2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar benim.oglum sürekli ağlıyor beni görünce kucağına al.diyor yada elimden tut gezdir diyor nefes alamıyorum çok bunaldım kendime vakit ayıramıyorum kendi başına oyun oynamak istemiyor o kadar oyuncak var hepsini atıyor istemiyor hiçbir işi yetistiremiyorjm uykular zaten yoktu şimdi daha da azaldı zaten evde sıcak olunca daha beter oldu kafayı yemek üzereyim
Bizde ayniyiz ne yerde duruyor ne kuçakta yerde durduğu vakit üstümüze tirmaniyor kucağına al diye kuçakta ta oraya buraya saldiriyor valla zor zmanlardayiz

Okuyorum bütün yorumları herkes aynı durumu yaşıyor.
Ek gıda olsun
Uyku problemi olsun durmaması
Ikınci bebeği olan tecrübeli anneler bu durumlar geçicimi oluyor ne kadar sürüyor
Tabiki geçici ama sen yoruluyon yipraniyorsun bu durumdayken bebeğine davranış şeklinde bu durumun uzaması veya farkli şekle burunmesine yol acar mesela yemek yemesi için zorlarsan iyice ağzını açmaz yemek istemez bu durumu uzatır ya da huysuzlandı vakit uyumadı vakit bağırırsan şiddet uygularsan o zaman da bebek kendini güvensiz hisseder hep mızmız ağlamaklı olur korku içinde olduğu için geceleri uykusunda Tedirgin olur rahat uyuyamaz bunların hepsi süreci zora sokar ve uzatır sakinlik le yumşaklikla atlatmayi hepimize nasip etsin diyorum

herkese merhaba, kızlar bebeğim, 8 ay 12 günlük. öğlen uykusu 2 defa, 15-20 dakika en fazla, gece en uzun uykusu da
3 saat, gecede en az 5-6 defa uyanıyor. uykusuzluktan sersem gibi geziyorum artık. sizde durumlar nasıl. ne zaman düzene girer. veya düzelmesi için bir çözüm bulan varmı:)

Tabiki geçici ama sen yoruluyon yipraniyorsun bu durumdayken bebeğine davranış şeklinde bu durumun uzaması veya farkli şekle burunmesine yol acar mesela yemek yemesi için zorlarsan iyice ağzını açmaz yemek istemez bu durumu uzatır ya da huysuzlandı vakit uyumadı vakit bağırırsan şiddet uygularsan o zaman da bebek kendini güvensiz hisseder hep mızmız ağlamaklı olur korku içinde olduğu için geceleri uykusunda Tedirgin olur rahat uyuyamaz bunların hepsi süreci zora sokar ve uzatır sakinlik le yumşaklikla atlatmayi hepimize nasip etsin diyorum
Canım özellikle uykusuzluk konusunda çok zorlayan ve sürekli ağlama halinde bir bebeğim var bu ara iyice arttı ataktı, uyku gerilemesiydi, dişti üst üste derken birde anlayışsız insanlar, gelip giden yatılı misafirlerin yorgunluğu streside eklenince bazen kontrolümü kaybediyorum sesim yükseliyor benim sesim yükselince bebeğim daha çok ağlıyor gerçekten 😑öfkeyle başa çıkma kontrol etme yöntemleriniz neler? 🤔 Bu ara hayattan çok yorulduğumu bunaldığımı hissediyorum nefes almaya ihtiyacım var gerçekten. Ama nasıl olacağı konusunda bir fikrim yok önerileriniz varsa alayım lütfen ☺️

Canım özellikle uykusuzluk konusunda çok zorlayan ve sürekli ağlama halinde bir bebeğim var bu ara iyice arttı ataktı, uyku gerilemesiydi, dişti üst üste derken birde anlayışsız insanlar, gelip giden yatılı misafirlerin yorgunluğu streside eklenince bazen kontrolümü kaybediyorum sesim yükseliyor benim sesim yükselince bebeğim daha çok ağlıyor gerçekten 😑öfkeyle başa çıkma kontrol etme yöntemleriniz neler? 🤔 Bu ara hayattan çok yorulduğumu bunaldığımı hissediyorum nefes almaya ihtiyacım var gerçekten. Ama nasıl olacağı konusunda bir fikrim yok önerileriniz varsa alayım lütfen ☺️
Bende öyleyim işte olmayı özledim sma virüs nedeniyle olmuyor darlandım çoookkk

Canım hepimiz Bu süreçten geçiyoruz öncelikle şunu bil Bunlar geçici Yani bugün olur Yarın aynı şey olmayabilir öfke ile başa çıkma yöntemi Vallahi biraz tecrübeyi herhalde yaş faktörü insanın yaşı ilerledikçe daha bir sakinlik geliyor bakış açını değişiyor Bir de hayattaki öncelikleriniz neler Yani illa Şu işimi yapacağım temizliğimi yapacağım dersen bebek de o sırada huysuzsa bebeğe Öfkeli davranma normal yani Ben şunu öğrendim iş bir şekilde olur Önemli olan bebeğin düzeni tertibinin bozulmaması onunla kaliteli vakit geçirebilmek Bir de kendinize vakit ayırabilmek Eğer yakında aile büyükleri ya da güvenebileceğiniz birisi varsa bir yarım saatliğine de olsa ne bileyim bir parkta oturmak bir yürüyüşe çıkmak bir kahve içmeye gitmek bir kuaföre gidebilmek bunları yapabiliyorsan Eğer o zaman bebeğe yaklaşımımız da değişiyor yani Mesela benim öyle bırakıp da öyle gidebileceğim çok bir şeyim yok ben çözümü onlarla beraber vakit geçirmeye dışarıya atıyorum kendimi mesela parka vs bir avm'ye giderek alışveriş yaparak stresimi bu şekilde atıyorum bir de şey düşünün yani bu zamanlar geçici bu bebeklik bir daha gelmeyecek bebeklerinizi sevin koklayın İçinize soka soka sevin Hatta o zaman öfkeniz de yorgunluğunuz da bir tık azalacağına inanıyorum

Amin amin canım inşaallah. Her zaman değil ama bazen sabrım zorlanıyor 😓

herkese merhaba, kızlar bebeğim, 8 ay 12 günlük. öğlen uykusu 2 defa, 15-20 dakika en fazla, gece en uzun uykusu da
3 saat, gecede en az 5-6 defa uyanıyor. uykusuzluktan sersem gibi geziyorum artık. sizde durumlar nasıl. ne zaman düzene girer. veya düzelmesi için bir çözüm bulan varmı:)
Bu grup artık iyice sesszileşti. sorularıma cevap da alamıyorum artık:)

Kelin ilacı olsa başına sürer derler ya tam öyleyim. Saat başı kalkıyor sallayarak uyumaya alıştığı için sallamamı bekliyor beşikten al salla uyut derken bel fıtığı olmama az kaldı🤦🏻‍♀️
Ek gıdayı da reddeden bir bebeğim var eylülde işe başlayacaktım ama bu şekilde bırakamam diye ücretsiz izne ayrılacağım. Anlayacağın durum vahim. Çözüm bulursan bize de yaz😁

Biz de aynıyız ayakta sallanmayı alıştı babamız evdeyken onun ayağına verip içeride iş yapıyordum Böyle böyle ayakta uyumaya alıştı Yani gündüz Eğer ayağımda uyutup yere bırakmazsa bir saat bir buçuk saat yeri geldiği zaman 2 saat uyuyor ama uyusun yerine koyayım maksimum yarım saat uykusu O yüzden gündüz de ki bir uykusunu ayağımda uyutuyorum uyanmasını bekliyorum gece ise ilk uykusu bir iki saat olabiliyor ondan sonrası tıstıs ya ayağımda ya memem de hele dün gece ne kendi uyudu ne beni uyuttu en sonunda salonda Buldum kendimi gece sabaha kadar oramız buramız tutula tutula uyuyoruz işte ona da uyumak denirse

Canım benım oglum aksam 8-9 gbi uyuyor gece emmek için bikaç kez uyanıyor sabah 8 gbi tam kalkısını yapıyor . Öğleden önce 1 uyku öğleden sonra bir uyku seklınde gunde 2 kere enaz uyuyo . Bi ara sorun yasadım anladım kı sıcaktan uyuyamıyor .evinizin ısıısı nasıl egerkı sıcaksa uykularınınbozulması cok normal

Benim bebeğim 8 ay 2 günlük. Uyku eğitimi vermedim ama veren instagram sayfalarının birçoğunu okuyup birşeyler öğrenmeye çalıştım. Eminim siz de araştırmışsınızdır. Desteksiz uyuyan bebek uzun ve güzel uyuyor bence olay bu.... Bizim desteğimiz emzik ve pışpış. Bunları bırakabilir miyiz bilmiyorum, ama baştan beri sallamadım hiç, yatağında kendisi döne döne oynuyor ve yorulup uyuyor, ben de yanında uzanıyorum dalana dek. Naçizane önerim eğer sallayarak veya memede emerek uykuya geçiyorsa bunları bıraktırmanız. Gündüzleri 2 uykuya daha yeni geçtik biz, ilki 1.5 saat civarı, öğleden sonraki de 1 saat civarı sürüyor, daha uzun olursa uyandırıyorum ben. Akşam 17 den sonra mümkünse uyutmuyorum. Uykular arasındaki süreye dikkat ediyorum. Max 2.5-3 saat uyanık kalabiliyor zaten. Sabah da en geç 8 gibi uyandırıyorum eğer uyuyorsa bile. Bu şekilde iyi kötü bi düzen tutturduk biz, memnunum

Benim oğlumda gece en az 4 defa kalkıyor, bikac gündür bağıra bağıra uyanıyor. Nazar desem hergun dua okuyoruz değmesin diye ama cok huysuzlasti. Disleride çıkmadı bi türlü. Bugün en son yatağın örtülerini isiriyodu. Ne destek olacak biri var nede kısa süreli yanına birakabilecegim biri. Oyle bunaldım ki anlatamam. Aylardır kendimi ve evliliğimi her şekilde ihmal ediyorum ve yok farzediyorum resmen. Varsa yoksa bebek ve onun ihtiyaçları çünkü ancak yetisebiliyorum. Insta mom tipleri nasıl yetişiyor acaba onca şeye 😶

Kısacası çocuklu hayat çok zor.

Benim oğlumda gece en az 4 defa kalkıyor, bikac gündür bağıra bağıra uyanıyor. Nazar desem hergun dua okuyoruz değmesin diye ama cok huysuzlasti. Disleride çıkmadı bi türlü. Bugün en son yatağın örtülerini isiriyodu. Ne destek olacak biri var nede kısa süreli yanına birakabilecegim biri. Oyle bunaldım ki anlatamam. Aylardır kendimi ve evliliğimi her şekilde ihmal ediyorum ve yok farzediyorum resmen. Varsa yoksa bebek ve onun ihtiyaçları çünkü ancak yetisebiliyorum. Insta mom tipleri nasıl yetişiyor acaba onca şeye 😶

Kısacası çocuklu hayat çok zor.
İnstamom tipleri bence gerçek değil ya, yani kesin yardımcıları vardır, yoksa mümkün değil... onlara bakıp moral bozmak yok:)

Canım hepimiz Bu süreçten geçiyoruz öncelikle şunu bil Bunlar geçici Yani bugün olur Yarın aynı şey olmayabilir öfke ile başa çıkma yöntemi Vallahi biraz tecrübeyi herhalde yaş faktörü insanın yaşı ilerledikçe daha bir sakinlik geliyor bakış açını değişiyor Bir de hayattaki öncelikleriniz neler Yani illa Şu işimi yapacağım temizliğimi yapacağım dersen bebek de o sırada huysuzsa bebeğe Öfkeli davranma normal yani Ben şunu öğrendim iş bir şekilde olur Önemli olan bebeğin düzeni tertibinin bozulmaması onunla kaliteli vakit geçirebilmek Bir de kendinize vakit ayırabilmek Eğer yakında aile büyükleri ya da güvenebileceğiniz birisi varsa bir yarım saatliğine de olsa ne bileyim bir parkta oturmak bir yürüyüşe çıkmak bir kahve içmeye gitmek bir kuaföre gidebilmek bunları yapabiliyorsan Eğer o zaman bebeğe yaklaşımımız da değişiyor yani Mesela benim öyle bırakıp da öyle gidebileceğim çok bir şeyim yok ben çözümü onlarla beraber vakit geçirmeye dışarıya atıyorum kendimi mesela parka vs bir avm'ye giderek alışveriş yaparak stresimi bu şekilde atıyorum bir de şey düşünün yani bu zamanlar geçici bu bebeklik bir daha gelmeyecek bebeklerinizi sevin koklayın İçinize soka soka sevin Hatta o zaman öfkeniz de yorgunluğunuz da bir tık azalacağına inanıyorum
Doğru söylüyorsun canım keşke yapabilsem ama uygulamakta zorlanıyorum işler bitmiyor , yardımcı olabilecek yakınımda hiçkimse yok 😑 , ama yük olan çok ☺️ Bebeğini ihmal edincede vicdan azabı çekiyor insan sonra 😢

İnşaallah.
Buna ihtiyacımız var. Sağlıklı evlatlar yetiştirmek için.
Kızım 8 aylık daha 1 hafta önce eşim saçma saban bir konuda normal bir yorum yaptım diye kalktı beni dövdü üstüme çıktı kızı. 8 aylık olmasına rağmen çığlık ata ata ağladı.
Üstümden kalkmadan Donup çocuğa diyor ağlama yavrum.
Eşin iyi biri ise iyi insanların değerini bilin sonra 5 kuruş etmeyen adamların yanında elin kolun bağlı çaresiz duruyorsun.
Belki bu soylediklerime bırak git katlanma dersin
Ama ben derim ki eşine sabırlı ol ki oda sana karşı kendini düzeltsin.
İnan iyi insan dediğin küfür etmeyen
Dövmeyen sövmeyen saygı duyan adamdır..
Yoksa bana bağırmış
Kızmış bunlar geçici şeyler düzelecek şeyler.
Bozuk karekterler düzelmez
Nasılsınız kızlar? kuzular nasıl? herşey yolundadır inşallah. Hollandadan görümcemler geldi çok yoğunum giremedim bide malum 1 bebek 2 çocuk hayat iyice yorucu. Biraz yorum okudum genelde hep aynı sıkıntılar bende de uyku yalnız kalmama herşeyi ısırma sürekli ilgi bekleme sıcaktan bunalıp saatlerce uykuya dalama ma herşey var hepsi geçecek inşallah yeter ki sağlık olsun. Ben bide kalktım büyük kızı hem yaz okuluna hem yüzmeye yazdırdım kaç kilo verdim yoğunluğu anlatamam. Bakıp geçicektim aslında ama bu yorumuna sessiz kalamadım canım çok çok üüzldüm böyle bişey yaşamana belki hayat zor senin için ayrılmak istemiyorsun burdan seni anlamam da mümkün değil belki ama bunları yapan bir adam seni sevmiyordur canım yani seven insan bunları yapamaz tartışma tahammülsüzlük olur bizde de var daha geçen 10 gün konuşmadım yanıma yatmasına dahi izin vermedim ama dayak küfür işin içinde olunca bin beter keşke düzelse ama düzelmeyecek belki de artarak sıkıntılar devam edicek kimsenin söyledikleri senden ve kızından değerli değil bu dünyaya bir kere geliyoruz lütfen kendine eziyet ettirme orda devletten yardım da alabilirsin bir şekilde Allah yardım eder umarım ya o kocan ıslah olur yola gelir yada o adamdan kurtulursun

Nasılsınız kızlar? kuzular nasıl? herşey yolundadır inşallah. Hollandadan görümcemler geldi çok yoğunum giremedim bide malum 1 bebek 2 çocuk hayat iyice yorucu. Biraz yorum okudum genelde hep aynı sıkıntılar bende de uyku yalnız kalmama herşeyi ısırma sürekli ilgi bekleme sıcaktan bunalıp saatlerce uykuya dalama ma herşey var hepsi geçecek inşallah yeter ki sağlık olsun. Ben bide kalktım büyük kızı hem yaz okuluna hem yüzmeye yazdırdım kaç kilo verdim yoğunluğu anlatamam. Bakıp geçicektim aslında ama bu yorumuna sessiz kalamadım canım çok çok üüzldüm böyle bişey yaşamana belki hayat zor senin için ayrılmak istemiyorsun burdan seni anlamam da mümkün değil belki ama bunları yapan bir adam seni sevmiyordur canım yani seven insan bunları yapamaz tartışma tahammülsüzlük olur bizde de var daha geçen 10 gün konuşmadım yanıma yatmasına dahi izin vermedim ama dayak küfür işin içinde olunca bin beter keşke düzelse ama düzelmeyecek belki de artarak sıkıntılar devam edicek kimsenin söyledikleri senden ve kızından değerli değil bu dünyaya bir kere geliyoruz lütfen kendine eziyet ettirme orda devletten yardım da alabilirsin bir şekilde Allah yardım eder umarım ya o kocan ıslah olur yola gelir yada o adamdan kurtulursun
Allah razı olsun canım.
Haklısın biliyorum.
Yazdıklarını içten yazmışsın beni anlayarak biliyorum.
Çaresizlik kadar kötü bir şey yok.

Bizde 7 küsur ayligiz😁 Akşam 9 gibi uyuyo sabah 6.30-7 gibi uyaniyo gece 2 kez uyaniyo gündüz 4uyku yapiyo.3 tanesi 20 -40 dk 1 tane 1-1.5 saat. Çok şükür. Diş çıkarma evresi biterse daha rahat edicez inşallah.

X