2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Bunları tüm arkadaşların dediği gibi hamile kalınca artık hangi yıl hangi ay doğum yapacaksanız o başlıkta konuşsanız yada siz yeni bir başlık açsanız bakın bir soru sordunuz birsürü kişi yanıt verdi ihtiyaç olur olmaz vs vs bizlerin küçüçük bebekleri var inşallah dizinde olur gecemiz gündüzümüze karışmış bir fırsat bulup buraya giriyoruz mesela ben uyandım emzirdim kustu altına yaptı üst değiştirdim şimdi uyutup bir sonraki seansa kasar bende biraz dinlenecem saat 3.30
Demem o ki şuraya giriyorum acaba gaz şikayeti göğüs ucu yarası hakkında ne öğrenebilirim yada benim bildiğim bir konuda başkalarına nasıl yardımcı olabilirim ama sizin kv muhabbetinden başka doğmamış çocuğa don biçmenizden başka birsey okuyamadım bu başlığa ara ara birileri gelip herkesin ban yemesini sağlayıp gidiyor sözüm meclisten dışarı o yüzden takmayın bu konuyu buradaki insanların da daha fazla zamanını almayın
Esen kalın
Hay ağzına sağlık, ayy içim şişti kalp kırmayım diye la havle dedim ama son raddeye gelmiştim çıkıveriyodu ağzımdan senin kadar kibar olur muydu bilmem.

Canım oğlum iki ayda ne çok şey gördü geçirdi bu Dünya’da 🥲
Teyzeleri biz babasıyla iyileştik, babam da iyi. Ablam ve annem de pozitif çıktı ama durumları iyi, böyle böyle aşıcaz bu günleri inşallah 🥰
Yaaa güçlü kuzum benim maşallah sana. Geldi geçti dilancım aman boşver hayırlısıyla geçecek bu günlerde. Düşününce neler neler yaşadık baksana hepimizde.

Evet canım ben sormuştum teşekkür ederim düşünüp paylaştığın için ❤
Şuan Allah yoluna gidiyor herşey doğru düzgün ne sağım yapabiliyorum ne emzirebiliyorum
Sütüm de artmadı
Demekki düzensizlikten böyle
Olabilir canım, bebek istedikçe ver sen memeyi, sonra vakit olursa masaj bölümünde sağım yap gelmese bile uyarmış olursun göğsünü.

Kızlar merhaba. Ben dün akşamdan beri kafayı yicem sanırım. Sürekli çocuk doymuyor kafasındayım. Eskiden göğüslerim sert ve iri olurdu şimdi yumuşacık. Kızım da doğru düzgün emmiyor dün akşamdan beri. Sürekli uuumak istiyor ama uzun uzun da uyumuyor yarım saatte bir uyanıyor azıcık emiyor bazen hiç emmiyor tekrar uyuyor. Mama veriyorum onu da almıyor. Çocuk sanki sürekli aç kalmış benim sütüm ona yetmiyor gibi hissediyorum. Ağlayacağım artık stresten. Bir akıl kızlar ya.

Canım göğsümüz terbiye oluyo artık sert olmaması süt yok anlamına gelmez ki, aksine bu dönemde sert olursa mastit olmuşsun demektir. Lütfen onu baz alma.

Çişli bez sayısı önemli günde 5-6 kez çiş yapıyorsa doyuyormuş böyle rahatlayabilirsin bence. Açken uyuyabileceğini sanmıyorum ben. Atak haftası huzursuzluğu da yaşıyor olabilirsiniz. O zaman sık sık memede kalmak istiyorlarmış ve az emiyorlarmış.

Kızlar bende tecrübeli annelere sormuş olayım bu göğüs ve göbekte kararma oldu benim. Bu ne zaman geçer ve geçer mi ?

Bir de oğlumun sırt ve kulaklarında tüyler var hala bunlar dökülecek diye biliyordum ne zaman dökülür ki bu?

Benim çizgi var o duruyo hala, göğsüm de siyah. Bakalım ne zaman geçecek. İnşallah geçer.

Büyük kızımda siyah gibiydi hatta kollarında bacaklarında tüyler vardı dökülür dediler dökülmedi rengi açıldı, sarı tüy oldular. 🙈🙈 şimdi bile yakından bakınca belli oluyorlar sarışın olunca anlaşılmıyor ama.

Hay ağzına sağlık, ayy içim şişti kalp kırmayım diye la havle dedim ama son raddeye gelmiştim çıkıveriyodu ağzımdan senin kadar kibar olur muydu bilmem.
Bende derim ban yerim diye sustum ama donunda dayanamadım zaten uykusuzum 🥱😴🥱😴

Kızlar kızım 2-3 gündür ellerini ağzına götürüp emiyor dün doktor ben sormadan bu aydan sonra ellerini emebilir dedi ama yine de acaba aç mı diye düşünmeden edemiyorum sizin bebeklerde emiyor mu öyle ? akşamlarıda sütüm çok azalıyor gibi hissediyorum
Hemde nasil emiyor emzirdikten sonra bende acmi diye dusunmustum emzigi denedim ama emzigi verdigim zaman yuzunu burusturup atiyor o zaman doymus diyorum bizimki doyduktan hemen sonra emzik hic almaz zaten genelde uyurken veriyorum ama ddmemek amacli bi kere acken emzik vermistim nasil ses cikarta cikarta emiyordu yavrum sut geliyor sandi hemen emzirdim ben oyle anliyorum canim ve benimkide ellerinin hepsini agzinin icine sokuyor artik ellerini taniyor ya ondan dolayi yapiyorlar
Kızlar 3 aylık bebeğim ve son bir aydır cok kusuyor ama fışkırırcasına .. sağıp biberonla verıyorım. Acaba hızlımı yiyor. Emziren anneler siz naısl kaç dakıka emzırkyorsunuz?? Kaç saatte bir meme verıyorsunuz?
ben memeyi buraya bakarak saat tutarak veriyordum o donemde fazla kilo almamisti o yuzen kizim ne zaman isterse veriyorum gunduzleri saat dilimleri saat başi yada 1.5 saatte bi istiyor saat basi oldugunda 7 dk emiyor 1.5 saatte bi oldugunda da 15 dk emiyor bazen 20 zaten 20 yi gecince fazla geliyor bi muddet sonra kusuyor geceleri 3 saati buluyor bazi gece sagdigim sutu biberonla veriyorum bi doktora goster canim kontrole gittiginde ciddi kusmasi vede kilo alimi normalse 2 yasina kadar surer deyip ilac vermiyorlar zaten bizim doktor 1 yas öncesinde ilac tavsiye etmiyor bizede oyle demisti benimki bir defa fiskirarak kusmustu digerlerinde cok kusuyordu ama masallah azaldi
Günaydın güzel anneler ve minnoş bebişler, iyi pazarlar hepimize 💖

Ben yarın işe başlıyorum bakalım neler olacak.
allah kolaylik versin canim 🌸

Aynen beni anlayan biri! Burnu cok tıkalı serım sıkınca genizine gidiyor pda balgam yapıyor doktora soyledım ama hayır mideye iniyor dedi(!) anlam veremedjm.. sonrada kusunca ıcınde yapıs yapıs balgamda goruyorm ama su sıralar fıskırtıyor korkuyorum acıkcası kılo verıcek diye
Bende balgam görüyorum kustugunda. Eğer üşütmüş olsa ateşi çıkar başka tepkilerde olur. Ama sadece balgamlı kusunca aklıma serum fizyolojikden başka bişi gelmiyor çünkü benim kız yutuyor hemen burnunu açarken.
bende kilo alamıyorsa diye tedirgin oluyorum. Ne denersem deneyim çocuk kusuyor. Doktor kusmasını umursamadıgı için bi ara inek sütüyle mi alakalı deyip süt ürünlerini yemeyi kestim yine de kustu

Günaydın kızlar
Buzlukta sakladığınız sütleri ne kadar zaman tutuyorsunuz
Birde bızluktan aldığınız gibi benmari şekilde mi ısıtıyorsunuz yoksa çıkarıp çözündükten sonra mı ısıtıyorsunuz

Arkadaşlar aklıma gelmişken yazayım yulaf çok sut yapan birşey. Yulaftan granola yapıyorum son zamanlarda hem tatlı oluyor. 2 su bardağı yulaf koyuyorum bir kaba. Bir kasenin içinde bir kaşık hindistan cevizi yağı, 3 kaşık bal birazda maple syrup (akçaağaç şurubu) ekliyorum. Ama onun yerine pekmezde eklenebilir, zaten tariflerde pekmez var ama ben burda bulamadim. Bu seferki yapısımda içine kabak çekirdeği ve ayçiçeği çekirdek içi de koydum.
Bu karışımı yulsflarin üzerine döküp karıştırıp fırına veriyorum yarım saat tutuyorum fırında. Arada fırını açıp karıştırıyorum. Başka türlü yulaf yiyemedim bu hem tatlı hem yulaf sütü artırdı biraz. Sabahları bu karışımı süte karıştırıp yiyorum. Laktozsuz sut kullanıyorum gaz yapmasın bebeğe diye.
Canım bende kaseye yulaf incir badem kuru üzüm kuru kayısı çekirdek içi azar azar koyuyorum, akşamdan hazırlıyorum sabaha karşı uyandımı emzirdikten sonra keçi sütü ısıtıp karıştırıp yiyorum sonra uyuyorum. Uyandığımda da kahvaltı yapıyorum

b

benim ilk çocukta 2-3 ay gözü aktı kafası soğuk aldı diye ondan herhalde bir üşütmeme derdim var. ama yine de yelek vs işini bıraktım Allahtan

ben de ped koyuyorum ama yine belli yine belli şimdi kayınvalideme geldim haftasonu buradayım, eşim çalışıyor, dün verem aşısını filan olduk ateşlenir diye ne olur ne olmaz buradayım. ama kayınpeder de evde ne giyicem şaşırdım her şeyden belli
Ben birinin yanında çıkarıyorum canım yoksa çok belli oluyor yada bol tişört üstüne hırka giyiyorum kamufle etmeye çalışıyorum 🙈

Günaydın kızlar
Birde bızluktan aldığınız gibi benmari şekilde mi ısıtıyorsunuz yoksa çıkarıp çözündükten sonra mı ısıtıyorsunuz
3 ay saklaniyor kuzum çozulme olayi direk çözemiyorsun cunku bakteri uruyor onun icin binkac saat dolabin rafina koyuyorsun daha sonra disari cikariyorsun 24 saat icerisinde kullanman gerekiyor

Günaydın arkadaşlar 🙂inşallah herkes iyidir melekleriyle 🙂 benim kızım 2. Ay aşılarını olacak bir de rota mı ne Bi aşı varmış yaptıran yaptırmayan fikri olan var mı? Kalça ultrasona bakıldı göz için teste gidecek aşıyı duydum bende doktor size kalmış iyi ya da kötü sorumluluk sizde biz tavsiye ediyoruz ama karar sizin dedi. Benim kocam maşallah bir şeyi duymasın 3 gündür aşı ne zaman aşı nerde olacak 🤦🏻‍♀️ bir de iş yerinde konuşuyorlar sürekli geliyor şunun kızı yapmamış hastaneye yatmış şu yaptırmış çok memnun şu hiç duymamış diye rapor veriyo 😂 en sonunda neyse sen nasılsa sorar öğrenirsin dedi güç bela sizi kastediyor 😂😂😂

Canım oğlum iki ayda ne çok şey gördü geçirdi bu Dünya’da 🥲
Teyzeleri biz babasıyla iyileştik, babam da iyi. Ablam ve annem de pozitif çıktı ama durumları iyi, böyle böyle aşıcaz bu günleri inşallah 🥰
Çok geçmiş olsun canım acil şifalar dilerim.

Emzik aldı benim bebeğim her an emiyor yani uykuda olmadığı her an emzik emiyor ama aç değil onların emme refleksi çok birde meme versem onuda alır doyduğunu bilemiyor kusuyor yada aşırı gaz oluyor sonra
Emziği benim kız bazen alıyor bazen öğürür gibi yapıp atıyor çok kararsız olacak belli😂 ama 1-2 kez denedim açken cakcuk emiyor emziği
Hemde ne emmek beni o kadar şevkle emmiyor yani 🤣🤣 kendilerini tanıyorlar kimi zamanda aç diye emiyor zamanla ayırt edersin sende eminim çoğumuzun bebisinde durum ayni dogumlari ayni olunca güncellemeleride ayni oluyor bakalim haftaya ne olacak😇
Aynen nasıl iştahla emiyor bir an önce ayırt etsem vala bebeklerin dilinden anlamakta zormuş ya 😬 Her hafta farklı farklı şeyler bakalım bizi neler bekliyor😊
Yaa benımkıde ellerı agzına goturmeye calısıyo şaşı beş oldu yavrum🤦🏻‍♀️😅 goturunce de kusuyor ogurmesı gelıyo. Ac oldugubu dusunuyorum bende yedırıyorum aç demek degılmıynjs? Bıldıgın ıstahla goturuyor ama
Canım birçok kişi emiyor demiş heralde herzaman aç değilmiş ama ayırt etmek önemli
Rutin oluşturmak lazım aslında. Çok zor biliyorum ama şöyle bir hafta iyice zorlamak gerekiyor. Biz 10.30 gibi uyutmaya alistirdik. Bazen 9 da başlıyoruz bazen 10 gibi başlıyoruz uyutma merasimine :) nadiren 11i bulduğu oluyor uyumasinin. Ondan önce ışıklar kapanıyor ya memede uyutuyorum ya eşim kanguruyla önüne takip uyiyinca çıkarıyor hemen yatağına koyuyoruz
Yatağı dediğim yatağının üzerine koyduğumuz baby Bjorn ana kucağı salıncak. Eğimli onun üzerinde uyuyoe. Hemen ağzına bir emzik
YouTube den ben pispis sesi açıyorum ya da saç kurutma makinesi sesi. Kendimizde pispisliyoruz sesimizi duysun diye. Bir yandan da anankucagini salliyoruz elimizle. Hemen yatağımızın başında, küçük bir ip yaptı eşim, o iple yattigimiz yerden salliyoruz. O şekilde uyutuyoruz sorma çok zor
Illaki eşim ve bende yatağa girmiş olacağız bu arada. Imkanı yok uyumuyor yoksa. Herkes uyku moduna girecek oyle. Böyle böyle alistirdik 10.30 gibi uyuyor her aksam
Ne güzel alıştırmışsınız aslında dediğin gibi istikrarlı olmak lazım alıştırana kadar vazgeçmeden devam etmeli açıkçası ben çoğunlukla uyumuyor deyip pes edip bırakıyorum. Ama bu ara gündüz çok uyuyor onu da nasıl uyutmadan durabilirim bilmiyorum uykusu gelince huzursuzlanıyır ağlıyor çünkü.

Rutin oluşturmak lazım aslında. Çok zor biliyorum ama şöyle bir hafta iyice zorlamak gerekiyor. Biz 10.30 gibi uyutmaya alistirdik. Bazen 9 da başlıyoruz bazen 10 gibi başlıyoruz uyutma merasimine :) nadiren 11i bulduğu oluyor uyumasinin. Ondan önce ışıklar kapanıyor ya memede uyutuyorum ya eşim kanguruyla önüne takip uyiyinca çıkarıyor hemen yatağına koyuyoruz
Yatağı dediğim yatağının üzerine koyduğumuz baby Bjorn ana kucağı salıncak. Eğimli onun üzerinde uyuyoe. Hemen ağzına bir emzik
YouTube den ben pispis sesi açıyorum ya da saç kurutma makinesi sesi. Kendimizde pispisliyoruz sesimizi duysun diye. Bir yandan da anankucagini salliyoruz elimizle. Hemen yatağımızın başında, küçük bir ip yaptı eşim, o iple yattigimiz yerden salliyoruz. O şekilde uyutuyoruz sorma çok zor
Illaki eşim ve bende yatağa girmiş olacağız bu arada. Imkanı yok uyumuyor yoksa. Herkes uyku moduna girecek oyle. Böyle böyle alistirdik 10.30 gibi uyuyor her aksam
Siz orda yalnzsinz duzen daha kolay olur valla. Ben tam oturtmaya calisiyorum cat kapi biri geliyo esimn vardiyasi degisiyo 2 gunde bir bazen gece 1de geliyo uyandiriyo anliycn bi duzen kirmak bana imkansz gibi

Günaydın kızlar
no frostlarda 6aya kadar saklanıyor. 3ay yazan siteler normal buzluklu eski tip dolaplardan bahsediyor.
buzluktan önce alta indiriyorum. sonra cam biberona koyup kaynar suda ısıtıyorum. direk ateşe maruz bırakılmıyor.

Sabah yazdım ama gelmemiş sanırım. Günaydın arkadaşlar 🙂 inşallah herkes iyidir melekleriyle 🙂 benim kızım 2. Ay aşılarını olacak bir de rota mı ne Bi aşı varmış yaptıran yaptırmayan fikri olan var mı acaba diye merak ediyorum. Benim kocam maşallah bir şeyi duymasın 3 4 gündür aşıyı duydu araştırma yapıp bana geliyo şöyle böyle imiş şunun kızı yapmamış hastaneye yatmış şu yaptırmış çok memnun oldum demiş 😂sonra bana laf sokmak için neyse sen zaten sorar öğrenirsin diyo 😂 sizi kastediyor

X