2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Bitti bizim 🙄4.ay 15 gunluktu sanirim bitis.3.5 aylik gibi basladi.
Canım ne gibi şikayetlerin vardı? Ne kadar sürdü? Biraz bilgi verir msn.

Bebeğimin sürekli gece emmek için uyanması ondan mı acaba?? İlk üç ay gece mis gibi uyuyan bebek şimdi sürekli uyanıyor 😭

Ahhhh sorma ben de dertliyim bu konuda. Sokakta basbas bağıran sebze meyve satanlar sinir ediyor beni. Önceden nostaljik gelirdi hoşuma giderdi 🙁 evin hemen yanında market var, sürekli mal geliyor, mal indirme sesi, palet sesi, gece saat onda inanılmaz gürültüyle dışardaki malları içeri taşıyorlar. Artık saat on olduğunu seslerden anlıyorum. Ama çok şükür ki apartman sessiz. O yüzden taşınmak istemem bebek büyüyene kadar. Alt, üst, yan daireler yaşlı komşularım.

Geçen hafta Sivas’taydık. Eve yakın bir cami var, çok yakın değil ama. Megafon sesi gerçekten çok yüksek, ezan evin içinde okunuyor sanki ve sürekli sela okunuyor. Allah rahmet etsin birisi ölmüş mesela beş defa anons ediliyor. Eeee bebek ister istemez uyanıyor, sürekli pış pış istiyor. Düzenli namaz kılan biriyim ama camiden gelen ezan ve sela seslerine bir sınır getirilmesi gerek diye düşünüyorum. Beş gün kaldım ben yoruldum, orada oturan bebekli veya hasta insanlar için gerçekten zor bir durum.
Canim bundan sonra ev alırken yanında cami, market olmamasına da dikkat ederim 😃
Bilemiyorum bence sokak satıcıları olayına bir çözüm bulunmalı. Calismiyorum evde bebekle sakin sakin oturalım dedik ne mümkün.
Yazin da memlekete gittik 15 gün orda da caminin hoparlörü son ses. Kuzenim muhtar dedim ki belediye başkanına fln ilet kıssınlar biraz. Yanlış anlaşırım diye yanasmadi. Ezanin sesini kıstırmak hassas bir konu ama bebeği olan var hastasi olan var...

Canım ne gibi şikayetlerin vardı? Ne kadar sürdü? Biraz bilgi verir msn.

Bebeğimin sürekli gece emmek için uyanması ondan mı acaba?? İlk üç ay gece mis gibi uyuyan bebek şimdi sürekli uyanıyor 😭
Canim cok sık uyaniyordu geceleri.aniden aglamalar oluyordu .uykuya dalamiyordu o yuzden acayip huysuz oluyordu.duzelir atak gecince merak etme cnm

Benim kızda emmemeye başladı.Çok korkuyorum tamamen bırakır diye geceleri emiyor ama gündüz nerdeyse hiç emmiyor mama vermemekte ısrar edince ortalığı ayağa kaldırıyor yaramaz 😁sonunda mama veriyorum sütüm olunca sağıp veriyorum çok üzülüyorum bu duruma.

Benim kızda emmemeye başladı.Çok korkuyorum tamamen bırakır diye geceleri emiyor ama gündüz nerdeyse hiç emmiyor mama vermemekte ısrar edince ortalığı ayağa kaldırıyor yaramaz 😁sonunda mama veriyorum sütüm olunca sağıp veriyorum çok üzülüyorum bu duruma.
uzulmeyin sutunuz azsa ya da doymuyorsa bizim elimizde olan bisi degil.
Ben sut arttirici caylar(cesit cesit) sut arttirici damla, hosaflar, dereotlari, pompa ayy neler almadim ama az sutum.
Naparsam yapim az
Mecbur veriyorum mama cunku bebegim gunlerce kaka yapamadi zayifladi falan.
Yani kimsenin isteyerek mama verdigini sanmiyorum.
Hepimiz vicdan yapiyoruz ama karni doyunca mutlu bebegim

Aynı durum bendede var gece uzun süre emiyor ama

Canım üzülme her bebek büyüyor nasıl olsa. Sütünü iki üç saatte bir sağmayı ihmal etme. Çıkan sütü ver, kalanı mamayla tamamla nolacak... sağlık olsun...

Ama sakın sağmayı bırakma, düzenli olarak sağ ki süt gelmeye devam etsin.

Benim oğlum da emiyor ama doymuyor ve az kilo aldığı için mamaya başladım. Doymadiginda ağlıyor zaten mama veriyorum üzerine biraz da. Sağlıklı olsunlar da önemli değil. Tek isteğim en azından 1 yaşa kadar anne sütü verebilmek. İnşallah süt devam eder de emzirebildigim yere kadar giderim diyorum

Bu nasıl bir büyüme atağıdır arkadaşlar... oğlumun gece uykuları berbat.

Dün gece bir bebek, bir anne baba, iki odayla yapılacak tüm kombinasyonları yaptık 😂 önce bebişle babası salonda uyudu ben yatak odasında, sonra uyanınca gittim bebişi aldım yatak odasına getirdim, bi kaç saat sonra bebişle ben salona geçtim (ordaki beşikte uyur belki diye) baba yatak odasına geçti. Baktık uyumuyor babası aldı yatak odasında uyuttu ben salonda kaldım, biraz uyuduktan sonra yine ağlayınca yatak odasına geçtim, üçümüz birlikte uyuduk, sonra baba salona kaçtı, sabah bir saat kadar tekrar yanına salona aldı, işe giderken yanıma yatak odasına bıraktı. Biraz da yanımda uyudu. Böylece oniki saatlik gece uykusunu tamamladı paşa bey 😂

Gece gece durumun farkına varmamıştım. Gündüz eşim söyleyince bayağı güldük. Gece bizim evde trafik çok yoğunmuş meğer 😂 parmağında oynatıyor küçücük boyuyla bizi. Selametle bitsin inşallah bu atak.

Arkadaşlar bebegim 140 günlük ek gıda hakkında bilgi istiyorum ilk bebek olunca sağdan soldan duyumlar ve internette okuduklarim kadarıyla anlamaya çalışıyorum mesala ben yemek yerken istiyor basıyor çığlığı ayrıca tok emzirip öyle yemek yiyorum bir iki defa çok küçük kaşığın ucuyla yoğurt verdim sapur şupur yedi vermeyince istiyor bu onun hazır olduğu anlamına mı geliyor mesela bu üç gün kuralı nasıl ilk üç gün sadece yoğurt verip bir alerji gostermezse sonraki üç gün başka bir yiyecek mi verecegim bazen çok istiyor vermek istiyorum ama daha erken bir şey olur diye de vermiyorum ama farkında istiyor yemek yerken ağzımıza bakıyor resmen 🤭🤗🤣her halleri çok tatli oluyor tecrübe ve bilgilerinizi bekliyorum 🤗

Bende tadim yaptiriyorum 3.gun kurali uygulamadim hic.3.cocugum ilk cocukta cok kasmistim dikkat etmistim cok.secici oldu. 2 .de biz ne yersek onu verdim tabi salca.ve tuza dikkat ettim cocuk ne versem yiyor 🤗🤗🤗 bende seftali tattirdim,keci peyniri,yumurta sarisi tatirdim sıķıntı olmadi..bundada 6 dan sonra ek.gida baslayinca cok kasmayi düsünmüyorum. Tabi alerjik bebekler oluyor onlar dikkat etsin

Arkadaşlar bebegim 140 günlük ek gıda hakkında bilgi istiyorum ilk bebek olunca sağdan soldan duyumlar ve internette okuduklarim kadarıyla anlamaya çalışıyorum mesala ben yemek yerken istiyor basıyor çığlığı ayrıca tok emzirip öyle yemek yiyorum bir iki defa çok küçük kaşığın ucuyla yoğurt verdim sapur şupur yedi vermeyince istiyor bu onun hazır olduğu anlamına mı geliyor mesela bu üç gün kuralı nasıl ilk üç gün sadece yoğurt verip bir alerji gostermezse sonraki üç gün başka bir yiyecek mi verecegim bazen çok istiyor vermek istiyorum ama daha erken bir şey olur diye de vermiyorum ama farkında istiyor yemek yerken ağzımıza bakıyor resmen 🤭🤗🤣her halleri çok tatli oluyor tecrübe ve bilgilerinizi bekliyorum 🤗
Bence bunları çocuk doktorunuza danışın,hepimizden daha doğru şekilde yönlendirir doktorunuz

Merhaba hanımlar adet durumlariniz nasıl benim dokuz gün gecikti. Olacak gibi de hissetmiyorum. Şimdiye kadar normal ilerliyordu.

Merhaba güzel anneler. Kızımın dişleri çıkıyor. Tahmin ediyordum erken çıkacağını ama yine de görünce bu kadar erken olmasına üzüldüm. 10 gün önce alttan iki diş eti kabardı, 2 gün önce de dişin birinin ucu çıktı. Ara sıra dudaklarını emiyor.. Ateşi de bir hafta boyunca 37 oldu ama aynı hafta aşı da olmuştu. Bunlar dışında bir fark yok. Normalde de pek sakin olmadığı için arada fark varsa da çözemiyorum. Gece de gündüz de zor uyuyor uyumadığı zamanlarda da hep mızmız hep ağlama. Büyüme atağı, uyku gerilemesi, diş sancısı biri bitmeden biri başladı sanırım. Yoksa daha yeni yeni mi başlıyor 😬
Ona yardımcı olmak istiyorum ama ne yapacağımı da tam bilemiyorum. Diş jeli almıştım önceden, denedim tadını sevmedi yüzünü buruşturuyor, benim de veresim gelmiyor. Diş kaşıyıcı veriyorum iki oynayıp atıyor. Dün de çok ağlayınca ağrı kesici şurup verdim.

Merhaba anneler bu uyku olayı beni iyiden iyiye zorlamaya başladı. Akşam uykuya yattıktan sonra o kadar çok uyanıyor ki yanına git uyut tekrar gel defalarca. Bunu yapmaktan oturamıyorum gündüz zaten yoruluyorum. Hiç dinlenemiyorum ne zaman bitecek bu durum 😔

X