- 4 Mayıs 2015
- 2.258
- 3.734
- 133
- 38
Günaydın. Annesi sanırım destekli uyku yüzünden. Çok daha alışmadan biliyorum kolay değil ama desteksiz uykuya geçmeye çalışın. İleride çok daha zorlaşıyor HerşeyKizlar bebegim gece uykusuna 9 gibi geciyor ama o kadar cok uyaniyorki ozellikle gece 1e kadar, sizde durumlar nasil, benzer durum yasayan var mi neden kaynaklaniyor olabilir. Emzirerek ve hafif sallayarak uyutuyorum maalesef desteksiz uyku yapamadik.
Aslında düşünmüyordum ama aklıma geldi.Ben veriyorum canım özel bişey kullanmıyorum marketten alıyorum sabahları veriyorum
Teşekkür ederim yönlendirdiğiniz için.Instagramda #bebekekgida yazarsanız neyi ne kadar vereceğimiz ve bir sürü tarife ulaşabilirsiniz kizlar bende yapabilirsem evde yapmak istiyorum bisküvi yoğurt peyniri bizim yediklerimiz zaten belli degil bari onlar düzenli beslensin
Teşekkür ederim cevap için.Evde yapmanı öneririm, şeker yerine bebeğinin alerjisi yoksa muz, hurma, kuru üzüm gibi meyvelerle tatlandırabilirsin veya piştikten sonra üstlerine pekmez sürebilirsin tatlanması için
Ya zaten yoğurt yemediği için aklıma geldi tatlandırma amaclı.Ben veriyorum yoğurduna katarak öyle özel bisküvi yapmaya vaktim olmuyor evdekiler herseyi yerken ne kadar koruyacam ki eninde sonunda bizden görüp isteyecek
.benim ki hiç yemedi yoğurt zorla verdim doktoru da aranızdaki bağı bozarsın zorla verme dediAslında düşünmüyordum ama aklıma geldi.
Severek birşeyler yesin istiyorum.
Teşekkür ederim yönlendirdiğiniz için.
Ne kadar az katkı maddesi okadar iyi diyorum bende.
Teşekkür ederim cevap için.
Hurmayı çok severek yiyor zaten
Ya zaten yoğurt yemediği için aklıma geldi tatlandırma amaclı.
Yoğurt ile başladık.
Tek yoğurt yerken yiyordu.
Diğer gıdaların tadını aldıktan sonra çok gönülsüz yiyor.
En çok yoğurda önem veriyorum.
Başka bişeyle tatlandırmayı denediniz mi?
Elmayı severek yiyor cok şükür
Yoğurla denesem mi?
Elmadan da soğusun istemiyorum
Nasıl yapıyorsunuz muhallebiyi pirinç unu ve suyla mı? Meyve ile mı tatlanditiyorsunuz?Bizim kilomuz çok düşük olduğu için ben gün içinde 2 3 Kerre meyveli muhallebi tarzında kasik maması tarzında şeyler veriyorum tadimlar oluyo yani ara arar emiyo
Ben henuz baslamadim ama 6.ve 7. Aylar tadim ayi yemezse zorlamayin bikac gun sonra yine deneyin yaziyordu bi yerde. Meyve verdin mi belki o tatli oldugu icin sebzeleri reddediyordur meyve vermeyi kesip dene bir de.instagramda #ekgida hastagh arama yapin cok guzel tarifler sayfalar bilgiler varArkadaşlar geçen hafta taşımlara başladık ama hiç umduğum gibi gitmiyor.. kabak havuç yoğurt tatlı patates patates denedim neredeyse hiçbirini sevmedi ağzını açmıyor kaşıkla yemiyor diye eline verdim haşlayıp onu da 1 gr ağzına atmıştır. Normalde her bulduğu nesneyi ağzına sokar sebzeyi 1kez denedi oynadı bıraktı. Bu şekilde ilerleyemiyorum ..
Sizler ne durumdasınız? Sevdirecek bir tarif var mi ? Yoğurt ve sebzeleri..
Alerji yapıp yapmadığını bile kontrol edecek kadar yediremiyorum. Ben nerde yanlış yaptım acaba?
Bebekler genelde sebzeleri tek başına yemeyi sevmiyorlar, çorba haline getirip vermek daha kolay olur. Mesela havuç ve patatesi 1 yemek kaşığı pirinçle pişirip muhallebi kıvamında bir çorba yaparak vermeyi deneyebilirsiniz. İçine tatlandırmak için bir tutam nane, ince kıyılmış maydanoz veya dereotu eklenebilir. Bu şekilde yaptığım tariflerde bebeğim daha fazla ve reddetmeden yedi sebzeleri. Yoğurdun içine besleyici ve vitaminli olması için bir tatlı kaşığı ruşeym ekliyorum ben. Benim bebeğim sade yemeği de seviyor ama bu şekilde çeşitlendiriyorum. Ruşeymli de sevmezde ayriyeten biraz kayısı veya şeftaliyi karıştırarak da verebilirsinizArkadaşlar geçen hafta taşımlara başladık ama hiç umduğum gibi gitmiyor.. kabak havuç yoğurt tatlı patates patates denedim neredeyse hiçbirini sevmedi ağzını açmıyor kaşıkla yemiyor diye eline verdim haşlayıp onu da 1 gr ağzına atmıştır. Normalde her bulduğu nesneyi ağzına sokar sebzeyi 1kez denedi oynadı bıraktı. Bu şekilde ilerleyemiyorum ..
Alerji yapıp yapmadığını bile kontrol edecek kadar yediremiyorum. Ben nerde yanlış yaptım acaba?
Benzer durumdayızArkadaşlar geçen hafta taşımlara başladık ama hiç umduğum gibi gitmiyor.. kabak havuç yoğurt tatlı patates patates denedim neredeyse hiçbirini sevmedi ağzını açmıyor kaşıkla yemiyor diye eline verdim haşlayıp onu da 1 gr ağzına atmıştır. Normalde her bulduğu nesneyi ağzına sokar sebzeyi 1kez denedi oynadı bıraktı. Bu şekilde ilerleyemiyorum ..
Çok saol cevabın için.benim ki hiç yemedi yoğurt zorla verdim doktoru da aranızdaki bağı bozarsın zorla verme dedi
Nasıl sevdirebilirim bilmiyorum. Sadece meyveleri seviyor
Cok gecmis olsun, acil sifalar dilerim canim, bebis bir an ince sagligina kavussunKızlar çocuklarınıza ve bebeklerinize dikkat edin salgın varmış. Önce bebeğimde oldu düşmeyen ateş ve kusma sonra büyük kızıma geçti yine yüksek ateş baş ağrısı karın ağrısı ve kusma. Doktora götürdüm kanında enfeksiyon çıktı hastaneye yatırdılar. Bilginiz olsun çok hızla yayılıyormuş özellikle suya dikkat edin rabbim esirgesin bütün bebekleri ve çocukları
Denedim bir iki kez yatagina koyup pis pis yapmayi ama uyumadi, oyun sandi gulduGünaydın. Annesi sanırım destekli uyku yüzünden. Çok daha alışmadan biliyorum kolay değil ama desteksiz uykuya geçmeye çalışın. İleride çok daha zorlaşıyor Herşey
Ben penelope gurmenin +6 ay ek gida paketini aldım. Muhallebileri su ile yapıyorum meyve ekliyorum. Muhallebiler hazır toz halinde geliyo zaten mesela armutlu elmali muhallebi balkabakli muhallebi gibi.Nasıl yapıyorsunuz muhallebiyi pirinç unu ve suyla mı? Meyve ile mı tatlanditiyorsunuz?
Biraz sabirli olmamiz lazim canim, ben de uc sebze denedim, sadece kabagi sevdi gibi, patates ve havucu pek yemedi. Biktirmadan tekrar deneyecegiz. Meyvelere daha gecmedim ama biz yerken cok ufak parca agzina degdiriyorum karpuz ve kiraz falan yemek istiyor hemen tatli tadi alinca. Benim kizim alerjik bir de sut urunleri, tahil ve bazi sebze meyveleri veremiyorum simdilik, tikandim kaldim tadimlarda. Eninde sonunda alisacaklar.Çok saol cevabın için
Yalnız değiliz demek ki.
Akşam ben yedirirken babasına bakıyor
Babası yedirirken bana bakıyor.
Yediğini de çıkardı zaten
İlerde de yemezse diye korkuyorum.
Alışsın diye her akşam deniyordum.
Galiba ara vermeliyim.
Aynen meyveleri severek yiyor.
Çorba da sevmiyor.
Sandığımdan daha zormuş bu iş
Allah kolaylık versin canımBiraz sabirli olmamiz lazim canim, ben de uc sebze denedim, sadece kabagi sevdi gibi, patates ve havucu pek yemedi. Biktirmadan tekrar deneyecegiz. Meyvelere daha gecmedim ama biz yerken cok ufak parca agzina degdiriyorum karpuz ve kiraz falan yemek istiyor hemen tatli tadi alinca. Benim kizim alerjik bir de sut urunleri, tahil ve bazi sebze meyveleri veremiyorum simdilik, tikandim kaldim tadimlarda. Eninde sonunda alisacaklar.
Ayakta mı sallanıyor yoksa kucakta mı?Denedim bir iki kez yatagina koyup pis pis yapmayi ama uyumadi, oyun sandi guldunasil yapabilirim bilmiyorum, belki onyargi ama uyku egitimleri icin de cesaretim yok, aglamasina dayanamam
Teşekkür ederim ben de yesin vitamin alsın istiyorumBen henuz baslamadim ama 6.ve 7. Aylar tadim ayi yemezse zorlamayin bikac gun sonra yine deneyin yaziyordu bi yerde. Meyve verdin mi belki o tatli oldugu icin sebzeleri reddediyordur meyve vermeyi kesip dene bir de.instagramda #ekgida hastagh arama yapin cok guzel tarifler sayfalar bilgiler var
Inşallah canım..Biraz sabirli olmamiz lazim canim, ben de uc sebze denedim, sadece kabagi sevdi gibi, patates ve havucu pek yemedi. Biktirmadan tekrar deneyecegiz. Meyvelere daha gecmedim ama biz yerken cok ufak parca agzina degdiriyorum karpuz ve kiraz falan yemek istiyor hemen tatli tadi alinca. Benim kizim alerjik bir de sut urunleri, tahil ve bazi sebze meyveleri veremiyorum simdilik, tikandim kaldim tadimlarda. Eninde sonunda alisacaklar.
Henüz muhallebi yamadım bugün denemez istiyorum bakalım beğenecek mıBen penelope gurmenin +6 ay ek gida paketini aldım. Muhallebileri su ile yapıyorum meyve ekliyorum. Muhallebiler hazır toz halinde geliyo zaten mesela armutlu elmali muhallebi balkabakli muhallebi gibi.
Maa sandalyesini sevdi fakat kasıktan nefret ediyor benim ki..Benzer durumdayız
Ben yumurta sarısı vermeye başladım, elle veriyorum severek yiyor. Yoğurt verdim ama limon yemiş gibi titretiyor kendini o kadar ekşitiyor ki yüzünüsebzelerde de istekli değil dediğin gibi herşeye ağzını açan bebek ağzına kilit vuruyor sanki. Ama bu dönem çok önemli tadım aşamasındayız hala. İlla ki alışacak yeterki zorlamayalım. Bu arada dikkat ettim bebeğim buharda pişmiş sebzeleri o kadar sevmedi. Bugün kabağı taze soğanla hafif sulu pişirdim çatalla ezip verdim ilk başta yemedi sonra biraz oynadım sevdim yarım saat sonra tekrar denedim 1 yemek kaşığı kadar yedi. Bir de benim bebeğim şimdilik mama sandalyesini pek sevmedi koltuğun köşesine oturtup öyle yediriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?