Damla olarak sab simplex kullaniyorum canim ama pek fayda etmiyor kizimda bi damla kullanmistim nurse diye basliyodu olmadi yine ondan da alabilirim o daha iyidi sanki evet sicak suda iyi geliyor Allah baska dert keder hastalik vermesin ne diyelim ama insan yipraniyoGaz damlası kullanıyor musun canım. Ben bir iki defa rezene verdim 2-3 çay kaşığı ama pek bi etkisi olmadı. Sıcak suya sokuyprum ben bazen kova içine rahatlıyor bebiş dene istersen
Devamlı değil 1 kere fışkırmıştı baya yoğun şekilde ben fazla beslememe ve çok gazı olmasına yormuştum.Devamlı mı oluyordu canım
Benim bebeğim arada dolu dolu kusuyor en son ctesi kustu mesela. Öncesinde 3 gün üst üste kusmuştu 2 gündür bişey yok maşallah
Yoğun kustu ama fışkırma tam olarak nasıl oluyor canımDevamlı değil 1 kere fışkırmıştı baya yoğun şekilde ben fazla beslememe ve çok gazı olmasına yormuştum.
Sevindim canım rahatlamışsındır sendeKızlar dün ben kontrole gittim. Normal vajinal muayene yaptı. Dikişlerin güzel iyileşmiş dedi, rahimde yumurtalıklarda bir sıkıntı yok dedi. Bir tanesi duruyor dedim evet dedi. 1 hafta 10 gün daha yakınlaşmak yok dedi. Akıntım vardı. İyileşme partikülleri mi dedi ne dedi tam duyamadım o an kendimi sıkmışım onlar oluşmuş o yüzden Akıntım varmış. 7 günlük fitil verdi. Onu kullanıcam. O süreçte de düşer sanırım dikişim.. Şükür iyileşmişim yani rahim güzel toparlanmış falan dedi.. Korunmayı konuştuk spiral kullanabilirsin 3 aylık iğneler var onları kullanabilirsin veya hap var onu kullanabilirsin dedi. Tabi ben bunların hiçbirini de istemiyorum. Dikişimin bu kadar geç düşmesi geç iyileşmesi normal mi dedim evet bazı insanların yaraları geç iyileşebiliyor normal bu zamanı bulması sıkıntı yok dedi. Normalmiş her şey şükür kızlar.
Yani tazyikli gibi diyim hani zehirlenince kusulur ya nasıl anlatayım, ama fışkırtma da çok yoğun kusma da bulgulardanmış sanırım. Lidya 1 kere fışkırttı, 1 kere de 20 cc kadar kustu. Ama genelde de hep kusuyor normal her bebek gibi. Kusmuklu bir bebek, yani o çok kusan bebeklerin gelişimi iyi olurmuş vs gibi cümleler tamamen hurafe. Benim ablam da önlük dolusu kusarmış belki o zamanlar annem de üstüne düşse böyle bir şeyler çıkardı. Bir de önemli olan bebeğin kilo alımı normal mi, az mı almış falan. Bizim ilk aya göre alım yavaşladı diye de şüphelenildi. Çocuk resmen 5. Haftadan sonra gerilemeye başladıYoğun kustu ama fışkırma tam olarak nasıl oluyor canım
Çok geçmis olsun canim Rabbim safi isminin hurmetine sifasini versin minnoşumuzun insallah korkulacak bi durum yoktur en hafif kolay sekilde atlatir insallahYani tazyikli gibi diyim hani zehirlenince kusulur ya nasıl anlatayım, ama fışkırtma da çok yoğun kusma da bulgulardanmış sanırım. Lidya 1 kere fışkırttı, 1 kere de 20 cc kadar kustu. Ama genelde de hep kusuyor normal her bebek gibi. Kusmuklu bir bebek, yani o çok kusan bebeklerin gelişimi iyi olurmuş vs gibi cümleler tamamen hurafe. Benim ablam da önlük dolusu kusarmış belki o zamanlar annem de üstüne düşse böyle bir şeyler çıkardı. Bir de önemli olan bebeğin kilo alımı normal mi, az mı almış falan. Bizim ilk aya göre alım yavaşladı diye de şüphelenildi. Çocuk resmen 5. Haftadan sonra gerilemeye başladıtoparlıcaz inşallah
Canım çok geçmiş olsun inşallah ilerleme olmaz . Benim bebeğimde o şekilde kusuyodu ama ben çok besledigimden ve gazını cikartamadigim için kustugunu çözdüm hala bile başında bekliyorum bı sure yatirmiyorum uykunun arasında bişey olacak diye gözümü kirpmadigim günlerim bile oldu ve bu beni psikolojikmen çok yordu ama olmaya kalsa olacak olurverir insan binbir türlü şeyler dusunuyo annelik içgüdüsü iste. Doktora söylediğimde mutlaka gazını cikartamadigin için olmuştur gün içerisinde 3 4 defa olursa kilo durumu durursa araştırılır demişti. Çok şükür daha olmadı önlemlerimi alıyorum yan ve olabildiğince yüksek yatırıyorum.Kızlar fışkırarak kusan bebeği olanlar varsa aranızda siz de ihmal etmeyin bu konuyu derim, fışkırmak önemli bir bulguymuş maalesef
Süt alerjisinden şüpheleniyorsanız sütü komple kesin bence. Bir de ben bugün farkettim bebeğim tahin yediğim gün daha gazlı. 23 günlük oldu patlıcan ve tahine tepki veriyor. Alerji mı başka bir şey mi bilmiyorum, fikir olur diye paylaşmak istedim.Süt alerjisinden şüpheleniyorum evet.Laktoza hassasiyetiim var kendimin gazlı olduğu için bebek dikkat etmeye çalışıyorum.Sizin yazınızı gördüğümden beride sıcak soğuk mizaçlı yiyecekler olarak özellikle 3 gündür daha keskin diyetteyim.Ancak gaz konusunda bebekte olumlu gelişme olmadı.Sanirim onların kendiyle ilgili olanda bir süreç.
Aynen bugün kudurdugece 3ten beri hiç uyumadım
Sağol canım inşallah. Bilmiyorum belki de ben kaşındım kendimi strese soktum boşuna, ama ben hayatımda hiçbir bebekte böyle bir kusma görmedim evhamım ondandı. Kilosu az olmazdı ben kusmasın diye 5 6 gün az besledim korkumdan ve az yerse de kusacak mı diye görmek istedim ama hata ettim, belki normal şekilde devam etsem kilo da normal çıkacak bu olaylara girilmeyecekti. Ama her şerde bi hayır vardır ne diim. Bu arada Lidya da çok gazı olduğunda çıkarmak isterken kusturuo resmen kendini ve ben de fazla beslediysem oluo. Artık sık sık az az yediriyorum mesela 3 saatte 90 cc mama vereceğime 2 saatte 60 veriyorum bazen 1 saat sonra acıkıo o zaman 30 daha veriyorum gibi. Ve emzirirken de sağı emzirip gaz alıp sola geçiorum, bitince de mamada da memede de 15 dk gazı çıksa bile omzumda bekletiorum bazen yarı oturur pozisyona getiriyorum. Bu şekilde kusmuo, kussa da sızıntı şeklinde ıkınırken oluo.Canım çok geçmiş olsun inşallah ilerleme olmaz . Benim bebeğimde o şekilde kusuyodu ama ben çok besledigimden ve gazını cikartamadigim için kustugunu çözdüm hala bile başında bekliyorum bı sure yatirmiyorum uykunun arasında bişey olacak diye gözümü kirpmadigim günlerim bile oldu ve bu beni psikolojikmen çok yordu ama olmaya kalsa olacak olurverir insan binbir türlü şeyler dusunuyo annelik içgüdüsü iste. Doktora söylediğimde mutlaka gazını cikartamadigin için olmuştur gün içerisinde 3 4 defa olursa kilo durumu durursa araştırılır demişti. Çok şükür daha olmadı önlemlerimi alıyorum yan ve olabildiğince yüksek yatırıyorum.
Sağol canım inşallah. Bilmiyorum belki de ben kaşındım kendimi strese soktum boşuna, ama ben hayatımda hiçbir bebekte böyle bir kusma görmedim evhamım ondandı. Kilosu az olmazdı ben kusmasın diye 5 6 gün az besledim korkumdan ve az yerse de kusacak mı diye görmek istedim ama hata ettim, belki normal şekilde devam etsem kilo da normal çıkacak bu olaylara girilmeyecekti. Ama her şerde bi hayır vardır ne diim. Bu arada Lidya da çok gazı olduğunda çıkarmak isterken kusturuo resmen kendini ve ben de fazla beslediysem oluo. Artık sık sık az az yediriyorum mesela 3 saatte 90 cc mama vereceğime 2 saatte 60 veriyorum bazen 1 saat sonra acıkıo o zaman 30 daha veriyorum gibi. Ve emzirirken de sağı emzirip gaz alıp sola geçiorum, bitince de mamada da memede de 15 dk gazı çıksa bile omzumda bekletiorum bazen yarı oturur pozisyona getiriyorum. Bu şekilde kusmuo, kussa da sızıntı şeklinde ıkınırken oluo.
Baslamadan yapıyorum daha etkılı oluyo sanki onceden gunde bir kere yapıyodum smdi sabah aksam yapıyorum . Damlayıda baslamadan verıyorum. Sancısı oldugunda da ayse önerin gaz masajınj yapıyorum karnına etkılı oluyo . Allah yardımcın olsun gaz olayı zor vallahı . Kendımın yorgunlugunu gectım o aglayınca içim eriyor resmenParasindan falan geçtim canim kizimda da ayni süreçten geçtik bunda yaşamak istemiyorum kizimin bu zamanlarinda doyasiya hiç sevemedik çünkü uyanik olduğu her an ağliyodu en azindan bunda yaşamayalim diyorum denicem dediklerini adacayi yagini sancilari varken mi yapiyosun yoksa baslamadan mi yapiyosun
İnşallah canım sen gönlünü ferah tutYani tazyikli gibi diyim hani zehirlenince kusulur ya nasıl anlatayım, ama fışkırtma da çok yoğun kusma da bulgulardanmış sanırım. Lidya 1 kere fışkırttı, 1 kere de 20 cc kadar kustu. Ama genelde de hep kusuyor normal her bebek gibi. Kusmuklu bir bebek, yani o çok kusan bebeklerin gelişimi iyi olurmuş vs gibi cümleler tamamen hurafe. Benim ablam da önlük dolusu kusarmış belki o zamanlar annem de üstüne düşse böyle bir şeyler çıkardı. Bir de önemli olan bebeğin kilo alımı normal mi, az mı almış falan. Bizim ilk aya göre alım yavaşladı diye de şüphelenildi. Çocuk resmen 5. Haftadan sonra gerilemeye başladıtoparlıcaz inşallah
O memeden süt daha az ya da daha tazyikli geliyor olabilir mi ? Tek memeyi slmaması meme reddi sayılmaz bence. Biberon veya emzik alıyor mu ?Kızlar bebeğim sol mememi almamaya başladı ya öyle bir ağlıyor ki ısrar edemiyorum da. Dün gece emzirmeye çalıştıkça ağladı sakinleştirip denedim yarım saat boyunca hep ağladı en son sağ tarafa geçirdim hemen tuttu ve uyudu. Sabah yine sol tarafı verdim biraz ağladı ama tuttu akşam üstü yine almadı. Meme reddi böyle bişey mi? Ne yapmam gerekiyor bilen var mı?
Ucu daha küçük aslında bilmiyorum etkisi var mıdır? Bir de buaralar genelde sol tarafına yatarak uyuyor sağ tarafa yatırdığımda vücut sağ tarafta kafayı sola çevirmeye çalışıyor bu sefer kafası düz yatmış gibi oluyor bende kusar diye ısrarla yatıramıyorum. Sağ göğsümde sola doğru yattığı içinde istiyor olabilir mi acaba ya? Az önce 3-4 kere denedim her seferinde ağlamasının dozu arttı en son katıldı ağlamaktan bıraktım sağ tarafa geçirdim orayı tuttu uyudu.O memeden süt daha az ya da daha tazyikli geliyor olabilir mi ? Tek memeyi slmaması meme reddi sayılmaz bence. Biberon veya emzik alıyor mu ?
Soluna yatırmış olmak için siz otururken bebeği koltukaltınıza alıp emzirmeyi deneseniz? Surda koltukaltı yazan gorseldeki gibi. https://www.bebaby.com.tr/wp-content/uploads/2019/03/emzirme-nasil-olur.jpgUcu daha küçük aslında bilmiyorum etkisi var mıdır? Bir de buaralar genelde sol tarafına yatarak uyuyor sağ tarafa yatırdığımda vücut sağ tarafta kafayı sola çevirmeye çalışıyor bu sefer kafası düz yatmış gibi oluyor bende kusar diye ısrarla yatıramıyorum. Sağ göğsümde sola doğru yattığı içinde istiyor olabilir mi acaba ya? Az önce 3-4 kere denedim her seferinde ağlamasının dozu arttı en son katıldı ağlamaktan bıraktım sağ tarafa geçirdim orayı tuttu uyudu.
Biberon vermiyorum canım geçenlerde sağdığım sütü verdim onu bile zor içti başta istemedi, unutmuş biberon tutmayı
Buaralar emzik veriyorum ama onun bir etkisi var mıdır acaba? Sabah emzik verdim sola yatırdım sonra emziği çıkardım göğsümü tuttu ama ondan sonra ki hiç bir emmede almadı yine
A evet bir de bunu deneyeyim, çok teşekkür ederimSoluna yatırmış olmak için siz otururken bebeği koltukaltınıza alıp emzirmeyi deneseniz? Surda koltukaltı yazan gorseldeki gibi. https://www.bebaby.com.tr/wp-content/uploads/2019/03/emzirme-nasil-olur.jpg
Benim bebeğim de nerdeyse seninkiyle aynı haftalarda kusmaya başladı canım. Doktorlar reflü dedi ama kusması hiç jesilmedi ,yüzünde kızarıklık çıkınca alerji dendi ama neye olduğu bilinmiuor ,diyet yapiyorum ama senin dediğin sıkıntı olabilir mi diye de düşünüyorum gastroenteroloji bölümüne göstereceğim alerji doktoru da bağırsak tıkanıklığı ya da mide ile ilgili sıkıntısı olbailir dedi. Rabbim onsallah tez zamanda şifasını verir senin kuzuya ameliyata gerek kalmazKızlar fışkırarak kusan bebeği olanlar varsa aranızda siz de ihmal etmeyin bu konuyu derim, fışkırmak önemli bir bulguymuş maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?