok kotu ya bu mamalarin
Ay canim yarin ilk is dedigin gaz damlalarindan almak olacak hamgisi daha etkili cok yoruldm inan sanirim.gaz sancisi cok kivranio aslinda cikario ama zor cikariyor ben cikario diye gazdan cok supelenmemisdm ama sizden okuduklarm kadariyla benimkide gazdan uyumuyor
@kayipdunya 2-3 saatte bir her kalktığında altını açtığında bol çiş olmalı.
Memeyi tamamen boşaltmalı çünkü yağlı ve besleyici kısmı sonda,onu içmiyorsa kakasından anlayabilirsin. Çok fazla önsüt alan bebeğin kakası farklı olurmuş. Sayflarda görseller var bakabilirsin. Emzirdikten sonra 2 saat bekle sütünü sağıp kaç cc süt geliyo bak,sütün yetmiyosa mama başlaman gerekir.