2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
4 ay kontrolümuzu yaptırdık yavaştan oturt dedi kucakta ve gün içi yastık destekli ama uzun süreler değil tabi.
Bolbol dışarı çıkar algısı açılıyor farklı şeyler ilgisini çeker dedi.
Demir ilacı yarın sağlık ocağı verir ama kullanma 6 aydan sonra ihtiyaç halinde kullanırsınız dedi.
D vitamini için öğle vakti dışarı çıktığıniz günler gerek yok.
Kilo alımı iyi boyu uzamış bıngıldagi az bir açıklık kalmış .
Yere bıraktığında sende onla uzan dedi aynı hizada kalın dedi.
Dişleri yavaştan kaşınmaya başlamış dedi
Blw destekliyorum çocuğun mizacı uyarsa sende istersen öle 6. Ayda geçeriz dedi smdiden önlük tabak al dedi.
Uyku eğitimi için daha erken sana ihtiyacı var 6 aydan sonra başlanır dedi ama sende sürekli destek verme dedi ağladığı gibi müdahale etme dedi.
Biogai isterseniz memnunsaniz devam dedi.
Yaa tam istediğim doktor hangi şehir bu? Ben de kizimda demir kullanmamıştım. 6 aydan sonra birkaç sefer toz halinde yemegine karistirmistim. Simdi oglum mahvoldu bu demir ilacından. Kabizliktan ne beni emmek istiyo ne doğru düzgün uyuyo gündüzleri. Zeytinyağı verdim birkaç gün normale dönmüştü ama simdi yine kabız 😔

Asmde 2 ayda Ayşe hanıma gittik dr.elaya göre daha iyiydi ama hastane olduğu için içime çok sinmedi Mustafa aydın diye bir doktor buldum kliniği var biraz bize uzak ama ilaç yaklaşımı suanlik içime sindi 3 ve 4 ayda ona gittik :)
Rota yaptırmadık çok arada kalmıştık doktor Afrika'da değilsiniz birşey olursa serumla düzelir dedi.
Menenjit aşıları içinde 6 aydan sonra konuşalım ağır aşılar kaldırmaları daha kolay olur dedi

ben büyük kızda da asm Mehmet beye gidiyodum,2.cide de Mehmet bey ile devam ediyoruz şimdilik.hatta israrlarim sonucu doğuma onu sokmuştum 🤭
muhteşem bi doktor degil ama her aradigimda ulaşırım ve yanlış bi tedavisi hiç olmadı simdiye dek 🧿 ilaca bulasmaz gerekmedikçe
rota işi de şans işi biraz, ben 2 sine de yaptırdım.çalıştığım için kreşle erken tanisiyorlar çünkü.icine sinen doktor bulmak zor maalesef.Hamileyken kadın hastalıkları doktoru arar durursun, dogurunca cocuk doktoru 🤗

Yaa tam istediğim doktor hangi şehir bu? Ben de kizimda demir kullanmamıştım. 6 aydan sonra birkaç sefer toz halinde yemegine karistirmistim. Simdi oglum mahvoldu bu demir ilacından. Kabizliktan ne beni emmek istiyo ne doğru düzgün uyuyo gündüzleri. Zeytinyağı verdim birkaç gün normale dönmüştü ama simdi yine kabız 😔

ilk kızım öyle olmuştu, sadece 1 hafta demir ilaci kullanabildik.doktor bırak kullanma ek gidaya gecince corbalarina kıyma ez,ceviz rendele o şekilde devam et demişti.sonra degerlerine baktirmisti hersey normaldi.nerdeyse hiç kullanmadık.pekmez falan başlayınca destekler ,doktoruna bir danışın isterseniz.bebis çile çekmesin yazik🥺 benim kiz 1 haftada hemoroid olmuştu

İstanbul Ümraniye/Ataşehir'de daha yeni tanışıyoruz bizde bakalım nasıl olcak doktorla frekenas uyuşması çok önemli yoksa her söylediğini şüphe duyuyorsun.
vanilya86 vanilya86 sen dedikten sonra Mehmet beye bende baktım ama randevu bulamadım öle olunca asmdeki hemşire bana Ayşe hanımı soledi ona gittik.
Mehmet beyde aklımda Allah ciddi bir şeyle karşılaştırmasın ama hastanelik bir durum olursa ASM bize baya yakın ilk tercihim olur.
Medikalpark da yakın ama onla ilgili artık değişik şeyler duyuyorum baya sogudum

İstanbul Ümraniye/Ataşehir'de daha yeni tanışıyoruz bizde bakalım nasıl olcak doktorla frekenas uyuşması çok önemli yoksa her söylediğini şüphe duyuyorsun.
vanilya86 vanilya86 sen dedikten sonra Mehmet beye bende baktım ama randevu bulamadım öle olunca asmdeki hemşire bana Ayşe hanımı soledi ona gittik.
Mehmet beyde aklımda Allah ciddi bir şeyle karşılaştırmasın ama hastanelik bir durum olursa ASM bize baya yakın ilk tercihim olur.
Medikalpark da yakın ama onla ilgili artık değişik şeyler duyuyorum baya sogudum

Orayla ilgili bende hic iyi şeyler duymadım,medikal 1 , Okan üniversitesi 2.
uzak duruyorum.
Mehmet bey yenidoğan yoğun bakım doktoru aynı zamanda,o yüzden randevu bulmak zor oluyor.

Bence vermeyin artık Cook gerekli değilse kabızlık çok zor hele bebek icin ben fransada yaşıyorum 3.cocugum hiç demir ilacı kullanmadık öyle tahlil yapıp fln çok bariz biseyler görülürse eksiklikle ilgili öyle verirler belki

ben büyük kızda da asm Mehmet beye gidiyodum,2.cide de Mehmet bey ile devam ediyoruz şimdilik.hatta israrlarim sonucu doğuma onu sokmuştum 🤭
muhteşem bi doktor degil ama her aradigimda ulaşırım ve yanlış bi tedavisi hiç olmadı simdiye dek 🧿 ilaca bulasmaz gerekmedikçe
rota işi de şans işi biraz, ben 2 sine de yaptırdım.çalıştığım için kreşle erken tanisiyorlar çünkü.icine sinen doktor bulmak zor maalesef.Hamileyken kadın hastalıkları doktoru arar durursun, dogurunca cocuk doktoru 🤗
Doğumu Türkiye hastanesinde yaptım.Yine bebişide aynı hastanede Öznur Küçük hanıma götürüyorum.Bu hastaneden çok memnunum.Maşallah çok ilgililer.Istanbul Şişlide

Bugün hiç enerjim yok, her tarafım dökülüyor. Karın ağrım var gidip gidip geliyor. Evde bir çocuk, bir bebekten sorumluyum. Kızım sürekli derse giriyor onu takip ediyorum, bebiş çok şükür huzurlu bugün zorluk çıkarmıyor. Kahvaltı, öğle yemeği, ara öğün derken mutfak işleri de bende.

Sağlıklı olunca bunların hiçbiri zor gelmiyor ama şuan çok zor yapıyorum. Akşamüstü kızımın arkadaşıyla buluşması var parkta ona götüreceğim. Kaç aydır ilk defa sınıf arkadaşıyla buluşacak. Bebeği babasına bırakırım artık...

Allah’ım bana sağlık ver...Ben anneyim yatma lüksüm yok ☹️

A
Bugün hiç enerjim yok, her tarafım dökülüyor. Karın ağrım var gidip gidip geliyor. Evde bir çocuk, bir bebekten sorumluyum. Kızım sürekli derse giriyor onu takip ediyorum, bebiş çok şükür huzurlu bugün zorluk çıkarmıyor. Kahvaltı, öğle yemeği, ara öğün derken mutfak işleri de bende.

Sağlıklı olunca bunların hiçbiri zor gelmiyor ama şuan çok zor yapıyorum. Akşamüstü kızımın arkadaşıyla buluşması var parkta ona götüreceğim. Kaç aydır ilk defa sınıf arkadaşıyla buluşacak. Bebeği babasına bırakırım artık...

Allah’ım bana sağlık ver...Ben anneyim yatma lüksüm yok ☹
Allah yardımcın olsun kardeşim..

Kızlar benim bebeğim olduktan sonra ülkemizde çok büyük bir gürültü kirliligi olduğunu farkettim. Tam çocuğu uyutuyorum karpuzcu bagirarak geçiyor,benimki hopluyor, tam dalacak oluyor biri son ses kornaya basiyor. Akşamüstü oluyor domatesciyle hurdaci tabi ki bagirarak geciyor. Bugün de gediz elektrik yollari kazıyor.
Belediyeye sikayet ettim onlar da sikayet sonrasi birkac gün denetliyorlar sonra yine ayni...cocuk sessiz olsa belki daha kaliteli uyuyacak ama maalesef gündüz uykuları bu şekilde bölünüyor. Su an kiraciyim elimizdeki evi satıp büyük bir ev alıp taşınacağız nasipse sessiz sakin bir yer bulma şansım olur mu sizce sanki çocuk uyutmak için yanlış ülkedeyim 😔

Allah yardımcın olsun canım. Bende iyi hissetmiyorum kendimi çok sinirliyim. Hasta olma lüksümüz yok malesef

Demir ilacını verdiğimden beri çocuk okunuyor bir şey yapamıyordu. Bugün doktora gittim, hemşire bize günde 5 damla ver demişti. Doktora söyledim günde 1 e düşünelim dedi. Bugün bir verdim akşamüstü yapabildi. Diğer günler de bir sıkıntı olursa vermeyi düşünmüyorum.

haklisin cnm.allah tüm annelere güç kuvvet versin isimiz zor ve annelik en kutsal sey.🥰

Screenshot_20200921-135802_Instagram.jpg

Aşının üstünden 15 saat geçti ateş yok huzursuzluğa gün içi normaldi ama 8 buçukta uyutma yolculuğu 11 de son buldu bir türlü dalamadi 🤦 ins asidandir yarına eski çocuğum olur 🙏

yaa nekadar uzun zaman oldu yazmamisim.
Hersey cok guzel kizimla alistik artik birbirimzie.
Arada buyume ataklari(ben ona güncelleme diyorum) oluyor tabiki.
Ama onceki sureclere göre hersey daha guzel.
Formul mamada kullaniyorum 3.ayindan bu yana.
Bizim kabizlik probleminiz vardi 2.ayindan itibaren doymadigindanmis mamaya baslayinca cozuldu cok sukur.

son 1 haftadirda elma suyu, uzum suyu ve yogurt vermeye basladim.
Tabiki cay kasigiyla tadimlik.
Tatlari ogrensin istiyorum.
Ben Ekim itibariylede ek gidaya tamamen gecicem tabiki yine tattirmak kosuluyla.

Makarnavitmadan siparisler verdim.
Kizimda hevesli sanki hosuna gidiyor tadiyor.
Yogurt mayalamaya basladim artik

Ahhh buyuyorlar ayina gore herseyimiz normal seyirinde cok sukur.

Umarim hepiniz iyi ve sagliklisinizdir gecmisi okuyamadim.
Sevgiler.

Kızlar benim bebeğim olduktan sonra ülkemizde çok büyük bir gürültü kirliligi olduğunu farkettim. Tam çocuğu uyutuyorum karpuzcu bagirarak geçiyor,benimki hopluyor, tam dalacak oluyor biri son ses kornaya basiyor. Akşamüstü oluyor domatesciyle hurdaci tabi ki bagirarak geciyor. Bugün de gediz elektrik yollari kazıyor.
Belediyeye sikayet ettim onlar da sikayet sonrasi birkac gün denetliyorlar sonra yine ayni...cocuk sessiz olsa belki daha kaliteli uyuyacak ama maalesef gündüz uykuları bu şekilde bölünüyor. Su an kiraciyim elimizdeki evi satıp büyük bir ev alıp taşınacağız nasipse sessiz sakin bir yer bulma şansım olur mu sizce sanki çocuk uyutmak için yanlış ülkedeyim 😔

Ahhhh sorma ben de dertliyim bu konuda. Sokakta basbas bağıran sebze meyve satanlar sinir ediyor beni. Önceden nostaljik gelirdi hoşuma giderdi 🙁 evin hemen yanında market var, sürekli mal geliyor, mal indirme sesi, palet sesi, gece saat onda inanılmaz gürültüyle dışardaki malları içeri taşıyorlar. Artık saat on olduğunu seslerden anlıyorum. Ama çok şükür ki apartman sessiz. O yüzden taşınmak istemem bebek büyüyene kadar. Alt, üst, yan daireler yaşlı komşularım.

Geçen hafta Sivas’taydık. Eve yakın bir cami var, çok yakın değil ama. Megafon sesi gerçekten çok yüksek, ezan evin içinde okunuyor sanki ve sürekli sela okunuyor. Allah rahmet etsin birisi ölmüş mesela beş defa anons ediliyor. Eeee bebek ister istemez uyanıyor, sürekli pış pış istiyor. Düzenli namaz kılan biriyim ama camiden gelen ezan ve sela seslerine bir sınır getirilmesi gerek diye düşünüyorum. Beş gün kaldım ben yoruldum, orada oturan bebekli veya hasta insanlar için gerçekten zor bir durum.

X