2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kıyamam ya rabbim şifasını versin eger emziriyorsan ek gıdadan ziyade daha cok emzirmeye calıs canım senin sütün ona ilac olucak inş , serum fizyolojikle burnunu yıkarsan da rahatlar benim oglum cok agladıgı için ben burun spreyı istemıstım doktordan aklında olsun . Gecen hafta benım miniğimde hastaydı inş hemenceck atlatır 😔
Yok canım sütüm kesildi zaten ondan öncesinde de Berfu emmeyi bıraktı. Hiç böyle olamamıştı gözleri bile akıyor. Burnunu hep çekiyoeuz ama hiç etki etmedi bütün gece.

Sizinde 2 uykuya geçme zamanı gelmiş canım o yüzden uyanıyordur. Bizimde atak ve diş aynı döneme geldi, combo oldu 😅 aynı şekilde 3-4 gün iştahsızdı. 7. dişi çıkardı dünden beri biraz daha düzeldi uykuları ama hala sabah 6:15 gibi uyanıyor 🥲
Bende eline veremiyordum yiyecekleri ama kendisi yemek istedi. Mesela köfte veriyorum küçük parçalar halinde benim verdiğimi ağzından çıkarıp masaya koyup tekrar ağzına atmaya başladı. Sonra bi cesaret eline verdim biraz mıncıkladıktan sonra yemeye başladı. Büyük kopardığında öğürüyor zaten ki o zaman müdahale etmemek gerekiyormuş. Öğürme ve 3-4 öksürük korkulacak bir durum değilmiş. Ayrıca büyük parça aldığında kendisi çıkarıyor. Sende yanında biri varken deneyebilirsin. Önemli olan sert ve boğaza takılacak havuç, elma gibi yiyecekler vermemek
Ay bizim hala dış yok 🙄 bir buçuk yaşa kadar normalmis öyle okudum 🤦 bende bazen veriyorum öyle ama yinede tedirgin oluyorum direk büyük parça halinde atiyo ay nasıl bişey de süt bile hala boğazında kaliyo açken sen sen değilsin hesabı çok heyecanlaniyo 😂 işte gevrek simit vermiştim o zaman ek gıdaya yeni geçmiştim emerek direk komarmisti nasıl korkmuştum boğazına takıldı diye yoksa bende öyle küçük parçalarla keşfetmesini sağlıyorum her yerine bulastiriyo kafa göz kalmiyo gözleri özellikle mikrop kapacak diye de çekiniyorum ay ilk çocuk böyle bişey sanırım çok sakinmali 😂 karşılaştırma istemiyorum ama geçen bir ay küçük bebek resmen bizim isirigimiz kadar ısırıp yiyo ogure ogure annesinde çok sakindi ta ben strese girdim ne oluyosa hemen rengi değişince tuhaf oluyorum 😂 çok panik atak gibiyim

Ay bizim hala dış yok 🙄 bir buçuk yaşa kadar normalmis öyle okudum 🤦 bende bazen veriyorum öyle ama yinede tedirgin oluyorum direk büyük parça halinde atiyo ay nasıl bişey de süt bile hala boğazında kaliyo açken sen sen değilsin hesabı çok heyecanlaniyo 😂 işte gevrek simit vermiştim o zaman ek gıdaya yeni geçmiştim emerek direk komarmisti nasıl korkmuştum boğazına takıldı diye yoksa bende öyle küçük parçalarla keşfetmesini sağlıyorum her yerine bulastiriyo kafa göz kalmiyo gözleri özellikle mikrop kapacak diye de çekiniyorum ay ilk çocuk böyle bişey sanırım çok sakinmali 😂 karşılaştırma istemiyorum ama geçen bir ay küçük bebek resmen bizim isirigimiz kadar ısırıp yiyo ogure ogure annesinde çok sakindi ta ben strese girdim ne oluyosa hemen rengi değişince tuhaf oluyorum 😂 çok panik atak gibiyim
D vitaminini düzenli kullanıyor musun? Kemik ve diş yapısı için önemliymiş. Ben yaz hariç düzenli kullandım. Yazında her gün dışarı çıkardığım için 2-3 güne bir verdim. Mutlaka dişlerine etkisi olmuştur ☺️
Bende inanılmaz panik biriyim hatta bir ara anksiyete tedavisi de gördüm. Ama şunu söyleyebilirim bebeğinin karşısında panik olduğunu belli edersen sırf seni panikletmek için bile boğazında kalıyormuş gibi yapabilir. İnternette bebek ilk yardım videoları var onlara bakıp biraz daha rahat olabilirsin belki.
Bende simit veriyorum Demir’de öyle kocaman koparıyor sonra ağzından düşmesin diye parmağıyla içeri ittiriyor ama bakıyor ağzında çeviremeyince öğürüp çıkarıyor. Ben o sırada tedirgin oluyorum ama yine de gülümsüyorum 😅 sende ilk önce küçük parçalar ver çiğnemeye alıştıkça kendi daha rahat yemeye başlar

O kadar çok atak var ki biri mutlaka dişe denk geliyor 😅 bugün yarın patlar Ela’nın da dişi, hakiki zeytinyağı varsa sürebilirsin canım diş etlerini yumuşatıp dişin daha kolay çıkmasını sağlıyormuş
Deneyeyim canım sağol 😘😍 diş jeli sürüyordum ama o da bir nebze işe yarıyor işte. Patlasın da rahatlasın yavrum ya.

Kıyamam ya rabbim şifasını versin eger emziriyorsan ek gıdadan ziyade daha cok emzirmeye calıs canım senin sütün ona ilac olucak inş , serum fizyolojikle burnunu yıkarsan da rahatlar benim oglum cok agladıgı için ben burun spreyı istemıstım doktordan aklında olsun . Gecen hafta benım miniğimde hastaydı inş hemenceck atlatır 😔
Canım geçmiş olsun size de benimde büyük kız hasta bugün sağlık ocağına götürdüm antibiyotik verdi onu annem aldı dünde oğlan akşam ateşlendi sanırım abladan bulaştı rica etsem burun spreyinin adını verebilir misin

Canım geçmiş olsun size de benimde büyük kız hasta bugün sağlık ocağına götürdüm antibiyotik verdi onu annem aldı dünde oğlan akşam ateşlendi sanırım abladan bulaştı rica etsem burun spreyinin adını verebilir misin
Bu canım cok gecmıs olsun umarım sana bulasmaz ben gecen hafta ne çektim Allah biliyor banada ogljmdan bulastı

Eklentiler

• 8E56810B-7803-4380-B48D-D49256759534.jpeg
    8E56810B-7803-4380-B48D-D49256759534.jpeg
    92,1 KB · Görüntüleme: 33
Çok geçmiş olsun canım kıyamam ikisine de. İnşallah bir an önce iyileşirler. 😘

D vitaminini düzenli kullanıyor musun? Kemik ve diş yapısı için önemliymiş. Ben yaz hariç düzenli kullandım. Yazında her gün dışarı çıkardığım için 2-3 güne bir verdim. Mutlaka dişlerine etkisi olmuştur ☺️
Bende inanılmaz panik biriyim hatta bir ara anksiyete tedavisi de gördüm. Ama şunu söyleyebilirim bebeğinin karşısında panik olduğunu belli edersen sırf seni panikletmek için bile boğazında kalıyormuş gibi yapabilir. İnternette bebek ilk yardım videoları var onlara bakıp biraz daha rahat olabilirsin belki.
Bende simit veriyorum Demir’de öyle kocaman koparıyor sonra ağzından düşmesin diye parmağıyla içeri ittiriyor ama bakıyor ağzında çeviremeyince öğürüp çıkarıyor. Ben o sırada tedirgin oluyorum ama yine de gülümsüyorum 😅 sende ilk önce küçük parçalar ver çiğnemeye alıştıkça kendi daha rahat yemeye başlar
Kullanıyorum kan ilacını da ama genetik mis biraz dişler gorunuyo dedi bir ay önce ama şuan henuz ben göremiyorum 😂 ya geçen bı youtuberde gördüm kim alt dışı görürse altın üst işleri de çocuğa kılık kıyafet aliniyomus eski bı adetmis duyunca şaşırdım 🤭 ay işte engel olamıyorum o an ama daha soğuk kanlı olacağım çünkü hazıra alıştı bu arada hep elden yemek istiyo kaşıkla pek yemiyo iki üç gündür nedense

günaydın kızlar
KıZım dün gece bir dk uyuyamadı
Sanırım bizim atak değil sıkıntımız hasta oluyormuş
Burunlar deli gibi akıyor gözleri akıyor öksürük ateş var
Birazdan doktora götüreceğim
Bizim de iki gündür öyle canım bugün doktordaydik biz de. Deli gibi salgın var tam iyilesemeden tekrar hastalaniyolar🤦 doktor bütün çocuklar şuan aynı teşhisle geliyor covid değil ama viral bı salgın var dedi.. kış gelmeden böyleysek geldiğinde ne oluruz düşünemiyorum

ancak yazabiliyorum çok teşekkür ederim kızlar
Berfu orta kulak iltihabı olmuş kulaklarda basınç var dedi. Crp kandaki enfeksiyon çok yüksek çıktı serum verdi hastanede bu akşam dahil 4 adet antibiyotik iğne ve 10 gün augmentin bid kullanacaksın dedi.
Tabi ayrıca Zaditen ve pedifen şurup var. Ventolin ve cortair karıştırıp nebulizatör ile hava vereceğim. İki burun damlası ve onceair diye yiyecek/içeceğe karıştırılan toz. Daha küçücük ya bu kadar ilaç için

Berfu orta kulak iltihabı olmuş kulaklarda basınç var dedi. Crp kandaki enfeksiyon çok yüksek çıktı serum verdi hastanede bu akşam dahil 4 adet antibiyotik iğne ve 10 gün augmentin bid kullanacaksın dedi.
Tabi ayrıca Zaditen ve pedifen şurup var. Ventolin ve cortair karıştırıp nebulizatör ile hava vereceğim. İki burun damlası ve onceair diye yiyecek/içeceğe karıştırılan toz. Daha küçücük ya bu kadar ilaç için
Oyy oyyy ne oluyo bu kuzucuklara ya 😔 çok geçmiş olsun canım benimkiler de hasta 1 dolu ilaç posetiyle eve geldik. Ventolin cortair ikisilini kızımda çok kullanmıştım senin kızın cigerler de mi kötü olmuş. Zaditen alerji için damla değil mi yanlış mı hatirliyorum

Ah o ilaçları vermekte ayrı bi zulüm . 😑

Canım çok geçmiş olsun evet ilaçlar çok olmuş ama bardır dr un bir bildiği

X