- 21 Haziran 2009
- 844
- 1.508
Umarım uzun sürmez Doğa da kısıtlanmadan her şeyi tüketir . Peki test sonucu ne kadar sürede çıkıyor. Besin alerjisi de zorlar günlük hayatı sürekli farklı yemekler hazırlamak bir yere giderken yanında taşımak . Bakalım bizim neye alerji çıkacak bu aralar hafifledi biraz gece emme sıklığı azaldı belki benim tükettiğim bir besin de tetikliyor olabilir.Bizim şöyle alerji testinden sonra alerji olan tüm besin ve turevlerini kestik ben ben hem bebeğim. 3 ay katı diyet. 3 ayda vücutta alerjen besinler tamamen yok oluyormuş. 3 aydan sonra alerjen besinleri tek tek 1 er tadımlık olarak deneme yaptık. Eğer yine kaşınma kızarma olunca listenin en sonuna artık. 1 ay sonra 2. Alerjik gıdadan 1 er tadım deneme yaptık. O şekilde devam ediyor. Bizde hep ilk takımdan sonra alerjen belirti çıktı Eğer çıkmasaydı 2. Gün yine 1 tadım 3. Gün 1 tadım yapıp yine alerji belirtisi yoksa bu sefer 4. Gün günde 2 tadım şeklinde cogaltacaktik. Fakat bizde hep alerjen belirti çıktı o yüzden halden 3 ara ara tadım yapıp gözlem yapıyoruz. Halen geçen yok.5 yaşından sonra bitebilir ama ömür boyu devam da edebilir dedi. Deniyoruz. Dikkat ettiğim diğer nokta da bu diyet acmalarda ben yemiyorum sadece cocuğa tadım yaptırıyorum. 6. Aydaki sürecin benzeri yani. Molekuler alerjinin bir avantajı da varsa besinler dışında hayvan polen arı akar toz ağaç ot çimen vs hepsinin çıkması. Yaptiracaksaniz 1 testle hepsini kapsaması güzel oluyor tekrar tekrar uğraşımiyorsunuz.