Ne güzel kurmuşsun düzeni masallah bu isin bir guzel yani da annenin mutfaktaki is gücü azalmış oluyor. 2 çocuklu su günlerde beni en çok yoran ne bebek ne kizim düşünüyorum da en çok mutfak yoruyor. Benim esim 3 çeşit yemek ister mesela. Ev çorbasız kalmaz firin boş kalmazDoğal yaşam ne zaman zor biliyor musunuz? Yeme içmede alıştığınız konfordan hiç ödün vermeden doğal yaşamak istediğinizde zor. Mesela kahvaltı sofranızda aynı anda sucuk olsun, bir kaç peynir çeşidi olsun, zeytin, tereyağ, bal, reçel olsun isterseniz dogal yaşamak çok zor. Akşam sofrada corbaniz olsun, ana yemeğiniz olsun, salatanız olsun ardindan tatlı gelsin, cayın yanina kuruyemiş gelsin derseniz o zaman çok zor. Misafir geldiğinde sofrayı 4 cesitle donatayim derseniz o zaman çok zor. Ben deterjana, kozmetige vereceğim parayı mutfagim için harcıyorum. Çalışmıyorum, memur maaşıyla geciniyoruz, iki çocuğum var ve birikim yapabiliyoruz. Yani aslinda dogal yasamak yetmiyor sade yaşamayı öğrenmek ve yetinmeyi bilmek gerekiyor. Bizim evde aksam cay yapayim yanına kuruyemişler koyayim, kurabiyeler yiyelim kültürü yoktur mesela. Bunları yemeyi canimiz cok isterse aksam yemegi yerine yeriz, ayrica yemek yapmam. Akşamları sadece corba sadece ballı yoğurt sadece salata sadece meyve yediğimiz çok olmuştur. O yüzden hiç bir dönem fazla harcamadık doğal yaşamak için.
Benimde dikkatimi cekti aynen Metin Şentürk gibi bakiyor:) dr.a kontrol ettirdim sorun yok dediKızlar bebeklerinizin gözlerinde arada şaşılık gibi oluyor mu? 6 aya kadar normal diyolar internette araştırdım ama 6 aydan sonra da kalır mı acaba çünkü kızlarımda olmazdı böyle kalça ultrasonu için gittiğimde doktora da sorcam ama sizde de oluyor mu merak ettim
Emerken sinirleniyor huysuz sesler cikariyor arada resmen memeyle cebellesiyor bizde de oluyo gaz sorunu mu acaba yada sut fazla geliyor o da midelerini mi rahatsiz ediyorKizlar benim oğlan bazen emerken birden aglama krizine girip memeyi birakiyo ama oyle boyle aglamiyo memeyi vermek istedigimde de daha cok agliyo o an sancisi mi vuruyo diye dusunuyorum ya da sut tazyikli geliyo bazen ona mi sinirleniyo aranizda boyle bi sey yasayan var mi
Yenidoganda olmasi normal diyor doktorlar, arada oluyor bizde deKızlar bebeklerinizin gözlerinde arada şaşılık gibi oluyor mu? 6 aya kadar normal diyolar internette araştırdım ama 6 aydan sonra da kalır mı acaba çünkü kızlarımda olmazdı böyle kalça ultrasonu için gittiğimde doktora da sorcam ama sizde de oluyor mu merak ettim
Canim reflu konusunda birsey diyemem ama obez olacak demesi saçma geldi bana. Mama alıyor mu bebegin? Benim tontiş 1 bucuktan fazla aldı ilk ay. Anne sütü ile. Dr mama yoksa aynen devam dedi. Ayrica cocuk aç mı kalacak daha çok ağlar benim ki doymadan uyumaz katiyen doyduğu an memeyi bırakıyor zaten. Neden hep sol yatırdın ki sağ da yatir düzelir merak etme. Reflusu de kısa sürede düzelsin insallah kuzununSelamlar herkese dr kontrolünden çıktık dedigim gibi 26 sinda 2 aylık olacağız 5kilo400gr olmuşuz dr kilo alımı hala cok dedi 1 kilo alması gerekirken 1kilo150gr olmus dedi böyle devam ederse bu çocuk obez olur dedigaz sancısını ve reflusunu bitirmek için en az 2 saatte bir emzirmelisin dedi ama nasil o saat aralığında ağladığını hastaneyi inlettigini kendisi de duydu mecbur emzige alıştırmalisin dedi ama kac çeşit emzik aldım ağzına almıyor 2 ilac daha verdi biri damla biri fitil ağladığında nasil sustaracagim bilmiyorum birde refluden dolayı sol tarafa yatıyordu kafasi yamulmuş artık saga yatir yoksa cok buyuk hasar bırakır dedi
Tok olmadiğina da eminim çünkü 3 saat emmemiş oluyo memeyle dediğin gibi cebelleşiyor zorladiğimda iyice ağliyor ya tazyikli çok geldiği için sinirleniyo rahatsiz oluyor ya da gaz aklima baska bi şey de gelmiyor size danişayim dedimEmerken sinirleniyor huysuz sesler cikariyor arada resmen memeyle cebellesiyor bizde de oluyo gaz sorunu mu acaba yada sut fazla geliyor o da midelerini mi rahatsiz ediyor
Ne kadarlık bebis sarilik durumu gecti ise kaldirma acıkınca uyanır minişKızlar bebekleriniz gece kaç kere emiyo kaç saate bir emiyo merak ettim. Benimki 3 ya da 4 defa emiyo bazen 3 4 saat uyuyo az mı acaba ben de aciksa kendi kalkar diye uyandirmiyorum
Daha çok huy degistireceklermis her bebek farklı oluyo ama gece uykusuz kalınca gerçekten çok kötü oluyorum gündüz uyuyamadigim için yorgunluktan dusurecegim bişey olacak diye hissediyorumbebekler huy degistiriyor gercekten allah yardimcin olsun. Benimki de 2 gundur uykusunda aglamaya basladi yanina gidip basini oksuyorum susuyor bide kucak istemeye basladi
Lohusa kanaması bittikten 15 gün sonra gelen kan adet kanaması sayılıyor. Böyle lekelenmeler olabiliyor 8. haftaya kadar. Bende 40ım çıktıktan 26 gün sonra regl oldum 3 gün sürdü çok az geldiKızlar 38.günde pedi çıkarmıştım artık kanamam bitmişti, bugün 47.gün şimdi yine kahverengi akıntı gibi bir şeyler geliyor. Sizce regl mi oluyorum? Siz ne zaman regl oldunuz ya da oldunuz mu?
Öyle yap canım ama o cevizin kilo aldırma etkisi de varmış haberin olsunYa valla bende anlamadım ama reflu icin mecburuz canim cok fazla kilo almamaya dr ne derse o ne yapalım reflu yatağına sag tarafa yatıracağım canim artık
Göğsüm doluysa 200 cc civarı çıkıyorKizlar sutunuzu sagdiginizda tek memeden kac ml cikiyor?
Degisiyo 50 üstünde cikiyo ama en az 30 mm fakat sağılan sütle emme aynı oranda değilmiş bebek fazlasini emiyomus yaniKizlar sutunuzu sagdiginizda tek memeden kac ml cikiyor?
Canım benimkide öyle yapiyo gaz da olabilir rüyada korkutuyo derler ben pozisyon değiştirip tekrar uyumasını sağlıyorumArkadaşlar bebeğim uyuduktan sonra ara ara ağlayarak uyanmak istiyor sonra birden geçiyor ve uyumaya devam ediyor..
Belli günlerde gaz sancısı da yaşıyoruz ama bu gaz sancısından farklı ayaklarına oynatmıyor rüyamı görüyor yoksa başka bir şey mi??
Bennnnnnn. Gazı geliyo hemen kaldırıp gazını çıkar canım sonra tekrar emzir doymamışsa devam edrKizlar benim oğlan bazen emerken birden aglama krizine girip memeyi birakiyo ama oyle boyle aglamiyo memeyi vermek istedigimde de daha cok agliyo o an sancisi mi vuruyo diye dusunuyorum ya da sut tazyikli geliyo bazen ona mi sinirleniyo aranizda boyle bi sey yasayan var mi
Gerçekten üzüldüm. Eşim hala izinde, ben bebekle ilgilenirken o 3.5 yaşındaki kızımla ilgileniyor. Ya da o bebekle ilgilenirken ben kızımla oynuyorum. Mutfağa gireceğim zaman ikisine birlikte bakıyor. Beni simdiden eşim işe döndüğünde ne yapacağım stresi sardı. Çünkü kendime zaman ayıramadığım bir hayat yaşayıp ölmek istemiyorum. Çocuklarımla aktif zaman geçirmeden hizmetle tükenmiş bir hayat yaşayıp ölmek istemiyorum. Ne bileyim gün icinde bes dakika da olsa kendime vakit ayıramadığım zaman ben de hircinlasiyorum. Ama eşim de 3 cesit yemek yemeyince hircinlasacak biri olsaydı benim sade yaşam düzeni de hikaye olurdu her şeye rağmen sanırım. Bilmiyorum belki yavaş yavaş eşleri alıştırmak denenebilir. En azından tek ana yemek ve haftada bir bari fırın işi olsa yeter. Iki cocuk uc cesit yemek ev işi, cok cok zor Allah yardimciniz olsun.Ne güzel kurmuşsun düzeni masallah bu isin bir guzel yani da annenin mutfaktaki is gücü azalmış oluyor. 2 çocuklu su günlerde beni en çok yoran ne bebek ne kizim düşünüyorum da en çok mutfak yoruyor. Benim esim 3 çeşit yemek ister mesela. Ev çorbasız kalmaz firin boş kalmaz
masallah canimGöğsüm doluysa 200 cc civarı çıkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?