2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar merhaba, Demir bugün 12 ay 1 günlük oldu. Normalde sağlık ocağımızda ki ebe bugün için gelin demişti. Ama Demir’in menenjit aşısı geçen ayın 18’in de olduğu için ve aşı araları 21 gün olması gerektiğinden ben aşıya götürmedim. Önümüzdeki hafta götüreceğim. Yani 1-1,5 hafta gecikmesi bir sorun olur mu sizce?
Meraba canım ebeye sormadın mı ?

merve merve canım sende bizim topiktensin demiştik doğum yapmıssın öncellıkle hayırlı olsun . Umarım kızına tez vakıtte kavusursun durumu ciddimi ?

Meraba canım ebeye sormadın mı ?
Yok soramadım canım kızı ameliyat olmuş, diğer ebe de çok yoğundu bekleyemedim. Kayınvalidem de ebe ya o uyardı zaten beni arası 21 gün olsun, canlı aşı çünkü onlar dedi. 1-2 haftadan bişey olmaz dedi ama benim ne kadar pimpirikli biri olduğumu biliyor rahatlatmak içinde öyle demiş olabilir. O yüzden sizlere de sorayım dedim

Bende haberi gördüm ama etkileneceğimi bildiğim için izlemedim. Allah böylelerine nasib etmesin ya gerçekten isyan gibi olucak belki Allah affetsin ama bunlar haketmiyorlar. Minicik yavrulara yapılan zulüm nedir önce müslüme sonra da bu minik yavru 😔
Canım izleme zaten normal bir şiddet değil, şeytan bu kadar kötü olamaz.
Kızlar merhaba, Demir bugün 12 ay 1 günlük oldu. Normalde sağlık ocağımızda ki ebe bugün için gelin demişti. Ama Demir’in menenjit aşısı geçen ayın 18’in de olduğu için ve aşı araları 21 gün olması gerektiğinden ben aşıya götürmedim. Önümüzdeki hafta götüreceğim. Yani 1-1,5 hafta gecikmesi bir sorun olur mu sizce?
Canım sen en iyisi doktoruna yaz, ya da asmyi arayıp hemşireye sor için rahat etsin.

Canım izleme zaten normal bir şiddet değil, şeytan bu kadar kötü olamaz.

Canım sen en iyisi doktoruna yaz, ya da asmyi arayıp hemşireye sor için rahat etsin.
Biz artık özel muayeneye götürmüyoruz kuzum o yüzden doktoru yok ☺️ Üniversite hastanesinin sağlıklı çocuk izlem polikliniği var aşıları ve takibi orada yapılıyor. Olmadı yarın asm’ye sabahtan gidip diğer ebeye sorayım. Umarım gecikmesi sorun olmuyordur

Biz artık özel muayeneye götürmüyoruz kuzum o yüzden doktoru yok ☺️ Üniversite hastanesinin sağlıklı çocuk izlem polikliniği var aşıları ve takibi orada yapılıyor. Olmadı yarın asm’ye sabahtan gidip diğer ebeye sorayım. Umarım gecikmesi sorun olmuyordur
Ben de tam da bunu sormak istiyordum 12 aydan sonra özel Doktora ne kadar sürede bir gitmek gerekir Sizler her ay gidiyor musunuz hala özel doktora?

Ben de tam da bunu sormak istiyordum 12 aydan sonra özel Doktora ne kadar sürede bir gitmek gerekir Sizler her ay gidiyor musunuz hala özel doktora?
Canım ben bastan beri aile hekimine gidiyorum . Bazen de kafama esıyor özele gidiyorum. Kontrol amaclı . Oglum hastalanjncada özelde yaptırıyoruz herseyını . Kafama takılcak bi durum yoksa aylık rutin kontroller için aile hekımı yeterlı diye dusunuyorum . Ona verıcegum para ile ogluma neler neler alırım 🤷🏼‍♀️🤓

İlk 4 ay özel doktora gittik sonrasında zaten yaptıkları rutin kontrolleri aile hekiminde de yapıldığı için gitmemeye başladık. Yani hastalık veya herhangi bir sorun yaşasaydım giderdim ama rutin kontroller için gerek görmedim açıkcası. 7. ayında 9 Eylül Üniversitesinin “sağlıklı çocuk izlem polikliniği” diye bir branşı olduğunu öğrendim ve oraya gitmeye başladık. Sigorta karşıladığı için ücretsiz her şeyine bakılıyor. Menenjit gibi özel aşılarını da yapıyorlar.
Bulunduğunuz ilde varsa tavsiye ederim

Kızlar merhaba uzunca bir zamandır yazamadim nasılsınız umarım bebekler de siz de sağlıcakla sinizdir,,, Ben haftalardır hastalıklarla ugrasyorum bende 1aydir tiroid iltihabı geciriyorum Dr biraz ağır ilaç verdi emzirmeyi bırakmak zorundasin dedi uzule ağlaya bıraktık emmeyi...
Tecrübeli anneler bana bir bakiverin geceleri napacagm konusunda yardım edin marketteki İcim in Pınar in devam sutlerinden aldım nekadar vermeliyim bilemedim 3hafta sonra yaşına girecek, please help mee💐💐💐

Kızlar merhaba uzunca bir zamandır yazamadim nasılsınız umarım bebekler de siz de sağlıcakla sinizdir,,, Ben haftalardır hastalıklarla ugrasyorum bende 1aydir tiroid iltihabı geciriyorum Dr biraz ağır ilaç verdi emzirmeyi bırakmak zorundasin dedi uzule ağlaya bıraktık emmeyi...
Tecrübeli anneler bana bir bakiverin geceleri napacagm konusunda yardım edin marketteki İcim in Pınar in devam sutlerinden aldım nekadar vermeliyim bilemedim 3hafta sonra yaşına girecek, please help mee💐💐💐
Çok geçmiş olsun, bence hazır devam sütleri yerine keçi sütü veya toz devam sütleri daha faydalı olur bebekler için. Ek gıda alımı iyiyse günde 200-400 ml kadar süt yeter bence. İnek sütünü fazla içmemeli zaten bu aylarda

Kızlar nasılsınız? Bu aralar sürekli hastalıklarla uğraşıyorum kızım okuldan taşıyıp duruyor eve 🤦🏻‍♀️ benim oğlan kaçtır grip oluyor yine öksürük tuttu uyuyamıyor pekmez tereyağı karışımını ayağının altına sarımsak zeytinyağı çörek otu yağı sürmeyi prospanı sırtına vicks herşey denedim geçmiyor başka önerisi olan var mı? Ayrıca yarım soğan üstüne karanfil batırıyorum burun tıkanıklığı için valla çaresiz kaldım bu sene çekeceğim var benim 😬😬 doğum gününe bile hevesim kaçtı kesin hasta oluruz biz yine keşke ikinci kızın peşine hemen yapsaydım diyorum 🙈😅😅 kızlar hiç hasta olmazdı kolayına taşıyan yoktu şimdi 1 hafta hastalıksız geçmiyor
Çok geçmiş olsun canım benimki de geceleri öksürükle uyanıyor bu ara sıklaştı ilkin griptir vs. Dedim bu süreç bir buçuk aydır devam ediyordu birkacgun öksürük sonra senin yazdıklarını denedim geçiyordu sonra bir hafta sonra yine başlıyordu ateşsiz sadece öksürük özellikle yatınca oluyordu burnu tıkalı değil devamlı akıyordu ama bu arada 2 kez Dr. Götürdüm verdiği ilaçları kullandk doğal yöntemler de devam derken bu bir haftadir gece öksürük nöbetleri arttı hırıltılı, bugün başka bir Dr. götürdüm hiriltiyi begenmedi ciğer filmi istedi malesef bebeğim Bronşit olmuş ciğere inmiş yani enfksyn bir koca torba ilaçla döndük eve (bu arada kendimin farklı hastalklarm old. İçin sütten kesmstm bence o da bağışıklığıni düşürdü) oyuzden inatçı öksürükleri önemsemek lazım Rabbim tastamam şifa versin inşallah

Çok geçmiş olsun, bence hazır devam sütleri yerine keçi sütü veya toz devam sütleri daha faydalı olur bebekler için. Ek gıda alımı iyiyse günde 200-400 ml kadar süt yeter bence. İnek sütünü fazla içmemeli zaten bu aylarda
Evet epeyce bir araştırdım artık bugün Aptamil toz devam sütü aldm marketten şükür tadını sevdi bakalim bazen ondan bazen ondan birşeyler yapcz, sağolasın 🙏🙏🙏

Cok gecmıs olsun canım rabbim sanada bebegıne de şifa versin 🤲🏻💙 bebegı emziremden kesmekte üzücü olıyor dımı . Bende devam sütü taraftarıyım toz olanlardan

X