2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Kacıncı ayda suan her ay 7-10 gün atakları oluyormus bebeklerın belkı suan o donemdesındır. Benımkının ılk 2 ay cok gazlıydı. Gaz ılacı aldım rahatladım ama sabah 8.30 lara kadar uyumadıgımk bılırım
Az önce baktım atak haftasına dha var diyor. Dogdugundan beri böyle iki buçuk aylık oldu hala düzelmedi saat 3 oldu yine. ancak uyudu

Kızlar 3 aylık bebeğim ve son bir aydır cok kusuyor ama fışkırırcasına .. sağıp biberonla verıyorım. Acaba hızlımı yiyor. Emziren anneler siz naısl kaç dakıka emzırkyorsunuz?? Kaç saatte bir meme verıyorsunuz?
Benim ki memeye düşkün degil gündüzleri 2 / 3 saatte bir akşam sekiz ile bir arası 1.5 saat de bir emiyor. Meme de beş ila on dakika arası duruyor. Uzun uzun emmiyor.

İlk cocugum 20 dakika emerdi ama cok kusardı. Cok da gazı vardı.

Kızlar 3 aylık bebeğim ve son bir aydır cok kusuyor ama fışkırırcasına .. sağıp biberonla verıyorım. Acaba hızlımı yiyor. Emziren anneler siz naısl kaç dakıka emzırkyorsunuz?? Kaç saatte bir meme verıyorsunuz?
Bizim de öyleydi emzirdikten sonra foş diye kusuyordu emzirip yatağa koltuğa koyuyordum şimdi biraz dik tutuyorum sakin hareket ediyorum gazdan da yapıyor gazla beraber fışkırıyor

Merak ettıgım lohusayken kaç gün biri yanımızda olmalı. Yanı ılla bırı mı olmalı yanımızda. Kv cok konusuyor, herseye karısır. Ve bılıyorum depresyona girerim. Bu yuzden kaygılanıyorum
Bunları tüm arkadaşların dediği gibi hamile kalınca artık hangi yıl hangi ay doğum yapacaksanız o başlıkta konuşsanız yada siz yeni bir başlık açsanız bakın bir soru sordunuz birsürü kişi yanıt verdi ihtiyaç olur olmaz vs vs bizlerin küçüçük bebekleri var inşallah dizinde olur gecemiz gündüzümüze karışmış bir fırsat bulup buraya giriyoruz mesela ben uyandım emzirdim kustu altına yaptı üst değiştirdim şimdi uyutup bir sonraki seansa kasar bende biraz dinlenecem saat 3.30
Demem o ki şuraya giriyorum acaba gaz şikayeti göğüs ucu yarası hakkında ne öğrenebilirim yada benim bildiğim bir konuda başkalarına nasıl yardımcı olabilirim ama sizin kv muhabbetinden başka doğmamış çocuğa don biçmenizden başka birsey okuyamadım bu başlığa ara ara birileri gelip herkesin ban yemesini sağlayıp gidiyor sözüm meclisten dışarı o yüzden takmayın bu konuyu buradaki insanların da daha fazla zamanını almayın
Esen kalın

Kızlar kızım 2-3 gündür ellerini ağzına götürüp emiyor dün doktor ben sormadan bu aydan sonra ellerini emebilir dedi ama yine de acaba aç mı diye düşünmeden edemiyorum sizin bebeklerde emiyor mu öyle ? akşamlarıda sütüm çok azalıyor gibi hissediyorum
Emzik aldı benim bebeğim her an emiyor yani uykuda olmadığı her an emzik emiyor ama aç değil onların emme refleksi çok birde meme versem onuda alır doyduğunu bilemiyor kusuyor yada aşırı gaz oluyor sonra

Benimde kızım çok kusuyor 65 günlük. 3. Haftasından beri çok kusuyır. Doktora defalarca söyledim kilo alıyorsa fazlasını kusıyır diyor. Ben genelde iki saate bir emziriyorum geceleri bu süre uzuyor tabi.
bizim kızda balgamlı kusuyor. burnunu açarken çok yutuyor serum fizyolojik sularını ondan balgamlı olduğunu düşünüyorum
Aynen beni anlayan biri! Burnu cok tıkalı serım sıkınca genizine gidiyor pda balgam yapıyor doktora soyledım ama hayır mideye iniyor dedi(!) anlam veremedjm.. sonrada kusunca ıcınde yapıs yapıs balgamda goruyorm ama su sıralar fıskırtıyor korkuyorum acıkcası kılo verıcek diye

Benim ki memeye düşkün degil gündüzleri 2 / 3 saatte bir akşam sekiz ile bir arası 1.5 saat de bir emiyor. Meme de beş ila on dakika arası duruyor. Uzun uzun emmiyor.

İlk cocugum 20 dakika emerdi ama cok kusardı. Cok da gazı vardı.
Kaç aylık suan kılosu nasıl acaba .. ya ben ne kadar versem bılemedım. Az verıyorum kusmasın diye ama ıstıyor verıyorum fıskırtıyor napocam anlamadkm bişi

Kızlar kızım 2-3 gündür ellerini ağzına götürüp emiyor dün doktor ben sormadan bu aydan sonra ellerini emebilir dedi ama yine de acaba aç mı diye düşünmeden edemiyorum sizin bebeklerde emiyor mu öyle ? akşamlarıda sütüm çok azalıyor gibi hissediyorum
Hemde ne emmek beni o kadar şevkle emmiyor yani 🤣🤣 kendilerini tanıyorlar kimi zamanda aç diye emiyor zamanla ayırt edersin sende eminim çoğumuzun bebisinde durum ayni dogumlari ayni olunca güncellemeleride ayni oluyor bakalim haftaya ne olacak😇

Emzik aldı benim bebeğim her an emiyor yani uykuda olmadığı her an emzik emiyor ama aç değil onların emme refleksi çok birde meme versem onuda alır doyduğunu bilemiyor kusuyor yada aşırı gaz oluyor sonra
Yaa benımkıde ellerı agzına goturmeye calısıyo şaşı beş oldu yavrum🤦🏻‍♀️😅 goturunce de kusuyor ogurmesı gelıyo. Ac oldugubu dusunuyorum bende yedırıyorum aç demek degılmıynjs? Bıldıgın ıstahla goturuyor ama

Ayni benim gibi olmussun benim geri geldi senin gelir beslenmene dikkat et ben etmiyordum simdi hersey yapiyorum takviyelere basla sutun normale döner
Takviye olsrak ne mesela
Yeşil uclu sonda alıyorsun resimdeki gibi yeşil taraf-ı biberonun içine Dig er ucu memenin üstüne bantla yapistiriyorsun. Biberonun kafasında 3 delik var birinden geçiriyorum eskiden komple ağzı açık olurdu ama şimdi eliyle falan çekiyor dökülme olmuyor. Bundan bi sonraki uç mavi olacak önümüzdeki ay kullanırım ama o delikten geçmezse daha uygun bi biberonun ucunu kesip kullanacağım
Biberon höğüs hizasındamı durcak yoksa farketmezmi

Gece 3 saat oluyor gündüz ise istediği her zaman meme veriyorum genelde 2 saatte bir. Hiç biberon vermiyorum sadece emziriyorum

Yaa benımkıde ellerı agzına goturmeye calısıyo şaşı beş oldu yavrum🤦🏻‍♀️😅 goturunce de kusuyor ogurmesı gelıyo. Ac oldugubu dusunuyorum bende yedırıyorum aç demek degılmıynjs? Bıldıgın ıstahla goturuyor ama
Doktor Osman Gönülal'in YouTube'da videolarını izleyebilirsiniz 2 aylık 3 aylik bebek dönemlerinde bunu anlatıyor benim oğlum da elini ağzına götürüyor bu dönemde

Benim ki de emiyor bazen acıktıgı için emiyor memeyi verince alıyor.
Gün içinde cok sık elini emmedigi için her emdiginde meme yi teklif ediyorum

beş kere bu olay yaşanıyorsa birinde ac oluyo dördünde memeye gelince aglıyor istemiyor tok oldugunu düşünüyorum
Osman gonulal'in videolarında izlemiştim bu dönemde elini tanimaya çalışıyormuş ilk defa eliyle yemek yemek için adımlar atıyormuş ileriki donemler icin, o yüzden sık sık bütün halinde elini ağzına götürür diyor. Benimki de böyle el yemekten bir hal oldu 😂 el ağzında bazen tükürük de çok oluyor

Benimkide ya kaç gündür gündüz uyuyor geceleri 2 buçuk 3 e kadar uyumuyor nasıl değiştireceğim bu düzeni bilmiyorum alıştı resmen. Uykusuzluktan sütüm azaldı ya😔
Rutin oluşturmak lazım aslında. Çok zor biliyorum ama şöyle bir hafta iyice zorlamak gerekiyor. Biz 10.30 gibi uyutmaya alistirdik. Bazen 9 da başlıyoruz bazen 10 gibi başlıyoruz uyutma merasimine :) nadiren 11i bulduğu oluyor uyumasinin. Ondan önce ışıklar kapanıyor ya memede uyutuyorum ya eşim kanguruyla önüne takip uyiyinca çıkarıyor hemen yatağına koyuyoruz
Yatağı dediğim yatağının üzerine koyduğumuz baby Bjorn ana kucağı salıncak. Eğimli onun üzerinde uyuyoe. Hemen ağzına bir emzik
YouTube den ben pispis sesi açıyorum ya da saç kurutma makinesi sesi. Kendimizde pispisliyoruz sesimizi duysun diye. Bir yandan da anankucagini salliyoruz elimizle. Hemen yatağımızın başında, küçük bir ip yaptı eşim, o iple yattigimiz yerden salliyoruz. O şekilde uyutuyoruz sorma çok zor
Illaki eşim ve bende yatağa girmiş olacağız bu arada. Imkanı yok uyumuyor yoksa. Herkes uyku moduna girecek oyle. Böyle böyle alistirdik 10.30 gibi uyuyor her aksam

Takviye olsrak ne mesela

Biberon höğüs hizasındamı durcak yoksa farketmezmi
Bebek çekerse aşağı hizalarda da durabilir çekince geliyor ama mesela benim oğlum bazen uyuyor içmek istemiyor ben omuz hizams getiriyorum kendisi akinca yutmak zorunda kalıyor. Sen onu görerek ayarlarsın sondadan süt veya mama geçince gözüküyor. Bebeğin ağzına gelen kısmı biraz uzun bırak yabi meme ucuna yapıştırınca 3 cm falan fazlalık olsun ki dışarı akmasin

Merak ettıgım lohusayken kaç gün biri yanımızda olmalı. Yanı ılla bırı mı olmalı yanımızda. Kv cok konusuyor, herseye karısır. Ve bılıyorum depresyona girerim. Bu yuzden kaygılanıyorum
Birinin olmasına gerek olup olmadığı kişiye göre değişir. Benim annem vardı ama olmasa da olurdu altından kalkardik eşimle. Hastanede ayağa ilk kalkıştan sonra hiç oturmadım. Eve gelir gelmez bebeğimin eşyalarını ben hazırladım dusumu kendim alıp giyimdim. Bebeğimin eşimle annem yıkadı ben giydirme işini yaptım hep oturur pozisyondaydim ilk günüm de 2 posta hastaneden gelen çamaşırları makinaya atıp serdim ertesi gün bebeğimin kıyafetlerini zevkle utuledim. Biraz acım vardı ama her şeyi ben kendim yapmak istedim .Hazirladigim lohusa yatağında tüm ısrarlara rağmen gidip uzanıp yatmadım dediğim gibi bakanım da vardı. Annem mutfakta sürekli güzel yemekler pişirdi bizi Sağ olsun eğer olmasaydı onu da yapardım. Siz de eğer kimseyi yaninizda istemiyorsanız eşinizle yapabilirsiniz illa birine gerek yok. Önceden buzluğa bolca yemeklik konserveler atın yemek çok önemli çok acıkıyorsun emzirdiği için. Bebeğin bakımı da zaten iç güdüsel belki ilk gün eğilip yıkayamazsın 5 gün yıkarsın gibi.
Bu arada erkek bebeğin olursa senin de bir gün kayınvalide adayı olacağını unutma ne ekersen zamanı gelince onu biçersin...

X