• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Selamm iyiyiz bizde çok şükür yarin aşı olacağız 6 ay asimiz. Benim tospikk te yüzüstü pek sevmiyor ama oturmayı ayakta durmayı cok seviyor tabi etrafi daha rahat inceliyorlar ya ondan :)
Oooo neler olmadi ki ek gıda seruvenleri basladi 🙈
Tatli patates yemeyen bebek büyümüyormuş 😅🤪
Allah allah kiz benim 4 yaşindaki kizim tatli patates hiç yemedi tesadüfen şans eseri büyüdü demek 😂😁
Yüzüstü afakanlar basiyo bu çocuklara demek😁 oturmayi benim sipa da çok seviyor gerçi onlar da hakli bi tanesinde haliyi seyrediyolar, diğerinde etrafi🥰Bizim de aşi günümüz yarin,bakalim ateş falan olmaz inşllah minnaklarda

Sifa olsun kuzucuklara 🥰
Bu hafta bende yoğurt vereceğim keçi sütü bulabilsek keske daha yararlı imiş
Yogurt ev yoğurdu değilse hiç vermeyin daha iyi anneler bilen bilir bilmeyende öğrensin 🤠
Benim oğlan puturlu zorlanıyor sanırsam yutarken oguruyor hep, yani blw den mezun olabiliriz 🙈
Canim ben tazedirekt diye bi site var ordan siparis verdim tatli patates:)keci sutu(yogurt yapicam)bezelye yulaf veg%bones in balkabagi corbasi mevsimi degil malum balkabaginin avakado keci sutunden kefir aldim fiyatlar da uygundu hepsi 100 tuttu yarin gelecek

Kız lar bana bi akil verin benim bebe 25 inde 6 aylık olacak ek gidaya başladık yoğurdu sevdi sade güzel yiyor onda sorun yok meyve de aynı şekilde ama yumurta sıkıntılı haşlayıp tek verdim yemedi yani yiyor ama zoraki dikkatini dağıtıyor agzina atıyorum ama bir görseniz şekilde sekile giriyor yüzü sonrada ağzına kapatıp yüzünü başka tarafa ceviriyor sapsik rafadan verdim olmadı içine biraz mama koydum az sulandirdim olmadı nasıl sevdirecm bilmiyorum aynı şekilde sebze çorbası da sevdiği ne mi ekmek eline ver kemirsin pilav bayılıyor akşam makarna verdim yok onuda sevmedi bide tarhana çorbası bize eve yaptığımı agzini sapirtada sapirtada yiyor bayılıyor eve t ben napıyım bi akil verin

Selamm iyiyiz bizde çok şükür yarin aşı olacağız 6 ay asimiz. Benim tospikk te yüzüstü pek sevmiyor ama oturmayı ayakta durmayı cok seviyor tabi etrafi daha rahat inceliyorlar ya ondan :)
Oooo neler olmadi ki ek gıda seruvenleri basladi 🙈
Tatli patates yemeyen bebek büyümüyormuş 😅🤪
Bende iki tanesini onu mu yedi bunu mu yedi diye cok onemsemeden buyuttum ozellikle ortancam dogru duzgun hicbirsey yediremiyoruz cok fena yemek seciyor o nedenle bu minigimde herşeyin en vitaminlisi en iyisi neyse yesin istiyorum o nedenle ugrasiyorum en azindan yemek secmez umarim bilenler bilir cok zor oluyor

Bende iki tanesini onu mu yedi bunu mu yedi diye cok onemsemeden buyuttum ozellikle ortancam dogru duzgun hicbirsey yediremiyoruz cok fena yemek seciyor o nedenle bu minigimde herşeyin en vitaminlisi en iyisi neyse yesin istiyorum o nedenle ugrasiyorum en azindan yemek secmez umarim bilenler bilir cok zor oluyor
Haklısın zor bi durum ama herseyin en mukemmeline alısınca bence daha cok secebılır. Yani normal bişekilde herzaman evımıze giren gıdalardan tadımlar yapılarak da damak tadı olusturulabılır bebişte. İllaki tatlı patatese gerek yok ilerde zaten normal patates yicek bu cocuk . Hangimizin evinde tatlı patates vardı smdiye kadar 😂 yani dicegım o ki yedirmek isteyebılırsın ama zorlama illaki bulucam diye ❣️

Çok fena bişey yemek seçmesi bi de istahsizsa üstüne tüy dikiyorsun

Haklısın zor bi durum ama herseyin en mukemmeline alısınca bence daha cok secebılır. Yani normal bişekilde herzaman evımıze giren gıdalardan tadımlar yapılarak da damak tadı olusturulabılır bebişte. İllaki tatlı patatese gerek yok ilerde zaten normal patates yicek bu cocuk . Hangimizin evinde tatlı patates vardı smdiye kadar 😂 yani dicegım o ki yedirmek isteyebılırsın ama zorlama illaki bulucam diye ❣️
Tabi ki oyle olacak ama ilk baslangic diye özenmek istedim herkesin kendi ozgur iradesi burda bi bayan da yazmis ornegin keci sutunden yapabilsem yogurdu diye daha faydali.isteyen marketteki hazir yogurdu da verebilir tercih sizin

....

Eklentiler

• Screenshot_20210621-163837_Instagram.jpg
    Screenshot_20210621-163837_Instagram.jpg
    91 KB · Görüntüleme: 38
  • Screenshot_20210621-163828_Instagram.jpg
    Screenshot_20210621-163828_Instagram.jpg
    108,3 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_20210621-163820_Instagram.jpg
    Screenshot_20210621-163820_Instagram.jpg
    87,2 KB · Görüntüleme: 39
Kız lar bana bi akil verin benim bebe 25 inde 6 aylık olacak ek gidaya başladık yoğurdu sevdi sade güzel yiyor onda sorun yok meyve de aynı şekilde ama yumurta sıkıntılı haşlayıp tek verdim yemedi yani yiyor ama zoraki dikkatini dağıtıyor agzina atıyorum ama bir görseniz şekilde sekile giriyor yüzü sonrada ağzına kapatıp yüzünü başka tarafa ceviriyor sapsik rafadan verdim olmadı içine biraz mama koydum az sulandirdim olmadı nasıl sevdirecm bilmiyorum aynı şekilde sebze çorbası da sevdiği ne mi ekmek eline ver kemirsin pilav bayılıyor akşam makarna verdim yok onuda sevmedi bide tarhana çorbası bize eve yaptığımı agzini sapirtada sapirtada yiyor bayılıyor eve t ben napıyım bi akil verin
Yumurta yemiyorsa zorlamayın sonra iyice tiksinti oluyor, alternatif protein besini verin mesela kuzu kimyası tabiki Dr danisip. Zorla verdiğinizde sonra hiç yemiyorlar

Zamanla alışacaklar diye düşünüyorum. Biz de aynı durumdayız 3 hafta oldu ama hala tadım miktarında yiyor. En çok sevdiği şey yumurta, yoğurda da biraz alışmaya başladı gibi. Bugün ekşimik verdim hiç sevmedi sebzelerle de arası yok henüz. Meyve kayısı ve şeftalı verdim sevdi. Elimden yemeyi daha çok seviyor kaşıkla pek arası yok şimdilik

Kizlar bizim minigin mizirdanma sebebini buldum sanirim acliktan yapiyomus benim sutumle ılgili sorun olmamisti kilosu da iyi 6.aya 26haziranda girecek 8.100 gr.ben de 180 gunu doldurmasini bekliyodum ara ara eline havuc ekmegin arkasini veriyodum istahli emiyodu bugun havuc hasladim zeytinyag ile verdim cok sevdi versem daha da yerdi sanirim ilk gun oldugu icin fazla yuklenmeyim dedim darisi diger yiyeceklere insallah onlari da istahli yer diger iki gunde havucla devam ederiz

bende de biri 15 yas biri 9 yas var ama onlar.boyle yapmiyodu sanki bu ufaklik cok mizir mizir surekli birde susmuyor:)
Bence onlarda böyleydi sen unuttun canim 🙈 dis donemi malum geçici insallah 🙏
Senin tekne kazıntısı ya başkadır simdi ❤büyükler epey ilgilenecek yaşta zaten pek şanslı minnoş 🥰

Kizlar bizim minigin mizirdanma sebebini buldum sanirim acliktan yapiyomus benim sutumle ılgili sorun olmamisti kilosu da iyi 6.aya 26haziranda girecek 8.100 gr.ben de 180 gunu doldurmasini bekliyodum ara ara eline havuc ekmegin arkasini veriyodum istahli emiyodu bugun havuc hasladim zeytinyag ile verdim cok sevdi versem daha da yerdi sanirim ilk gun oldugu icin fazla yuklenmeyim dedim darisi diger yiyeceklere insallah onlari da istahli yer diger iki gunde havucla devam ederiz
Ohhh maşallah 🧿 e havuçta tatli tabisi 😊 sifa olsun kuzuya 💛

Bende de var canim ıspanak brokoli gibi sebzeler sevmez umarim değişir bu durum

Benımkı havucu sevmedı ya catallamı ezerek verdın yoksa blenderdan gecırdın mı canım

Ben ilk başladığında yarım küçük çay bardağı yiyor du zmanlarda arttı isteği şimdi cam neskafe fincanı kadar yiyebiliyor ve hergün veriyorum bi alerjisi filan yoksa ver günlük kalsiyum ihtiyacı ve alismasin için gerekli yoğurt tan zarar olmaz diye dusunuyorum
Oğluma hergun yoğurt vermeyebasladiktansonra bir-çok tıkanmaya başladı alerjisi olabilirmi.yogurt alerjisi olduğunu nasıl anlarim

Back