• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Evet kuzum ya çok tehlikeli olmaya başladılar valla. Bende öyle yapacağım çünkü koltuk üstünde durmuyor artık hiç koyduğum gibi bulamıyorum düşecek diye korkuyorum. 😘 😍 benim kız da 4 ay 11 günlük. Oyun halısına yatırıyorum oyuncaklarına falan erişmeye çalışıyor tutuyor sıkı sıkı kendine çekmeye çalışıyor ilgisini çeken şeyleri uzanıp tutmaya çalışıyor. Altını değiştirirken tekmeliyor mu seninki?😄 benim çok uzun zamandır deli gibi tekmeliyor iki bacağını birden kaldırıp vuruyor falan gülerek hoşuna gidiyor daha fazla yapıyor bacaklarıyla kendini yukarıya itiyor bezi bağlamak için kaç kere aşağı çekiyorum Allah bilir 😄😍
Aynen canım oyun halısıysa baya oynuyor benimki de, ellerini uzatıyor, oyuncakları tutuyor hatta tutup kendini kaldırmaya çalışıyor 😂
Ya sorma eli dursa ayağı durmuyor ayağı dursa totosu durmuyor çok hareketli bez değiştirirken kırk takla atıyorum 😅 Bu aylarda böylelerse emeklemeye başladıklarında kaçarlar bunlar 😂🥰🥰

Selam kizlar ozellikle erkek bebek annelerine sormak istiyorum cok sık uzerimizi degistiriyoruz surekli islatiyor altini da sık sık değiştiriyorum aslında sizde de ayni mi durum? Bu arada 3.aylik olduk çiğlik kiyamet sesini taniyomus:)
+1 canım 😂 gerçi son zamanlarda baya azaldı ama başlarda ne zaman altını açsam üstümüze başımıza işiyordu şimdi azaldı çok şükür ama her kaka yapışında sırtına kadar yapıyor hem öyle çok olmasınada gerek yok oğlum yukarı doğru mıçıyor sanırım bunun başka bir açıklaması olamaz 😂😂

+1 canım 😂 gerçi son zamanlarda baya azaldı ama başlarda ne zaman altını açsam üstümüze başımıza işiyordu şimdi azaldı çok şükür ama her kaka yapışında sırtına kadar yapıyor hem öyle çok olmasınada gerek yok oğlum yukarı doğru mıçıyor sanırım bunun başka bir açıklaması olamaz 😂😂
Biz daha altını açamadan sürekli yanlardan ıslak buluyoruz :)bakalım ne zaman bitecek çamaşır makinesi paşamız icin dönüyo iki üç günün biri ust baş yetişmiyor :))assolistimiz günde en az 4 kez üst değiştiriyoruz sağlıklı olsunlar da tek artik sabunla suyla geçer bunlar:)

Dün iki kere peş peşe yukarıyı hedef aldı benimkide😀

Biz daha altını açamadan sürekli yanlardan ıslak buluyoruz :)bakalım ne zaman bitecek çamaşır makinesi paşamız icin dönüyo iki üç günün biri ust baş yetişmiyor :))assolistimiz günde en az 4 kez üst değiştiriyoruz sağlıklı olsunlar da tek artik sabunla suyla geçer bunlar:)
Al benden de o kadar çamaşırları giymekten değil yıkanmaktan eskidi 😁 Buarada ben bezini açtığında yaptığından bahsediyorsum sandım bizim çok fazla sızma olmuyor yani bezi küçük gelmeye başladığında beli ıslandı bir iki sefer ama şu an öyle bir durum yok ☺️

Çok geçmiş olsun canım benim. İnşallah bir an önce iyileşirsin. 😘 bilmiyorum ki kuzum geçer mi bebeğe doktora danışmak lazım bence geçip geçmediğini. Geçiyorsa mama takviyesi yapabilirsin. Telefonda danış istersen numarası vardır sanırım. 😘
Sordum da gecmiyomus antibiyotik zaten düşün dozda o yüzden de sancım kesilmedi bir an olsun 😔

Canim emme sureleri cene kaslari gelistigi icin ve bikere de daha faza sut cektikleri icin azaliyo olabilir. Kilo alimi da azalmazsa cocuklrmz obez olur iok 3 aydaki gibi kilo aldiklarini dusunsene emin ol o zaman da onu da istemeyiz 😄 ben de dun cok cook zorlandim hic durmadan agladi bu benim 2. Ilki de cok zordu 6 ay anami aglatti:) ama gecti gitti bu da oyle olacak sizinkiler de oyle olacak bu gunler geri gelmeyecek iyi yonleri dusunup tadini cikarmaya calisalim yoksa iyice insanin psikolojisi bozuluyor kendimden biliyorum😁
Keşke hiç büyümese hep böyle kalsa ama ağlamasa 🤣 hep sevsek diyorum bende 🥰
Kizlar dişim çok fena iki gündür tekrardan antibiyotik kullanmam gerekti iki hafta öncede yirmilik çekimi oldu bebeğime mi geciyo hissediyomu enfeksiyonluyum şuan yüzüm şişmiş durumda anlamıyorum iki gündür emmesi biraz sıkıntı da mama takviyesi mi yapsam anlamadım dün gece 4 de uyuduk sebepsizce mizmizligi üstünde 😶
Canım diş sorunu bendede var bende 2 kutu 1000 mg kullandım doktorum ilaç içtikten sonra 4 saat emzirme falan demişti ve o ara bebeğim çok huysuzdu antibiyotikten miydi benim diş ağrım ona mı geçiyordu bilmiyorum. Hala da geçmedi ağrıyo napcam bilmiyorum 😞

Canım bir de vazospazm diye bir şey var onda da meme ucu donmuş gibi duruyor bir de onu araştır. 😘 annesütüdoktoru var instagramda onda çok güzel anlatıyor göğüs ucu problemlerini ve daha bir çok şeyi. Geçen burdan bir arkadaş söylemişti sağolsun.

Çok geçmiş olsun kuzum kıyamam inşallah en kısa zamanda sebebini bulup çaresini bulurlar.. Kıyamam kuzum ya biliyorum çok çok zor ama evladın için ayakta kalman gerek dikkat et kendine lütfen..
Dualarınız ve gecmis olsun dilekleriniz için cok tesekkurler arkadaslar.. oglumla daha iyiyiz babami da ziyarete gittik.. babam cok mutlu oldu. Ona da moral oldu insallah güzel haberler gelecek..

Bebeğim henüz 3 ay 12 günlük ama eller hep ağızda.. dış için erken değil mi ? Ellerini keşfediyor ama benim elimi de ağzına götürmesi 🤔🤔🤔

Keşke hiç büyümese hep böyle kalsa ama ağlamasa 🤣 hep sevsek diyorum bende 🥰

Canım diş sorunu bendede var bende 2 kutu 1000 mg kullandım doktorum ilaç içtikten sonra 4 saat emzirme falan demişti ve o ara bebeğim çok huysuzdu antibiyotikten miydi benim diş ağrım ona mı geçiyordu bilmiyorum. Hala da geçmedi ağrıyo napcam bilmiyorum 😞
İnan bilmiyorum canım benimkinin zaten onayı tutunca emmiyo ama iki gündür çok tuhaf anlamadım artık sancidan ağladım o derecede geçmeyen bı ağrım var iki gündür hiç uyumuyorum antibiyotik ten sonra çekilecek ama hiç dinmedi ağrım 😔

Bebekler ne zaman dönmeye başlar? Bebeği dönen var mı aramızda?
Benimki dönüyor 4 ayın dolmasına tam 1 haftası var. ilk oğlum 6 aylık falandı döndüğünde 😁 bence çocukla alakalı . Birde ilk oğlum bu ayda 8 kiloya yakındı , küçüğümse daha 6.5 bile değil. Belki kilo hareketlerini kısıtlıyor olabilir bu miniğim zayıf ama maşallah daha hareketli ☺️
Aynen mesela benim oğlum 3925 doğdu ilk 2 ay her ay için 2 kiloya yakın aldı 3. Ay kontrolünde gece gündüz emmesine rağmen 500 gr. almış ki kontrolde 8 kiloydu. Doktor 6. ayda doğum kilosunun 2 katı olmasını bekleriz seninki 3. ayında 2 katı olmuş ama anne sütü olduğu için sorun yok dedi.
Geçen gün rahatsızlandı doktora gittik 3 ay 24 günlük 8,5 kilo olmuş ve benim sol el bileğim 3 aydır ağrıyor çocuğu alırken düşüreceğim diye korkuyorum özellikle geceleri uykudan uyandığımda bileğimde güç kalmıyor artık. 2 aydır bileklik takıyorum ama dinlenmediği için geçmiyor ağrısı.
Kafa çapıda 43 çıktı doktor diyor ki babası biraz koca kafalı mı 😅😅 normal dedim, ki bebeğim persentil tablosu ile uyumlu bu doktora ilk defa gittim resmen oğluma koca kafa dedi ama vücuduna göre normal yani hiç takılmadım sağlıklı olsunlar yeter 🥰
Maşallah canım maşallah 🤩 ilk çocuğum geldi aklıma o da senin oğlun gibi iriydi doğduğunda 3850 ydi ve 6 aylıkken 9 kiloyu görmüştü sıpa 🤩 sonradan azalıyor ama 1 yaşındayken 12 kilo falandı. Allah hepsine sağlık sıhhat versin de gerisi hep teferruat ☺️ Böyle diyorum da yine de küçüğün az kilo almasını kafama takıyorum 😁

Canim bi tanidigimin bebeginde varmis alerjyle belirtileri hemen hemen ayni hatta bazen karistiriliyomus bile. Laktoz hassasiyetinde anneye kati diyet verilmiyor diye biliyorum hatta o laktozsuz sut icebilmis onun disindaki butun sut ve sut urunleri yasak 2 3 ay sonra da diyeti acmis sorun olmamis.
Peki bu laktoz hassasiyeti kilo alımını etkiler mi acaba?
Bebekleriniz yattığı yerde kendini çeviriyor mu ? Bugün bebeğim 180 derece çevirdi kendini yanına bişey koymuştum ilgisini çekti ona doğdu ulaşmaya çalıştı başıyla ayağı yer değiştirdi 😅
Benimki de çeviriyor canım 90 derece bazen 180 derece çeviriyor 😁 o yüzden yatırırken yatağın tam ortasına koyuyorum düşmesin diye tabi beşiğinde yatarken sorun olmuyor .

Beziniz ne canım bez önemli birde numarası tabi. Ben babyturcoyla başladım nerdeyse hergün bir kaka vakası yaşıyorduk. İki seferdir sleepynin yeni çıkan bio naturel bezlerinden alıyorum 3 numara. Çok memnunum ben hiç taşma falan olmadı.
Çiş için şunu diyebilirim kardeşimin oğlu her altını alırken çiş yapıyordu resmen bezi boş ama altını açınca yapıyordu. Ve pipi derisi yukarı doğru sıyrılmadığını farketti. Meğerse yavrucak bezliyken pipisinden dolayı daha da zorlandığı için çişini tutuyormuş. Perşembe günü sünnet olacak bu yüzden.

Bebeğim henüz 3 ay 12 günlük ama eller hep ağızda.. dış için erken değil mi ? Ellerini keşfediyor ama benim elimi de ağzına götürmesi 🤔🤔🤔
Aynı şekilde hem kendi elini sürekli ağzına götürüyor hem benim elimi hemde çıngıraklarını ne bulursa yani 😁 bu aylarda normal bence çünkü bebekler ağızlarıyla keşfediyorlar

Beziniz ne canım bez önemli birde numarası tabi. Ben babyturcoyla başladım nerdeyse hergün bir kaka vakası yaşıyorduk. İki seferdir sleepynin yeni çıkan bio naturel bezlerinden alıyorum 3 numara. Çok memnunum ben hiç taşma falan olmadı.

Çiş için şunu diyebilirim kardeşimin oğlu her altını alırken çiş yapıyordu resmen bezi boş ama altını açınca yapıyordu. Ve pipi derisi yukarı doğru sıyrılmadığını farketti. Meğerse yavrucak bezliyken pipisinden dolayı daha da zorlandığı için çişini tutuyormuş. Perşembe günü sünnet olacak bu yüzden.
Doğduğu günden beri prima premium care kullanıyorum çişi geçmiyor ama kakası hep sırtında acaba çok sıkmıyor gevşek mi bırakıyorum. Buarada 4 numara kullanıyorum boyutu tam yani büyükte gelmiyor ama anlamadım niye oluyor

Aynen canım oyun halısıysa baya oynuyor benimki de, ellerini uzatıyor, oyuncakları tutuyor hatta tutup kendini kaldırmaya çalışıyor 😂
Ya sorma eli dursa ayağı durmuyor ayağı dursa totosu durmuyor çok hareketli bez değiştirirken kırk takla atıyorum 😅 Bu aylarda böylelerse emeklemeye başladıklarında kaçarlar bunlar 😂🥰🥰
Kesin kaçarlar kuzum kesin 😄😍 yakaladığımız yerde altını alırız artık 😄😍
Sordum da gecmiyomus antibiyotik zaten düşün dozda o yüzden de sancım kesilmedi bir an olsun 😔
Anladımm canım bebeğe geçmemesi güzel ama keşke ağrını da azaltsaydı. 😔
Dualarınız ve gecmis olsun dilekleriniz için cok tesekkurler arkadaslar.. oglumla daha iyiyiz babami da ziyarete gittik.. babam cok mutlu oldu. Ona da moral oldu insallah güzel haberler gelecek..
Biraz daha iyi olmana ve babanın da biraz iyi olmasına sevindim canım. İnşallah güzel haberlerini bekliyoruz canım hadi bakalım. 😘

İnan bilmiyorum canım benimkinin zaten onayı tutunca emmiyo ama iki gündür çok tuhaf anlamadım artık sancidan ağladım o derecede geçmeyen bı ağrım var iki gündür hiç uyumuyorum antibiyotik ten sonra çekilecek ama hiç dinmedi ağrım 😔
Benimde öyle oldu iyce kötü oldu diye 2. Kutuyu yazdı bana da 🤦🏻‍♀️

Back