2020 Şubat Anneleri

@kayipdunya 2-3 saatte bir her kalktığında altını açtığında bol çiş olmalı.
Memeyi tamamen boşaltmalı çünkü yağlı ve besleyici kısmı sonda,onu içmiyorsa kakasından anlayabilirsin. Çok fazla önsüt alan bebeğin kakası farklı olurmuş. Sayflarda görseller var bakabilirsin. Emzirdikten sonra 2 saat bekle sütünü sağıp kaç cc süt geliyo bak,sütün yetmiyosa mama başlaman gerekir.

@kayipdunya 2-3 saatte bir her kalktığında altını açtığında bol çiş olmalı.
Memeyi tamamen boşaltmalı çünkü yağlı ve besleyici kısmı sonda,onu içmiyorsa kakasından anlayabilirsin. Çok fazla önsüt alan bebeğin kakası farklı olurmuş. Sayflarda görseller var bakabilirsin. Emzirdikten sonra 2 saat bekle sütünü sağıp kaç cc süt geliyo bak,sütün yetmiyosa mama başlaman gerekir.
Hangi mamayi kullaniosun canim hipp aldm ama kizim hic sevmedi ac oldugu icin icio az tatmin edince tükürüo yada kusuyor ya hemen

Çok yoruldum Kızlar peşpeşe çocuk yapmayı asla tavsiye etmiyorum. O kadar yoruluyorum ki sürekli stresliyim. Özellikle kimse sizi anlamıyor ve hayatınızı kolaylaştırmıyorsa. Bir yere gidiyorum çabuk gel tuvalete gideceğim çabuk git sürekli bunları duyuyorum. İnsanlara göre ayarlıyorum kendimi. Kimse bana göre ayarlamıyor. Depresyona girip girip çıkıyorum.

Bizim 5. Gün yapıldı işitme testi. Korkulacak bir şey yok uykuda olması gerekiyor. Göz ve kalça ultrasonu için de 1 aylıkken yapılsın dedi doktor.

Ben oğlumda da biberon ve emzik kullanmıştım hiç meme reddi yaşamadım. Çok şükür kızım da aynı. 9 günlüğüz. Sağdığım sütü gece eşim kalkıp veriyor avent biberonla. Emzik de avent ultra air.
Bizde nasıl bir korku var anlatamam. Aman biberon verme aman emzik verme. Çocuğun herşeyi bende. Gece kustu o kadar yorgunum ki kalkamıyorum üzeri ıslanmış kimse kalkmıyor. Sonra kalktım buz gibi olmuş.

Çok yoruldum Kızlar peşpeşe çocuk yapmayı asla tavsiye etmiyorum. O kadar yoruluyorum ki sürekli stresliyim. Özellikle kimse sizi anlamıyor ve hayatınızı kolaylaştırmıyorsa. Bir yere gidiyorum çabuk gel tuvalete gideceğim çabuk git sürekli bunları duyuyorum. İnsanlara göre ayarlıyorum kendimi. Kimse bana göre ayarlamıyor. Depresyona girip girip çıkıyorum.
Emin ol birçoğumuz böyleyiz canım benim de annem yanımda ve tek bebek ama sürekli bana bişeyler söylüyor soruyor sonrada benim yap dediğimi değilde kendi bildiğini yapıyor bişey de diyemiyorum. Az kaldı sende dayan bebiş biracık daha büyüyünce çok rahat edeceksin ikisi birden büyümüş olacak

Benimki buyuk de noluyo cnm ya delirmemek icin kendimi zor tutuyorum kiz hep ayagimda her daim sallanmak istio cok nadir dalio ondada yarim saat uyuyo gece desen hic uyku yok 24 saat ayaktayim yarim yamalak uykuyla ve tek basimayim 2 cocukla evde daraliyorum bunaliyorum son 1 haftadir cok aglar oldum gercekden coook yiprandm 2. Cocuk zormus ya evet guzel ama ben 1 aydir yasamiyorum yaşayan ölü oldum resmen yaz gelsin istiyorum uyku duzeni olsun yanımızda yatmasin istiyorum her yerim agriyo yatakda sozde yatmak icin gidioz ama resmen islence cekiom sabaha kadar kiz ayagmda yada yanimda uyusa gam yemicem oda yok yemek yapmak cok luks yemek yemesini demiyorum bile bazen tek koluma kizi alip kahvalti hazirliom ondada her gun yedim yumurta baska hic bir seye firsatm yok yapamam ki hep aglio ilk defa kizi ve oglani alip arabayla ablama geldm 😭😪

Sancim az çıkıyor açıklık da yok hala böyle giderse suni vericez dedi 😫😫
Ben az önce uzandığım yerden kalkarken çamaşırımın ortası ıslanacak kadar su geldi yeşilimsi gibi de akıntı vardı ne anlama geliyo bu kızlar bileniniz var mı 😔 Allah ikimizinde yardımcısı olsun canım sağ salim kavuşalım yavrularımıza 🙏

Bende de aynı şey tuvalete giriyorım çabuk ol yemek yiycem çabuk ol çocuğu uyutmaya gidiyorum çabuk ol bebek ağlıyor aynı şeyleri yaşıyorum ha çok şükür yine tabiki ama herşeyimiz öyle üstün körü gidiyor işte 😔

Ben az önce uzandığım yerden kalkarken çamaşırımın ortası ıslanacak kadar su geldi yeşilimsi gibi de akıntı vardı ne anlama geliyo bu kızlar bileniniz var mı 😔 Allah ikimizinde yardımcısı olsun canım sağ salim kavuşalım yavrularımıza 🙏

Cnm yeşil akıntı enfeksiyon olabilir bir doktora görün bence 🙏

Bugün eşim araba almak için İstanbul’a gidiyor. Yalnız nasıl dönecem diye söylendi bende annemi götür demiş bulundum. Adam tamam götüreyim dedi annemde dünden razıymış. Kardeşini görecekmiş bu vesile ile. Hazırlanıp gittiler. En erken çarşamba gelecekler. Kızkardeşim var ama ders çalışıyor. İki çocukla kalakaldım. Söylediğime pişman oldum. Kolik kızım ve afacan oğlumla ne yapacağım kara kara düşünüyorum 😩 herşeyi koştur koştur yapıyorum, daha kolik krizinin büyüğü başlamadı. 2016 yılına kadar ne kadar farklı bir yaşantım vardı şimdi ise tişörtüm kusmuklu saçlar at kuyruğu. Bakımsız bakımsız geziyorum sırt ağrılarımda çabası 😩

Benimki buyuk de noluyo cnm ya delirmemek icin kendimi zor tutuyorum kiz hep ayagimda her daim sallanmak istio cok nadir dalio ondada yarim saat uyuyo gece desen hic uyku yok 24 saat ayaktayim yarim yamalak uykuyla ve tek basimayim 2 cocukla evde daraliyorum bunaliyorum son 1 haftadir cok aglar oldum gercekden coook yiprandm 2. Cocuk zormus ya evet guzel ama ben 1 aydir yasamiyorum yaşayan ölü oldum resmen yaz gelsin istiyorum uyku duzeni olsun yanımızda yatmasin istiyorum her yerim agriyo yatakda sozde yatmak icin gidioz ama resmen islence cekiom sabaha kadar kiz ayagmda yada yanimda uyusa gam yemicem oda yok yemek yapmak cok luks yemek yemesini demiyorum bile bazen tek koluma kizi alip kahvalti hazirliom ondada her gun yedim yumurta baska hic bir seye firsatm yok yapamam ki hep aglio ilk defa kizi ve oglani alip arabayla ablama geldm 😭😪
Okudukça ben daraldım Allah yardımcın olsun öncelikle,
Gaz sancısımı var acaba benim kullandığım damla çok iyi geldi uyuyoda rahatça 3 gündür falanda kendi içtiğim rezeneden veriyorum rahatlatıyo gazı bile rahat çıkıyo ben ona yordum mesela 10 dan beri uyuyo açıkınca uyanıyo emziriyorum uyuyo tekrar miraz mırıldanıyo sadece benim sorunum gece birazdan kalkar 2 veya 3 kadae ayakta kalır mırıldanır,
Böyle gündüz durduğu için emzik vermek istemiyorum ama alıyorum deniyorum vermeyi istemiyoda zorlamıyorum ama annem ilerde zorlanırsın tek başına dediği için deniyorum 🥴aslında doğduğundan beri maşallahı vardı ama bi gaz krizi yaşayınca bozuldu herşey yinede buna şükür diyorum ben böyle buldum çözümü damlayı rezeneyi vermek istemiyorum ama onun için ağladıkça içim gidiyo 😞

X