2020 Şubat Anneleri

Seni doktorun baya bekletmiş benimki beklemek istemedi gelişmiyo bebek dedi 37+3 2490 doğdu 2900 2800 arası ölçtü ultrasonda ama baş ve karın çevresi gelişmemişti 35 haftalarda çıkıyodu yani sizin baş ve karın çevresi ne durumda peki ? Sadece kilo sonununuz mu var
Gelişmediği için doğumu başlatmak istedi doğurtuyum seni yanında büyüsün daha güzel büyür dedi 🙄 benim doktor normale çok ısrar etti suni falan dedi hiç sancımda yoktu bebek küçük gelişmiyo diyince riske atmak istemedim ben sezaryan istedim zaten normal düşünmemiştim hiç bilemedim yani burda çoğumuz sezaryan olduk yani normal isteyen ama şartlar el vermeyip sezaryana dönende çok oldu önemli olan sağlıkla kucağına almak haftanda çok iyi aslında sezaryan doğuma müsait gelişmiyosa beklemesen mi hiç yanında büyür ve küçük bebekler daha çok toparlıyomuş kendini dediler hep öyle gerçekten moralinide bozma bu yüzden
Bizimkinin baş çevresi normal karın cevresi gelişmemiş canım evet 40a girdik artık bendede hiç sancı yok bebegin gelmeyede niyeti yok normale kendimi çok odaklamistim ve istiyodum açıkçası bide dediği şey tıbbi hiç bir sebebim yok tamamen bana bırakıyor yani o yüzden bende çok arada kalmış hissettim kendimi normal olsun dersem beklicez sezeryan olsun dersem Perşembe cuma giricem haftaya eşim doktoru dinleyelim diyor zaten 6 yıllık evliyiz bebeğimiz olmuyordu rabbimin mucizesi bize normal doğumun faydalarinida çok araştırmıştım ondan kafam oraya gidiyor hep ama sezeryanda imkansız değil tabiki olabilir ama doğru karar vermek istiyorum

Benim 2275 cikmisti ultrasonda 2 gun sonra 2575 dogdu tam. Komplikasyon falan da olmadi hic cok sukur. Arkadasim 39+3 te 2800 dogurdu. Biri 38 haftada 2700 dogurdu. Bunlarin hepsi normal dogum
Kuvezde kalır dedi gece olursa doğumunda ben olcam ama çocuk doktoru falan sıkıntı olabilir dedi oraları tam anlayamadım acikcasi riske atmam ben olsam falan dedi sen 37.haftandami doğurmuştun canim. Normal doğum nasıldı peki?

Kızlar ikra bilgemin doğumgünü 5 şubat 🤗 doğurdum ben de ❤ aciklik 7 cm e kadar normal ilerleyip sonrasında sezeryan ile doğumum gerçekleşti. Detay vermiyorum daha doğurmayı bekleyenler olduğu için 😊 3350 gr doğdu ama şuan 3 kilo sütüm pek gelmiyor hala 😔 boyunu henüz öğrenemedim. 3 gündür hastahanedeyim bugün taburcu edilcem muhtemelen.
Doguran oldu mu 4 şubattan beri takip edemedim burayı ama darısı bekleyenlerin başına inşallah ❤
Şunu diyebilirim ama son olarak eşi benzeri olmayan bir duygu. Öyle anlatmayla anlaşılmaz yasamak gerekiyor. yaşanılan her türlü zorluga da misliyle değiyor 😊🌸
Canım Rabbim analı babalı sağlıkl büyütmeyi nasip etsin inşallah maşallah kuzuya 🧿

genelde bebeklerin gaz sancilari 21.gunde baslar canim ,sancinin siddetine gore doktor damla verir
kızım doğduğunda ilk 20 gün öyle güzeldiki emiyor uyuyor ağlamıyor oh dedim ne kolaymış bebek bakmak ya 🙈 sonra gördüm anyayı konyayı :KK70:
tabii her bebek kolik olacak diye bişey yok, o şans bize vurmuştu 🤦‍♀️

Ya boyle doktorlara kiziyorum sekerim00 sekerim00 benim doktorum su sizmasina daha 34 haftalik olmasina ragmen bebegimin bana nasil dogum istersin diye sordu ben normal denemek isterim dedim tamam normal deneriz olmazsa sezaryene donebiliriz ama dedi tamam dedim bende. Suni ile basladik normal dogum oldu biliyorsundur 34+4 te dogdu dogum kagidinda 34+3 yaziyor hatta. Evet sezaryende bir dogum yontemi ama sen normal istiyorsan doktorun seni desteklemeli diye dusunuyorum. Sezaryen olduktan sonra cogu kisi cocuklarini gene sezaryenle dunyaya getiriyor. Ssvd var evet ama sanirim normal doguma oranla fiyatlari da cok yuksek.

Kızlar selam ,
Doğum iznine ayrıldım rahat rahat forumda takılabilirim ☺️ Bebişleri olanlar nasıllar iyiler mi ? Herşey yolundadır inşallah. Sütü gelmeyenler 1 defa bi bardak pekmez içsin anında etkiliyo. Normal doğum isteyip sezeryan olacaklar ise aynı kaderi paylaşıyoruz , bende çok istedim ama bi Defa bile dönmedi oğlum halen karnımda mideme çıkıyo elimle tutuyorum düşünün :KK66:)) kafa yukarda olunca yolu şaşırdı heralde yukardan çıkacağını sanıyo evladım :)))))

Ya boyle doktorlara kiziyorum sekerim00 sekerim00 benim doktorum su sizmasina daha 34 haftalik olmasina ragmen bebegimin bana nasil dogum istersin diye sordu ben normal denemek isterim dedim tamam normal deneriz olmazsa sezaryene donebiliriz ama dedi tamam dedim bende. Suni ile basladik normal dogum oldu biliyorsundur 34+4 te dogdu dogum kagidinda 34+3 yaziyor hatta. Evet sezaryende bir dogum yontemi ama sen normal istiyorsan doktorun seni desteklemeli diye dusunuyorum. Sezaryen olduktan sonra cogu kisi cocuklarini gene sezaryenle dunyaya getiriyor. Ssvd var evet ama sanirim normal doguma oranla fiyatlari da cok yuksek.
Evet bende desteklenmeyi çok isterdim açıkçası çok sevilen bı doktor aslında normal doğum yanlısı olarak biliyordum igde falanda baya popüler sanırım sezeryan kolayına geliyor bilmiyorum napsam

Kuvezde kalır dedi gece olursa doğumunda ben olcam ama çocuk doktoru falan sıkıntı olabilir dedi oraları tam anlayamadım acikcasi riske atmam ben olsam falan dedi sen 37.haftandami doğurmuştun canim. Normal doğum nasıldı peki?
Ben epidural almistim dogumda. Bence 20 lik disimin cekimi daha zordu. 3-4 saat sanci cektim zordu biraz ama dayanilmayacak kadar degil. Sonra epidural aldim 1-2 saat gayet rahatti dogum ani da rahatti ama bebek yukardaydi sanirim biraz cok ikindim. Benim cok dikisim olmadi dikis agrim hic olmadi. Dogum yaptigim gun yurudum kuvozde bebegimi emzirdim. Ertesi gun kimligini cikarmaya gittim. Kuvozde kalma sebebi de suyum erken geldi bebek enfeksiyon kapmis mi diye tahlil aldilar. Tahlil sonuclari temiz cikinca iki gun sonra taburcu olduk. O iki gun her gun 4-5 kere emzirmeye gittim hastenye

kızım doğduğunda ilk 20 gün öyle güzeldiki emiyor uyuyor ağlamıyor oh dedim ne kolaymış bebek bakmak ya 🙈 sonra gördüm anyayı konyayı :KK70:
Benm gittigim cocuk doktoru bio gaia vermisti. Dun ona uyumuyor diyince gunduz bana gaz sancilari baslamis olabilir sab simplex al dedi. Onu da aldim. Ama emzik verince uyudu bebegm ya. Onu vermedim. Iki ilac birden kullancam bebege gaz sancilari baslayinca. Sorun olmaz insallah

Ben epidural almistim dogumda. Bence 20 lik disimin cekimi daha zordu. 3-4 saat sanci cektim zordu biraz ama dayanilmayacak kadar degil. Sonra epidural aldim 1-2 saat gayet rahatti dogum ani da rahatti ama bebek yukardaydi sanirim biraz cok ikindim. Benim cok dikisim olmadi dikis agrim hic olmadi. Dogum yaptigim gun yurudum kuvozde bebegimi emzirdim. Ertesi gun kimligini cikarmaya gittim. Kuvozde kalma sebebi de suyum erken geldi bebek enfeksiyon kapmis mi diye tahlil aldilar. Tahlil sonuclari temiz cikinca iki gun sonra taburcu olduk. O iki gun her gun 4-5 kere emzirmeye gittim hastenye
Maşallah yavruna canim yani bende normal doğumda epidural alabilirim diye düşünüyorum aslında sen böyle anlatınca normal istediğimi bı kez daha anladım çünkü bana diyorki suyun iyi kan akımı çok iyi falan beni bugün kontrol etmeden anesteziyle gorusturdu geçen haftadan aç gel demişti nolur nolmaz sezeryana dönerse diye kan bile verdim bugün

Benm gittigim cocuk doktoru bio gaia vermisti. Dun ona uyumuyor diyince gunduz bana gaz sancilari baslamis olabilir sab simplex al dedi. Onu da aldim. Ama emzik verince uyudu bebegm ya. Onu vermedim. Iki ilac birden kullancam bebege gaz sancilari baslayinca. Sorun olmaz insallah
Bu iki damla gaz için mi?
Yoksa biri gaz digeri gündüz rahat uyuyabilmesi icin mi?
Benim oğlan gayet iyi durumda emmesi uyku duzeni olarak ama karni çok sert. Dr da cok gazli demisti hatta son muayenede. Cok kıvranıyor kizariyor felan. Gaz asagidan yukarıdan çıkarıyor ama yeterli gelmiyor sanirim. Bende kullanayim diye sana sordum :)

Bitane bebekli arkadaşım var haftaya göreceksin bebek bakmayı falan dedi gaz sancısı başlıyormuş 🙄🙄 dedim şimdiden alayım mı damla başlamaya yaa bazı hemcinslerimiz felaket tellalı gibi vallahi o yüzden hep buraya yazıyorum yardım almak için

Benim arkadaşım da iki damlayı önerdi kuzum dedi ki hayatımı kurtardı bende bu 2 damlada alacam

Bu iki damla gaz için mi?
Yoksa biri gaz digeri gündüz rahat uyuyabilmesi icin mi?
Benim oğlan gayet iyi durumda yeme icme uyku duzeni olarak ama karni çok sert. Dr da cok gazli demisti hatta son muayenede. Cok kıvranıyor kizariyor felan. Gaz asagidan yukarıdan çıkarıyor ama yeterli gelmiyor sanirim. Bende kullanayim diye sana sordum :)
Bio gaia ilac degil de boyle destekleyici birseymis hani kefir gibi kaynak : morkoltuk morkoltuk 😂
Onu direk kullan tuvaleti duzene girer demisti. Bir de premature bebekler cok gazli olurmus sanirim. Rahatlatti mi bilemicem bizim gazimiz da cikiyordu kakamiz da iyiydi. Ama gerci gecen esim karni siskin degil bak fln dedi. Iyi gelmis olabilir. Yorumlar cok iyiydi nette bio gaia ile ilgili.

Sab simplex ilacmis direk. Onu eger bebisim cok gaz sancisi cekerse kullanicam.
Bio gaia gunde bir kere 5 damla.
Sab simplex gunde 3 kere 8er damla dedi.

Benim arkadaşım da iki damlayı önerdi kuzum dedi ki hayatımı kurtardı bende bu 2 damlada alacam
Bu ikisini mi onerdi? Benim doktor da iyi bir diktor guvendim de ama iki damla birden sasirdim da. Cok mu gelir acaba diye. Birlikte kullan dedi ozellikle

sekerim00 sekerim00 bu benim dogumum ama. Mesela yeb4 yeb4 te cok guzel bir dogum gecirmis ilk bebeginde. Ama normal olupta cok sanci cektim bir dahakinu sezaryen dusunuyorum diyen arkadasim da var. Doktoruna cok guveniyorsan eger bir kere daha konus istersen olmadi onu dinle. Tecrubeli olan da o ☺️ Ne kdar istedigini soyle olasi riskler neler ogren. Benim 34. Haftada suyum geldiginde esim yanmdaydi dr dogumu baslaticaz dedigimde. Esim cok korktu anneye de bebege de bsey olmaz dimi risk yok fln dedi doktora. Doktor bsey diyemem her dogum risklidir 40 hafta olsa bile tamamen risksiz diyemem dedi.

Arkadaslar dogum yaptigimiz hastanenin verdigi kagitti.
Isitme testi( bir ay icinde )
Goz muayenesi (atagoz de falan olursa guzel olur 1 aylikken)
Kalca usg( 2 aylikken )
Yaziyor
Herkese mi oneriliyor bunlar bizim erken dogum oldugu icin mi

Bu ikisini mi onerdi? Benim doktor da iyi bir diktor guvendim de ama iki damla birden sasirdim da. Cok mu gelir acaba diye. Birlikte kullan dedi ozellikle
O da dedi ikisini önerdi hatta o da 2 si fazla olur bağımlı olur diye kullanmadım diyo pişman oldum sen sakın yapma kullan dedi hiç bir yan etkisi yok dedi bende 2sini kullanacam canım bu arkadaşım asla araştırmadan bebeğe birşey vermez

sekerim00 sekerim00 bu benim dogumum ama. Mesela yeb4 yeb4 te cok guzel bir dogum gecirmis ilk bebeginde. Ama normal olupta cok sanci cektim bir dahakinu sezaryen dusunuyorum diyen arkadasim da var. Doktoruna cok guveniyorsan eger bir kere daha konus istersen olmadi onu dinle. Tecrubeli olan da o ☺ Ne kdar istedigini soyle olasi riskler neler ogren. Benim 34. Haftada suyum geldiginde esim yanmdaydi dr dogumu baslaticaz dedigimde. Esim cok korktu anneye de bebege de bsey olmaz dimi risk yok fln dedi doktora. Doktor bsey diyemem her dogum risklidir 40 hafta olsa bile tamamen risksiz diyemem dedi.
Bende yürekten normal doğuracağıma ve doğumumun güzel gececegine çok inanıyordum açıkçası hayırlısı tabi nasip diyelim başka bı doktorada gitmeyi düşünüyorum bakalım bu haftadan sonra kabul ederlermi bakalım hiç bilmiyorum ama

X