2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Allah razı olsun canım.
Haklısın biliyorum.
Yazdıklarını içten yazmışsın beni anlayarak biliyorum.
Çaresizlik kadar kötü bir şey yok.

Allah yardımcın olsun canım biz kadınların mutlaka meslek sahibi olması gerek aslında böyle durumlarda kimseye güvenmeden ayakta kalmak inşallah herşey yoluna girer o eşine Rabbim den vicdan merhamet diliyorum

Kızlar bunalımlardan bahsettik ben bugün şöyle yaptım dünden yemeğim haZırdı sadece oğlana çorba yaptım kızı kreşe gönderdim bugün uzun zamandır netflixde istediğim bir dizi vardı onu izledim ama bir yandan oğluma yemeklerini yedirdim kıyafet katladım fasulye ayıkladım zeytin ezmesi yaptım ütü yaptım yani haftada bir gün tv karşısında yapılabilecek işlere ayırdım biraz iyiyim bugün

Allah yardımcın olsun canım biz kadınların mutlaka meslek sahibi olması gerek aslında böyle durumlarda kimseye güvenmeden ayakta kalmak inşallah herşey yoluna girer o eşine Rabbim den vicdan merhamet diliyorum
Amin Allah razı olsun canım.
Canım ben ilahiyat mezunuyum.
Türkiyede 2 dönem kıran kursu hocalığı yaptım.
Eşim namazında abdestinde biri diye evlendim.
Almanyada ilahiyat okumuş olmak ne meslekten nede unuverisite okumuş olmaktan sayılmıyor. Bu alanda iş yok burda.

Kızlar bunalımlardan bahsettik ben bugün şöyle yaptım dünden yemeğim haZırdı sadece oğlana çorba yaptım kızı kreşe gönderdim bugün uzun zamandır netflixde istediğim bir dizi vardı onu izledim ama bir yandan oğluma yemeklerini yedirdim kıyafet katladım fasulye ayıkladım zeytin ezmesi yaptım ütü yaptım yani haftada bir gün tv karşısında yapılabilecek işlere ayırdım biraz iyiyim bugün
TV başında yapmak güzel fikir aslında

Benim bebeğim 8 ay 2 günlük. Uyku eğitimi vermedim ama veren instagram sayfalarının birçoğunu okuyup birşeyler öğrenmeye çalıştım. Eminim siz de araştırmışsınızdır. Desteksiz uyuyan bebek uzun ve güzel uyuyor bence olay bu.... Bizim desteğimiz emzik ve pışpış. Bunları bırakabilir miyiz bilmiyorum, ama baştan beri sallamadım hiç, yatağında kendisi döne döne oynuyor ve yorulup uyuyor, ben de yanında uzanıyorum dalana dek. Naçizane önerim eğer sallayarak veya memede emerek uykuya geçiyorsa bunları bıraktırmanız. Gündüzleri 2 uykuya daha yeni geçtik biz, ilki 1.5 saat civarı, öğleden sonraki de 1 saat civarı sürüyor, daha uzun olursa uyandırıyorum ben. Akşam 17 den sonra mümkünse uyutmuyorum. Uykular arasındaki süreye dikkat ediyorum. Max 2.5-3 saat uyanık kalabiliyor zaten. Sabah da en geç 8 gibi uyandırıyorum eğer uyuyorsa bile. Bu şekilde iyi kötü bi düzen tutturduk biz, memnunum
Uykudan uyandırmak çocuğu daha dengesiz yapmaz mı gerçi memnunmussunuz ben uykularına müdahale etmiyorum

Bizde 7 küsur ayligiz😁 Akşam 9 gibi uyuyo sabah 6.30-7 gibi uyaniyo gece 2 kez uyaniyo gündüz 4uyku yapiyo.3 tanesi 20 -40 dk 1 tane 1-1.5 saat. Çok şükür. Diş çıkarma evresi biterse daha rahat edicez inşallah.
Diş çıkarma evresi bitecek gibi durmuyor 32 tane dile kolay 🤣🤣

Bizde 7 küsur ayligiz😁 Akşam 9 gibi uyuyo sabah 6.30-7 gibi uyaniyo gece 2 kez uyaniyo gündüz 4uyku yapiyo.3 tanesi 20 -40 dk 1 tane 1-1.5 saat. Çok şükür. Diş çıkarma evresi biterse daha rahat edicez inşallah.
Diş çıkarma evresi hiç bitmiyor ki 😅 geçen hafta üst sol patladı tamam dedim azcık rahatım şimdi de üst sağ geliyor tam o biter yanlar gelir, Allah hepimize kolaylık versin 🙏

Herkese merhaba, yazılanları okudum ama bir türlü fırsat bulup yazamadım. Herkes ve bebişler iyidir umarım 🙏
Genel olarak uyku bozulmaları ve huysuzluk hat safhada tüm bebişlerde, bu bir miktar rahatlatıyor en azından yanlız değiliz 🤣
Demir hem atak, hem uyku gerilemesi hemde diş derken hasta olarak son darbeyide vurdu anasına 🥲 neyse ki çabuk toparladık çok şükür 🙏 Yani Demir toparladı ama ben belimi ve sırtımı hissetmiyorum.
Sağlıkları yerinde olsun da bu günlerde geçer elbet 🥰

Diş çıkarma evresi hiç bitmiyor ki 😅 geçen hafta üst sol patladı tamam dedim azcık rahatım şimdi de üst sağ geliyor tam o biter yanlar gelir, Allah hepimize kolaylık versin 🙏
Azilar ve Kopekler için gardını al
Bekle beni uykusuz yorgun depresif günler geliyorum 😂😂😂 Allah sabır versin size demekki bunlar iyi günlerimiz bizim 😂

Bekle beni uykusuz yorgun depresif günler geliyorum 😂😂😂 Allah sabır versin size demekki bunlar iyi günlerimiz bizim 😂
Ya bebeler daha küçükken etrafımda hep ‘’daha bunlar iyi günlerin’’ciler vardı sinir oluyordum söylediklerinde, ama gerçekten iyi günlerimizmiş 🤣
Şaka bir yana tamam diş,atak, gerileme falan zor ama bebişler büyüdüğü için daha keyifli vakit geçiriyoruz bence yani 2-3 aylıkken doğduğunun bile farkında değillerken daha zordu. Gaz sancıları, düzensiz uykular, ne istediklerini anlayamamak daha zordu bence. Şimdi en azından dertlerini anlatıyorlar, uykuları gelince falan anlıyoruz, bizimki su içeceğini bile belli ediyor. En azından iletişim var yani 😅

Ya bebeler daha küçükken etrafımda hep ‘’daha bunlar iyi günlerin’’ciler vardı sinir oluyordum söylediklerinde, ama gerçekten iyi günlerimizmiş 🤣
Şaka bir yana tamam diş,atak, gerileme falan zor ama bebişler büyüdüğü için daha keyifli vakit geçiriyoruz bence yani 2-3 aylıkken doğduğunun bile farkında değillerken daha zordu. Gaz sancıları, düzensiz uykular, ne istediklerini anlayamamak daha zordu bence. Şimdi en azından dertlerini anlatıyorlar, uykuları gelince falan anlıyoruz, bizimki su içeceğini bile belli ediyor. En azından iletişim var yani 😅
Bize hiç tatil yok ya en zoru o bence 😂 full mesai 😂😂

Benim kızım ön alt dişleri çıkardı önce.. Sonra yukarıda yan taraftaki dişini çıkardı.. Alt hizada çıkarması gerekmiyor mu 🙄

Bizde ayniyiz ne yerde duruyor ne kuçakta yerde durduğu vakit üstümüze tirmaniyor kucağına al diye kuçakta ta oraya buraya saldiriyor valla zor zmanlardayiz
Ya birde deli gibi ağlıyor ben yanından ayrılınca ger ekten çok.bunLdim ben evi terk.edesim var

Canım özellikle uykusuzluk konusunda çok zorlayan ve sürekli ağlama halinde bir bebeğim var bu ara iyice arttı ataktı, uyku gerilemesiydi, dişti üst üste derken birde anlayışsız insanlar, gelip giden yatılı misafirlerin yorgunluğu streside eklenince bazen kontrolümü kaybediyorum sesim yükseliyor benim sesim yükselince bebeğim daha çok ağlıyor gerçekten 😑öfkeyle başa çıkma kontrol etme yöntemleriniz neler? 🤔 Bu ara hayattan çok yorulduğumu bunaldığımı hissediyorum nefes almaya ihtiyacım var gerçekten. Ama nasıl olacağı konusunda bir fikrim yok önerileriniz varsa alayım lütfen ☺️
Bende aynıyım canım 🤣🤣🤣 öfke kontroljmu kocamla sağlıyorum sürekli ona catiyorum kavga ediyorum 🤣

X