yani her doğum her bebek farklıdır nasıl böyle konuşuyorlar anlamak zor.Bitane bebekli arkadaşım var haftaya göreceksin bebek bakmayı falan dedi gaz sancısı başlıyormuşdedim şimdiden alayım mı damla başlamaya yaa bazı hemcinslerimiz felaket tellalı gibi vallahi o yüzden hep buraya yazıyorum yardım almak için
Canım kafanı karıştırmak istemem ama bebişin kilosu biraz düşük 40. Haftanda olmana rağmen oyüzden acaba normal doğum diye ısrar etmesen mi. Benimde ilk doğumum olacak tecrübeli değilim ama normal doğumda o anda ağrı çekiyorsun sezaryende sonradan aslında ikiside çok farklı değil illaki bir ağrı sancı var. Özelde belki başka doktorlar kabul etmez ama devlet hastanesine gidip orda da bi muayene olabilirsin en azından bir görüş daha almış olursunKuvezde kalır dedi gece olursa doğumunda ben olcam ama çocuk doktoru falan sıkıntı olabilir dedi oraları tam anlayamadım acikcasi riske atmam ben olsam falan dedi sen 37.haftandami doğurmuştun canim. Normal doğum nasıldı peki?
Bio gaia ilac degil de boyle destekleyici birseymis hani kefir gibi kaynak : @morkoltuk
Onu direk kullan tuvaleti duzene girer demisti. Bir de premature bebekler cok gazli olurmus sanirim. Rahatlatti mi bilemicem bizim gazimiz da cikiyordu kakamiz da iyiydi. Ama gerci gecen esim karni siskin degil bak fln dedi. Iyi gelmis olabilir. Yorumlar cok iyiydi nette bio gaia ile ilgili.
Sab simplex ilacmis direk. Onu eger bebisim cok gaz sancisi cekerse kullanicam.
Bio gaia gunde bir kere 5 damla.
Sab simplex gunde 3 kere 8er damla dedi.
@KARABATAK_ cnm kanimca birkac edindigim bilgi uzerine sana bio gaiayi onerebilirim
Saolasin canim.Arkadaslar dogum yaptigimiz hastanenin verdigi kagitti.
Isitme testi( bir ay icinde )
Goz muayenesi (atagoz de falan olursa guzel olur 1 aylikken)
Kalca usg( 2 aylikken )
Yaziyor
Herkese mi oneriliyor bunlar bizim erken dogum oldugu icin mi
Bunh doktora söylemeli miyim ? . Doktorda git demiyor bende doktor mu tutuyor acaba diye iki arada bir derede kalıyorumHayır tabiki gerekmiyor adı üstünde sekreter muayeneden ne anlar ki
Bir daha olursa söyleyecem . Ne kadar saćma ya zaten geriliyorum bide onun gelip bön bön bakması sinir bozucu .yaa ne güzel.. bebeğine kavuşacağını hayal et her sancıda
hayır gerekmiyor. hatta dr ve senin dışında hiç kimse olamaz. eğer böyle bir durum olursa, rahatsız olduğunu ve tek olmak istediüini mutlaka söyle.
Canım bu kadar geç devlet hastaneleri kabul etmiyor diye biliyorum ben ama yanlış mı biliyorum acabaCanım kafanı karıştırmak istemem ama bebişin kilosu biraz düşük 40. Haftanda olmana rağmen oyüzden acaba normal doğum diye ısrar etmesen mi. Benimde ilk doğumum olacak tecrübeli değilim ama normal doğumda o anda ağrı çekiyorsun sezaryende sonradan aslında ikiside çok farklı değil illaki bir ağrı sancı var. Özelde belki başka doktorlar kabul etmez ama devlet hastanesine gidip orda da bi muayene olabilirsin en azından bir görüş daha almış olursunSizin için en hayırlısı neyse öyle olsun canım
Ben tahmini dogum tarihinden 10 gun sonra dunyaya gelmisim 2850 olarak annem beni normal dogurmus ve ilk cocuguyum. Esimde kv nin ilk cocugu o da normal dogumla beklenen zamanda 2750 olarak dogmus ikimizde de bir sorun olmamis cok sukur seni cok iyi anlayabiliyorum bende normal dogumu cok istiyodum ama acikligim olmadigi icin ve kanimda enfeksiyon ciktigi bebegede bulasma riski oldugu icin mecbur sezaryene alindim icimde kaldi mi evet kaldi cok istiyodum cunku ama vucudum musade etmedi suyum geldikten sonra 11 saat bekledim normal dogum sancilarini da cektim sonu sezaryen olduKızlar benimde anlamadığım bebeğin kilosu az ya daha kolay bi normal doğum olmazmi sizce bilemiyorum zaten gelmeyede pek niyeti yokmuş bizimkinin üzüldüm ama tabiki önemli olan sağlıkla bebeğime kavusmam
Kendimi normal doğuma çok sartlamadim saniyodum ama baya bı sartlamisim doktor sezeryan deyince farkettim bunudaBen tahmini dogum tarihinden 10 gun sonra dunyaya gelmisim 2850 olarak annem beni normal dogurmus ve ilk cocuguyum. Esimde kv nin ilk cocugu o da normal dogumla beklenen zamanda 2750 olarak dogmus ikimizde de bir sorun olmamis cok sukur seni cok iyi anlayabiliyorum bende normal dogumu cok istiyodum ama acikligim olmadigi icin ve kanimda enfeksiyon ciktigi bebegede bulasma riski oldugu icin mecbur sezaryene alindim icimde kaldi mi evet kaldi cok istiyodum cunku ama vucudum musade etmedi suyum geldikten sonra 11 saat bekledim normal dogum sancilarini da cektim sonu sezaryen olduustune bir de 5 gun kuvozde kaldi oglum yani anlayacagin dogum anim ve sonrasi hic hayal ettigim gibi olmadi eger seninde cok icinde kalacaksa guvenebilecegin baska bir dr varsa etrafinda bir de ondan bilgi al canim o da ayni seyi soylerse geriye secenek kalmiyo onemli olan onlarin sagligi
2. Bir dr gorusu al canim belli ki icin rahat etmeyecek senin boyleKendimi normal doğuma çok sartlamadim saniyodum ama baya bı sartlamisim doktor sezeryan deyince farkettim bunuda
Benimde ablam normal doğum sancisini çekti çekti en son sezeryana aldılar ondanda çok korkuyorum hiç riske atmayip sezeryanimin tarihimi belli olur hiç değilse diyorum ama normal yolla dünyaya gelmek her bebeğin hakkı eğer gerçek bi sağlık problemi yoksa diyorum ki çok şükür yok
Kardeşim de doğuma gittiğinde bebegine 36 haftada kalmış dediler 39du halbuki oda 2900 normal doğurdu yani imkansız değil evet biliyorum ama doktor neden böyle dedi bana onu anlamiyorum
Senin doktorunda normal doğum yanlisiymis ama demi o kadar beklettigine göre seni sen istedin diyemi beklediniz yoksa2. Bir dr gorusu al canim belli ki icin rahat etmeyecek senin boyle
Benim 37+1 e girdigimiz gece suyum geldi 32. Haftadan beride zaten duzenli sancilarim vardi hatirlarsin belki dogumu engellemek icin bir suru tedavi uygulanmisti. Suyum gelince yarim saat icinde hastaneye gittik yatisim yapildi ebeler doktorumu arayip haber verdi nst istedi normali beklesin dedi bende o sekilde istedigim icin sabah 8de dr um geldi acikligimi kontrol etti gece 12.30 dan sabah 8e kadar 2 cm acikligim olmustu bekle biraz daha kendi sancilarin var dedi ama acilma ilerlemedi o sirada kan alinmisti benden enfeksiyonum yuksek cikmis sonra dr ebeleri arayip bilgi verdi asagidan istiyosa yine bekleriz karari kendi versin ama bebegin enfeksiyon kapma riski var dedi esimle konustuk sonra acil sezaryene donuldu bebegi riske atmamak icinSenin doktorunda normal doğum yanlisiymis ama demi o kadar beklettigine göre seni sen istedin diyemi beklediniz yoksa
Ya evet biliyorum cektigin sancıları canım olsun sağlıkla bebegine kavustun yine bunada şükür enfeksiyonun o an belli oldu yani daha önceden yoktu demi tamamen şans işi bu doğum işi ya sancilara rağmen açıklıkta az ilerlemiş suni sanciyada gerek duymamislar demekki bende sağ salim alsam yavrumu kucağıma kendiliğinden bı sancım başlasa ne.guzel olurBenim 37+1 e girdigimiz gece suyum geldi 32. Haftadan beride zaten duzenli sancilarim vardi hatirlarsin belki dogumu engellemek icin bir suru tedavi uygulanmisti. Suyum gelince yarim saat icinde hastaneye gittik yatisim yapildi ebeler doktorumu arayip haber verdi nst istedi normali beklesin dedi bende o sekilde istedigim icin sabah 8de dr um geldi acikligimi kontrol etti gece 12.30 dan sabah 8e kadar 2 cm acikligim olmustu bekle biraz daha kendi sancilarin var dedi ama acilma ilerlemedi o sirada kan alinmisti benden enfeksiyonum yuksek cikmis sonra dr ebeleri arayip bilgi verdi asagidan istiyosa yine bekleriz karari kendi versin ama bebegin enfeksiyon kapma riski var dedi esimle konustuk sonra acil sezaryene donuldu bebegi riske atmamak icin
Evet geçecek olması dayanılır yaparçok zor zamanlardı, insan tecrübesizlen daha da zorlanıyor.
tek bilmen gereken doğal bir süreç ve eninde sonunda geçecek
Bi tanıdığım tüm kontrollerini özel hastanede yaptırıp sadece doğum anında devlet hastanesine gitti ve orda doğurdu ama belki şehirden şehire değişiyordur bende çok emin değilimCanım bu kadar geç devlet hastaneleri kabul etmiyor diye biliyorum ben ama yanlış mı biliyorum acaba
Evet canim o zaman belli oldu enfeksiyon. Boyle olmasi gerekiyomus yasanacak seyler varmis diyip avuttum hep kendimi elimden baska bir sey gelmedi. Umarim senin hayal ettigin gibi olur her sey saglicakla alirsin yavrunu kucaginaYa evet biliyorum cektigin sancıları canım olsun sağlıkla bebegine kavustun yine bunada şükür enfeksiyonun o an belli oldu yani daha önceden yoktu demi tamamen şans işi bu doğum işi ya sancilara rağmen açıklıkta az ilerlemiş suni sanciyada gerek duymamislar demekki bende sağ salim alsam yavrumu kucağıma kendiliğinden bı sancım başlasa ne.guzel olur
sorma canim ya 17.gun bizde bir basladi 8.aya kadar,biz 3 cocuk buyuttuk gibi bisey bence ,umarim Allahim.busefer bize acir yuzumuze bakarkızım doğduğunda ilk 20 gün öyle güzeldiki emiyor uyuyor ağlamıyor oh dedim ne kolaymış bebek bakmak yasonra gördüm anyayı konyayı
tabii her bebek kolik olacak diye bişey yok, o şans bize vurmuştu
Cıktı şükürler olsun teyzesi.