2020 Şubat Anneleri

Ohh sadece emiyomu artık maşallah çok sevindim. Azimle artırdın demek.
Benim de bugün inik memeler: (
Yok malesef canom. Emmiyo ben sağarak veriyorum. Mama yok ama.
Emme denemeleri yapıyoruz bezler kuru geliyor çıldırcak gibi oluyorum. Aslında artık maşallah çok güçlü ama olmuyor işte. Çok yoruldum bütün gün süt sağıyorum. Yine emziriyorum da.
Bu arada iyi olmanıza çok sevindim
Yerim minik Ezgiyi

İşe yaramasına çok sevindim.
Ayinesi kakadır bebenin lafa bakılmaz kızlar kaka önemli

İlk doğumum ve o kadar heyecanlıyımki hepiniz doğurmuşsunuz ve sizleri çok özeniyorum acaba bi gün bende doğurur muyum nişanım geldi iki gün oldu sıfır sancı. Açılma yeterli dğeil. Sancı var ama 60larda yeterli dğeil. Ah ah

Çok iyiyiz siz nasılsınız? Her şey yolunda dimi?
Bizim aşılar da çarşamba günü yapılcak. Ateş olmamasına çok sevindim umarım biz de sorunsuz atlatırız.

Sevgili gıcık kocam sağolsun bugün kızıyla ilgilenmeye karar vermiş. Sen yat biraz uyu dedi, bi öğün ben beslerim dedi. Süt sağıp bıraktım. Yattıktan sonra içerden korkunç ağlama ve huysuzluk sesleri gelse de tınlamadım. Kocam dirayetli çıktı beni uyandırmadı. Sonra dalmışım.
Bi kalktım ki telefonda fön makinesi sesi açık,ikisi de sızmışlar
Ben bu kızın uyuduğunu hatırlamıyorum galiba ilk ben uyudum makine sesi çok iyimş beyaz gürültü yalan diyor

Çok iyiyiz siz nasılsınız? Her şey yolunda dimi?
Bizim aşılar da çarşamba günü yapılcak. Ateş olmamasına çok sevindim umarım biz de sorunsuz atlatırız.

Çok çok şükür şimdilik her şey yolunda. Ben aparatı bıraktım ememedi öyle. Sadece sagip veriyorum şimdilik mama vermedim.. Sagdigim yetiyor istahsiz kizima. 4 ay daha boyle devam edeceğim Allah nasip ederse. Bu arada kilomuz 4100 lerde. Boyumuz da 55 olmuş. Senin bebiş nasıl cıktı kontrolde? Inşallah sizin de asi sonrası huzursuzlügu ateş-i olmaz.

Bizde 9 yıllık evliyiz canım okadar rahata alıştıktan sonra bize de çok zor geliyor ve çocuğun sorumluluğu en zoru hamileliğin son zamanlarından beri eşimle sarılarak uyuyamıyoruz resmen, önceden eve gelip napsak acaba diye düşünürken şimdi ne çabuk saat 12 oldu diyoruz gerçi 12 olması uyuduğumuz anlamına gelmiyor ama yine de bebişin yüzüne bakınca herşeye değer diyoruz

Kızlar idrar yaparken 2 gündür çok zorlanıyorum ağrı yapıyo sürekli idrarım var gibi oluyo ve biraz yanma var böyle olan varmı doktora gitmek istemiyorum ama çok rahatsızım

2.ay kontrolü yarın olacak. 1.ayda 3700 51 cmdi.
Bende de durum aynı sağıp veriyorum.
Aynı senin durumundayım. 6ay böyle geçsin,sonra nekadar istiyosa o kadar emer. Hemen ek gıdaya geçişe ışınlansak diyorum.

Masallahiniz var canım Allah nazarlardan korusun ne güzel bakmışsın. Ben de 6 ay sonrası acaba bebislerimize şimdiki gibi mi süt gerekecek sonuçta ek gıda olacağı için tadımlık olacak ana öğün gene sütümüz. Allah kolaylık verir inşallah bizlere. Sen emziriyordun ama demi. Inşallah hep emsin kuzu. Zor öteki türlü

Aralıklarla sadece emzirerek beslemeyi deniyorum bezini takip ediyorum, yeterince beslenemediğini görüp yine sağarak beslemeye dönüyorum.
Eminim hepimiz çok çok iyi bakıyoruz, kilo biraz da yapısal bişey her çocuk farklı.
Ek gıda döneminde dilediği kadar emsin diyerek süt sağmayı bırakıp ortaya karışık devam etmeyi umuyorum. Bunlar hep tahmin tabi, ne nasıl gelişecek bilemeyiz.
Süt yeter mi? Bebek emmeye devam eder mi? Bunlar ilerde hepimizin gündemi olacak.
Ben 3 aylıkken emmeyi bırakmışım. Memeyi görünce kafamı çeviriyomuşum. Eşim de 5 ay anne sütü ve mamayla beslenmiş sonra gıdaya geçince ikisini de bidaha içmemiş.
Bazıları da meme bağımlısı oluyor, sürekli meme emmek istediğinden yemek yemeyip zayıflıyor. Bizim bebekler ne yapacak görücez, ona göre yol çizicez .
Ben hiçbi şartta kendimi üzmemeye söz verdim. Tek önemli olan sağlıklı olmaları. Sen de sakın kafana takma. Bebeğin kararını kendi verecek :)

yanliz degilsin cnim malesef hayat cocuksuz oldugun zamaanlardaki gibi rahat olmicak hicbir zaman ama 2_3 yaslarina gelince daha uzun uyku uyumaya basliyolar,4_5 gibi tum gece uyuyolar, ilk kizimda 8ay kolik cektim ,hayatim kararmisti ,kahvede bos bos oturup okey oynayan adamlari gorunce onlara ozenmistim hic unutmam

Demi çok haklısın. Senle haberleşince kendim rahatlıyorum valla. Insani rahatlatan bir yapın var. Ben ise stres küpü. Benimle konuşan da stres yüklenir gider. Neyse ki bir şekilde düzen oturttuk. Inşallah dediğin gibi sağlıklı olur yavrularımız. En önemlisi bu.

Bebeği ikinan bu yüzden uyumayan anneler

Bunu denedim 3,4 damla verdim sadece artık yapabiliyor kızım gece sadece acıkınca ağladı ve gaz çıkarırken biraz mizildadi beşiğini sallayınca uyumaya devam etti.

Olsun ne dedik beslensin de nasıl olduğunun önemi yok.
Zor olmalı tüm gün sağım ama.
Rezene denedin mi? Etkisi var mı? günde 1 yeterli mi?

selozy canım aklıma takıldı bir şey merak ediyorum anne sütü güçlendirici var ya sen kullanmıştın. Sağarak veriyoruz ya içine katsak sütümüzün şimdi versek olur mu benim kızımın kilo alımı ilk zamanlardaki gibi hızlı değil. Şükür ayda 1 kilo koydu ama küçük doğduğu için açığı kapatmamız lazım hem kilo hem boy olarak. Etki eder mi sence. Bir zararı olur mu prematureler veriyorlardı. Benim kızım 3 saatte bir 60 65 i zor içiyor. Sagdigim sütler buzluğa gidiyor içmediği için. En azından 60 65 içse bile kilo aldırsa o anne sütü zenginlestiricisi olmaz mı ki?

Çocuk gelince insanın hayatı kökten değişiyor, bunu bilerek yapsan da, ben hazırlıklıyım desen de bir bocalıyorsun mutlaka.

kızım 5 yaşına geldi, artık gerçekten bir birey oldu. sabah erken kalksa bile beni uyandırmaz oyununu oynar. tam bu kadar rahatlamışken çocuk konusunda tekrar sil baştan oldu bizim için.
daha önce yapsaydık o zaman da çok zor olurdu eminim. burada örnekleri var, iki küçük çocuk çok sabır gerektiriyor

kızım küçük olmadığı halde iki çocukla ilgilenmek cidden zor. şu an ev işlerini tamamen annem yapıyor. ben sadece çocuklarla ilgileniyorum. ama yine vakit yetmiyor. annem gidince naparım hiç fikrim yok

bu gece Mete 12-3 arası uyumadı. enmek istiyor emdikçe gazlanıyor. biraz emzik alıyor ama asla onunla uykuya dalmak istemiyor. emzikle meme reddi yaşarız diye korkanlar hiç korkmasın. o kadar akıllılar ki. emziği veriyorum çekiyor önce sonra bakıyorki bu annemin güzel kokulu memesi değil hemen fırlatıp basıyor yaygarayı

bu gece inanılmaz yorgun ve uykusuzdum. iyice memede ve kucakta uyumaya alıştı. bir ara cidden eyvah dedim artık tekrar bu zor hayat başladı. sonra bir baktım boncuk gözlerini bana dikmiş, öyle masum öyle tatlıki
hiç şikayet etmiyorum, zaten kendime söz vermiştim. yeterki sağlıklı olsun. her off demeye ramak kala onu aklıma getiriyorum.

tükeneceğimiz çok günler geceler olacak ama hepsine değecek. yeterki tırnaklarına bile zarar gelmesin, hep sağlıklı ve mutlu olsunlar ❤

Cnm naptın gittin mi doktora merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…