2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Anne baba olduktan sonra hayat çocukların etrafında dönüyor bu bir gerçek. Gidilecek yerler saatler mekanlar yemekler uykular herşey çocuklara göre düzenleniyor. İlk zamanlar bunun yasını tutmak ve bocalamak çok normal. Zamanla alışıyor insan, tabii karşılıklı anlayış ve iş paylaşımı olursa çok daha kolay olur süreç. Hayat hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak amaa bu kötü bir anlam taşımıyor dediğim gibi daha da güzelleştirmek de ebevenynlerin elinde. Başbaşa vakit geçirmeye ihtiyacınız varsa büyüklerden destek alabilirsiniz. Bir süre sonra çocuklar uyuduktan sonra birşeyler izlemek bile hayal olabiliyor. Ben iki çocukla çok yoruluyorum eşim de işte çok yoruluyor genelde çocuklar yatınca bizde uyuyoruz ama haftada bir gün onlar uyuyunca bi film izlesek sinemaya gitmiş gibi deşarj oluyorum. Dediğim gibi hayat değişiyor bazen zorlaşabiliyor ama kesinlikle daha da güzelleşiyor bakış açımıza bağlı 🙏🥰
Evet canım haklısın.
Ben rabbime şükür ediyorum.
Allah olmayan herkese versin.

Benim kızım ön alt dişleri çıkardı önce.. Sonra yukarıda yan taraftaki dişini çıkardı.. Alt hizada çıkarması gerekmiyor mu 🙄
Demir’in ilk sol alt çıkmıştı sonra sağ alt, geçen hafta sol üst çıktı, sağ üstte gelmek üzere ucu çok küçük çıkmış canım ama karşılıklı gelmeyebiliyor diye biliyorum bir sorun yoktur. Burada da kimdi hatırlamıyorum ama ilk yan diş gelmişti bi bebişin. Olabilir yani ☺️

Kesinlikle katılıyorum canım
Benimki de memememe diye söylenerek meme istediği belli etmeye başladı 🙈😍
Ya çok tatlı olmaya başladılar ama dimi 🥰🥰 bizimki de mamamama diye ağlıyordu ama bilinçli değildir herhalde 😅 dünden beri de baba diyor, 4-5 defa dedi videoya yakalamaya çalışıyorum ne zaman kapatsam arkasına baba diyor 🤣 Ayrıca bütün gün ben bakayım o gitsin baba desin ayıp ya 🤣🤣

Ya çok tatlı olmaya başladılar ama dimi 🥰🥰 bizimki de mamamama diye ağlıyordu ama bilinçli değildir herhalde 😅 dünden beri de baba diyor, 4-5 defa dedi videoya yakalamaya çalışıyorum ne zaman kapatsam arkasına baba diyor 🤣 Ayrıca bütün gün ben bakayım o gitsin baba desin ayıp ya 🤣🤣
Hemde ne tatlılar 😍
Hahaha genelde babababa ya da dededdde demeye başlarlar canım ama çok bilinçli olduğunu sanmıyorum. Baba nerde deyince bakıyor mu babasına. Ayy baba desin boşver seni görünce hemen kucağına atlamıyor mu 🙈 hemen ellerini uzatıyor benimki 😍 ben mest 🤩

Ayıpta sana 🤣 belki Demir seni hem annesi hem babası olarak görüyordur 🤣🤣 emek boş boşş 🤣

Hemde ne tatlılar 😍
Hahaha genelde babababa ya da dededdde demeye başlarlar canım ama çok bilinçli olduğunu sanmıyorum. Baba nerde deyince bakıyor mu babasına. Ayy baba desin boşver seni görünce hemen kucağına atlamıyor mu 🙈 hemen ellerini uzatıyor benimki 😍 ben mest 🤩
Baba nerde diyince hemen babasına bakıyor, babası odada değilken sorduğumda odada aranıp en son kapıya bakıyor, o sırada babası odaya girerse de dudaklarını büküp ağlıyor kucağına alsın diye 😄 şimdiden numaralara başladı bile 🥰 ama dediğin gibi bilinçli değildir daha 😄
Yaa evet kucağıma geldiğinde sıkı sıkı sarılıyor bir de, eriyorumm ♥️♥️ Allahım nazarlardan korusun evlatlarımızı 🙏

Ayıpta sana 🤣 belki Demir seni hem annesi hem babası olarak görüyordur 🤣🤣 emek boş boşş 🤣
Ne emekler verdik be 😂😂 canları sağolsun ne diyelim 🥰
O değil de Demir anneme hayran, öyle çok sıkta görmüyor ama bizde anlayamadık düşkünlüğünü, kan çekiyor herhalde 😄 bizimki anneden önce anneanne derse şaşırmam 🤣

Bizim ki de emmeeme..ve bebe anı diyor 😂 bizce baba mama anne demek istiyor..
O değil de 3 gündür ne ek gıda ne de emmek istemiyor üst dişler geliyor acı çekiyor yavrum gece saat başı kalkıyor.. of çıksa da kurtulsak..
Bugün 8 ay kontrolümüz var bakalım neler konuşacağız.

Biz eşimle aynı şirkette farklı alanlarda calısıyodık canım ofisler farklı ama şirket aynı . Eşim gece ben gunduz calısıyodum. O gece oldugu için 5-6 saat calıısyodu oglende uyanınca ofisime gelırdı aksam eve gider yemek yer çay tv o işe giderdi .ıkımızde saygın kısılerdık şirkette. Şuan evde cocuk bakıp koca beklıyo olmak eşimden para alıyo olmak benı morelmen cok etkılıyo. Üstüne bide onun agrasif tavırları . Bebege bakan benım agrasif olan o. Bide üstüne cok bılıyo gbi bebek konsuunda akıl vermeler şunu şöyle bunu boyle yap . Gün 24 saatse 1 saaatinde oglumla beraber sonucta benım onu yönlendrimem gerekırken o benı yönlendirmeye calısıyor . Ondan bekledıgım ne bebek bakımı ne yardım . Ondna bekledıgım aslında biraz ilgi .o ilgiyi para sanıyor son zamanlarda . Ben cok çalısayım ogluma eşime istediklerini alayım . Gerçektende ne istesem gözümde bırakmaz almaya calısır alırda . Onun için hediye kavramı içinde altın pırlanta olan seyler. Durumumuz cokda ıyı degıl bu arada taksitle alır aldıgu zaman . Gecenlerde evde durmadıgı ıcın biraz atıstık bana diyor sen bıse istediğin zaman ben sana hayır dıyormuyum . Bunun ıcın çalşmam gerek dıyor . Bende hersey para degıl diyorum ama malsf anlayamıyo

Biz eşimle aynı şirkette farklı alanlarda calısıyodık canım ofisler farklı ama şirket aynı . Eşim gece ben gunduz calısıyodum. O gece oldugu için 5-6 saat calıısyodu oglende uyanınca ofisime gelırdı aksam eve gider yemek yer çay tv o işe giderdi .ıkımızde saygın kısılerdık şirkette. Şuan evde cocuk bakıp koca beklıyo olmak eşimden para alıyo olmak benı morelmen cok etkılıyo. Üstüne bide onun agrasif tavırları . Bebege bakan benım agrasif olan o. Bide üstüne cok bılıyo gbi bebek konsuunda akıl vermeler şunu şöyle bunu boyle yap . Gün 24 saatse 1 saaatinde oglumla beraber sonucta benım onu yönlendrimem gerekırken o benı yönlendirmeye calısıyor . Ondan bekledıgım ne bebek bakımı ne yardım . Ondna bekledıgım aslında biraz ilgi .o ilgiyi para sanıyor son zamanlarda . Ben cok çalısayım ogluma eşime istediklerini alayım . Gerçektende ne istesem gözümde bırakmaz almaya calısır alırda . Onun için hediye kavramı içinde altın pırlanta olan seyler. Durumumuz cokda ıyı degıl bu arada taksitle alır aldıgu zaman . Gecenlerde evde durmadıgı ıcın biraz atıstık bana diyor sen bıse istediğin zaman ben sana hayır dıyormuyum . Bunun ıcın çalşmam gerek dıyor . Bende hersey para degıl diyorum ama malsf anlayamıyo.
Ah aynı konular ben 7 aydır evde türlü fedakarlıklar yapayım. Eşim gezsin yok öyle ben kuaföre bile gidemiyorum. Oğlum yalnız kalmasın diye.. artık sen bi babasın ona göre davran diyorum kısıtlayıcı oluyorum.
Aslında gitsin istiyorum ama ben de çok bunaldim en azından akşamları birlikte olup dışarı çıkmak varken neden tek başına çıkmak isterki ..offff
Bence edinin kıymetini bil bizde hediye de yok 😂😂
7 aydır bir kere ben oğluma bakarım hadi sen uyu dememiştir. Oğluna baktığında ben mutfağı toplarım. Çamaşır veya ütü yaparım.. yapmazsam ipin ucu kaçar ve yine ben rahatsız olurum.
Yoruldum ve bunaldim hiç böyle hayal etmemiştim..
Bir arkadaş film izlemekten bahsetmiş..ah izlemeyeli aylar oldu..

Ah aynı konular ben 7 aydır evde türlü fedakarlıklar yapayım. Eşim gezsin yok öyle ben kuaföre bile gidemiyorum. Oğlum yalnız kalmasın diye.. artık sen bi babasın ona göre davran diyorum kısıtlayıcı oluyorum.
Aslında gitsin istiyorum ama ben de çok bunaldim en azından akşamları birlikte olup dışarı çıkmak varken neden tek başına çıkmak isterki ..offff
Bence edinin kıymetini bil bizde hediye de yok 😂😂
7 aydır bir kere ben oğluma bakarım hadi sen uyu dememiştir. Oğluna baktığında ben mutfağı toplarım. Çamaşır veya ütü yaparım.. yapmazsam ipin ucu kaçar ve yine ben rahatsız olurum.
Yoruldum ve bunaldim hiç böyle hayal etmemiştim..
Bir arkadaş film izlemekten bahsetmiş..ah izlemeyeli aylar oldu..
Canım ilk aylar aslında rahattı oglumu kanguruya koyup cıkıyordum şimdi ağırlaştı halıyle cıkamıyorum . Bebek arabam var ama onu da 5 kat aşagı ındıremıyorım . Annem yakın oturuyor bazen o gelip bakıyo bazen ben ona bırakıp işlerimi halledıyorum . Kuaför falan hatta bi kere pazara bile gittim sırf stres atmak ıcın 🤣 yakınında kişiler varsa uzun sureli degıl ama 1 saat 2 saat cıkabılırsın . Benım oglum emiyor ben sütümü bırakıp gidiyorum nereye gidersem . Eşimi de saldım artık trip atsam düzelmiyor . İyi davransam düzelmiyor . Görmezden gelmeyı denicem 🤣

Bizim ki de emmeeme..ve bebe anı diyor 😂 bizce baba mama anne demek istiyor..
O değil de 3 gündür ne ek gıda ne de emmek istemiyor üst dişler geliyor acı çekiyor yavrum gece saat başı kalkıyor.. of çıksa da kurtulsak..
Bugün 8 ay kontrolümüz var bakalım neler konuşacağız.
Alt dişlerde emmesinde pek sorun olmamıştı dili dişlerinin üstüne geldiği için sanırım pek acı hissetmiyordu ama üstler çıkarken oğlumda ememedi. Tam emmek için tutup ağlayarak bırakıyordu. Öyle olduğunda çok az dentinox jel sürüyordum arkasından emiyordu hemen, sizde deneyin isterseniz

Menenjit aşılarını yaptıran var mı? Biz önümüzdeki hafta başlayacağız da özel doktorumuza götürmüyorum artık. İnternette de bir sürü yazı var kafam karıştı 😅 İlk bexsero mu nimenrix mi hangisiyle başlıyoruz? Bilen beni bi aydınlatsın 🙏

Canım ilk aylar aslında rahattı oglumu kanguruya koyup cıkıyordum şimdi ağırlaştı halıyle cıkamıyorum . Bebek arabam var ama onu da 5 kat aşagı ındıremıyorım . Annem yakın oturuyor bazen o gelip bakıyo bazen ben ona bırakıp işlerimi halledıyorum . Kuaför falan hatta bi kere pazara bile gittim sırf stres atmak ıcın 🤣 yakınında kişiler varsa uzun sureli degıl ama 1 saat 2 saat cıkabılırsın . Benım oglum emiyor ben sütümü bırakıp gidiyorum nereye gidersem . Eşimi de saldım artık trip atsam düzelmiyor . İyi davransam düzelmiyor . Görmezden gelmeyı denicem 🤣
Ne kadar şanslısın Maalesef benim annem alzaymır hastası Kayınvalidem şehir dışında oturuyor yakınımda Mert'i bırakabileceğim güvenilir birisi yoksa bir bütün arkadaşlarım istediğin zaman yardıma hazırız diyorlar ama ben bırakamıyorum o yüzden ancak bir iki saat eşimi bırakıp kuaföre gidebiliyorum ya da işlerimi hallede biliyorum Benim oğlum da emiyor vallahi baba olmak böyle bir şey değil ergenlikte yapması gereken şeyleri baba olduğu yıl yapmak zorunda değil bu yıl hepimiz için özel ve yeni bir yıl En azından bir yıl 2 yıl bu çocuğu büyütene kadar sağlıklı bir şekilde durumunu düzeltene kadar herkes fedakarlıkta bulunmak zorunda bence artık bende Görmezden Geliyorum dedim ya sadece oğlumun babası muamelesi yapıyorum ama böyle olsun istemezdim saygı duymak yardımcı olmak bu kadar zor olmamalı anlayış göstermek Empati yapmak şu güne kadar hep çalıştım 7 aydır evdeyim cawwot döneminde Çok fazla misafir kabul edemiyorum gidemiyorum ve bir bebek bakıyorum tek başıma Annem yardımcı olamıyor hastalığına deneyle bunları anlamak çok zor olmamalı

Alt dişlerde emmesinde pek sorun olmamıştı dili dişlerinin üstüne geldiği için sanırım pek acı hissetmiyordu ama üstler çıkarken oğlumda ememedi. Tam emmek için tutup ağlayarak bırakıyordu. Öyle olduğunda çok az dentinox jel sürüyordum arkasından emiyordu hemen, sizde deneyin isterseniz
Çok teşekkür ederim Aynen alt dişlerde Bizde de hiç sorun olmamıştı ama üst dişler sıkıntı yarattı hala çıkamadı bir haftadır bu durumdayız Jerry de kullandım pek tadınız sevmiyor oğlum Ama deneyeceğim Bir de bugün Doktor kontrolüne geldik maalesef bir ay içerisinde kilo almamış oğlum büyüme duraklaması olduğunu söyledi Çok korktum canım sıkıldı açıkçası şu an idrar tahlili veriyoruz Umarım kötü bir şey değildir dua edin sizde Durumlar nasıl Kaç gram aldı bebekleriniz acaba sıcaktan ve hareketten midir 6 aydan beri ek gıdayı çok fazla severek yemiyor ama beni emiyordu neden böyle olmuş olabilir

Menenjit aşılarını yaptıran var mı? Biz önümüzdeki hafta başlayacağız da özel doktorumuza götürmüyorum artık. İnternette de bir sürü yazı var kafam karıştı 😅 İlk bexsero mu nimenrix mi hangisiyle başlıyoruz? Bilen beni bi aydınlatsın 🙏
Vallahi biz de yaptırmadık bu aylarda başlanabilir doğru ama 3 doz bexsero 3 doz nimenrix yapılıyor bende sırası fark etmiyor Çünkü ikisi de farklı tip menenjit aşısı sadece 3 er doz yapılıyor olması ve fiyatı beni düşündürüyor Ben 1 yaşından sonra yaptırmayı planlıyorum

Arkadaşlar bebeğim ek gıdayı çok fazla tüketmiyor Emziriyorum Ama yeterli olmuyor kilo almamış bu ay Bu nedenle ne önerirsiniz kilo alması ve sağlıklı beslenmesi için ek ne verebilirim

Canım biz 7. ayda başladık 3 doz yapılacak şekilde bexsero işe başladık ilk doz yapıldı. 9. Ay ve 1 yaş sonrası yapılacak diğer dozlarda 2 bexsero+1 nimenrix şeklinde.Maddi olarak biraz zorluyor ama yaptırmanı tavsiye ederim çok araştırdım bende son yıllarda ülkeye yapılan göçler sonucu tekrar hortlayan bir hastalık menenjit. Allah korusun evlatlarımızı 🙏
Arkadaşlar bebeğim ek gıdayı çok fazla tüketmiyor Emziriyorum Ama yeterli olmuyor kilo almamış bu ay Bu nedenle ne önerirsiniz kilo alması ve sağlıklı beslenmesi için ek ne verebilirim
Canım ben pekmez içiriyorum her gün 1 çay kaşığı, iştah açıcı özelliği var pekmezin bununla başlarsan inşallah ek gıdada kaşık mamalar, meyve püreleri derken bunları yersede kilo alır inşallah. Ben bir gün mama bir gün çorba vs. şeklinde gidiyorum üst üste aynı şeyleri vermiyorum, böyle çeşitlendir her güne farklı bir şey yedirmeye çalış değişiklik olursa sıkılmadan inşallah yer bebeğin sağlıklı olsun gelişimi iyi olsun kilosu önemli değil bozma moralini.

Canım benım oglumda ek gıda almıyor şuan ne çorbalar yapıyorum agzını kitliyor acmıyor . Tek öğünümüz kahvaltı oda şu şekilde . Yarım muz 1 yumurta sarısı 1 tatlı kasıgı labne bikaçtane bebe bisküvisi karıstırıp verıyorum 1 kaseyi yıyo . Gecen yengem tavuklu patatesli yemek yapmıstı ondan da yedi hani şu suyu beyaz olan tavuk haşlama diyolar . Onun haricinde meyve rendelıyorum eline ekmek verıyorum . Karpuz meyveli yogurtlar vs o sekılde gidiyoruz suan .

Ne kadar şanslısın Maalesef benim annem alzaymır hastası Kayınvalidem şehir dışında oturuyor yakınımda Mert'i bırakabileceğim güvenilir birisi yoksa bir bütün arkadaşlarım istediğin zaman yardıma hazırız diyorlar ama ben bırakamıyorum o yüzden ancak bir iki saat eşimi bırakıp kuaföre gidebiliyorum ya da işlerimi hallede biliyorum Benim oğlum da emiyor vallahi baba olmak böyle bir şey değil ergenlikte yapması gereken şeyleri baba olduğu yıl yapmak zorunda değil bu yıl hepimiz için özel ve yeni bir yıl En azından bir yıl 2 yıl bu çocuğu büyütene kadar sağlıklı bir şekilde durumunu düzeltene kadar herkes fedakarlıkta bulunmak zorunda bence artık bende Görmezden Geliyorum dedim ya sadece oğlumun babası muamelesi yapıyorum ama böyle olsun istemezdim saygı duymak yardımcı olmak bu kadar zor olmamalı anlayış göstermek Empati yapmak şu güne kadar hep çalıştım 7 aydır evdeyim cawwot döneminde Çok fazla misafir kabul edemiyorum gidemiyorum ve bir bebek bakıyorum tek başıma Annem yardımcı olamıyor hastalığına deneyle bunları anlamak çok zor olmamalı
Anlamıyolar canım malsf oglum dogmadan önce eşim tüm vaktını yanımda gecırırken oglum dogduktan sonra bekar gbi arkadaslarıyla takılmaya basladı . Ona en cok ihtiyacım oldugu donemde .içten içe kırıldıgım okdr cok nokta varki anlatamam .

X