Canim oncelikle simdiden bunlari kafana takma derim daha hamile kalicaksinda dogurucanda ohoo bu arada ben sezeryan olmustum meme degil heryerini gormeyen kalmiyor bende cekinirdim ama simdi kalmadi o cekince hastanede dogumda kv yanimda kaldi ama keske kalmasaymis cunku korkudan ne bebek alti degistirdi ne de ustunu dikisli halimle kendim yapmak zorunda kaldim onu aldigim icin cok pisman oldum eve geldigimde de epey bizde kaldi ama hicbir ise yaramadi kadini cok sevmeme ragmen bj logusalikta sogudum yeminle esim bile daha cok yardim etmisti yemek bile yapmadi kac gun esim hep disardan aldi aglamaktan helak olmustum sutum bile azaldi Allah guc verdi kendi basima baktim bebegime resmen ama sadece yemek ariyor insan gelsin yemek yapsin evine gitsin kalan herseyi hallediyor insan ama benimki 40gun esim isten gelene kadar bizdeydi ama sadece vardi yani bir ise yaramadi evimi bile 1haftalik logusayken ben supurdum cok dertliyim bu konudaSorun şu aslında kımseyı ıstemıyorum. Ki birileri olmadan olmaz dıyor herkes. Rahat edemeyeceğim ıcın ıstemıyorum. Eşim sen bakamazsın ilk cocugun dıyor.
rota önemli. sık görülüyor çünkü. en azından hafif geçirir birşey olursa. 3-5.aylarda yaptıracağız biz. 2.ay ağır geliyor hepsiSabah yazdım ama gelmemiş sanırım. Günaydın arkadaşlarinşallah herkes iyidir melekleriyle benim kızım 2. Ay aşılarını olacak bir de rota mı ne Bi aşı varmış yaptıran yaptırmayan fikri olan var mı acaba diye merak ediyorum. Benim kocam maşallah bir şeyi duymasın 3 4 gündür aşıyı duydu araştırma yapıp bana geliyo şöyle böyle imiş şunun kızı yapmamış hastaneye yatmış şu yaptırmış çok memnun oldum demiş sonra bana laf sokmak için neyse sen zaten sorar öğrenirsin diyo sizi kastediyor
Keçi sütü nasıl olur hiç denemedim tadı nasıl keçi peyniri yiyorum ben de çok seviyorumCanım bende kaseye yulaf incir badem kuru üzüm kuru kayısı çekirdek içi azar azar koyuyorum, akşamdan hazırlıyorum sabaha karşı uyandımı emzirdikten sonra keçi sütü ısıtıp karıştırıp yiyorum sonra uyuyorum. Uyandığımda da kahvaltı yapıyorum
Rota aşısı burada 2 ve 4 aylarda zorunlu yapılıyor. 2 aylık aşıları karma, rota menenjit ve bir tane daha var hatırlamıyorumrota önemli. sık görülüyor çünkü. en azından hafif geçirir birşey olursa. 3-5.aylarda yaptıracağız biz. 2.ay ağır geliyor hepsi
Canim ac olduklari icin degil emmeleri ben genelde biberon verdigim icin toklugu dan eminim benimki emzigi atip elini emiyor hemde yutucak gibi keske bni emse oyle sapur supur cok lezzetli heraldeHemde ne emmek beni o kadar şevkle emmiyor yanikendilerini tanıyorlar kimi zamanda aç diye emiyor zamanla ayırt edersin sende eminim çoğumuzun bebisinde durum ayni dogumlari ayni olunca güncellemeleride ayni oluyor bakalim haftaya ne olacak
Yaa benımkıde ellerı agzına goturmeye calısıyo şaşı beş oldu yavrumgoturunce de kusuyor ogurmesı gelıyo. Ac oldugubu dusunuyorum bende yedırıyorum aç demek degılmıynjs? Bıldıgın ıstahla goturuyor ama
Bu el emme olayı diş yerleri kaşındıgı için olabilir miCanim ac olduklari icin degil emmeleri ben genelde biberon verdigim icin toklugu dan eminim benimki emzigi atip elini emiyor hemde yutucak gibi keske bni emse oyle sapur supur cok lezzetli heralde
Canım rota önemli, parasına bakma yaptır en az 1 hafta yatıyorlar hastanede Allah korusun, bulaşma riski de çok yüksek dikkat etsen bile neden bulaşıyor nasıl oluyor bilmem geçiriyorlar.Sabah yazdım ama gelmemiş sanırım. Günaydın arkadaşlarinşallah herkes iyidir melekleriyle benim kızım 2. Ay aşılarını olacak bir de rota mı ne Bi aşı varmış yaptıran yaptırmayan fikri olan var mı acaba diye merak ediyorum. Benim kocam maşallah bir şeyi duymasın 3 4 gündür aşıyı duydu araştırma yapıp bana geliyo şöyle böyle imiş şunun kızı yapmamış hastaneye yatmış şu yaptırmış çok memnun oldum demiş sonra bana laf sokmak için neyse sen zaten sorar öğrenirsin diyo sizi kastediyor
O doktorun burun temizliği videosunu da izlediniz mi orda şırıngayla mutlaka temizleyin diyor hatta her beslenme öncesi biz günde 1 2 anca yapabiliyoruz siz yapıyo musunuzOsman gonulal'in videolarında izlemiştim bu dönemde elini tanimaya çalışıyormuş ilk defa eliyle yemek yemek için adımlar atıyormuş ileriki donemler icin, o yüzden sık sık bütün halinde elini ağzına götürür diyor. Benimki de böyle el yemekten bir hal olduel ağzında bazen tükürük de çok oluyor
İki buçuk aylık 6.800 kilosu 30 ekimde dogduKaç aylık suan kılosu nasıl acaba .. ya ben ne kadar versem bılemedım. Az verıyorum kusmasın diye ama ıstıyor verıyorum fıskırtıyor napocam anlamadkm bişi
Nerde yapılıyor peki bu yaptırırım tabi ki Allah korusun hasta olmasın yavrumCanım rota önemli, parasına bakma yaptır en az 1 hafta yatıyorlar hastanede Allah korusun, bulaşma riski de çok yüksek dikkat etsen bile neden bulaşıyor nasıl oluyor bilmem geçiriyorlar.
Menenjitte önemli, ben sanırım Pandemi olmasa hemen yaptırırdım ama şimdi korunuyoruz haliyle sanırım 1 yaş sonrasına bırakacağım. Erkenden olmasına gerek var mı ona bakacağım daha doğrusu.
O zaman ben de öyle yapayımrota önemli. sık görülüyor çünkü. en azından hafif geçirir birşey olursa. 3-5.aylarda yaptıracağız biz. 2.ay ağır geliyor hepsi
Bizim de tükürük cok oluyo yeni kehribar kolyesi aldım inşallah haftaya gelecek faydası da olur.Osman gonulal'in videolarında izlemiştim bu dönemde elini tanimaya çalışıyormuş ilk defa eliyle yemek yemek için adımlar atıyormuş ileriki donemler icin, o yüzden sık sık bütün halinde elini ağzına götürür diyor. Benimki de böyle el yemekten bir hal olduel ağzında bazen tükürük de çok oluyor
Cok İyi fikir kahvaltıya farklı bir şeyler istiyordum alternatif oldu deneyeceğim laktozsuz süt iyi fikirArkadaşlar aklıma gelmişken yazayım yulaf çok sut yapan birşey. Yulaftan granola yapıyorum son zamanlarda hem tatlı oluyor. 2 su bardağı yulaf koyuyorum bir kaba. Bir kasenin içinde bir kaşık hindistan cevizi yağı, 3 kaşık bal birazda maple syrup (akçaağaç şurubu) ekliyorum. Ama onun yerine pekmezde eklenebilir, zaten tariflerde pekmez var ama ben burda bulamadim. Bu seferki yapısımda içine kabak çekirdeği ve ayçiçeği çekirdek içi de koydum.
Bu karışımı yulsflarin üzerine döküp karıştırıp fırına veriyorum yarım saat tutuyorum fırında. Arada fırını açıp karıştırıyorum. Başka türlü yulaf yiyemedim bu hem tatlı hem yulaf sütü artırdı biraz. Sabahları bu karışımı süte karıştırıp yiyorum. Laktozsuz sut kullanıyorum gaz yapmasın bebeğe diye.
Bizimkide illa elimi tutup uyuyo onu uyutup iceri giriyorum ben saati geri cekmeye calisiyorum 9bucuk 10 gibu uyuyor 8e dusurmek hedefim bakalimRutin oluşturmak lazım aslında. Çok zor biliyorum ama şöyle bir hafta iyice zorlamak gerekiyor. Biz 10.30 gibi uyutmaya alistirdik. Bazen 9 da başlıyoruz bazen 10 gibi başlıyoruz uyutma merasimine :) nadiren 11i bulduğu oluyor uyumasinin. Ondan önce ışıklar kapanıyor ya memede uyutuyorum ya eşim kanguruyla önüne takip uyiyinca çıkarıyor hemen yatağına koyuyoruz
Yatağı dediğim yatağının üzerine koyduğumuz baby Bjorn ana kucağı salıncak. Eğimli onun üzerinde uyuyoe. Hemen ağzına bir emzik
YouTube den ben pispis sesi açıyorum ya da saç kurutma makinesi sesi. Kendimizde pispisliyoruz sesimizi duysun diye. Bir yandan da anankucagini salliyoruz elimizle. Hemen yatağımızın başında, küçük bir ip yaptı eşim, o iple yattigimiz yerden salliyoruz. O şekilde uyutuyoruz sorma çok zor
Illaki eşim ve bende yatağa girmiş olacağız bu arada. Imkanı yok uyumuyor yoksa. Herkes uyku moduna girecek oyle. Böyle böyle alistirdik 10.30 gibi uyuyor her aksam
Rota kesinlikle olsun cnm onemli cunku virusu kaparsa bebekler cok agir geciriyormus tavsiyem rotayi 3te yaptir ben oyle yaptirdim burdaha 5te olacakGünaydın arkadaşlarinşallah herkes iyidir melekleriyle benim kızım 2. Ay aşılarını olacak bir de rota mı ne Bi aşı varmış yaptıran yaptırmayan fikri olan var mı? Kalça ultrasona bakıldı göz için teste gidecek aşıyı duydum bende doktor size kalmış iyi ya da kötü sorumluluk sizde biz tavsiye ediyoruz ama karar sizin dedi. Benim kocam maşallah bir şeyi duymasın 3 gündür aşı ne zaman aşı nerde olacak bir de iş yerinde konuşuyorlar sürekli geliyor şunun kızı yapmamış hastaneye yatmış şu yaptırmış çok memnun şu hiç duymamış diye rapor veriyo en sonunda neyse sen nasılsa sorar öğrenirsin dedi güç bela sizi kastediyor
Bende oylede dusundum cnm ama hepsi emiyor her bebekte erken cikartmiyorki disini emsinler bakalimBu el emme olayı diş yerleri kaşındıgı için olabilir mi
Burun temizliği yaoiyoruz aspiratorle ama videodaki gibi degul, izledik onu da ben biraz korktum genzine kaçar diyeO doktorun burun temizliği videosunu da izlediniz mi orda şırıngayla mutlaka temizleyin diyor hatta her beslenme öncesi biz günde 1 2 anca yapabiliyoruz siz yapıyo musunuz