2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
kızlar oyuncak olarak bu aylarda nelerle oynuyor bebişleriniz?
Bu ara ses kaydeden kaktusle oynuyor, onun şarkı modunu açıp dans ediyor, çok sevdi. Bunun dışında sürmeli, kucuk arabalarla, topla, kitaplarla oynayarak ve karalama yaparak vakit geçiriyoruz. Mutfaktayken buzdolabına yapıştırılan oyuncak magnetlerle oynuyor. Birde tekerlikli Atina binmeyi seviyor bu ara.

Doktorunuz mu dedi rutin kontroller bitti diye, çünkü bizim doktor 2 yaşına kadar 3 ayda 1; 2 yaşından sonra 6 ayda 1 e düşürdü kontrolleri. Bunlar dışında ek bir sorun olursa hemen gelin dedi. Birde 21. Ayda çok detaylı tahliller ve ölçümler isteyecekmiş. Sizin bu tarzda bir istekleri var mı doktorunuzun?
Hayır bizim doktor hiç randevu vermedi en son 9 ay -bir yaş göz muayenesi demişti onuda ben yaptırmadım. Dedi hastalık olmadıkça gelmenize gerek yok. Zaten hasta olduğunda da kan almamak için elinden geleni yapıyor. Mümkün olduğunca girişimsel bir şey istemiyor.

Bende de benzer düşünceler var bende anneme kıyamıyorum 😕 fazla yorulmasını istemiyorum. Bakalım bir yıl idare ederlerse 3 yaşında kreş düşünüyoruz biraz kreş biraz annem idare eder. Bir şekilde düzen hem eve giriş çıkış saati belli benimde kendim için zamanım olur. Umarım her şey daha iyi olacak

Hayırlı olsun yeni aracınız Allah kazalardan korusun. Daha iyi olur otomatik vites 👍 sevindim sizin için.
Çok benzer şeyleri düşünmüşüz, ama inan çok güzel adapte olacaklar ki 2 yaş sonrası diyoruz, inşallah bez ve meme olayı iyice tarih olacak o zamanlar 😊 bu arada ben de 3 yaş için kreş düşünüyorum yarı zamanlı bile olsa. Herkese nefes aldırır 😊

Çok teşekkür ederim, biz artık sığamıyorduk bebiş büyüdükçe, bahanemiz oldu :) dileyen herkese nasip olsun inşallah 🙏🏽

Kızlar selam 👋

Bebişler büyüdükçe yazışmalar iyice azalmış. Okudum tamamını. Bizim 17. aydan beri 16 dişimiz var. Yılbaşında da emziği bırakmıştık onun etkisi diye düşünüyordum ama hala memede uyumak istiyor. Meme düşkünlüğü zirve yaptı. Kıyafetlerimi çekiştiriyor meme meme diye bütün gün. Hatta olayı abarttı bebeklerini de getiriyor meme diye 😅😅 Açarsam memeyi de önce kıkırdıyor sonra kendisi emmeye çalışıyor 😂😂 Böyle olunca da yemek yemesi iyice azaldı. Zaten çok seçiciydi.

torro torro Doğumdan beri hiç ayrı kalmadık biz 2 hafta önce annem burdaydı ona bırakıp 2 saat işlerimi halledeyim diye çıktım ama sürekli ağlayıp evde beni aramış. Bu şekilde 3 kere bıraktım 2 haftada. Hepsinde de koşturarak eve geri döndüm. Aslında annemi çok seviyor. Ablamın 13 aylık kızını da çok seviyor. O da oluyor. O olmasına rağmen durmuyor. Bunu aşmamız lazım. Bazen çok bunaltıcı oluyor bu durum.

M Mirune Ben de 18. aya kadar dediğin gibi onu yemesin bunu yemesin diye çok kastım kendimi. Aslında 2 yaşına kadar doktor paketli gıda ve şekeri yasakladı. Ben de kaçamak yapıyorum. Bazen kendimize kek yaptığımda ona da veriyorum. Ya da tatlı yerken çok az yediriyorum.

Ben bu satırları yazarken Alin yine başımda meme diye ağlıyor 😁

Son düzenleme:
Ben sadece 18 ay aşısını yaptırdım ayrıca çocuk doktoruna götürmedim. Zaten 9.ayda artık gerek duyarsanız(hastalık vs) gelirsiniz demişti. Böylece rutin kontroller bizim için bitti. Gece uykusunda Saat 3-5 arası uyanık kalma hariç her şey yolunda sayılır. Ha birde oyuncak fırlatma ve istediği olmayınca sağa sola kafa vurma var.
şu kafa atma olayı bizde de var. ve sert vuruyor kafasını engel de olamıyorum maalesef. çok kötü bişey

Oğlumun 2,5gundur hafif ateşi var. Aksam yükseliyor , 37.5u geçmedi ama. Diş diye düşündüm, eli ağzında, dişlerine baktirmiyor. Patladiysa da göremiyorum. Gece de uykumuz yok. Daha önce dis ateşi 1gun sürmüştü. Acaba başka bir şey mi var diye düşündum. Hafif ateşi kaç gün sonra goturmeliyiz doktora?

Benimde sol gogsum şişti, ucu yara gibi açıyor ama görünür de bir şey yok. Sıcak tutuyorum, masaj yapıyorum ama geçmedi yaa. Başka neler yapıyorduk? 4 gündür falan var ama bugün aşırı halsizligim ağrılarım da var. 😣

Oğlumun 2,5gundur hafif ateşi var. Aksam yükseliyor , 37.5u geçmedi ama. Diş diye düşündüm, eli ağzında, dişlerine baktirmiyor. Patladiysa da göremiyorum. Gece de uykumuz yok. Daha önce dis ateşi 1gun sürmüştü. Acaba başka bir şey mi var diye düşündum. Hafif ateşi kaç gün sonra goturmeliyiz doktora?

Benimde sol gogsum şişti, ucu yara gibi açıyor ama görünür de bir şey yok. Sıcak tutuyorum, masaj yapıyorum ama geçmedi yaa. Başka neler yapıyorduk? 4 gündür falan var ama bugün aşırı halsizligim ağrılarım da var. 😣
Geçmiş olsun 😕 ateşi fazla olmadığı zamanlarda ben doktora götürmedim ılık banyo yaptırıyorum calpol teklif ediyorum ama genelde içmiyor. Diş olabilir. Meme için lahana yaprağı da iyi geliyor. Ben oğlumun üzerine eğilerek emzirmeye çalışıyorum böyle durumlarda.

aling aling bebişler büyüdükçe peşlerinden koşturuyoruz zaman olmuyor foruma girmeye 🤭. Birde bizlerde alıştık sanırım artık acemiliği attık. Bebeklikten çocukluğa geçiş yapıyorlar.
Meme düşkünlüğü devam bizde de yemeğini yer doysa da memeden birkaç fırt çekecek 😄
Ben hala dikkat ediyorum yiyeceklerine hatta artık bende abur cuburu çok aza indirdim onun yemesini istemiyorsam bende azaltıyorum.
Ayrı kalmak zor olacak işe başlayınca da zamanla alışırız büyüyorlar huyları her geçen gün değişiyor. 2 yaşına kadar ayrılık kaygısı devam edecek

Dun dayanamadım doktora götürdüm. İyi ki göturmusum, boğaz enfeksiyonu olmuş. Covid testi de aldı. Normalde ateşi evde düşük çıkıyordu, keyfi de yerindeydi oynuyorduk ama hastanede bi olctuler 39 cikti. O kadar kötü oldum ki. Evde 3cesit atesolcer var, elbet biri gösterirdi 😣Belki de arabada sicakladi bilmiyorum ama çoook üzüldüm. Fitilden yarım saat sonra düştü, ılık uygulama da yaptım. Sonra yükselmedi ama 4saatte bir verdim ilaç. Antibiyotik verdi doktor malesef 😣

Dun dayanamadım doktora götürdüm. İyi ki göturmusum, boğaz enfeksiyonu olmuş. Covid testi de aldı. Normalde ateşi evde düşük çıkıyordu, keyfi de yerindeydi oynuyorduk ama hastanede bi olctuler 39 cikti. O kadar kötü oldum ki. Evde 3cesit atesolcer var, elbet biri gösterirdi 😣Belki de arabada sicakladi bilmiyorum ama çoook üzüldüm. Fitilden yarım saat sonra düştü, ılık uygulama da yaptım. Sonra yükselmedi ama 4saatte bir verdim ilaç. Antibiyotik verdi doktor malesef 😣
Çok geçmiş olsun 😔 umarım çabuk toparlar. Evde ateşi o kadar olsa illa ki hissederdiniz 39 yüksek bir ateş dediğiniz gibi arabada da sıcaktan da etkilenmiştir. Belki de bugün en yüksek seviyeye çıkmıştır

Çok geçmiş olsun 😔 umarım çabuk toparlar. Evde ateşi o kadar olsa illa ki hissederdiniz 39 yüksek bir ateş dediğiniz gibi arabada da sıcaktan da etkilenmiştir. Belki de bugün en yüksek seviyeye çıkmıştır
Tesekkur ederimm. İştahsızlık dışında keyfi yerinde, ateşi yükselmedi 🙏 hiç istemese de düzenli veriyorum ilaçları. Covid testi de negatif çıktı. Boğaz enfeksiyonu demek ki. Neden oldu acaba. Çok yetersiz hissettim kendimi gece. Bebisler hastalanmasin hiç 😣

Bu arada ben de gogsum için doktora göründüm. Ucu yara olmuş, şişlik de fark etti. İlaç ve kremlerle başladım. İlk ısırdığı gün onemsememistim geçer diye ama ihmal etmemek gerekiyormuş.

kızlar oyuncak olarak bu aylarda nelerle oynuyor bebişleriniz?
Kızım var canım mutfak seti ile oynuyor, yemek pişiriyor, karıştırıyor bize ve oyuncakalrına yediriyor.Legolarla ve arabalarla oynuyor.Peluş hayvan oyuncaklarını çok seviyor.Resimli kitapları incelemeyi seviyor.Karalama yapıyor bazen.Ama en çok sevdiği mutfak dolabı ile çekmece karıştırmak😊
Oyuncak piyano, telefon ve masal anlatan kuzu aldık mesela pek hoşlanmıyor o tarz müzikli oyuncaklardan.

şu kafa atma olayı bizde de var. ve sert vuruyor kafasını engel de olamıyorum maalesef. çok kötü bişey
Bir ara bizde de vardı 13 aylık iken.Umursamadım, yanından kalktım gittim, hiç müdahale etmedim eşim de aynı şekilde.3 gün sonra bıraktı kendiliğinden.

Tesekkur ederimm. İştahsızlık dışında keyfi yerinde, ateşi yükselmedi 🙏 hiç istemese de düzenli veriyorum ilaçları. Covid testi de negatif çıktı. Boğaz enfeksiyonu demek ki. Neden oldu acaba. Çok yetersiz hissettim kendimi gece. Bebisler hastalanmasin hiç 😣

Bu arada ben de gogsum için doktora göründüm. Ucu yara olmuş, şişlik de fark etti. İlaç ve kremlerle başladım. İlk ısırdığı gün onemsememistim geçer diye ama ihmal etmemek gerekiyormuş.
Evet ya insan kendini kötü hissediyor bebeği hasta olunca. Emzirme açısından sıkıntınız yoksa bol bol emzirin. Size de geçmiş olsun benim de çok canım yanmıştı dişlerinin izi geçmişti meme ağzındayken şak diye kapamıştı çenesini ayy gözümden yaş gelmişti

Bir ara bizde de vardı 13 aylık iken.Umursamadım, yanından kalktım gittim, hiç müdahale etmedim eşim de aynı şekilde.3 gün sonra bıraktı kendiliğinden.
yaaa umursamayım diyorum ama sert vuruyor kafayı, bişey olacak diye korkuyorum
öte yandan kafayı vuruyor geri hayatına hiçbişey olmamış gibi devam ediyor. acımıyormu diye düşünmüyor da degilim :)

öte yandan kafayı vuruyor geri hayatına hiçbişey olmamış gibi devam ediyor. acımıyormu diye düşünmüyor da degilim :)
Çok sert vuruyorsa bişey diyemem.Bizimki duvara ve zemine vuruyordu kafayı.Canı yansa bir daha yapmıyorlar zaten.Acı eşiği yüksek belki de minnoşun😊

3 ay öncesine kadar bizde de vardı. Ortalama 2 ay kadar ara sıra devam etti. Azı dişlerinin çıkma zamanıydı. Ben hem dişlerine hemde dikkat çekmek istemesine bağladım. İlk yaptığında tamamen görmezden geldim. Sonra şiddeti arttırdı. Eğildim karşısına oturdum. Gözlerinin içine bakarak devam edersen canın çok acır annem dedim kafasını göstererek. Saçını sıvazladım. Ay cicik annem. Canımız acimasin tamam mı. Hadi bir daha yap dedim. Bir daha yaptı. Ama yavaş ve temkinli yaptı. Bak gördün mü canın acıdı değil mi dedim. Evet anlamında kafasını salladı. Sonra kovalamaca oyununa çevirdim emekleyerek. Bir kaç gün yine aynısını yaşadık. Yine karşısına geçerek konuştum. Sonraki yaptıklarında ise tamamen görmezden geldim odadan çıktım. Arkamdan geldi. Hiç yapmamış gibi başka şeylerle oyaladim. Böylelikle seyrekleştirdi ve kendiliğinden bıraktı.

X