2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Slm kizlar bebislerinizi artik sirt ustu yatiriyor musunuz kusmuk tehlikesi gecmis midir 3.5 aylik????
Bizde 3 ay 20 gunluguz ben coktandr yatiriorum bi sorun yasamadik cok sukur fazla kusuyorsa saddce geceleri yan yatir gunduzleri gozetim altinda sirt üstü yatr canım

Bayağıdır sırtüstü yatırıyorum.Yüzüstüne döner diye korkuyordum yan yatırınca.

Bikaç gündür destekli oturtuyorum. Zamanı gelmiş rahat oluyor. Bebeğe iyi geldi, hep sırtüstü yatmaktan kurtuldu.

benimki de 1.ayi bittinden beri sırt üstü yatiyor.
kizlar bu arada ben her yatirmamda kafasinin sekli bozulmasin diye dikkat ediyodum.bir saga bir sola yatiriyodum.
gelin görün ki fıstığım hep sola alistirmis kendini, geceleri sağa yatirip destek koymama rağmen sinsice sola çeviriyo kafasini..
sol taraf basık olmus hemen bozulmuş şekli..

Düz Kafa yastığı aldim kullanip sekli duzelen oldu mu?
İlk kırk gün dikkat etmiştim ama şimdi sen söyleyince farkettim artık hiç dikkat etmemişim.
Kafası düzgün şimdilik bizimkinin... bahsettiğin yastığı hiç duymadım.

Kizlar birsey sorucam bebisi 3 ay kontrolüne götürdüm hemsire sordu be kadarlık oldu diye 3 ay bittj dedim hayir bitmedi daha yeni 3 aylik oldu dedi e ozaman ilk 1 ay cöp olmus oluyor 3 bitip 4.aydan gun almiyorlar mmi?
Senin hemşire bir alem. Tabii ki 3 ay bitti, 4üncü aydan gün alıyor. Yani 3 aylık. Aynı şeyi söylemiş kendisi.
Soranlara rahatça 3 aylık diyebilirsin canım 😉

İki gündür işe geliyorum. Sabah sekizde çıkıp öğlen birde evde oluyorum. Bebişe babaannesi bakıyor. 150 cc mama ile idare ediyor şimdilik.
Dışarı çıkmak iyi geldi bana. Yarım gün şöyle bir havam değişti 😊
Bu düzen devam ederse 4 ay yarım gün çalışıp sonra ücretsiz izine çıkmayı düşünüyorum.

İlk kırk gün dikkat etmiştim ama şimdi sen söyleyince farkettim artık hiç dikkat etmemişim.
Kafası düzgün şimdilik bizimkinin... bahsettiğin yastığı hiç duymadım.

e bebekten aldım,keske doğumdan itibaren kullansaydim.tek taraf duz, diger taraf normal..
duzelir inşallah

Hanımlar benim bebeklerim grubun en minikleri 30 mayıs doğumlular ☺️ sizlere sorum ek gıdaya ne zaman ve nasıl geçmeyi düşünüyorsunuz? Öğün olarak nasıl yapacaksınız hangi ayda kahvaltı da dahil ediliyordu? Aslında tecrübeli anneyim ama unutmuşum hep 🙂

Kizlar birsey sorucam bebisi 3 ay kontrolüne götürdüm hemsire sordu be kadarlık oldu diye 3 ay bittj dedim hayir bitmedi daha yeni 3 aylik oldu dedi e ozaman ilk 1 ay cöp olmus oluyor 3 bitip 4.aydan gun almiyorlar mmi?
Bende öyle söylüyorum eylülde 4 bitmiş olmayacak mı

Hanımlar benim bebeklerim grubun en minikleri 30 mayıs doğumlular ☺️ sizlere sorum ek gıdaya ne zaman ve nasıl geçmeyi düşünüyorsunuz? Öğün olarak nasıl yapacaksınız hangi ayda kahvaltı da dahil ediliyordu? Aslında tecrübeli anneyim ama unutmuşum hep 🙂
Biz 1 hafta sonra 4 aylık olucaz ama ben doktor kontrolünde 7.ayda ek gıdaya geçicem

Bayağıdır sırtüstü yatırıyorum.Yüzüstüne döner diye korkuyordum yan yatırınca.

Bikaç gündür destekli oturtuyorum. Zamanı gelmiş rahat oluyor. Bebeğe iyi geldi, hep sırtüstü yatmaktan kurtuldu.
Benimkide yüz üstü dönüyor elleyincede ağlıyor sebek😂ben hiç ellemiyorum çırpınıyor yorulunca yana atıyor kendini 😂😂

e bebekten aldım,keske doğumdan itibaren kullansaydim.tek taraf duz, diger taraf normal..
duzelir inşallah
Ben de aldım o yastıktan gündüz kesinlikle uyumuyor gece iyice dalarsa bir kaç uyuyor. Sağa sola dönemediği için pek sevmiyor. Benim oğlumun da kafasının arkası sivri biraz da olsa işe yaradı

Egimli mi yapiyorsun yastigini
Yataginda yastik dahil hicbir şey olmamasi gerek. Yatasin first dream diye bir yatağını aldım onu büyük karyolasina koyup uyutuyorum. Yatak anne karni formunda onda maşallah deliksiz 6 saat uyuyor.
Yan yatista yuz üstü dönüp nefessiz kalma riski yani ani bebek ölüm sendromu riski varmış. Yan sekilde sadece gun içinde gözümün önünde iken yatırıyorum. Osman gonual güvenli uyku videosunu izlemenizi tavsiye ederim youtube da

Merhabalar. Pişik kremi hangi marka kullanıyorsunuz? Sebamed kullanıyordum ama yetmiyor malesef ne önerirsiniz?
Evet havalar çok sicak ama bez prima premium care 3 numara kullaniyorum. Kucuk gelmiyor aslinda. Ama teni cok hassas. Kizimda hic sorun yasmamıştık boyle. Oglum daha sarı o yuzden cildi daha hassas heralde
cnm bana dr pisikte demisti tatliyi kes oda bebekte pisik yapar.benim kizda beyaz tenli hasaslar malesef
Slm kizlar bebislerinizi artik sirt ustu yatiriyor musunuz kusmuk tehlikesi gecmis midir 3.5 aylik????
benimki hic yan yatmadi yastikta koysam kendini hep duzlestiriyor
Benim bebis emzige yenj alisti sanirim 1500 tane emzik denedik son olarak bebedor damaksiz kiraz uclu emzik aldim ona asik oldu simdi emiyor sukurrrr
Emzik meselesi ZOR almayan bebek almiyor malesef .ama ne guzel bulmussun istedigi bir emzik benimkide sade nuk damakli kullaniyor

Ya arkadaşlar benim bebeğimin 3.ay kalça ultrosonunu cektirdim sıkıntı yok dedi ilk 1.ay da çekilmişti ordada sıkıntı yoktu ama sonrasında sürekli sağ bacaginda kalça tarafında tık tık ses geliyor özellikle yukarı kaldırdığında sonradan çıkma olabilir mi söyledim doktora tekrar çekmedi röntgen ortopedi görsün oraya yönlendiriyoruz dedi çok korkuyorum çok üzülüyorum diyorum giydirirken zarar mı verdim hızlı çekmiş olabilir miyim bacağını diye çünkü emzirirken bile ayagini çoğunlukla havaya kaldırıp indirdiginde ses geliyor korkuyorum iyice 😟😢
Cnm ciksa aglar onun acisina .ama sen genede gotur benimde cocukluktan beri yuruken ayaklarim citlar cit cit ses gelir.🤗

cnm bana dr pisikte demisti tatliyi kes oda bebekte pisik yapar.benim kizda beyaz tenli hasaslar malesef

Emzik meselesi ZOR almayan bebek almiyor malesef .ama ne guzel bulmussun istedigi bir emzik benimkide sade nuk damakli kullaniyor
Bebekler gercekten ne istedigini bilen secici minyatur insanlar 🤩🤩

X