2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
bizimkide bazen öyle çıldırıyor. neye sinirleniyor anlayamıyorum ama kafası bişeye atıyor ve kendinden geçiyor. sakinlesin diye eşim dışarı çıkartıyor, bazen öyle kendine geliyor.

Bizimki her şeyi sağa sola atıyor. Sinirlenince kafasını bir yerlere vuruyor.😴 Bunlar da bu dönemin davranışları demek🙄 dışarı çıkıp gezmeyi çok seviyor artık havalarda ısındı sürekli çıkarmaya çalışıyoruz

bizimkide bazen öyle çıldırıyor. neye sinirleniyor anlayamıyorum ama kafası bişeye atıyor ve kendinden geçiyor. sakinlesin diye eşim dışarı çıkartıyor, bazen öyle kendine geliyor.
Bugün güne iyi başlamıştık aslında ama öğle uykusundan uyanınca yine minik ergen gibiydi. Bugün yapamadığı bir şey olduğunda sinirlendiğini gördüm bizleri taklit ediyor her şeyi yapmak istiyor olmayınca ellerini yere vuruyor. Bana gelip sarılıyor bende kucaklıyorum beraber yastığa vuruyoruz bam bam güm güm diyerek gülüyor enerjiyi boşaltıyor anne meme diyor sonrasında da. Hava uygunsa bende her gün dışarı çıkarıyorum.

Zaten 3,6 ayda bir fırça yenilemek lazım, yeni fırça alırken kıl fırçaya geçiş yaparsınız. Bizde de önce o fırçalıyor sonra ben kontrol ediyorum, yeni nesil siz bilinçli anneler sayesinde sağlam dişlere, hijyenik ağızlara sahip olacak, çektiğimiz ağız kokuları azalacak 🙏😊😊
Diş sağlığı benim için kritik ne kadar dikkat etsem de sorunlar bitmiyor doğumdan sonra ilk diş çekimim oldu 😔 eşimde dolgu bile yok 🧿 maşallah. Oğlum benim gibi olmasın 🙏

Merhaba hanımlar küçükmergen davranışları bizde de var.Özellikle bugün oturup ağladım öfke nöbetleri geçirdi akşama dek.Istemediği birşey olduğunda ya da engellendiğinde çığlık atıyor ağlıyor.2 yaş sendromuna mı giriyoruz yavaş yavaş acaba😑
Bizde ayrıca bir aydır süregelen iştahsızlık var.Özellikle kahvaltı yapmıyor sevdiği şeyleri de yemiyor.Farklı farklı hazırlıyorum yemiyor.Sadece süt istiyor.Gündüzleri yemek vs yemiyoruz akşam tek öğün yiyoruz:KK43: Ne yapacağımı şaşırdım artık.Uyku düzenimiz de yok gece 2 de 3 de uyuyor.Doktora götürsem işe yarar mı acaba ya da pedagoğa🤔

Merhaba hanımlar küçükmergen davranışları bizde de var.Özellikle bugün oturup ağladım öfke nöbetleri geçirdi akşama dek.Istemediği birşey olduğunda ya da engellendiğinde çığlık atıyor ağlıyor.2 yaş sendromuna mı giriyoruz yavaş yavaş acaba😑
Bizde ayrıca bir aydır süregelen iştahsızlık var.Özellikle kahvaltı yapmıyor sevdiği şeyleri de yemiyor.Farklı farklı hazırlıyorum yemiyor.Sadece süt istiyor.Gündüzleri yemek vs yemiyoruz akşam tek öğün yiyoruz:KK43: Ne yapacağımı şaşırdım artık.Uyku düzenimiz de yok gece 2 de 3 de uyuyor.Doktora götürsem işe yarar mı acaba ya da pedagoğa🤔
Yemek sorunu bizde oldum olası var. Ama bazı haftalar aşırı artıyor ve bi süre devam ediyor. Sabah kahvtalti iştahsızlıgi var, eskiden peyniri seve seve yerdi, şimdi mesafeli. Bence bunun sebebi meme çünkü tüm gece emiyor, karnı şiş, tok oluyor. Gündüz meme vermemeyi başarırsam -ki bu çok zorluyor, sınırleniyor, kiyafetlerimi cekistiriyor, ağlıyor- öğlen acıkıyor. Babası evdeyse kafası dagiliyor ,o zaman emmeyip acikiyor ve yiyor. Zaten babasıyla yemesi genelde daha kolay oluyor.

Kilosu, boyu önde olduğu için doktor yemek olayimizi sorun olarak görmedi ama bence bir sorunumuz var. Bunun için doktor değiştirmeyi düşünüyorum hatta. Umarım işe yarar çözümler buluruz 😔

Bu arada peynir yemiyordu ama beşamel sos içinde sevip yiyor, belki yemeyenlere bir öneri olur.

Ben kontrolde d vitaminini sormuştum mayısa kadar kullanalım dedi. Cilt kuruluğu için mustela önermişti doğduğundan beri nemlendirici olarak kullandıklarımın arasında zaten. Şampuanı da mustela aldım yağ kullanmak istedim aslında badem hindistan cevizi yağı zeytinyağı gibi ama önermedi kararsız kaldım bende 😕.
Sizin doktorunuz kapsamlı muayene ediyor şimdiye kadar bizlerde faydalandık bilgilerden genel olarak dönemleri ile ilgili bilgiler var mı?
Aslında baya konuştuk yine. Çoğunluğu bizim besin alerjileriyle ilgili. Genel hatlarıyla söyleyeyim, d vitamininin 2 günde bir kullanabilirsin dedi. Yağ olarak pek sıcak bakmıyor dermatiti tetikleyebilir diye bioderma kullanıyoruz. Diş agrilari artık surekli olacak dedi bütün dişler yerlesiyormus dediğine göre. Çok huzursuzluk yaptığında ağrı kesici verelim dedi. İştahsızlık olabilir zorlamayalım yumuşak besinler verelim dedi . Kendini yerden yere atma kafasını vurma davranışları normal 2 yaş belirtileri dikkat çekmek için yapıyor dedi. Ağlamıyorsa kendini yere atiyorsa odadan cik yanina gelip yine yapiyorsa amaci dikkat cekmek dedi.18. Ay aşısı bacakta ödem yapabilir 2 hafta içinde geçecekmiş. 3 hafta içinde vücudunda aşıdan kaynaklı döküntü olabilir bana haber ver dedi olursa. Biz uyandığında (sabah ve öğle uykusu sonrasi) çişini ve kakasını tuvalete yapıyor onu sordum yapabilir ama tuvalet eğitimi için 2 yaş sonrası dedi. Tuvalet eğitimi dediğimizde bez çıkar ve asla geri takılmaz dedi. Asıl kontrol bizde 21.ayda olacak. Detaylı tahliller verecekmiş, kan idrar kas omurga eklem ölçümleri kalp , doku ölçümü troid, göz,vitaminler vs vs. 21. Ay kontrolunden sonra hepsini yazıp sizi hastaneye yonlendiricem asıl detaylı tarama o zaman dedi. 18. Ay da tek önemli olan macunla diş fırçalamaya geçmek demişti. Birde anlamli 6 -8 kelime söylüyor mu diye sordu.her dediğini anlamayın konuşmak için zorlayın dedi

Son düzenleme:
ben birkaç kere fırçayı verdim göstermeye çalıştım, ama fırçalamaktan ziyade agzına alıp ısırmaya falan çalıştı, tarak zannedip saçlarını tarıyor, kaşık zannedip yemek yiyecegini sanıyor. dolayısıyla ilerleyemedik ve öylece kaldı :) zannederim daha erken bizimki için diyorum :) heleki macun falan versem birde, onu direk yutar diye düşünüyorum :)
İlk denemede bizde de öyle oldu. Eşimle birlikte karşısına geçip fırçaladık izledi izledi sonra eline firca verip ailecek diş fırçaladıktan. Birkaç denemeden sonra kendini fircalamaya başladı. Ama bazen öyle bir boğazına sokuyor ki midesini kaldırıyor sadece o zamanlar müdahale ediyorum. Yavaş yavaş öğreniyorlar 😊

Bu dönemde ergen davranışları hepimizde var sanırım 😊 ben kendi adıma konuşayım dogru mu yanlis mi tartisilir tabikide , kızım doğduğundan beri düştüğünde vs ağladığında hiç tepki vermeden gidip ona hep sarıldım canın acıdı annecim biliyorum ama gecicek deyip vurduğu yeri öptüm sessizce sakinlesmesini bekledim. Şimdide aynı şeyi yapıyorum. Kucağıma alıp sarılıp bazen sessizce bazen konuşarak sakinlesmesini bekliyorum. Bazen bana gelmiyor bana vuruyorsa kucağıma almadan sessizce yanına gidip bekliyorum göz hizasında. Kendini yerden yere attığında da. Bu bizim rutinimiz oldu. Bir şeye hayır derken önce bakiyrum ben istediğim için mi hayir yoksa onun için zararlı olduğu için mi? Onun zararinaysa hayir demeden önce yanina gidip alternatif bir şey öneriyorum. Mesela vitrindeki camları karıştırmak istiyor benzer bir şey mesela haydi gel makinadan bulaşıkları yerleştirilim deyip mutfağa çekiyorum. Bazen kafa sallayıp yerlere atıyor kendini, gidip yanına çömelip ellerini tutup anlatıyorum ama kırılırsa ellerini keser ve canın acır ama mutfakta bana bardaklari vererek yardim edebilirsin diyorum. Vurursa bana ondan uzaklaşıp göz teması sürdürüyorum. Bazen kendini yerden yere atıyor tepkisiz sinirini atsın diye bekliyorum. Bazende sarılıp ağlıyor kucağımda sonra geçince inip hayata geri dönüyoruz birlikte. Önemli olan ayni tavrı her yerde ve her koşulda sürdürmek bence. Bir kere parkta oldu kendini yerden yere atma olayı evdeki gibi tepkisiz şekilde bekledim etraftakiler anneye bak çocuğu kendini yere atıyor onun kılı kıpırdamıyor dedi. Umursamadım. Artık öfke kontrolünü bazen kendi hallediyor. Bu konuda ev işlerinde ona sorumluluk vermek bence çok işe yarıyor. Mesela evde kirlileri makinaya kızım koyuyor makinayi ona çalıştırtiyorum, makinadan sepete o boşaltıyor, tele asmama yardim ediyor, bulaşık makinesini ona bosalttiriyorum tek tek tüm herseyi bana veriyor, ne bileyim evi supururken 5 dakika ben supuruyorsam 1 dakika ona supurtuyorum, masaya kaşıkları catallari o koyuyor , mesela yemek yapacaksam patatesi soğanı ona aldırtiyorum çekmeceden. Pilavı kavanozdan bardağa o koyuyor gibi gibi .... Sınırlı atak anlarında hemen hadi gel evi süpürelim , çamaşır makinesini dolduralım veya boşaltılır deyip dikkatini başka yöne çekiyorum ise yarıyor.
Yemek konusunda da iştahsız olduğu dönemlerde ısrar etmiyorum yemesi gereken şeyleri ona yaptırıyorum, mesela yumurta pisiriceksem yağda kasede yumurtayı o karıştırıyor tavaya döküyor. Kendi yapınca yemesi daha kolay oluyor. Biraz uzun oldu ama belki faydası olur dedim 😊

Aslında baya konuştuk yine. Çoğunluğu bizim besin alerjileriyle ilgili. Genel hatlarıyla söyleyeyim, d vitamininin 2 günde bir kullanabilirsin dedi. Yağ olarak pek sıcak bakmıyor dermatiti tetikleyebilir diye bioderma kullanıyoruz. Diş agrilari artık surekli olacak dedi bütün dişler yerlesiyormus dediğine göre. Çok huzursuzluk yaptığında ağrı kesici verelim dedi. İştahsızlık olabilir zorlamayalım yumuşak besinler verelim dedi . Kendini yerden yere atma kafasını vurma davranışları normal 2 yaş belirtileri dikkat çekmek için yapıyor dedi. Ağlamıyorsa kendini yere atiyorsa odadan cik yanina gelip yine yapiyorsa amaci dikkat cekmek dedi.18. Ay aşısı bacakta ödem yapabilir 2 hafta içinde geçecekmiş. 3 hafta içinde vücudunda aşıdan kaynaklı döküntü olabilir bana haber ver dedi olursa. Biz uyandığında (sabah ve öğle uykusu sonrasi) çişini ve kakasını tuvalete yapıyor onu sordum yapabilir ama tuvalet eğitimi için 2 yaş sonrası dedi. Tuvalet eğitimi dediğimizde bez çıkar ve asla geri takılmaz dedi. Asıl kontrol bizde 21.ayda olacak. Detaylı tahliller verecekmiş, kan idrar kas omurga eklem ölçümleri kalp , doku ölçümü troid, göz,vitaminler vs vs. 21. Ay kontrolunden sonra hepsini yazıp sizi hastaneye yonlendiricem asıl detaylı tarama o zaman dedi. 18. Ay da tek önemli olan macunla diş fırçalamaya geçmek demişti. Birde anlamli 6 -8 kelime söylüyor mu diye sordu.her dediğini anlamayın konuşmak için zorlayın dedi
Sizin azılar ile köpek dişleri çıktı mı canım?Neden tüm dişler yerleşiyor dedi?

Sizin azılar ile köpek dişleri çıktı mı canım?Neden tüm dişler yerleşiyor dedi?
Yok daha çıkmadı, aslında tam detaylı soramadım ufaklık doktor önlüğü gördüğü gibi ağlamaya başlıyor. Tüm muayene sürecinde ağladı surekli detaylı soramadım çoğu şeyi unuttum. Sanırım kökler ve diğer tüm dişleri kastetti diye düşünüyorum.

Yok daha çıkmadı, aslında tam detaylı soramadım ufaklık doktor önlüğü gördüğü gibi ağlamaya başlıyor. Tüm muayene sürecinde ağladı surekli detaylı soramadım çoğu şeyi unuttum. Sanırım kökler ve diğer tüm dişleri kastetti diye düşünüyorum.
Anladım bizdeki huysuzluk da dişten mi acaba dedim. Köpek dişlerimiz bayağı beyazladı.

Doktor odasında ağlayan sadece biz değiliz yani 😕 bizimde muayeneler çok zor geçiyor benim kucağımda muayenr ediyor kadıncağız sonra eşime devrediyorum giydiriyor bay bay yapıp çıkıyorlar bende doktorla konuşuyorum.

Ben geçici bir dönem diye düşünüyorum 18.ay kontrolünde doktor bu aralar hırçın sinirli olabilir normal demişti bende şimdilik uysal demiştim 🤭 demez olaydım birkaç günde bambaşka biri oldu sanki. Gecede ağlayarak uyanıyor azılar çıktı sanırım köpek dişleri de zorluyor. Oğluşum neren acıyor dediğimde ağız diyor yerim senin ağzını diyesim geliyor kabul ederse calpol veriyorum artik içmeye başladı.

En sık annemlerle görüşürüz onlara bile tepkili davranıyor yanlarından kaçıyor sadece benim yanımda olacak ya da kucakta memede. Önceden dedeyi görür görmez atlardı kucağına şimdi arkasını dönüyor.

Birde ben demeye başladı annr yapsın desem ben diye atlıyor o yüzden de gelişimlerinin gereği diye düşünüyorum.

Doktor odasında ağlayan sadece biz değiliz yani 😕 bizimde muayeneler çok zor geçiyor benim kucağımda muayenr ediyor kadıncağız sonra eşime devrediyorum giydiriyor bay bay yapıp çıkıyorlar bende doktorla konuşuyorum.
Bizimde böyle malesef. Kucağımda sırtını falan dinliyor. O koltuğa yatmak hiiic istemiyor. Ağlamaktan ne konuştuğumuzu duyamıyorum bazen. İnsan da çok sever aslında ama doktoru anlıyorlar cingozler 🙂 biz daha 1.5 yaş kontrolüne gitmedik bakalım nasıl geçecek.

Luna isbirligi yapiyor ya. Hic aglamiyor. Valla biz de sasiriyoruz.bu kadar uslu olmasina. Doktor diyor keske her çocuk hastam onun gibi olsa. Ac agzini siyor acıyor, azicik kulagina bakicam diyor kipirdamadan duruyor. Kisilikleriyle doguyolar gercekten.

Luna isbirligi yapiyor ya. Hic aglamiyor. Valla biz de sasiriyoruz.bu kadar uslu olmasina. Doktor diyor keske her çocuk hastam onun gibi olsa. Ac agzini siyor acıyor, azicik kulagina bakicam diyor kipirdamadan duruyor. Kisilikleriyle doguyolar gercekten.
🧿 maşallah. Bana çekmiş sanırım ya annemin anlattığına göre aynı ben yabancı sevmez çekinir sadece anne ya da baba olsun yanında tamam. Neyse büyüdükçe geçiyor kendimden biliyorum 😉 küçüklüğümden beni tanıyanlar hiç böyle olacağını tahmin etmezdik derler.

canım aynı duurmları yaşadım. Dönemsel diyebilrim. 2-3 hafta sonra düzeld bizimki. Sabret diyenilirim sadece

18. ay başladığında her şey ne güzeldi. Uykularımız düzelmiş, memeyi seyreltmiş tatlı bir bebek olmuştu kızım. Bezi de atarız nerdeyse diyordum. Son bir haftadır hafta galiba zamanı da karıştırdım. Uykular bozuldu, meme ısırmalar başladı, sinir stres inatlaşma, yatağında uyumama. En kötüsü telefon ve televizyon takıntısı. Teee teeee diye istiyor. Hadi telefonu saklıyorum koskoca tv yi atayım mı kı? Aç diye tutturuyor. oturup minika izliyoruz
4 köpek 4 arka azılar olmak üzere 8 dişi birden çıkmaya karar vermiş. Sürekli kaşıyor, bir şeyleri ısırmaya çalışıyor. En çok da beni ısırıyor.
Minik bir diş fırçası ile A April wind karanfil tarifi sürdüm diş etlerine.
İmza bezmiş bugünlerin geçeceğini bekleyen bir annne...
Bebeği yorgun düşüp uyudu. Uyumasa yazamazdım

18. ay başladığında her şey ne güzeldi. Uykularımız düzelmiş, memeyi seyreltmiş tatlı bir bebek olmuştu kızım. Bezi de atarız nerdeyse diyordum. Son bir haftadır hafta galiba zamanı da karıştırdım. Uykular bozuldu, meme ısırmalar başladı, sinir stres inatlaşma, yatağında uyumama. En kötüsü telefon ve televizyon takıntısı. Teee teeee diye istiyor. Hadi telefonu saklıyorum koskoca tv yi atayım mı kı? Aç diye tutturuyor. oturup minika izliyoruz
4 köpek 4 arka azılar olmak üzere 8 dişi birden çıkmaya karar vermiş. Sürekli kaşıyor, bir şeyleri ısırmaya çalışıyor. En çok da beni ısırıyor.
Minik bir diş fırçası ile A April wind karanfil tarifi sürdüm diş etlerine.
İmza bezmiş bugünlerin geçeceğini bekleyen bir annne...
Bebeği yorgun düşüp uyudu. Uyumasa yazamazdım
Çok iyi anlıyorum seni 😔 bende bu aralar harap olmuş biçimdeyim. Gece her saat uyanmalar gündüz yarım saatte uyanmalar kucakta memede uykuya devam etme..... azılar çıktı sanırım köpek dişleri yolda bugün hafif ateşi de vardı. Sürekli cucak (kucak) diye dolanıyor yanımda. Bazen sabırlı olmak için çok zorlanıyorum. Geçecek geçecek diye kendimi avutuyorum

Yemek sorunu bizde oldum olası var. Ama bazı haftalar aşırı artıyor ve bi süre devam ediyor. Sabah kahvtalti iştahsızlıgi var, eskiden peyniri seve seve yerdi, şimdi mesafeli. Bence bunun sebebi meme çünkü tüm gece emiyor, karnı şiş, tok oluyor. Gündüz meme vermemeyi başarırsam -ki bu çok zorluyor, sınırleniyor, kiyafetlerimi cekistiriyor, ağlıyor- öğlen acıkıyor. Babası evdeyse kafası dagiliyor ,o zaman emmeyip acikiyor ve yiyor. Zaten babasıyla yemesi genelde daha kolay oluyor.

Kilosu, boyu önde olduğu için doktor yemek olayimizi sorun olarak görmedi ama bence bir sorunumuz var. Bunun için doktor değiştirmeyi düşünüyorum hatta. Umarım işe yarar çözümler buluruz 😔

Bu arada peynir yemiyordu ama beşamel sos içinde sevip yiyor, belki yemeyenlere bir öneri olur.
Emzirmiyorum da 4 aydır o yüzden içim raht değil.Önceden birşey yemese de en azından emiyor vitamin vs alıyor diyordum.Ne uyku var ne yemek bağışıklığı çökecek diye endişe ediyorum.

X