2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Selam güzel anneler. Bizim bı sorunumuz var sizde nasıl durum merak ediyorum. Oğlum nerdeyse bı haftadır meme aşığı oldu ve emziği asla istemiyor hatta ağlıyor. Gündüz normal bı sorun yok ama uyku zamanlarında özellikle gece ağlıyor uykuya gecemiyor inliyor. Gece sabaha karşı devamlı uyanıp ağlıyor ama nasıl ağlamak. Dişten diye düşündüm ama şuan 6 disi var hiç böyle sorun olmadı. Biraz hasta ama ateş vs sorunumuz hiç olmadı. Var mı fikri olan?

Oyyy ne guzell ..bizim her ay 400 tl özel muayne bazen de menenjit asılı ile 800 u buluyor bu ay da menenjit aşımız var..bu nedenle sordum. Açıkçası bakıcı başlayınca masraflar arttı. Ben hemşiremizle bir görüşeyim.

Biz de izmirde yaşıyoruz. 11 aydır Aksamakta Hakan Murat Balım a gidiyoruz. Açıkçası istediğim anda arayabilmek soru sorabilmek için hep özel tercih ettim. Ama artık hem bakıcı masrafı hem özel hem de menenjitcasisinin 2. Dozu denk geldiği için kararsız kaldım. Ben öğretmenim 9 eylül için sigorta mi gerekli acaba ? Yoksa 657 geçerli olur mu? Nasıl randevu alınıyor? Behçet Uz da da var midir? Bir araştırayım.

Alerji de olabilir mi hırıltı?
Ayyy... Ben ise basladigim için gece saat başı uyanıyor işten gelince salonda otururken emmek istiyor açlıktan olduğunu dusunmuyorum.. herhalde yanindamiyim diye kontrol ediyor gunlerdir boluk porcuk uyku ile okula gidiyorum. Belki sizin ki de sizi yaninda hissetmek istiyordur

Daha dün teyzemle konusuyodum diyorum kı gece uyanıp bi aglıyo sankı çimdiklemişim canı acımıs gbi. Kalkıyor emiyor 10 dakıka gecmeden tekrar kalkıyo emmek ıcın degıl ama gogsume koyuyorum orda uyuyo sonra besıge alıyorum tekrar uyanıyo yanı anlamıyorum . Ama bu dönem bütün bebeklerde var aynı durum gece uyumama sık uyanma aglama .

Canım inankı saglık ocagında bizimle ilgilenen hemşirenin de numarası var hatta bazen sorun oluyo Özele gitmeden once ben ona resım atıyorum o bakıyo ona gore doktora goturuyorım yada aklıma bise takılıyo arayıp soruyorum . Bizim de cok sukur maddi olrak kendımıze yetıyoruz hanı özele de gotursem eşim yok demez ama gereksız oluyor rutin seyler cunku

Yok canım yanima aldığımdada aynı maalesef derdini anlamadım ki kuzumun

Bizimde tam böyle. Bide dudak bukuyo ama gözler kapalı. Biraz emiyo uyuyo sonra yine. Açlıktan da değil aç olsa güzelce emer öyle 5 10 saniye emip bırakmaz. Umarım geçer biran önce

Bende istediğim zaman arayabilmek için özel tercih etmiştim hatta tanınmış bir doktordu. Gece bile arayabilirsin demişti ama adamla iletişim kuramadım. Aradığımda dinlemeden şöyle yap böyle yap diyen birisiydi sinir oldun ve bıraktım. Aynen menenjit ve muayane masrafı 960 TL istediler en son Eşimin bir arkadaşı önerdi bize de burayı. Rutin kontroller ve aşılar için ben memnunum açıkcası.
9 Eylül Üniversitesi Hastanesi içinde ayrı bina Nevvar Salih İşgören Çocuk Hastanesi olarak geçiyor. 4 katlı bina sadece çocuklara özel o yüzden kalabalık olsa bile hep bebekler var. Perşembe günleri 16:30’dan sonra internetten randevu alıyorum ben. Ekran resmi atacağım.

Sağlıklı çocuk izlem polikliniği yazınca kendi sitesi açılıyor. Sayfanın altına inince randevu için yine en aşağıdaki sağlıklı çocuk izlem polikliniği / internet yazıyor. Oraya tıkayıp randevu oluşturabilirsin. Bende memur değilim ama sigortalı çalışanım. Oğlum benim üzerimden bakılıyor. Sizinde bir sorun olacağını sanmıyorum.

Kızlar aranızda gece beslenmesini kesen ya da kesmeyi düşünen var mı? Oğlum 30 kasım’da yaşına girdi. Gece 2 kere kalkıyor, emziriyorum. Kendi bırakırsa uyandırmam ama emmek için kalktığı süre boyunca kesmeyi düşünmüyorum. Ama çoğu doktor 1 yaşından sonra kesilmeli diyor. Kesmek zorunda mıyız? Tercih mi? Siz ne düşünüyorsunuz?

12. ayda uyku gerilemesi varmış Bizimki sürekli emmek istemiyor ama kucağımda gözleri yarı açık uyuyor. Dalamıyor 1-2 saat. O şekilde yerine koyarsam uyanıyıp ağlıyor. Babasında da durmuyor kesinlikle. Sanki yabancı birindeymiş gibi katıla katıla ağlıyor. Benim kucağıma gelince koyuyor kafasını öyle yatıyor. Çok zor geçiyor uykuya. Bu dönem anneye düşkünlüğü artıyormuş o yüzden sanırım sadece beni istiyor yavrum. Güzel bişey ama gece çok yoruluyorum artık
Ne ataklardan ne gerilemelerden geçtik, bu da gelir bu da geçer

Acikcasi benim kızımda çok uyaniyo yani emmek istiyo emzik niyetine goruyo bı çok kez de yazdım bunu gündüzde sıkıntı yok gece dalamiyo bu yüzden geçen doktora gittim gece beslenmesini keseceksin sen emzirdikce susuyo ve bu sefer de şu için uyanıyor dedi ayarlayamazsin onu ilk basta uyanislarina göre şu ver dedi gerçekten o çok etkiliyo deliksiz uykuyu .. 6 aydan itibaren gece 6 saat beslenmeden durabilirlermis benim mi için el vermiyo öyle bazıları anlatiyo hiç uyanmiyo vs şöyle böyle bünye meselesimi bı sıkıntısı olmadıgi zaman bile üç kere aynı saatlerde uyanir . Kesmeyi düşünüyorum açıkçası yani sırf doymuyo düşüncesiyle mama bile aldım yarısi Cop

Bir de 12. ay gerilemesinden sonra uykuları derinleşip daha kolay uyumaya başlıyorlarmış, onun hayaliyle yaşıyorum
Bizde yaşına girerken uyku gerilemesi yaşamıştık şimdi 13 ayına 1 hafta kaldı çok daha kolay geçiyor uykuya. Gece de emeceği zamanlar hariç uyanmıyor. Gündü uykularımız 1e düştü yorgun düştüğü için de hemen uyuyor olabilir ama emin değilim

Ya evet 6 ay da çok küçük ya ben kıyamam yani. Emzik niyetine kullanması zor senin için ama çok sık uyanıyorsa en azından 1 yaşından sonra gece beslenmesini kesmek ya da 1’e düşürmek daha sağlıklı olabilir. Bende açlıktan uyandığını düşünmüyorum ya geri uykuya dalmak için ya da anne kucağı için uyanıyor olabilirler. Büyümeleri için uyumaları da gerekli ama ya ne bileyim kesmeye de kıyamam. Demir 2 kere kalkıyor her hangi bir sıkıntısı yoksa. Genelde 12:30 ve 4:00’de uyanıyor. Ona da alıştım zaten bazen uyanmadığında ben yine uyanıyorum zaten
Biraz daha büyüsünler bakalım belki kendileri bırakır

Ay bu gerçek miymiş ben bizi umutlandırıyorlar sanıyordum sen böyle yazınca bi rahatlama geldi bana, darısı bize inşallah

Anladım canım maşallah kuzuya benimki ileri doğru sürünmeye başladı emekleme hala yok. Hayırlısı olsun elbet olur ne diyim. Maşallah.
İyi geceler arkadaşlar . İnşaallah herkes iyidir bebişleri ile . Bi şey soracağım menenjit aşısınıyaptırdınız mı
Canım biz 3, 5 ve 13 üncü aylarda yaptırmayı planlamistik doktorumuzla. 3. Dozu bu ay yani artık bitiyor.
Kızlar 2021 aralık annelerıne bakıyorum dogumlar baslamıs bi tuhaf oluyo içim
Hiç sorma geçen haftalarda eltim doğum yaptı bir ona baktım bir kendimize çok duygulandım.
Canım ne yaptınız sonlandırdıniz mi merak ettim seni. Hala emerek uyuyor kuzum ya. Valla yoruldum artık. Bazen de sallayarak uyuyor. Seninki nasıl.
Kızlar eğitici köpekçiği sipariş verdik ogluma inşaaallah ilgisini ceker A acemianne92 kıızn memnunmu canım
Çok seviyo canım şarkılarında dans ediyor çok hoşuna gidiyor. İnşallah oğlun da sever.

Kizlar nasılsınız uzun zamandır okudum ama yazamadım. Alıntılara bile şimdi cevap yazabildim. Biz bu aralar sıkıntılıyız yine. Kızım 2 - 3 gündür ishaldi. Dün sabah yine yaptı baktık kakasinda kan var. Panikle doktora götürdük. Baktılar poposunda çatlak oluşmuş. İshalden de oluyormuş öyle dedi kadın. 2 krem verdi gönderdi. Bu ara ishalden ve poposunda dolayı uykuları bölük pörçük. Çok yoruldum bu günlerde. Gece beslenmeyi hala kesmedim kesmeyi hiç dusunmedim kendi bıraksın düşüncesindeyim. Çünkü ela zaten emerek uyuyor siz nasıl uyutuyorsunuz bebisleri.

Çok geçmiş olsun canım. Valla hepimizde ayrı dertler bizim de kan testinde demir depoları boş çıkınca demir ilacının dozunu yükselttik ayda 2 kere kan veriyoruz hala belli değerler normale dönmedi. Devlet hastanesindeki doktor akdeniz anemisinden şüphelendi biz de korktuk, eğitim araştırmaya gittik daha ayrıntılı tahlil yapıldı falan derken sürekli koşturuyoruz. Çocuklar büyüdükçe dertleri de büyüyor. Bende benim kızı emerek uyutuyorum gece emmesine de devam. Şuan keserek onu da kendimi de yıpratmak istemiyorum, nasıl olsa 1 seneye bırakacak emmeyi tamamen

İyi pazarlar hanımlar
Hasta olan herkese geçmiş olsun bizde yaklaşık 1 aydık hastalıklarla uğraşıyoruz resmen Allah bizi çoçuklarımızla sınadı
Kızım önce bağırsak enfeksiyonu ardından alerji ardında idrar yolu enfeksiyonu oldu o arada oğlum orta kulak bende bağırsak enfeksiyonu oldu. Daha teni toparlıyoruz arada okudum ama kimseye birsey yazamadı
Hayatta en önemli şey sağlık gerisi boş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…