2020 Şubat Anneleri

Şimdi benim de aklıma takıldı 😕 Kan değerlerim iyiydi ama hamileliğimin başından beri imom omega kullandım 🤷🏼‍♀️ Oysa ilk hamileliğim yurt dışındaydı ve ısrarla vitamin istememe rağmen sadece sağlıklı beslen demişlerdi, Kullanmasamıydım acaba 🙁
Doktor akli varsa ne hastasını ne bebeği riske atmaz herhalde 😒 Yarından sonra kontrolüm var o gün soracağım bunun nedenini 😐

ya bu ilaç çok hazımsızlık yapıyor gerçekten bunu anladım. benim de akşamları karnım şişiyor. ama aksine ben 1 kilo verdim.
boyum 1.70 kilom 60 şeklinde hamile kaldım şu an 59 kiloyum. ama karnım şiş sanki vücudum da şiş anlamadım ben bu işten 🤷‍♀️

yarın ben doktora gidicem, inşallah ilacı bırak der ama devam derse de bu yan etkilerini anlatıcam acaba gerçekten hep progestan mı sebep oluyor bunlara 🤦‍♀️
Ben de günde 1 tane almaya başladım tansiyonumu yerle bir ediyor. Kafa dönmesine bir çare bulamadım. Karnım şiş ve bastırınca semsert. Bence hormonlardan oluyor. Kabız yapmaya başladı bu ilaç beni. Doktora sorunca bizi de bilgilendirirsen seviniriz. Ben haftaya giderim herhalde.
Ay bu göğüs ağrısı beni sinir ediyo artık şimdiden 2 katına çıktılar yürürken bile canım yanıyor yaaa :KK43: bu kadar büyüme yaşayan var mı
Ben de ilk göğüslerinin acısından anlamıştım öyle bir agrı ki koltuk altlarına kadar acıyor. Aksam da duş aldıktan sonra degdiğimde öyle acıdı ki sanki emziriyor um da mastit olmuşum gibi. İnşallah bol süt verecegimize işarettir bu şişmeler ve acımalar.adete 10gün varken bir şişti bidaha inmedi.

Kızlar bu arada sabaha kadar 4 kere çişe kalktım 😮Her kalktığımda idrar torbam patlayacak gibi hissediyorum. Uyanmaktan tekrar uyuyamadım. Bizim fasulyeler iyice sıkıştırdı bizi artık. Genişlemelerimiz başlar sanırsam bundan sonra . İyi ki izindeyiz yoksa ilk zamanlar hakikaten halsizlik çok zor. Ben de öğretmen oldugumdan şanslıyım. Allah çalışan hamişlerin yardımcısı olsun.

Beyin yakan nick 😂 Alenen yazarsam plakaýı bazen yazdığım konulardan kendimi deşifre etmiş olabilirim diye düşündüm. O yüzden böylesi mantıklı geldi. 😀
Gerçekten aynen o durumda. Adamın iştahı açıldı. Onun boğazına göre yapayım derken kendimi de yoldan çıkarıyorum bu sefer 😂
iyi yapmışsın aynen deşifre olmaya gerek yok 🙈
onlara da güzel bahane oluyor he. sanki hamile olan biz değiliz 😀 hiç unutmuyorum 7 aylık hamileydim akşam 10da eşim dediki öyle bi kısır çekti ki canım yapsak mı, birlikte kısır yapıp yemiştik o saatte :KK70:

Günaydın kızlar gece kahverengi leke gördüm ilçede oturuyorum normalde ildeki doktora gidiyorum ilçeye de pazartesi günü kadın doğum doktoru geliyor hemen ona gittim kalp atışını duymamistim kalbi ağır atiyo biraz dedi duzeledebilir düzenlmeyebilir de pat diye düşük olabilir dedi progestan verdi çok suratsız bi doktordu sevmemiştim daha önceki gittiğimde geçen hafta pazartesi kesesini görmüştüm perşembe bu perşembe icin randevu vermisti ildeki doktorum düzelir mi sizce başına gelen varmı bu durum gibi

Günaydın kızlar gece kahverengi leke gördüm ilçede oturuyorum normalde ildeki doktora gidiyorum ilçeye de pazartesi günü kadın doğum doktoru geliyor hemen ona gittim kalp atışını duymamistim kalbi ağır atiyo biraz dedi duzeledebilir düzenlmeyebilir de pat diye düşük olabilir dedi progestan verdi çok suratsız bi doktordu sevmemiştim daha önceki gittiğimde geçen hafta pazartesi kesesini görmüştüm perşembe bu perşembe icin randevu vermisti ildeki doktorum düzelir mi sizce başına gelen varmı bu durum gibi
Canım cihazdan bile fark edebiliyor kalp sesi duyulması. O nedenle devlet hastanesi doktorları kese görününce 20 gün sonra gel diyorlar genelde. Çok derinden geliyor diyen doktorlar vardı. Sen ilacını iç iyi düşün kalbi atıyorsa bebiş seninledir inşallah. İyi bir doktora gidene dek güzel şeyler düşün

Progestan artık vajinal yoldan kullanılması öneriliyormuş, daha etkili oluyormuş. Doktoru böyle kullanmasını öneren var mı acaba ?

Bence de olumlu düşün, ilacını kullanmaya devam et ve moralini yüksek tut. Her şey yolundadır umarım 🙏🏻

Günaydın kızlar benim de bir sorum var özellikle de 2. Ve 3. Gebeliği olanlara ... Hatırlatayım hemen benim 11 ve 7 yaşında iki kızım var. İki hamileligim de birbirinin aynısı geçmişti.5.5 haftada bulantı kusma başladı 20 . Haftaya kadar sürekli kustum. 3_4 kilo kadar vermiştim. Ama şimdi 6+3 oldum bulantim günde bir iki kere araba tutması gibi oluyor az yani. Ama akşama kadar hiç kalkmadan yatıyorum halsizlik ten. İyi ki tatildeymisim.ogretmenim. şimdi kafama takılan şu acaba bebeğim erkek olduğu için mi bulantim olmadı yoksa boş gebelik veya kalp atışı olmadığı için mi endişe ediyorum. Çarşamba kalp atışı için gideceğim.rica etsem diğer hamilelikerinizle karşılaştırabilir misiniz
Merhaba oğlumda da kızımda da mide bulantım yok denecek kadar azdı.Hepsinde parfum, sigara gibi kokukardan kaynakli öğürme oldu.Bu gebeliğimde de aynı şekilde.Bilim adamları mide bulantısının cinsiyetle hicbir ilgisinin olmadıgını vurguluyorlar.Mide bulantisi saglikli bir gebeligin dogal bir sonucu ama olmamasi da sagliksiz oldugu anlamina gelmiyor.Her gebelik birbirinden farkli oluyor.Umarım hersey yolundadir sizin icin.

Bana agızdan verdi ve baş dönmesi çok yaparsa kullanma dedi. Fitili söylemedi . Kanama alanı var diye vermişti.
Uygulama metodu olarak agiz yoluyla kullanim icindir yaziyor ama doktorum bana vajinal kullanim olarak verdi.Bu sekilde hicbir agir yanetkisi olmadi bende. 30 yumusak kapsül kullandigim.

Canım cihazdan bile fark edebiliyor kalp sesi duyulması. O nedenle devlet hastanesi doktorları kese görününce 20 gün sonra gel diyorlar genelde. Çok derinden geliyor diyen doktorlar vardı. Sen ilacını iç iyi düşün kalbi atıyorsa bebiş seninledir inşallah. İyi bir doktora gidene dek güzel şeyler düşün
Kendi doktoruma perşembe gidicem kendi doktorum bir hafta geride ama normal demişti burada okumuştum bir hafta geride olup diğer gidişinde daha iyi olanlari ama bu normal değil dedi kendi doktorum hatta maşallah çok güzel tutunmuş demişti bir buçuk hafta 10 gün sonrasında gel demişti perşembeye randevu vermisti o yüzden sagolun ıyi dilekleriniz için inşallah hepimizinkiler sağlıklıdır herşey yolundadır

X